Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.701
    Допаѓања:
    40.073
    Не попуштај. Викнете си кои мислете и не и кажувајте на неа. Нема што она да доплаќа и кажува кои да ги поканите.

На SummerGirl, oblace1 и Цвет88 им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    175.100
    Во право си за ова дека принцип е во прашање. А и ова со мекицкте е шта речи . Дефинитивно жената претерува .
    Штом имаш подршка од маж ти терај по свое до крај .
    Мислев да попуштиш во смисла да не се нервира маж ти дополнително со ова , ама женава тоа чека . Лека по лека на глава ќе ти се качи

На kukla21, SummerGirl и Цвет88 им се допаѓа ова.
  3. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    183.474
    И јас не сум за тоа. Ваш роденден, вие да си платите и како сакате да го прославите. Баш поради тие причини, качување на глава. Сакав да ти кажам уште нешто. Не се труди да ја смениш, затоа што не можеш, прифати ја дека е таква. Ама можеш да направиш вас лично да не ви се меша во животот. Сецни ја секогаш кога ќе проба да наметне нешто по нејзино да биде. Смени тема, изгледај незаинтересирано, ќе осети дека не ја ставате многу на памет и ќе се повлече. Ти кажав, може нема да веднаш да има промени, ама ќе си легне на брашното, кога-тогаш ;)

На SummerGirl, Meckicja, SV1911 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.745
    Наворучение за следен пат е да си правиш што мислиш да си правиш и кога ќе ги каниш сите и нив.. пред време не си издавај никогаш пред никого што планираш и како планираш. Сепак ти и маж ти сте си семејство и со него ќе се договорите.. другите се битни но не и побитни од вас двајца..
    Гледај си го прагот и оџакот твој. Секогаш.

На Harper, CameliaMiller, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.473
    Допаѓања:
    22.800
    Ви благодарам на сите за поддршката и разбирањето. Ах само паметов да ме служи.

На SummerGirl и WildMk им се допаѓа ова.
  6. milaaa20

milaaa20 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    37
    Немој да попушташ штом маж ти е на твоја страна, ако попуштиш сега утре за се нешто ќе се меша. Јас имав таков проблем со свекрва ми само што она не ни даваше многу луѓе да викаме, непотребни трошоци биле. Потоа се мешаше зошто син ми го крстевме на 2месеци, па зошто младенци сме правеле, па мекици било глуп адет зошто сме викале луѓе и за тоа. Ама и во мојот случај маж ми ме подржуваше и јасно и даде до знаење дека не плаќа, тоа се наши веселби а нејзино е само да присуствува немора ни поклон да купува бидејќи очигледно и тоа и е непотребен трошок. Имаше лутење и дигање нос ама ние не ја регистриравме. А и што можеме да очекуваме од жена што се лути и не ти зборува со месеци затоа што сокот што си и го ставила не си и го принела како што треба. Абе боже сачувај. Со маж ми сме 6год во брак, син ми е 4год и почнавме да ја игнорираме па виде невиде и престана да се меша. Со пријателки може ме озборува, зошто ова така сме направиле, зошто братучеди сме канеле на роденден пак ама ми е гајле

На kukla21, SummerGirl, Meckicja и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    Nemoj vo idnina za nisto da ja informirate. Ama za nisto. Arno ti vika Refa ne i davaj prostor da izrazuva zelbi.
    I sega napraj drama ako znae da se luti ona luti se i ti ne popustaj kako be taka drug da odlucue koj ke bide na rodendenot i tetki i strinki 100 kolena. Da si rasipam zamisla za na deteto rodendenot oti na svekrvata i se sakalo poinaku. Ona inat ti poinat.

На CameliaMiller, SummerGirl, Meckicja и 2 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ќе те служи уште долго.
    Се' што пиша, сум поминала.
    Некогаш ќе попуштев, некогаш не.. со време престанавме да им кажуваме што правиме и како, и на едните и на другите, па си ги повлекоа шепите. Знам само, дека веднаш требаше да почнеме со некажување, ама детишта наивни бевме, па од ќеф се' споделувавме :)

На CameliaMiller, Milobebence, SexyGirl2 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.473
    Допаѓања:
    22.800
    Фала ви женски.
    Муабетор бил, го измкнала од работа кај биле не ми кажа, и демек кој ќе викате, како што јас мислев и овој, ај ок блабла...ама демек ништо не сме им кажале. Ко у стил не сме кажале дек бараме за роденден.
    Му реков сеа на мм. Од сеа, ни именден ни роденден сами ќе си излагаме ние тројца. И ќе викнеш викам ако треба.
    Не бе, викам ја маката е што не и се уденув се у уши.

На Milobebence, SummerGirl и Meckicja им се допаѓа ова.
  10. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    За да живеете со свекор и свекрава што знаат да зборат глупости, треба да имате многу јак грб, да имате кај да отидете ако се скарате со маж ви вака ако немате никој секако ќе ве гледаат како жртва таму како сираче.

11. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Истата мојата да не е? Пред некој ден ми рече дупло го сакала од мене детето. И викам сега ова мене ми го рече, немој пред некој друг, ќе речат скрос забегала. Се замолче. Не им е арно со мозоците. Маж ти единец е? Исто правеше кога го слушна прво мама. Тоа маааамаааааммм, таа нее мама бабаааааабббббб. Или друга ситуација посмешна- мамааааа, таа мамаачка цуцла, и му ја става во уста, као демек не вика мама туку мамачка цуцла. Забегана.

На Milobebence, Dalia93, Цвет88 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Нормално е да ги сакаат внуците повеќе од децата :)
    Не знам зошто е така, ама најчесто е. И мене ни ми е чудно тоа, ни ме нервира.

На SummerGirl и Meckicja им се допаѓа ова.
  13. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Го сака, нека си го сака. Не мора да повторува нон стоп како пет или десет пати го сака повеќе од мајката. Натпревар е ова? Да не има некаде диплома да и купам?

На snegulkata, zalosna, Цвет88 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Иритантно, може да биде... ако слушаш :)
    Ќе се научите селективно да слушате и памтите работи. Многу полесно е така. Некој ти зборува, а ти само климаш со глава и викаш од време-на време: Да, Да.. А во реалност, ништо не слушаш, од едно уво ти влегува, од друго ти излегува :)

На Macito007, FlowerPower, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    183.474
    Не е проблемот дека го сака внучето повеќе од синот, туку дека кажува дека го сака повеќе од што го сака мајка му. А тоа дека си ги сакаат внучињата повеќе од децата, порано не верував, ама сега кога ги гледам моите, почнувам да мислам дека е така. Јас сѐ уште не можам да замислам внуче да сакам повеќе од сопственото дете, ама ете, дај Боже да дочекам, па тогаш ќе кажам :)

На fana, kukla21, stilas7 и 3 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ах.. не сум разбрала. Моја грешка.
    Сепак муабетот со неслушањето, мислам дека е добар лек за да не се нервирам :)

На SummerGirl и NarCis@ им се допаѓа ова.
  17. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    183.474
    Тоа е најдобро, ама не секој може. Јас на пример не можев. Сега сум, да речам поистренирана, или ако сум расположена, терам сарказам. Само така можам да натерам секој да си гледа работа. Ептен добро ми оди :lol:

На Bella*, Meckicja, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    И јас не можев од почеток, со време се научив.

Сега сум на експерт левл :D А ми требаа години. Се тешам: Човек учи додека е жив :D

На Цвет88, SummerGirl и NarCis@ им се допаѓа ова.
  19. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.473
    Допаѓања:
    22.800
    По ист терк се правени.. Исто исто со цуцлата дете плаче по мене таа бап цуцла, и викам ако не ја бара не и ја давај, добивам одговор па зошто и ја дадовте вие?
    Ај сеа 24/7 да е со цуцла.
    Ама тоа се ситници. Таа стави јас извади. Него лечат комплекси на туѓо дете.
    Мојата вика го оставала у соба кога плачел да не го слуша.
    Иначе да единец е.

На WildMk, FlowerPower и SummerGirl им се допаѓа ова.
  20. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.761
    Ова свекрвчињава како по ист калап да се. Сите опседнати со внуците и се они знаат...

На SexyGirl2, Цвет88, Meckicja и 2 други им се допаѓа ова.