Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. samanthago

samanthago Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    9
    zdravo luge, ve citam na forumov i rekov ke ja izlozam mojata situacija da vidam vie kakvo mislenje imate zatoa sto mozebi jas ete sum malku subjektivna.jas ziveam so deckomi eve veke pola godina. ziveeme na gorniot sprat od kukata, koj sto ima vnatresni skali, a dolu se negovite. negovite roditeli postojano go kontroliraat, go prasuvaat kaj ke odi so koj ke odi,dali sigurno ke odi tamu,pa mene mi se imaat javuvano vo eden saat po polnok za dali e so mene,koga sme bile izlezeni mu se imaat javuvano da si odi doma, za da odi do prodavnica a prodavnicata mu e na 5 metri od doma,za da ja vozi kolata mora prvo da prasa, da gi moli a ima 30 godini. Najloso e sto toj ne gleda vo toa nikakov problem. jas bidejki ziveeme zaedno normalno cistam, sreduvam tamu kade sto nie sedime, ama majkamu mora da se kaci da dosredi,eve denes se iscistiv namerno da vidam kako ke reagira,izlegov koga se vrativ taa se kacila i ja nasla samo pepejarata neiscistena i ja izmila. Drugo decko ko ke mu recam aj da napravam nesto za jadenje veli eve majkami ke napravi,jas mu velam jas ke napravam,toj ne majkami.Toa neznaete kako mi ide na nervi. Jas pravev eden za jadenje i taa mi se kaci i mi veli ne pravi oriz so mesoto pravi kompiri,jas i velam ne oriz ke napravm,taa stekot ne go pravi vaka, jas za inaet ko jas so sakam go napraviv. Sto ima edna sestra retardirana,celo vreme se kacuva gore po sobite seta i zboruva na glas,ednostavno te voznemiruva. Ne odi dolu vo wc, se kacuva gore ke odi pogolema nuzda i ne pusta voda,zamislete. Dolu nema napraveno zici za pruzenje na alistata mora da se kacuva gore i od dnevnata kaj nas da pominuva za na terasa da odi da gi prostira. Mene toa me nervira, pa neka si napravi dolu dve zici i neka si pruza alistata. Jas ko ke se zememe planiram da mu ream na maz mi, da stavi edna vrata kaj skalite so kluc i celo vreme zaklucena,nit da gi gledam nit da me gledaat, dolu neka si napravi zici za alistata i gore neka zaboravi da ide, a uste pomalku da mi cisti.Ne planiram so nea da se zblizuvam,edno kafe mozebi ke pija na 20 minuti ednas nedelno i tolku. Sestarmi mi vika koga vlezam vo kukata vo najloso svetlo da se pokazam. Ve molam za sovet

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  2. marina.m.g

marina.m.g Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    91
    Неубава ситуација,мое мислење,ако имате можност да се преселите,штом има он таков став мислам дека нема да го прифати твојот предлог.а да го третираат така на 30 години нема смисла,па тој е оформен човек,што има да се правда каде иде,тоа на тебе само треба да ти кажува,со тебе живее нели.и он треба малце ставот да го смени и да гледа малце од твоја преспектива.ако живееш таму си сакаш приватност,во својот дом треба да бидеш свој господар,а не некој да ти го користи тоалетот без прашање,па и вода да не пушти,Бог да чува.ако преселба не доаѓа предвид,уште од сега почни да правиш муабет со него,ако треба секој ден,мора тоа да се среди некако,бидејќи мислам дека не се живее така,цел живот со нервози ќе бидеш.па замисли деца кога ќе имате,да ти досаѓаат неговите цело време и кога сакаш да бидеш сама со детето,па ќе ти кажува вака не се повива,вака не се заспива дете,ехее колку проблеми можат да излезат така.пробај да правиш муабет и со неговите,на мирен начин нели дипломатски,да не мислат дека ги напаѓаш,да им дадеш некако до знаење дека ТИ живееш таму и дека во станот ќе изгледа како што ТИ сакаш,и дека ако ти се јадат макарони со нутела тоа ќе си правиш,ТИ одлучуваш,односно вие нели ама ете од твоја гледна точка.ти пуштам многу среќа и да се среди ситуацијата и да можете на раат да уживате во заедничкиот дом ;)

На Anyshka и samanthago им се допаѓа ова.
  3. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Драга тебе се уште те чувстуваат како гостинка таму,а и иднати свекрва се гледа дека таа мора да биде капакот на тенџерето, се таа последно да стави и да нареди. Се прашуваш на дечко ти како не му пречи тоа, па тој е навикнат на таков живот цели 30 години. За сестра му, мислам дека намерно го прави тоа за во вецето, па начекај ја и кажи и или напиши на лист на шољјата ( По секоа одење во вц се пушта вода ) озбилна сум не се зафркавам (ако навистина глуми ретардирана). За алиштата нема што да се лутиш едноставно таа е нејзина куќа и каде сака таа таму ќе си ги пружи алиштата. Немој уште сега да се нервираш за небитни ствари бидејќи не знаеш што те чека понатаму. За колата, па не ги молете едноставно одете пешки, здравје боже ќе си купите и вие кола. Мој совет е додека не стапите во брак немој да се покажуваш лоша, биди културна и добра, но на културен и фин начин дади и до знаење работи кои ти пречат. Преку насмевка речи им се што ти смета. Советот на сестра ти не ми се допаѓа-да се покажеш во најлошо светло, зошто? за да му ја полни главата на мажот ти и тој да се кара со тебе- не никако. Биди добра и држи се на дистанца и како што ти реков погоре, ако ти одговара применувај го ти кажувам од лично искуство. Нивниот син секогаш ќе биде дете за нив, иако мислам дека овие малку повеееќе претеруваат да го бараат во 1часот за да прашат дали е со тебе ало па тој има 30 години, зар е наркоман или пијаница? Или да го бараат за да оди во продавница, па нели има сестра што таа не оди. не се криви они туку тој е крив што така им дозволил.

4. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    подобро уште сега почни да зборуваш, не чекај да се земете, незнам како тој дозволува така да го третираат на 30год, ама подобро освести го на време и кажи му што мислиш, да знаеш и ти на што си и што ке те очекува утре кога ке се земете, неможе туку така тие да ти се мешаат во домот и да ти наредуваат што ке јадеш.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. samanthago

samanthago Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    9
    Luge blagodarenie na vas sinoka sobrav hrabrost,go sednav decko mi i mu kazav,mu velam deka toj koga ne e tuka negovite celo vreme se kacuvaat i jas nemozam na raat da go pisuvam magisterskiot trud,deka negovata majka celo vreme se mesa vo moeto cistenje,i deka se koga e iscisteno taa mora nesto da docisti, da bide posledna vo se. Mu rekov deka jas kaj nego ziveam i deka se osekam kako doma,i nema so taa i sestra mu da cistat,jas ke cistam. Mu velam da stavi vrata na skalite so kluc za da imame privatnost,toj mi veli pa nie ne sme uste zemeni sto ako se razdelime i dojde druga i taa saka da zivee so niv. Jas mu velam taa drugata ke mi bide vecno blagodarna, nikoa nema da saka da zivee so niv :D .I mi rece vo red ke staveme vrata. Mu rekov sega ajde neka gi sirat alistata na terasa, ama koga ke stavime vrata, neka si napravi dve zici vo dvorot i tamu neka siri alista. Mu rekov deka toj e 30 godini, veke oformen covek i nema so da mu se pravda kaj odi i so kogo odi, deka toj zivee so mene i mene treba da mi kazuva kaj odi ne na niv. Toj se simna dolu i na majka mu i kaza gore poveke kacuvanje da nema, prst da ne vidam na rabotite, kako e namesteno ili rastureno taka neka e, nema sto vie da cistete, taa ke si cisti. I majka mu mu rekla pa dobro nie da ne se maci taa zatoa cisteme... I tak luge mi olesna i sega ostanuva da ja vidam nivnata reakcija denovite, dali ke cistat, dali ke se mesaat.
    Blagodarnost uste ednas, pa se citame :) :)

На srcekrsacka, rak11 и rici.aaaaa им се допаѓа ова.
  6. samanthago

samanthago Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    9
    I uste nesto, toj mi rece koga ke se zememe toj ke nastojuva negovite da odat vo selo i tamu da ziveat,pa nie da si bideme sami. Daj boze velam :)

7. ivinakit

ivinakit Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2012
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    577
    мило ми е што успеа да го решиш проблемот многу лесно, се надевам дека се ке биде во ред од сега,
    само некако не ми се допадна тоа испраќање на неговите од дома, мислам дека ви е доволно само да го одделите спратот со врата, во никој случај немој ти да настојуваш за нивното заминување, остави го маж ти да одлучи за тоа

На samanthago му/ѝ се допаѓа ова.
  8. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.404
    мило ми е што си собрала храброст да го кажеш своето мислење уште помило ќе ми биде да биде така и во иднина со среќа да не заборавам научи му ја слабата точка но не му укажувај дека ја знаеш туку кога ќе биде потребно употребија-(еден мал совет од мене)ПОЗДРАВ

9. milicka19

milicka19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    418
    Допаѓања:
    122
    Точно така но мажот е секогаш што е тој на средина. Ставен е во улога да бира помеѓу личности во животот кој најмногу ги сака. Можеби и мајката е во право но и жената е во право и што ќе прави тогаш тој? Навистина има ужасни жени. Прво од нивниот простотилук до кај ќе не одведи па потоа другото со ред. Ќе ја анализирам еве мојава идна свекрва. Мене како личност мие навистина пријатна, добра жена за разговор, стабилна и се ок. Е сега ме нервира што се сака да знае. Ако правиме нешто муабет ќе се вмеша, ќе праша, па дури и ќе си зема улога да те советува. Ај тоа ќе речиш во ред е постара ќе ти даде совет, сигурно нешто знае повеќе од тебе но другово: Од каде толкава храброст таа да се меша?
    Дечко ми пример одлучил од платата да ми купи некое парче облека, таа тоа ќе го наслуша ама онака толку добро што ќе испланира и таа да иди со нас да се поднови нешто, велејќи му ааа што ќе ми купиш од платата мене, ништо ми немаш купено, и се прави нас како да не не слушнала, воопшто како да не знае што ние сме зборувале. Јас бев против тоа и му реков, можеби јас не сакав да знае твојата мајка дека ќе ми купиш нешто. Тој буквално остана вака :o Прво што си помислив е дека таа не сака син и мене да ми купува нешто, едноставно како да ми љубомори, што неа ја прескокнува а мене ми купува. Тоа е одлука негова. Или си имав купено чанта и се случувало од факултет да појдам кај нив и одма ааа и јас сакам ваква и му вика ај ти од платата кога ќе ја земиш можиш да ми купиш. Но зошто пред мене сето ова. Еднаш ќе го сфатам како нормално, но веќе почнав да мислам дека жената е против купување и мислам и дека не треба ни да знае тој што ми купил и како. И еднаш дојде, излезе со нас. Неможел тој и ветил. Мене ми беше премногу грдо тој ден. Едноставно глумев. Но што да правам? Јас и таа не сме исто. Сфаќам дека можеби ја повредило тоа што ја прескокнал неа но не сфаќам што толку на секое инсистира. Јас како гревче некое во случајов потценета. Како да нема кој да ми купи па ајде син и. Таа и така ќе си сфати.
    Друго кај неа што ме нервира е што е премногу поврзана за нејзиниов постар син. На него не смее влакно да падне. Го третира како 2 годишно дете. На женска му тоа и смета. Истото и кај нив се мешала во се и во секој муабет.
    Мислам дека нема такава мајка која не го става синот на средина да избира помеѓу неа и женета, многу се ретки тие случаи и тоа е траен проблем во секое семејство. Решението е само што понастрана тоа поубаво, друго ништо за да се има мирен и спокоен живот, иначе вака цел живот можеби и несвесно некој ќе ти се меша и што се вика нема да те остави да пораснеш.

10. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.404
    Секако не постои таква мајка која не го става синот на средина.Бидејки таа се рачуна најглавна иако немора секогаш.Но жените кои немале добар брак-мислам на свекрвите,поточно не добиле внимание од сопругот не прошетани,оставени без банка во џеб,тогаш таа целосно се посветува на синот не сакала да се разведе од срам,а со тек на време синот го сфаќа тоа и станува мамина маза бидејки неможе да се тргне од канџите во кои таа го ставила,а тој не сака да ја повреди тогаш тие се пеколни свекрви,само тие знаат што е најдобро за нивниот син, што нема врска тие само сакаат да не ја изгубат љубовта од синот,а тешко на сопругите кои ќе го живеат животот со нив бидејки ќе имаат чуство на пониска вредност.За да не дојде до ова мажот треба да знае МАЈКА ЗА МАЈКА-ЖЕНА ЗА ЖЕНА.На крајот на краиштата сите сме деца на мајки Нее само таа мајка.И нашата мајка се радувала на нас па не не научила да немаме чуства не учела да сакаме и да почитуваме,но се има граница нели?!

На Anyshka, Bibko и milicka19 им се допаѓа ова.
  11. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.801
    Не се работи за храброст, туку за нејзин простотилак и некултура. :^) Скоро и да не познавам жена која не е ваква. :|

Ништо чудно не е ако таа е љубоморна на тебе. Многу мајки не признаваат ама се болно љубоморни на снаите, наместо да ги остават младите да одат по својот пат. :^)

Друго, ти и таа никогаш и нема да бидете на исто. Ти сега треба да си му на прво место на партнерт.

А, имаш свекор? Ако имаш, тој нека си и купува на жената гардероба! :!:
    Синот сега си има друга жена која му е на прво место. ;)

На srcekrsacka и milicka19 им се допаѓа ова.
  12. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    milicka19 Како што те читам не си во брак така? Епа штом уште сега се замарате со свекрвите замислете си како ќе е во брак. А кој ве тера толку да се зближувате уште додека сте во врска дистанца бе луѓе едно здраво, како сте е доволно.
    Јас ќе си зборувам лично за мене со родителите на дечко ми со кој сум долго време и кои во никој случај не можам да ги наречам свекор и свекрава си имам чисто коректен однос, не одам не скапувам кај него, одам само по повод и тогаш сме со она ограничен разговор, никаква блискост не ми треба еве блискоста што носи. И знам дека еден ден ако даде Бог да и бидам снаа ќе си го задржам овој однос како и до сега нормално сакал нејкела ќе мора почестода се гледам еи повеќе да комуницираме, но да бидеме пријателки и да излегуваме заедно фала не си имам јас мои пријателки си има таа свои секоја преголема блискост ти носи кавга :)

На enca.69, milicka19, girl.23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.801
    Ова ми беше мене најголемата лекција. Секогаш биди на дистанца и имај свое јас и свој став. :!:
    Јас, бев многу наивна, сакав да им се доближам, ги лижев, за да ме земат низ нозе потоа. :^)
    Касно ја научив лекцијата, ама барем ја научив.
    Сите мои другарки кои си стојат на дистанца од свекрвите и золвите си имаат најмалку проблеми, скоро ич.

На enca.69 и milicka19 им се допаѓа ова.
  14. lileee

lileee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2010
    Пораки:
    97
    Допаѓања:
    13
    колку живееме со нашите свекрви

дали некој е во добри односи со неговата свекрва...Gосподе мене едноставно тоа не ми поаѓа од рака ама баш никако....се што ке кажам и сторам не ја задоволува неа.па никако до сега не стори нешто за да оствариме барем некоја најнормална врска меѓу нас,или реално да биде поблиску до нејзиниот син...таа само се одалечува од него со тоа што мене не ме сака,а зошто не го сваќа тоа незнам.постојат ли добри врски меѓу снаа и свекрва или сето тоа е само манипулација пред народот....јас едноставно сум веќе изморена со борбата што ја воде со мене сакам мир но постојано ме следи не ме остава на мир.како да постапам помогнете ми сакам да слушнам повеќе снаи со нивното искуство дали им поаѓа од рака да воспостават добар контакт со нивните свекрви.....

15. lara-s

lara-s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    11
    колку живееме со нашите свекрви

Pa da ti kazam Lileee ne si sama...jas licno ne veruvam deka ima mnogu takvi sto se slozuvat so svekrvite
    ako nekoj izgleda deka se slozuvaat mislam deka samo taka se pravaat pred drugite (ili pred sebesi)ama dlaboko vo niv pak se neosekat udobno okolu svekrvite...
    Jas so mojata ne se imam karano kojznae kako zatoa sto poveke ja ignoriram ama toa nejze i poveke i smeta
    i uste poveke me mrazi...neznam najubavo e sto podaleku od niv ako sakas da imas nekoja formalna vrska so nea,
    ako zivees so nea good luck to you nemozes da izlezes na kraj kolku i da probuvas,tuku barem mazot ti da bide na tvoja strana zosto ima i takvi sinovi sto se po majkite mora da bide kako "mama sto ke kaze" vo takva situacija propagat najpoveketo brakovi za zal...

16. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.905
    А зошто воопшто се трудиш да ја задоволиш, зошто се бориш со неа, зошто воопшто се трудиш да имаш добар контакт со неа ако таа не сака? :^)
    Капата на страна и уживај, ако маж ти е на твоја страна, ако имаш негова поддршка, неговата љубов, ако не те тера ниту форсира да ја задоволиш мајка му, тогаш што ти е гајле...едноставно не се замарај, игнорирај ја, терај си по свое, не се замарај што и како рекла, се што таа прави и збори а не ти оди во прилог и те иритира, занемари го, игнорирај го и однесувај се како нејзините зборови и постапки да не ти значат ништо. ;)
    Научи да не ги вреднуваш и да не ги земаш при срце нејзините постапки и научи да ја гледаш од повисоко, едноставно прави се како ти да си над неа, дека ти и твоето здравје (нерви) се побитни од нејзините муртења и вртења очи. Смени лист, таа нека се труди да те задоволи, таа нека се вртка околу тебе и таа нека почне да се труди да имате подобар однос.
    Се` додека ти си таа која се` си зема при срце, нејзе акциите и се дигаат и цел живот ти ќе бидеш пониска од неа, цел живот таа ќе биде главната.

Јас мојава сега не ја рецкам ни 2% и таа се труди околу мене, а пред неколку години обратно беше. Гледав да бидам добра снаа и да ме сака пошто бев навикната секој да ме сака, едноставно сите ме сакаа и се фалеа од мене за било што, само од неа никогаш немав еден единствен добар збор слушнато, само нешто замерки наоѓаше и криво ми беше и тоа многу. :(
    Ама сменив тактика, нормално со огромна подршка од мм и сега свеки е таа која пред да каже или направи нешто се подзамислува, таа се врти околу мене, таа се труди да го подобриме односот, ама за жал малку е касно. ;) Искрено баш ми е евентуално за неа и нејзините чувства.

Така и ти, смени се, битна е твојата врска со сопругот, а не со свеки. :!:
    Како што вика маж ми-јас за мене сум те земал, а не за мајка ми, ако не и` одговараш и не и` се свиѓаш, нејзин проблем, мене си ми екстра. Тоа ми е доволно. :)

На imelda, MacenceEna, AIT и 2 други им се допаѓа ова.
  17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Ние немаме никакви проблеми :emo:
    Си се сакаме и поштуваме :!: :D ама од далечина.

Претпоставувам дека веста за нашата венчавка не им беше баш по ќеиф.
    Претпоставувам сметаа дека е мал за таква обврска, дека треба уште малку да си поседи дома и да заштеди пред да започне да се грижи финансиски за сопствено домаќинство, но ја испочитуваа неговата одлука и ни честитаа од срце.
    Бидејќи од прв ден сме си настрана рај божји и за нив и за нас.
    Се гледаме само по предходно договорен термин.
    Во предходниот стан дојдоа 2 пати во две години :?: .
    Ние одиме еднаш месечно кај нив, баба му, тетка му....со ред сите да ги испочитуваме :rofl: ќе поседиме кога 5, кога 15 минути максимум пола саат.
    Во овој стан годинава мајка му има дојдено еднаш, кога се вселивме да го види станот што како и тоа беше се.
    Брат му и снаата со децата како фамилија во овие три години никогаш немаат дојдено, само ќерката еднаш со баба и дојде, и брат му повеќе пати да му помогне на сопругот околу преселба, монтажа на мебел и сл.
    Ние имаме отидено 2 пати по повод некој роденден.

Телефонираат секој ден, он оди барем еднаш неделно кај мајка му(посебно одкако почина татко му) да ја зирне и праша да не треба помош.
    Преку него си праќаме поздрави....

Си се држиме на дистанца, но има разбирање и почитување.

На srcekrsacka и MacenceEna им се допаѓа ова.
  18. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    3.115
    Допаѓања:
    43.539
    danichap вие имате совршен однос :D :D :D
    Па и за нивиот син не беа пресрекни дека толку млад ке се жени ама па прифатија :D
    Сега се пресрекни што имаат и внуЧе башка прво во фамилија Абе радост

Ние од кога се преселивме , се гледаме поретко со свекрвата само еднаш во неделата идеме кај нив на руЧек и толку :)
    Чат пат се јавува прашува за детето , а кога има време и поминува да не види на кратко :) Ама многу време заедно поминати нема
    Ама вака разделени имаме супер однос, се гледаме поретко и повеке се поЧитуваме .... :lol: :lol: :lol:

На srcekrsacka и danichap им се допаѓа ова.
  19. samanthago

samanthago Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    9
    luge,eve ne pominaa dva dena odkoga decko mi i kaza na majka mu da ne se mesa gore kaj nas da ne cisti, da ne faka po rabotite,taa pak si se kacila si go cistela wc,menuvala navlaki na pernicite,ke spobudalev.go sednav decko mi mu kazav da prestani, toj i kgaza i ovaa dobro ne se kacuvame gore poveke, i kaza deka dolu ke i namesti alistata da gi suse i deka kavo i da e gore so prst da ne cepka.Ovojpat ako ne poslusa sledniot pat jas ke se razbiram,e jas ko ke se razbiram ke ja oteram u k...c i ke nemame muabet cel zivot, a moze ke odime i pod kirija.
    Pa poarno ke ziveam pod kirija pa ako treba ke se lisam od nekoi raboti odkolku da gi trpam i da se nerviram.

20. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.768
    Баш се чудам зошто си дозволуваш да се нервираш. Прифати дека она си е таква, и ако не ја бива да се смени, смени се ти или игнор. Трето нема. Порадо пробај да ти помага за чистење, ама под услов се да си враќа каде му е местото или договорете се на пр само дневна, кујна и вц да ви помага околу чистење ама не и спална. На место да си среќна дека си лишана од обврска плус и да си го пополниш времето со нешто друго ти се замарап. Искористи си ја ситоацијата во твоја полза. Ќе видиш кога главата не ќе знаеш кај ти е па ќе ја бараш. Имај си една почит, малку смени тактика и сите среќни весели. Зошто на место да си олесниш сакаш да негодуваш и комплицираш? Ајде со среќа и пробај ја укава нема да зажалиш
    Ке видиш дека со тек на време горново држело место

На lolyta777, stetoskop, MSkorpionka и 1 друга личност им се допаѓа ова.