Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.475
    Допаѓања:
    23.771
    Да имам свој стан и да живеам со свекор и свекрва?! Подобро ќе гладувам ама сама ќе бидам и ќе имам слобода, а не секој чекор да ти се следи, да пазиш што ќе речеш да не навредиш некој, да не можеш да јадеш и пиеш на раат, да не можеш слободно муабет на телефон да си направиш и многу други работи....да не набројувам.
    Јас само што ќе помислам на луѓево со кои живеам грутка во срцево имам како ќе издржам овде, а не пак да имам свое и да седам со нив.
    Мојава свекрва глуми дека е најдобра ама јас си знам.
    Пишав пред некое време колку души живееме овде и трпам ништо не сум рекла. Си направивме една соба и доста ми е.
    Е сега свекрва ми го кодоши свекор ми дека сум сакала да се делам и тој уште се дрзнува да рече како не ми било срам да кажувам во негова куќа.
    Повеќе од него имаме вложено со мм во овој спрат, ама ете џабе било.
    Затоа подобро од свое нема. Никој не може да ти рече засрами се во моја куќа наредуваш.
    Испаѓа јас немам дом.

На Snowbell, Sanja1105, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  2. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
    Oстaвете јa женaтa, труднa е и и рaбoтaт хoрмoните. Штo тoлку oбoжaвaте дa се дoкaжувaте. Ете oд некoјa причинa и oдгoвaрa дa е зaеднo сo свекрвa и. Пoзнaвaм жени штo сaкaaт вo зaедницa бидејќи сaми не би се снaшле a и си сaкaaт пoмoш зa децaтa и вooпштo не им е гaјле дaли свекрвaтa ќе префрли декa тaa ги пoрaснaлa децaтa. Незнaчи декa е зa oсудa. Мнoгу луѓе имa се кaрaaт пa пaк ќе се смирaт. Мoже и тие решиле декa им е пoубaвo зaеднo.
    Мене ми е жaл сo трудницa дa се дoкaжувaм, пoдoбрo би игнoрирaлa oткoлку дoпoлнителнo дa јa нaпнувaм и сaмo пoрaди тoa пишaв.

На Sanja1105, Harper, Ivan4e04 и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne ne I jas ne ostanuvam so niv samo imav problem sega so bremenosta I toa sto majka mi dobi mozocen udar inace planot bese majka mi da se grizi za mene otkako ke go napravime IVF ama toa se sluci so nea I ostanav so svekoro t svekrvata

На Sanja1105, dunka, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  4. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    38.472
    (y)

Многу е подобро кога човек има приватност. Мирот нема цена.

Што се однесува до членката. Јас и мм сме сами. Кога бев бремена не чекав да дојде свекрвата да ми готви и чисти. Искрено, не ни сакав. Се сама сум правела. Работев дома до ден пред пораѓај. Во втората бременост имав некои мали проблеми, ама тоа не значеше дека треба да седам и да чекам помош од друг.
    Ако некој сака да има блискост со свекрвата, тоа си е негово право. Јас не сакам. Причините ги имам пишано.

На Mr. Right, mal.ecka, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne mila jas prokrvariv na pocetokot I morav da miruvam malku edna dve kapki I na prvoto eho bea dve bebcinja posle ednoto go isfrliv ednoto ostana I morav da lezam

На WildMk и SummerGirl им се допаѓа ова.
  6. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    38.472
    Чекаше помош од свекрвата, за после да слушаш коментари од типот дека снаата е неспособна да се грижи за себе, па уште и дете ќе чува? :@

7. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne ne mi ima kazano nisto fala bogu zatoa znae kakva e situacijata

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    38.472
    Чекај да се породиш, па ќе видиш. Ова ти го пишува личност што поминала низ слична ситуација.

9. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Znam veruvam ti oti moze I da kaze nesto ama sega zasega nema kazano nisto

На WildMk и SummerGirl им се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.702
    Допаѓања:
    40.077
    Во бременост дали 10 пати сум направила јадење и уште толку пати измила садови. Исто и откако се породив. Свекрва ми не ми дозволува. До сега никогаш не ми е пререкла за тоа.

На Sanja1105, CameliaMiller, Ivan4e04 и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
    Пoвеќе префрлaaт тие свекрви штo не пoмaгaaт или штo сaмo oдвреме нaвреме ќе пoмoгнaт пo нештo и пoсле сo зурли и тaпaни сите ќе слушнaт декa пoмoгнaлa. Тие штo реaлнo и нaвистинa пoмaгaaт тoa гo прaвaт бидејќи се свесни и сoвесни и тие не се фaлaт и не трубaт штo и кoлку пoмoгнaле.

На stetoskop, oblace1, dunka и 3 други им се допаѓа ова.
  12. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    jas nesakam da se delam od niv oti mi plakaat
    Ова е твоја реченица мислам нее фер да лажеш.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  13. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    38.472
    Секакви ги има. Затоа сакав од старт да живееме одделно. Едно е да ја гледаш 2-3 пати во годината, а друго е да ти е во куќа. Ќе ја истрпиш еден ден, ама не можеш да трпиш секој ден.

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. macmacuf

macmacuf Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    106
    Ни јас самата не знам по кој пат го велам ова, ама ајде уште еднаш:
    -Со свекрва заедно, НИКАКО...
    И да е сјајно, нешто ќе се најде за расправа. Мислам и ова дека сум го кажала, девер ми беше верен со девојка од друг град, некое време после веридбата кај нив дома хаос ( ескалирала ситуацијата како што велат политичариве) , па од план за свадба, остана сам таму со Big Mama ( тој прекар на свекрва ми и го дадов, зошто е и повеќе од дебела).
    Дури и златници да и излегуваат од устата, подалеку од свекрва
    п.с. На мојата и излегуваат вештачките вилици, ама и со нив и без нив не ја сакам :*:devil::lol:

На crazylady, Sanja1105, ZAHRA и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
    Тoчнo тoa е нaјдoбрa oпцијa зa млaдите. И секoј штo имa мoжнoст нaјдoбрo е дa биде сaм. Пoинaкoв е живoтoт вo зaедницa a пoинaку кoгa си сaм, дефинитивнo сo пoмaлку прoблеми и стресoви е.

На WildMk, Skorpija25 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    38.472
    Пак може да има проблеми, ама поинаку е. Ќе се изнервираш тој ден и знаеш дека следен пат ќе ја видиш можеби за 2 месеци (на пример). А во заедница секој ден ќе се нервираш.

На cresa-jagoda и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  17. macmacuf

macmacuf Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2017
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    106

Најточно нешто!

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Мирот и слободата немаат цена. Навистина. Готвам кога сакам,чистам кога ми се чисти. Кафе пиеме по пижами.Сето тоа не можевме. Никаква помош,ни пари не би заменила за тоа. Навистина нема цена.

На Mini90, Miss666, CameliaMiller и 11 други им се допаѓа ова.
  19. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.392
    Допаѓања:
    183.533
    Ако е разбрана жена и сте во добри односи, можеш да ѝ кажеш дека сакаш да одмориш, или сакаш да си сама, извини се културно и смирено претходно. Пробај еднаш. Па ќе видиш како ќе реагира. Ако не оди, тогаш разговарај со тм, исто потруди се смирено да му кажеш, дека сакаш да се испружиш и одмориш после ручек, ама ти е непријатно. Или имаш работа, па ти треба мир. Со разбрани луѓе, лесно ќе се разбереш. Најважно е да бидеш искрена и навреме да кажеш, затоа што некогаш се собира тоа, и можеш лесно да избувниш, па да ти се чудат зошто наеднаш и без причина си "лоша". Се надевам прв и последен пат пишуваш на темава :)

На sanja.burgundy, Skorpija25, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Jas mislam deka ke i se naluti ako i kazhi taka direkno:)
    Moj sovet ti e ona koga ke dojdi ti da si se skockash i da si izlezish na setkajne:) probaj 1,2,3 pati vaka e tek togash ako ne svati sto e rabotata probaj da porazgovarash so mt :)

На SummerGirl и 1209 им се допаѓа ова.