Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. verica81

verica81 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    55
    Незнам дали е до мене или до свекорми и свекрвами ама јас немам проблеми со нив. Добро се слагаме све е ОК . Можда сум имала срека. Кога слушам какви глупосту снаи и свекрви како маче и куче неможе да се договорат се чудам. Добро секој си знае како му е . Ама јас мислам дека за секој проблем има решение и не треба човек да се откажува. Не трба многу да се фака кусур и за секоја ситница да се кажува на сопругот . Двете треба да се разберат една со друга или ако нема разбирачка на дистанца и избегнување без многу објанување.

На ROSII му/ѝ се допаѓа ова.
  2. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Има секакви :x
    Мене пак мојата идна свекрва во последно време ме нервира .. Се научила прва прилика кога ќе останеме сами јас и таа, ке ми рече нешто или ќе ме праша и ми вели ама немој да му кажуваш на син ми дека сум те прашала и сл. ќе ми вика :@ е тогаш ми иде да му речам, добро бре жено кога знаеш дека не треба тоа да ме прашаш , да ми зборуваш за такви работи зошто го правиш тоа :fubar:
    И си ќутам јас не му кажувам на син и зошто знам ако му кажам одма ќе и рече да не ме замара со такви работи и сл. (иако не еднаш 100пати и има речено) ама таа пак по старо. Знам дека одма таа ќе се налути, може и кавга да настане, па се правам наудрена или пак после некое време ќе му се пожалам од мајка му :lol:

3. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    57
    Леле ама баш исто и мојата свеки прави,ќе ме праша нешто кога сме сами и ќе ми рече да не му кажувам на вереникот,ама јас не можем да не му кажувам особено за поважни теми што не засегаат нас двајца :x

4. hrizantema007

hrizantema007 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    43

блазе вас девојки што е така,,,кај мене не смеам ништо да му речам на верениот за мајкаму,ако му речам готово отиде се јабана.ќе се караме,и тоа ќе прерасне во војна,,,кај налетав на вакво бебе јас не знам,,,вика мајкаму и сестраму му с енајважни,,,и не смее ништо да речам за нив,,значи и да не се во право јас не терба ништо да речам..боже боже..и мисламд ека ради ова ќе се разделам од него,се понаша како бебе..и му с еразвикав ајде доста му викам како бебе си,мама,мама.......не мешај бре мајки,сестраи преку глава ми си....ок вика,не мешам повеќе,,,ќе помине некое време пак тој исто...аман веќе,,не беше ваков порано кога бевме дечко и девојка.....никој не фермаше...сега страв му е да не го земам под нозе.а исто и тие сигурно така му велат,,биди маж.ова,она...итн....епа вака ако продолжи не знам што ќе биде..ама бебе јас не можам да трпам..

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Хризантема007 колку и да звучи сурово, отварај очи додека уште ти е вереник. Тој нема да се промени НИКОГАШ, ќе си имаш големи маки во бракот да знаеш.
    Има една интересна анегдота, Жената влегува во брак со намера дека ќе го промени сопругот, а тој пак се надева дека таа нема никогаш да се смени и ќе си остане иста како во врска така и во брак :D

На srcekrsacka, AIT, enca.69 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    Ах мојатааааааааа.......денес ме експлодира....
    сто пати ја имам начекано како ми го испрашува детето,(иначе 3 и пол годинки) што ти рече мајка ти?што прави горе?што носевте на роденден кај ....?и се јас ке се засрамев и бегав да не ме видат дека сум ја чула(глупа сум,ама ....)
    денеска правам ручек горе,го слегов детето кај неа да направам уште нешто,ама не знаеше дека и јас сум во ходник,земав дрва,и му вика што ти кажа ОНАА?те избрка?ти рече оди долу да седи на раат?А ЈАС ПРАВАМ ЈАДЕЊЕ И ЗА НИВ,А НЕА СЕ САМО НЕШТО ЈА БОЛИ....)
    влегов и се здрви.срцето ми се наполни
    браво и викам,каков муабет е тој,немој да ти се повтори,ама јас вака,не шепотев,знаев дека си тука,имам право да се зезам со детето,ништо страшно,ако ти е мака не прај јадење.....дрдрдрдрдрдрдрд
    добро и викам,те знам дека си снаодлива,опасна,ако продолжи муабетов јас ке испаднам крива......туку седни и јади дури е топло.си седна госпожа......
    ке умрам со неа.........живци немам,прв пат и се зачекав,а на мојон тапчо му кажав,немој да има втор пат,ке ве снема.или пак мене ке ме снема...........

7. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Е сега да си ја пофалам мојата свекрва,значи Господ да и даде да поживее уште сто години гест од нејзина страна се разбира и од на свекорот е тоа што си купија стан и нас ни го оставија стариот стан,веќе не сме под кирија ,таков гест направи такво добро дело мислам дека никогаш не се заборава,се што ми направила или јас на неа се заборавам,значи тоа секој не го прави за своите деца,многу сум и благодарна што повторно имаме дом,наш дом и каде моето дете може да го живее своето детство,а не да се макнаме под кирии и да живеме на туѓите ствари ,барем тука се што си купивме си користиме и така пред две години реновиравме,значи голема благодарност до мојата свекрва се надевам и дека на сите ќе им се решат проблемите како што се реши мојот проблем

На verica81, karak, blond и 9 други им се допаѓа ова.
  8. simonice

simonice Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    251
    Допаѓања:
    99
    мило ми е што имало и такви,си се спасила засекогаш.
    со здравје да си седите во станот и на раат да си уживате.... :hai:

На srcekrsacka и Eleonorastrumica им се допаѓа ова.
  9. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    и мојата свекрва беше некогаш добра...
    А и не се замарам дали е добра или лоша чим на маж ми не му е битно зошто па мене да ми биде
    туку многу се нервирам ни на Младенци не дојдоа нити пак се јави да ме праша како сум како оди бременоста и уште 30000 другиглупости не сакам да се замарам едноставно...
    среќа што не живеам со нејзееее !!!

На Eleonorastrumica и eli25 им се допаѓа ова.
  10. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Јавна благодарница. Пушти и линк и на золва ти да прочита ;)
    Сепак, за се мислам дека е заслужен свекор ти. Ама како и да е, битно сте ДОМА!

:rofl: :rofl: :rofl: Изнасмеја се на сметка на свекрва ти, врна ми се сликата кога ја видеме пред Глобал :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

11. Eleonorastrumica

Eleonorastrumica Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2010
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    196
    Е сега Блондич ти ме изнасмеја уште ранко насабајле во врска со свекрвата,али сликата не можам да ти ја вратам ама как ке дојдеш на гости ќе ти покажам сликички :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

12. vice82ku

vice82ku Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    ZDRAVOOO NA SITE ZNAM DEKA E OVA `ENSKI SAJT NO SEPAK BI SAKAL POMO{ OD VAS.PA VAKA DA ZAPO~NAM.JAS RABOTAM VO AVGANISTAN,TAKA SLU~AJNO NA FB SE ZAPOZNAV SO EDNA `ENSKA,PO~NAVME DA PI[UVAME,SEKOJ DEN SE PO~ESTO, MI KA`UVA{E DEKA IMALA DE~KO [TO BILA VO VRSKA 6 GODI DEKA RASKINALA PRED 6 MESECI..DODEKA RAZGOVARAVME NA FB I KA`UVAV MOGU RAB.ZA `IVOTOT.NEKAKO SO RAZGOVOROT SO NEA MI STANA PRIVLE~NA,IMAME MNOGU ZAEDNI~KI RABOTI,TAA [TO SAKA I JAS ISTO.PI[UVAVME DVA MESECI DODEKA BEV VO AVGANISTAN NA RABOTA,PO MOETO DOAGANJE VO MAKEDONIJA NA ODMOR RE{IV, DA OTIDAM NA ODMOR SO NEA,TAKA OTIDOVME NA NEKOLKU DENA,SUPER SI POMINAVME EDNOSTAVNO KOGA SE VIDOVME EDEN NA ISKRENO PO~UVSTVUVAV QUBOV NA PRV POGLED,TAKA ISTO I O D NEJZINA STRANA,PO NEKOLKU DENA NE ZNAM {TO MI SE SLU~I ,I KA`AV BI SAKAL DA GO OMINAM `IVOTOT SO TEBE,DEKA NAVISTNA TE SAKAM,DALI BI SE OMA`ILA ZA MENE,TAA NE RAZMISLUVA[E PRIFATI,TAKA DOJDE KAJ MENE NORMALNO SEKOJ DEN GOST I TAKA.PO 20 DENA POVTORO SE VRATIV VO AVGANISTAN NA RABOTA(,SEKOI TRI MESECI SI DOAGAV DOMA).DODEKA BEV VO AVGANISTAN SE BESE OK DOMA , MAJKA MI JA MNOGU ~UVA[,KAKO SVOJA KERKA,NE I NEDOSTIGA[E NI[TO,SEKOGA[ KOGA KE IZLEZAT I KUPUVA[E SE [TO KE POSAKA.TAKA I BESE .NA FB PROVERIV DEKA SO NEJZINITE DRUGAKI [TO IMA PI[UVANO SE FALE[E MNOGU DEKA MAJKA MI JA ~UVA KAKO SVOJA ~ERKA.PO MESEC DENA NA SKAJP MAJKA MI PO~NA DA SE MENUVA NEKAKO KOGA KE PI[UVAM SO NEA,MAJKA MI KAKO DA E QUBOMORNA,MI KA`UVA[E I RABOTI DEKA PRIMETILA DEKA NEE ZA MENE,DEKA OD NOV~ANIK ZEMALA PARI,KRIELA.DEKA MAJKA I NA TEL JA U~ELA NEKOI NEDOBRI RABOTI,PO MOETO DOAGANJE DOMA,IZBUVNA MAJKA MI SAKA[E ONA DA SI ODI OD DOMA,JAS NE DOZVOLIV MAJKA MI STO TI NE I IZNAKA`A .BIDEJKI TAA E OD DRUG GRAD,TAMU IMAME RODNNI.TIE RODNINI I KA`ALE N AMAJKA MI DEKA {TO TI NE PRAVELA TAMU DEKA BILA SO SEKOGO OD SEKOJA NACIJA,DEKA TAA SE OMA`ILA ZA MENE NE OD QUOV TUKU ZA PARI,BIDEJKI BILE MNOGU DU`NI IMALE KREDIT.NO DA SE VRATIME DODEKA BEV DOMA.SE SE SMIRI.PO 20 DENA PAK ZAMINUVAM ZA AVGANISTAN SAMO [TO STIGNAV,TAA MI SE JAVUVA NA SKAJP I MI VIKA DEKA KE SI ODI DOMA,DEKA NE ME SAKA DEKA I DA BIDAM SO NEA I DA IMAME DECA PAK KE SE OSTAVIME,NEKAKO NE VERUVAV,I VIKAV NE TI VERUVAM IDI VO SOBA KE TI SE JAVAMNA TEL.I SE JAVIV NA POCETOK MI VIK[E ISTO ,NO POSLE MI KA`A DEKA ME SAKA ,NO MORA VAKA,SI ZAMINA.I OD DOMA.I KOGA STIGA KAJ NEZINITE MI NAPI[A PORAKA DEKA SAKA DA OSTANE SO MENE NO DA POMINE VREME,DASE SMIRI SITUACIJA.UTRE DENTA MAJKA MI MI KAZUVA DRUGA VERZIJA,DEKA SE BE[E DOMA OK ,I MAJKA MI RAZGOVARALA SO NEA NORMALNO KAKO [TO BE[E NA PO~ETOKOT,NAVE~ER PRED DA SI LEGNAT MAJKA MI I SPOMNALA DEKA DOBRO BI BILO UTRE DA ODAT NA GINEKOLOG,TAA KAKO DA NAPRAVILA FACA,UTRE DENTA KOGA SE RAZBUDILE DVETE SI NARPABILE KAFE PO~NALE DA RAZGOVARAAT I `ENA MI I KA`ALA DEKA SAKA DA SI ODI DOMA.MAJKA MI PRIMETILA KAKO DA SE IMA UPLA[ENO DEKA KE SE DOZNAE NE[TO AKO SE OTIDE NA GINEKOLOG.JAS OSTANAV VO KNTAKT SO NEA SE GLEDAVME NA SKAJP ,SE SLUSAVME NA TELEFON,SE BESE OK,ZNA~I ZA MEGU SEBNI RABOTI NIKOGA[ NESE KARAVME SE BE[E ZA DRUGI I AKO SE SKARAVME ZA MINUT KE SE SIRIME DVAICA.ISKRENO DA VI KA`AM NA MOST SUM MEGU MAJKA MI I `ENA MI,I TAKA MAJKA MI PRED NEKOJ MESEC DO`IVEA MOZO~EN UDAR,TAA SAKA DA SE VRATI NO MAKA MI NEJKE.IMA DVE OPCII AKO OSTANAM SO MAJKA MI JA GUBAM NEJZE ,AKO OSTANAM SO NEZE JA GUBAM MAJKA MI,VE MOLAM ZA SOVET,OD `ENSKA STRANA,KAKO MISLITE VIE ,STO MISLITE,KAKO BI REAGIRALE KOGA BI SE SLU~ILO NESTO TAKVO,OD EDNA STRANA NIKOJ NE KA`A DOBRO ZA NEA SE LO[O,OD DRUGA STRANA SE E OK MEGU MENE I NEA,KAKO BI REAGIRALE VBIE PO 6 GOD VRSKA, I AKO STE VO DOLGOVI .VE MOLAM ZA SOVET I IZVINETE STO PISUVAM NA LATINICA NE MOZE NA KIRILICA

13. S-Sister.91

S-Sister.91 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    35
    Уфф искрено не знам што да кажам, штом се омажила за тебе сигурно нешто чувствува за тебе, неможе така без врска да се мажи со некој. Чудно ми е зошто не сака да оди на гииколог со мајкати. Мајкати сигурно има добра намера, сака нејзината снаа да направи нормален тест за да се види дали е се во ред, дали може понатаму да имате деца итн.... Веројатно таа крие нешто штом не сака да оди на лекар.
    Туку ме интересира дали таа тебе ти рекла дека имаат дологви и дека плаќаат кредит и зошто го плакаат тој кредит? Малку ми е и сомнителна зошто пак да краде пари од новчаникот на мајкати ? Зошто и требаат? Зар неможе да ја праша мајкати да и даде? Мати таа некои работи, само ти треба да се потрудиш и да дознаеш што е тоа. А во врска со мајкати, рзговарај со неа и најдете некој компромис, седнете сите заедно и разговарајте. :) Се најдобро.

14. badem4e

badem4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    378
    Допаѓања:
    178
    Тешка ситуација,што знам најубаво би било да разговараш и со девојката и се отворено да ја прашаш за ова што ти кажала мајка ти од каде да знаеш дека дека навистина земала пари од новчаникот не можеш да бидеш сигурен.седни и разговарај ете на интернет и прашај се во во врска ова што ти кажала мајка ти счушни ја и нејзината верзија види што ке ти каже на се тоа

На verica81 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Мене ова вашево ми личи како мајка ти да се оженила ,а не ти.Знам дека се тешки времиња и дека многу луѓе одат да работат во странство,па така и ти ,но не гледам причина зошто твојата жена мора да живее сама со мајка ти додека ти не си тука??? Додека тебе те нема таа може да си седи кај нејзините. Зa тоа дека зимала пари од новчаник не знам ,ама и да зела може и требале за нешто интимно па и било незгодно да побара ,а и мајка ти сигурно не чува 1000 евра во новчаник па снаата и ги зела. Мене целава работа не ми се допаѓа и од аспект на тоа што има мајка ти да ја шета по град и да и купува ,зарем жена ти сама не може ? Во таа куќа мајка ти го има кормилото во раце ? Според мене тебе сега ти се случува најважната работа во животот на која многу мажи паѓаат ,а тоа е да научат како да бидат и добри мажи и добри синови,а притоа да не повредат никого. Малку ми е трагично да си го упропастите бракот (бидејќи сам викаш дека меѓу вас нема проблем) само заради тоа што некој си нешто лошо рекол за нејзе,а тоа и смета на мајка ти . И на крај на денот што ѓавол бара мајка ти со нејзе на гинеколог???? не може да оди сама жена ти ? Премногу си и дал право на мајка ти да ви се меша во бракот ,а уште повеќе во интимата на твојата жена.И сега или ќе ја пресечеш папочната врвца и ќе станеш маж на твојата жена или засекогаш ќе останеш мамина маза!!!

На Anyshka, DeMelo, nena2010 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Неможам ни да замислам свекрва ми да дојде со мене на гинеколог цццц Приватноста е многу важна работа во животот. Ако толку сакаш оди со неа кога ќе си дојдеш. Неможам да се изначудам па уште не ти е јасно зошто сакала да си оди дома, ете затоа, зошто неможе ни на доктор да си отиде на раат. :o

На Anyshka, srcekrsacka, UbavkaBube и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. veronikaveronika

veronikaveronika Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    132
    Тебе не ти е само мајка ти проблем. Си се оженил со некоја која не ја познаваш. Љубов на прв поглед, ахам..можеби :^) . А да почекавте малку...Туку ајде, Македонија е мала, секој со секого се знае и ништо неможе да се скрие. Дали се омажила од љубов или за пари-ке си сфатиш, се надевам не предоцна.
    И така ти си ја зема дома и ја остави мајка ти да ти ја чува? А она така лесно се согласи со се-демек жена ти е -таков бил редот. Парите гледам кај мајка ти стојат, а? Немаш доверба во жена ти? Е па и јас би немала. Мајката си ја познаваш-жената..паа не баш. Туку ти планираше да и направиш дете , па она нека си се занимава-да не денгуби. Ама ни дете нема. Па и со мајка ти на гинеколог несакала да оди.Скандал. А она демек глупа е-сама на гинеколог не знае да отиде. Само да знаеш-и дете да се направи некогаш и со години се чека. Што си мислеше ти-ожени се и си завршил работа. Еее па НЕ.
    Уште колку време планираш да работиш во туѓина? Чувај си го здравјето-па кога ке дојдеш следниот пат ќе расправаш криви дрини. Прво измери и го паметот на жена ти, а после и на мајка ти. Двете во иста куќа без тебе тешко, а богами и со тебе не сум сигурна. Дур си во странство-неа нека ја чуваат нејзините, прати и некоја пара, а за мајка ти-плати си некоја жена. Во меѓувреме добро размисли, бидејки ке мора да пресечеш некои работи. Џабе се сите совети-ти ке мора сам да решиш што да правиш.

На srcekrsacka, UbavkaBube, Li0ness и 2 други им се допаѓа ова.
  18. verica81

verica81 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    55
    Прво разговарај со двете прашај ги што ги мачи. Јас лично не ти го разбирам односот со женати па пота со мајка ти . Не ми е јасно како она се одлучила да седи да живе со твоите а ти во Авганистан. Добро од дрг грат е не си знаел ништо , ама каква врска има нејзиното минатато ако се се заљубил на прв поглед, (не ја сакаш пвеке затоа што имала дечковци од дрги националности да речеме дека е вистина) Друго незнам каково право има мајакти да ја тера да оди на гиникол и одма со дијагнозиве . Јас лично немам што да кријам ама ако свекрвами ми рече да одам на гиниколг со нејзе ке го кренам носот нормално која е она да се меша. Ако нешто се сомневаш одете заедно ти и она.Како сакаш дете кога ти си тука на три месеци за тоа треба време. Друго што е тоа мајкати на неа да и купува нема она свои пари на што лиши тоа улошки да и требат од мајкати треба да бара. Ниедна нормална девоика нема да седи во ваква средина на што личи ова. Решавај како сакаш , ама ако ја избереш женат ти под кирија живење а не со твоите. Никој на никому не може да му биде стражар запамти го ова. Само ова заборавив да додадам незнам зашто и на мајати и е битно тоа што зборат за нејзе , ако ти немаш проблом со нејзе, ако ти си срекен , што ке постигне со тоа што ке ве разведе. Во комши имавне сличен случај ,дечкото беше на работа во странство првата жена како и твојата не чинеше( демек неможела деца да има,ваква онаква била ) се разведоа(таа сега е мажена и има две деца) , втората жена исто така демек незнам каква била ама не се разведа(иако немаат деца). Мајкати нема право да ти кажува да избираш меѓу неа и женати тука нешто нечини. Добро бола е и немора да ја сака женати , ама неможе да и биде тутор . Ти пак грижи се за мајкати ако ја избереш женати ама ако сега дозволиш мајкати и сите роднини да ти се мешат нема никогаш сама да можеш да донесеш одлука.

На Anyshka и AIT им се допаѓа ова.
  19. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    Мене ситуацијава ми игледа како жена ти да мати нешто.
    Па како може после 6 год. врска, за само 6 месеци да биде со тебе?
    Не знам, ама целото однесување ми е како да не ја бива. :^)

За гинеколог, ја оправдувам. И јас не би сакала ни на крај памет свекрвата да ме носи на гинеколог. |(

Мајка ти ја држи контролата, односно е главна во куќата очигледно, но можеби и така е подобро бидејќи невестава не е човек од доверба. :?:

А, и ти пребрзо си се впуштил во сево ова, без да ја увидиш ситуацијата. :!:

20. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    Не разбирам зошто по 6 годишна врска не може за 6 месеци да се засака друг ??? Зарем цел живот треба да се жали за некого ,па девојката имала врска и од х причини ја прекинала и продолжила да го живее животот!!! Што има лошо и чудно во тоа ??? И навистина не разбирам како може да е исправно во еден брак свекрвата да ги држи конците ???? Не мислиш дека таквиот начин на живот не му дозволува на бракот вистински да заживее???

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.