Zosto svesno si se stavate vo vakvi situacii? Si znaela i prethodno kako se odvivaat rabotite zosto ne ste zboruvale od start kako ke ziveete. I ako imas podrska od nego ok ako ne ne vredi da zivees vo nervoza veruvaj zosto tie sto se takvi takvi ke ostanat mislam na negovite. Razgovor pred se pa vidi kako ke se odviva situacijata. Se najdobro vi posakuvam da uspeete da si go resite probelmot
@Marrija1995 , едно прашање, какви ви се чувствата со вереникот, еден према друг? Се сакате ли сеуште?
@Marrija1995 тоа што дечко ти те моли да се вратиш може да го искористиш за да поставиш услови за твоето враќање, а тоа е да ги седнете неговите и со разговор да ги разграничите просторот и ''надлежностите'', тоа секако ако ти сакаш да се вратиш таму. Ако мислиш дека не ја бива работата подобро да заврши сега отколку утре кога ќе имате и деца. Околу твоите ако е твој став да се вратиш дома ќе им објасниш дека ти си нивно дете и треба да мислат на тебе а не на рекла казала кој што ќе каже, со тек на време ќе легнат на брашното. Преиспитај си ги чуствата, дали ова е тоа што го сакаш и дали вереникот е тој со кој сакаш да го поминеш животот, ако е тоа тоа ќе застанете и ќе поставите услови како ќе биде во иднина.
Ako tvoite ne te sakaat nazad najdi si soba so cimerka pod kirija za pocetok i teraj sama. Ako si od Skopje uste polesno. I da se vratis kaj tvoite ke ti trijat sol nad glava sekoj den. Glupo prasanje ke ti postavam ama imas li solidni primanja i stabilna rabota?
Убаво ти пишала @Mari-Ja, крај краева ако фамилијата ти толку многу трие сол на рана можеш опција кирија. Гледам дека работиш па си си свое на своето. Не мораш да трпиш. Храбар чекор од тебе, не попуштај за свој мир и спокој. Знам дека си сепак рекла да ради љубов.. тоа го разбирам али ако не седнете да отворите картите на маса тури пепел на заедницава. Или ќе се опраите или можеш да видиш едно извесно време вака како ќе биде со мажот ти, па нека размисли и он што понатаму дали му одговара или не и што. Не е само да се трпи за љубов.. Некои работи не се трпат, ќе седнете сите и ќе си направете искрен муабет или ќе биде или нема да биде а и дечково нека размисли меѓувремено.. Млада си, животот е пред тебе ќе успееш само борба, а борбата е тешка. Не дозволувај да некој ти руши мир и приватност уште од сега, згора на тоа си работите и двајцата и се стремите кон брак. Уште од покчеток ако не отворите картите на маса со неговите и не се поставите решително касно е после.
@Marrija1995 прво со маж ти да разговараш да кажеш што ти смета, па после и со нив да им ги кажете границите... И бравата сменете си ја,зошто да ви влагаат кога ке посакаат тие... Абре ништо не преќутувај.. Кога ке се вратам назад колку работи им имампреќутено на моите свекор и свекрва многу се нервирам..
Срцка прави што ќе правиш зимај си ги концоте во твои раце инаку ја оплеска ептен.. ..како бе може да има клуч од твоја соба ваша куќа како може оп троп влегува треба да имаш дупка во мозок па ни мајка не влегува така додека си кај неа зборам, а за друго мајка татко знам како ти е кога немаш подршка. ..друго заврти го седни разговарајте со ладна глава ако те сака ако те поштува ќе најдете јазик и барем малку ако е човек ке разбере
Prasaj go vo koj univerzum e normalno svekrvata da gi pere krvavite gakji od menstroacija na snaata i dali bi mu bilo vo red majka ti da mu cacka nego vo postelnina vo koja prdel ste se seksale i da mu gi pere gakite so gi nosel i potel. I na koj del od zemjinata topka e normalno da se snovas vo soba na mlad par koj mozebi vo toj daden moment se seksa.
se naogam vo losa situacija omazena sum ziveam vo zaednica imam malecko dete imam problemi vo vo brakot mesanje od strana na svekori svekrva i zapovedi sve sto treba da sepravi bidejki kaj niv zivees mora da i dava soprugot sega cela plata da rakovodat so nea bidejki ne i plakase smetki i hrana a toj plakase krediti porano i davase za struja pa zadocni so ratite pa kavgi i vika platata ke ja davas jas keraspredelam parite deka da sedavat sekoj den sum so nervozi i stres pocnav i da ne spijam kako treba mesanje za deteteto koga treba da spie koga da stanuva ti se odnesuvaat kako majka i tatko jas kako da nesum mu majka poslednata kavga bese pred nekoj den majka mu slusnala deka deteto mi se razudilo kaj 11 obicno zaspiva kasno i kasno stanuva kaj 12 bidejki ja nemozev da spijam i deteto so mene pokasno zaspivase i pokasno stanuvase i imu dadov voda koga se razbudi si zaspa si napraviv kafe dojdov vosobata i taa mu prenela deka deteto stanalo ama jas pak sum go zaspivalago nabocka i mi vleguaat so ne dignes tie roletni deteeto u ovaj temnik da sede vikam deteteto ti go razbudi spiese vika deteto odpreeska e budno viakm ne te lazam deteto zaspa vika znaes li edna ako te tresnam ide nakaj mene da me udareja diga rakata ode nakaj mene i ja mu vikam udri me ke ti viknam policija vika odi si vikam ke si zemam deteto i ke si odam vika ti odi deteto ke ostane ne e tvoe od sobata vika u kujnata dane si dojdela i mu vikale na maz mi deteto rano kezaspiva ido 10 ke spie nikoj ne go interesira deka sum od depresija od niv i deka noke ne mozam da zaspivam maz mi dodeka sme tuka mora da praveme kako so ke kazat sega nemame izbor ne mozemeda zememe stan duri koga bese kavgata maz mi so koj pamet vika da mu sum se izvinila na tatko mu kako jas da sum kriva ne me razbira nemam ni jadeno ni spieno 3 dena mi se losese se zanasav na site strani mu kazav deka nemozam taka da izdrzam da stanuvam ne sum sposobna za nisto zaspivam u 5 od nervozi i vecerta ojdov na bolnica fizoloski mi dadoa i se vrakamm on si zaspal vrataa zaklucena zvoni na telefon na zvonce nikoj ni diga ni otvara i posle saat vreme da slusne zvonce a jas nemozam da stojam odso nemibese arno ,3 saati vo bolnica nitu ednas ne se javi da vidi sto se slucuva za nego se pobitni tie ne jas, mnogu sum razocarana veke ne mi se zivee nemam zelba za zivot od sto znam deka sekoj den treba da slusam naredbi da mi se dere se i smeta se i preci da te gledat loso da mu vikat na deteto za nisto tesko mi e od so nemam izbor kade da odam i moram da trpam dobro e sto ve ima vas barem da spodelam so nekoj makata mene nikoj ne me razbira i zastituva se osekam sama na svetot
Проблемот е во маж ти што не те поддржува тебе. Јас на твое место ни пет минути не би останала таму, ако имаш услови заминувај заедно со детето. Нивно било ма немој, твое да не не е случајно? Бегај од нив, може и пробно па ќе видиш тоа дали ќе го опамети тој твојот. Бог да чува од такви луди старци и синови што за се на нивна страна се. Не знам како само не ви однемилуваат таквите мажи, море куќата на глава би им ја урнала. Они мислат жените од улица дошле па ај ќе ги малтретираат. Не им попуштај и ако толку сакаш врати му се ама под твои услови.
tamu nemase mesto i morav da se vratam inaku ke bev na ulica taa e mojta sudbina daa imam kade da ziveam odma ke zaminam zivototmi e po bolnici od niv eh da bese nekoj od niv ziv so me razbirase ama nee e sama sum i prieden roditel i tamu mesto nema za mene mi vikat Moii uslovi nema,ako sakam moi uslovi nadvor jas zaminav ama pak sevrativ bidejki nemam kade da ziveam nemam izbor i mora trpam i da obolam.
@uspesnarabota поразговарај повторно со татко ти, нека те разбере дека навистина ти треба помош. Привремено може да седите и во помал простор. Не работиш ли? Потруди се, најди што било, друго е со твои пари во џеб.
nikoj ne me razbira sama sum nekoj koj si gleda samo za nego tesko deka ke razbere nekoj drug toj si imasvoj zivot i ne saka da mu precime nemam izbor jas tesko mi e mnogu samo placam i se nerviram i zivotot mi e po bolnici na brzi pomosi obolov od niv ne se zivee vaka
Ако немаш свои приходи и ако твоите родители не те прифаќаат назад, тогаш ќе мораш да се прилагодиш. За жал, штом нема излезе, тогаш полека прилагоди се. Не им оди контра. Не се расправај ни со маж ти ниту со неговите. Ако можеш да си најдеш некоја работа, најарно ќе биде. Ако ти плаќаат 8000 месечно, дома кажи дека 6000 земаш (2000 оставај си за себе на страна) Како тргнало кај тебе на неубаво, мораш да си имаш некој денар на страна за недај Боже да мораш да ,,бегаш,, од таму. Ама во моментов не барај чаре, нема да го најдеш, освен да се помириш. Смири се малку, нечини ради детето да си нервозна и да примаш системи за да те освежат, мајка му треба.
Отприлика на исти години сме. Ако си спремна најубавите години во животот да ги минеш во тоа дувло, на 22 години да се расправаш со проста свекрва, секоја ти чест. Место да уживаш во младоста, ти ќе биваш робинка во туѓа куќа. Ако мислиш дека не заслужуваш подобро - врати се кај 'маж ' ти.
@Marrija1995 работиш, стан по кирија , една соба-една раат ќе си. Ако се вратиш ти отишол животот јабана. Мбогу ми е криво какво размислување има мајка ти Штета