Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Macito007

Macito007 Популарен член

Јас конкретно зборав за овој случај, предходно не сум читала па и не знам да коментирам за тоа.
    Сепак не треба да покажува пред свекрвата нервоза за тоа, да се однесува нормално. Со тоа ќе и даде знаење на свекрвата дека не и е битно сепак нели на крај таа е мајката.

2. st2007

st2007 Истакнат член

Апсолутно си во право. Ама за жал не мислат сите така. Да мислеа сите како тебе немаше толку мислења да има во темава.

bibiiii, stilas7 and Mr. Right like this.
  3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Ama za zal sekoj nema uslovi pak da zivee sam so 200evra plata kuka I stan ne se kupuva

marchi-cool and stilas7 like this.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Со 200 евра не се купува, ама се печалат. Што мајка морам да брзам за брак или деца? Кој ме брза? На брак би се одлучил само ако ми е решено станбено прашање, макар и во гарсоњера да се "теснам".

5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Abe nekoj cekajki znaes kaj stignal u starecki dom

6. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Епа расправајте се дома и оговарајте се по комшии и форуми.

7. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Камо повеќето млади вака да размислуваат, ама не.
    Побитно е да направиш свадба со 300 души и после да живееш во заедница со свекор, свекрва, јатрва, золва, девер, внуци.

Нормално дека немаат сите на тацна дадени станови, ама со заеднички сили се се постигнува. Двајцата млади ќе работат, кредити ќе земат, ете може ако имаат и старите нешто финански да помогнат, ама битно е да сте сами во гарсоњерче на почеток ако треба, за кирија колку толку ќе се најде. Се е можно со заеднчка сила и волја.
    Инаку еве ќе се полни темава со проблеми предизвикани од живеачка во заедница, ама мора свадба да се направи со време инаку што ќе кажат комшиите? :!:

8. irena.1

irena.1 Форумски идол

Па ликува кога гледа дека и успева да те живцира. Ти па што покажуваш. Смени тактика, кога ке си дојдеш од работа изгушкај го и речи ај кај баба ти да јадам и да се средам. За пола саат речи и ај придржи го уште малку да се истуширам и спремам, па ке шетаме. Среди се, земи и дете од рака и низ врата. Работи ја така неколку дена да се осети искористена, да видиш после дека ке гледа одма да ти го тутне, за да немаш време за себе.;)
    Кога ке подразмислам па и не ти прави лошо. Пази мојата ситуација, јас на врата они си одат. Ни соблечена, ни јадена, ни тоалет. Камо срека да ги причувуваа бар уште пола саат.

Momichka, snegulkata, Luna91 and 8 others like this.
  9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Da ama I toj kredit ke treba da se plaka a I ne site bas se ogovaraat po komsii toa e kaj tie sto vikaat starite kaj sto strcaat koncite jas znam familija na mm prvi bratucedi ziveaa vo eden stan dvojca stari dvajca braka so zenite im plus dve deca ama eden zbor ne se slusna da se kaze nesto loso si gi rasporeduvaa I troskovite I rabotata I nemase problem I a ziveaa dve god zaedno dodeka ednite cekaa da se doprave kukata od majkata I tatkoto na bratucedkata

10. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Јас дома му имам кажано на брат ми ако мисли да се жени да се снаоѓа. Не сакам дома мирот никој да ми го нарушува ниту да слушам бебешки плач во три саат сабајле. Ова истото важи и за мене.
    Во ситуацијата со братучедот е во ред што живееле заедно и што делеле трошоци додека чекале куќата да им се направи. Ако имам место и јас би примил некој од моја фамилија на одредено време. Трошкови - заеднички, нема тука брат-сестра па цел трошок на еден да падне.

11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

A ti da se snajdes mesto brat ti da vides kako e

Macito007, zalosna and Ana_mk like this.
  12. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Па и на мене останува сам да се снаоѓам. Брат ми е обезбеден со стан, јас не.

CameliaMiller likes this.
  13. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Epa snaogaj se ako mozes ama so taa plata od 200evra edvaj ke mozes beleskite da si gi plates ne pak drugo

14. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Да бе сигурно мед и млеко им течело кога живееле сите заедно. Двајца браќа плус жени, деца и старите...Најсреќни биле :sun:
    Читај по темава и ќе видиш дека сите што живеат во заедница се расправаат и немаат мир ни секунда.

Нормално нема во јавност да се караат, ама тие си знаат како им било во заедница. Ако ќутеле пред народот, не значи дека им било се ок додека живееле 500000 луѓѓе заедно.

Кој како сака нека прави, ама поарно нека работат по цел ден и нека отплаќаа кредит за стан, отколку сите заедно да живеат како порано што се живеело...или едноставно не се брза со свадба туку може да се почека на пример некој период додека да застанат на нозе.

15. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Aj plakaj so 200evra kredit za Stan

stilas7 and WildMk like this.
  16. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Зошто да плаќам? Едноставно нема да брзам со свадба.
    Ќе работиме двајцата и кога ќе бидеме финансиски обезбедени (дали сами тоа ќе го постигнеме, дали со помош на старите не е битно) тогаш ќе се одлучиме за свадба и брак.
    Се со свое време.

Никој не ми стои со пиштол на глава за да брзам со брак и да живеам во заедница.

CameliaMiller and Glasna like this.
  17. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Е па и снаата ќе го мрдне газот и ќе работи. А не да се учат друг да ги финансира и после да кукаат по форуми како е неиздржливо да се живее со свекор и свекрва.

18. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

И другиот 200 =400
    Плаќа пријателка но од се си крати и плус дете имаат.

19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Abe neznaci oti sekoja sto e po forumi ne raboti mnogu e lesno taka da se kaze ke zemam kredit I resen problem ama toj kredit treba da se plaka neli

N e mi kazuvajte mnogu ubavo znam kako e I podkirija da zivees I kredit da plakas

Last edited by a moderator: Jun 25, 2018
    Skorpija25 and WildMk like this.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Е па ако двајцата работат, ќе плаќаат кредит. Ама ќе си ја скратат чергата.

CameliaMiller and st2007 like this.