Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Може нема ништо да и помогнеме, може нема ништо да прифати.. Ама немаше потреба од твојата агресија во претходниот пост: Ќе запалам се'. Така не оди.. ти ќе запалиш може, ама тоа детето, ни мајка, ни татко ќе има после

На Lianna Anna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Ok aj vaka, sekoj na forumov svoeto si go kazuva neli? Jas rekov da sum na nejzino mesto sto bi napravila, nekoj psih da me maltretira i toj muz i da ne prevzeme nesto zaradi stanot i roditelite. Epa ni stan ni roditeli ni nego. A si razmislila sto nejze i se desava i do kaj moze da stigne? Mislis od niv doma na nekoj mu teknalo?

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Верувај.. свесна сум за се', знам и од каде ти доаѓа напливот да му е*еш матер на се'... Ама ништо нема да решиме со тоа.. апсолутно ништо.
    Дури и оваа членка, да не прифати ничија помош, може некоја која не чита, да најде чаре во постовите.. или ние кои пишуваме..
    Само смирено. Не им треба додатна нервоза... ок..?

4. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Drago mi e sto si takva osoba, se prasuvam dali stv imas tolkavi zivci. Poveke me iritira samata clenka sto znam deka na prazno pisivame i nisto nema da prevzeme. Nekako n3 mi ima smisla, logika, na 34 god da dozvolis vakvi raboti. Zivotot od prethodno kade e? Koja bila taa do togas? Forum e, pisi sto imas i kazi posle ne ti treba pomos. Eve se nudime site. Ke pise li?

На zalosna и meggle им се допаѓа ова.
  5. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Не знам дали и колку можат да помогнат здруженијата за самохрани мајки доколку се разведе и за привремено сместување и наоѓање работа. Може да се проба да се контактираат, едно од нив е One Can на фб, кој е член распрашајте се.

На eli25, Lianna Anna и tambelina им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не знам.. ќе видиме :)

Уан кен, се само за лице.. Ништо не помагаат. Фирма си направи газдарицата, од концептот за НВО.. Фалш е тоа.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    @WildMk а некое друго или во социјално? Сместувањето е најголем проблем да не се лажиме, еден куп жени трпат од што немаат избор и излез. Психичкото малтретирање е исто лошо, ако не и полошо од физичкото, а и самата депресија мора да се лечи. Еве и ние од форумот да побараме некое решение, ама како што кажавте мора да побара помош прво.

На Harper, Lianna Anna, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Alpha010

Alpha010 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2018
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    217
    Значи џабе коментирате, @WildMk џабе прашуваме. Мојот пост го одбегна а реплицира подолу повторно "fala mila taka e". Изгледа коментира тука за да добие сожалување, ако сакаше да се снајде во ситуацијата до сега веќе ќе имаше и работа најдено и разговарано со сопругот.

Јас од се, не можам него да го разберам. 38 годишен човек да биди командуван како малечко дете. Па деца со 18 години се по одлучни од него и знаат да кажат не. А не па татко е веќе, каков пример ќе дава на детето ако тој самиот не знае сам да одлучи што и како треба.

Госпоѓата што бараше помош под итно да седни да разговара и да му кажи што е и како е на сопругот и дека мора да се реши ситуацијата, да најди работа а не да седи дома и да чека од таван.

И читам во депресија била,

Ако продолжи да кука и да се жали, нека се упати на друго место. Ако бара излез и решение нека кажи ќе се потрудам да најдам работно место.

Со тоа што ја тапкате по рамо , само уште повеќе ја втурнувате во дупката во која веќе е.

На Lolipop23, kukla21, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Никој не ја тапка по рамо.. Ама не мора ни да дивееме..
    Мидл-граунд.

Реков.. ако не сака таа, ќе прочита некоја која што ќе сака помош.

Социјалното и некои НВО-а можат да помогнат.. малку од малку ... ако сакаат |(

10. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Sekoj ke i pomogne, samo ona treba da saka! Vo toa sum mil posto sigurna.

Na 34 god samoinicijativnost da ne znaes sto e, dete da imas i dq ne go stitis i red dr rab nez kolku e logicno da postojat...

11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Логично е.. читајте повеќе за депресија и психологија на жртвата и ќе видиш...
    Не е убаво, ама за логично, е логично..

На alana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Se mi e jasno, ama u depresija preku nok ne se paga da ne se lazeme...

На stetoskop и WildMk им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Дефинитивно не е преку ноќ... ете, уште пред една година пишувала за проблемите.
    Сега постовите и' се далеку похаотични отколку што и' биле тогаш.

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  14. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.564
    Допаѓања:
    174.868
    На неа -Скршена и е ,,кичмата" , од самиот почеток ,ден по ден -депресија,помирување со се .Она и незнае како изгледа живот во нормален брак, за да се бори за истиот.
    Он ,со 38 год. штом се уште ,,игра" како му свират неговите,штом им има страв-големи се шансите да бил физички малтретиран во детство од неговите.Не може да се очекува ништо повеќе од она што е сега.
    Чаре? Само некоја цврста рака која ќе и помогне да се освести,да ,,отвори очи" и да застане на нозе.После ова ,у три потега ќе си ја реши ситуацијата сама.

На eli25, SV1911, Harper и 5 други им се допаѓа ова.
  15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Баш ќе плаќа некој на 4 сати да работи. Може само станови и канцеларии да чисти ама и затоа треба отварање очи.

16. Elena1001

Elena1001 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2016
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    2.033
    Ете и јас се понудив за помош, од сместување во центар каде што ќе нема трошоци и ќе може да биде сместена од 6 месеци до една година, со надзор од социјалните служби и исто така и медицинска помош имаат таму и психолог и психијатар за да помогнат за депресијата. Доволен период за да застане на свои нозе барем да работи и да се издржува со детето. Таму ќе неможе ниту маж и ниту неговите да припарат. Помош за вработување исто понудив и преку агенција за вработување со ургенции од високо ниво до вработување во приватен сектор. Членката очигледно несака да го остави сопругот. Можеби треба да разговара со него бидејќи и тој и велел да се опорави психички но таа нема желба и тој видел невидел кренал раце. Не посакувам на никој да е во овој маѓепсан круг но ако сама не си помогне никој со сила неможе да и даде. Само греота што и детенцето е научено на биоритамот на мајката. Судот нема да и го одземе поради тоа што ќе е под кирија туку поради нејзината депресија и што несака да превземе ништо во врска со тоа.

На Lolipop23, elena.mak, CameliaMiller и 18 други им се допаѓа ова.
  17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    После ова е џабе се да се коментира:(

На zalosna, Mari-Ja и WildMk им се допаѓа ова.
  18. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Знам вакви луѓе кои сакаат да бидат жртви, и потсвесно уживаат во тоа, не знам дали е карактер, или состојба, не сум стручна да кажам. Само знам дека таквите луѓе секогаш би одбрале тежок живот, за да можат да се осеќаат како добри и како жртви. Посилно е од нив, не се ни свесни. Имам и два примери во поширокото семејство. Штета!!!

На Lolipop23, crimson, elena.mak и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    :clap: Covek prvo treba samiot da saka, navistina da saka, sebesi da si pomogne, a posle se drugo.
    Bravo zeno za resenievo!!!

На kukla21, Abc07 и WildMk им се допаѓа ова.
  20. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.038
    Се вика мазохизам.

Да се биде жртва е уживање заедно со константно кукање. Сите останати попрво ќе оболат од “жртвата”.

Нема проблем што не се решава, проблем е само ако не се сака да се реши. Ако не сакате...издржи!:)

На Offspring му/ѝ се допаѓа ова.