Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се тоа во ред што мислите, држите став и дискутирате. Тоа така и треба да биде, нормално е НО само едно би рекла не викајте никогаш ЈАС ОВА НИКОГАШ.. луѓе животот денес е толку непредвидлив и злобен. Може за час да ве бутне на колена и да не знаете како се викате а не пак став да не смените или било што год друго.
    Бидете секогаш со резерва за се..
    И повеќе од нормално е дека секој сака така, па тоа е еден нормален живот за денешницава но за жал како што стојат работите не можете отаечно да делите ставови.. не знаете утре со што би се бореле и што би преживувале..

Сум имала и јас куп ставови, сум работела на нив а верувам и многу други жени од тука па на многу нешта сум ставила пепел, сум се разочарала.. ме бутнал животот на тлото.
    Животот не е математика, 2 плус 2 не се секогаш 4. Уствари и многу ретко се во ова времиште!!

CaraMia, Luna91, P.S.love and 22 others like this.
  2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Abe I jas od mojata svekrva si imav maki I uste oti ziveeme zaedno veke 13god na deverot my kupija nov stan nie ostanavme so niv iako od majka mi si imam stan jas nesakam da se delam od niv oti mi plakaat se oti sega koga imam rizicna bremenost svekrvata e tuka do mene da mi pomaga majka mi dobi mozocen udar I e nepodvizna znaete kako mi se najde ruceci gotvi se ona sestra mi e mazena I ima tri mali decinja inace za tie sto vikaat oti nekoi se prcat doma sto sedat sto ne rabotat I jas bev od tie sto sedea doma I sto nekoi zboruva oti se prcam doma ama golem del od niv neznaes oti jas imam zdrastveni problemi I oti vo momentot nemozam da rabotam za takvite imam samo da kazam da si gledaat samo pred svojot dvor da ne betata tugo gajle

forumce and Luciferovog zlo♧ like this.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Стан празен лично твој имаш?
    Незнам што има врска сестра ти во целиов моабет.

Meckicja likes this.
  4. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Nema koj da mi pomaga toa mi zborot

5. monik55

monik55 Форумски идол

Дека е бремена и имала ризична бременост,јас колку што знам нее залегната па да се сите околу неа.
    Сестра не гледам зашто би помагала кога она си има нејзин живот мажена сие и да нема мали деца.
    Пред некое време кукаше тука за свекрвата дури и за развод збореше сега нозете и ги бацува за еден ручек што и прави.
    Или па сметките што и ги плаќала.
    Сметките се знаат колкави се и да се поделат повише од 3000 они нема да дадат.
    Епа да ја плукам и за 3000 нозете да и ги бацувам шанси нема.

6. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Ne rabotata za parite jas ako si resam pa ke si odam od kaj niv no nejkam oti tamu se ke e na mene

A oti ne kazes zasto ti si otide od kaj svekrva ti

Last edited by a moderator: Jun 29, 2018
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Не разбирам како мајка ти и сестра ти се поврзани со твоето живеење со свекрва?

Што точно ти плаќа свекрвата? Целата плата на маж ти оди во заштеда или делите пари за сметки?

Ако имаш ти ризична бременост, маж ти не е во блажена состојба, па може тој да ги заврши домашните обврски.

Значи ти 13 години ја трпиш свекрвата и пропратно еден куп нервози, за сега, 9 месеци некој да ти помага?

Свекрва ти, да е толку фина и добродушна, ке може да направи ручек и да ви донесе дома. Останатото може да го направи маж ти.

8. monik55

monik55 Форумски идол

Мила моја јас кај што плукам не газам,кај мене не важи она пупу не важи.
    Нит сум зависела од нив нит зависам а ќе си одам бидејки сакам да си бидам домаќинка во своја ќука.
    Мене никој неми плаќал сметки туку колку трошиме толку ќе си дадеме.
    Да ги користам зашто ми плаќаат не фала.
    Ти колку сакаш збори ама ти не си газдарицата во таа куќа туку свекрва тие.
    Ти не си таму само за приплод па да чекаш се на готово.
    13 години во брак си и кажуваш дека не си способна да е се на твој грп.

9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Ne ne Kako sto znam ti si izbegala od kaj niv I maz ti

10. monik55

monik55 Форумски идол

Каде тоа пишува дека јас сум избегала?

11. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Јас си имам посебен вид свекрва. Прво,од кога дојдов замараа со тоа кога ќе останам бремена. Се случи и тоа. Им кажавме,жената од "толкава радост" сеуште нема кажано на никој. Од кога забременив,само слушам за нејзината бременост како се изнамачила и сл приказни сто пати едни те исти. Да,јас имам за сега фала му на бога,релативно лесна бременост,женава се понаша како криво да и е. Кога ќе ме праша некој како сум,одма прекинува муабет и почнува за нејзината бременост да раскжува.
    Денес ни кажаа на преглед дека е машко. Јас многу сакав женско. Уште пред да забременам,ама денес кога го видов како се мрда по стомакот,здраво,нормално развиено,потполно ми е сеедно и среќна сум што ќе добијам син. Отидовме до кај нив,на маж ми мерак да им каже,женава почна да плаче. Ние двајцата збунети скроз." Леле колку ми е жал,па јас сакав девојче,се надевав дека женско ќе биде бла бла." Ненормална,со еден збор. Па му се сврти на маж ми :" Ти како татко ти само машки знаеш да правиш." Бог да чува и да брани. После па седна до мене ме гушнала и вика : " Не се секирај,што да правиш,не си ти крива." И мене тука ми пукна филмот ": Мене ми изгледа дека единствена што се секира овде си ти. Мене нема за што да ме тешиш,јас сум пресреќна што е се во ред,детето ми расте и се развива нормално,што повеќе ми треба?" Да,после следеше како не мислела така,само шок и било и сл глупости. Значи мој заклучок е дека женава дефинитивно не е нормална.

12. Black girl

Black girl Форумски идол

Читам и не можам да се изначудам. Постов е за Мечкичка. Зарем за еден ручек живеете во заедница?Абе лазејќи ќе направам едно јадење, некогаш полесно ќе поминеме со макарони, салата, ама да чекам од некого... Побогу бремена си, не си болна. А да немаше свекрва како ќе правеше јадење? И самата кажуваш 13 години во брак. Навистина не можам да разберам. А утре кога ќе дојде детето на свет ќе се вадите со него дека не можете да завршите работа по дома. А мажот? Зарем тој не може да помогне? Или фатен е во рацете.

13. monik55

monik55 Форумски идол

@Meckicja Чекам да ми кажеш кад
    Јас ја чекам да ми каже каде тоа сум пишала дека сум избегала од кај свекрвата.

SummerGirl likes this.
  14. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Koj pa kaza deka zasekogas me ostanam so svekrvata jas si imam I moj stan koga sakam mozam da si odam si imam I moj plac

Aman boze I ako e masko nema li da I bide vnuce lele boze sekakvi ima imase na temata bracni soveti eden maz pa sakase masko zasto bebeto ne bilo masko

Last edited by a moderator: Jun 29, 2018
    Minnie 1 likes this.
  15. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Maz mi mila se grizi za majka mi poveke koja e nepodvizna invalida nema koj drug da I pomaga

16. monik55

monik55 Форумски идол

Уште чекам да видам кај прочита јас кај сум избегала и дека сум искочила од кај свекрвата?

SummerGirl likes this.
  17. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Zasto si zamina kazi de

18. monik55

monik55 Форумски идол

Кој си заминал?
    Ќе си заминам и тоа многу скоро а зашто ќе заминам?
    Бидејки сакам да одам во купатило кое ќе го користиме јас и мм,кога ќе ми се пријаде нешто во 12 навечер да си направам,да не ми се води рачун на ништо што било како било,да не се туткам во стан од 60 квадрати а замисли бебе кога ќе дојде што ќе биде.
    И најважно да си бидам домаќинка сама на себе бидејки јас можам да си направам ручек и да сработам низ дома.
    И незнам кој нормален ќе живее со 5 души и бебе во стан од 60 кв.
    А свекрва ми да ме вреѓаше како твојата што те вреѓаше зашто не си бремена и мм што тр малтетираше што не сакаше на лекар да одиш не замо што ќе си го барав чарето со мм туку ќе се разведев одма.
    Свати кај што се плука не се гази.

Last edited: Jun 29, 2018
  19. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Ti ti kazi zasto ne ostana da zivees so nea

20. ilyan

ilyan Популарен член

@Meckicja Еве ти кажува причини!