Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Значи, жената со денови не пишува а вие на долго и на широко ја навредувате и пишувате. И, одма е оној момент "јас најмајка", мислам ок е, милион пати пишавте дека имате совршен ред створено кај децата, не ја трупајте темава со истакнување, имате соодветни теми за бебиња и деца, таму истакнувајте се и пишувајте колку сте вие совршени мајки.

На buba4e89, flower30, SV1911 и 13 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Искрено.. иако се трудев да и' воспоставам ред, ако некој ми речеше: не треба вака, треба онака и не знам како да правиш... ме нервираше, и ме навредуваше... Ме правеше да се чувствувам како лоша мајка.

Ни една мајка не сака да биде напаѓана за начинот на кој се грижи за своите деца... Темите што се за вакви муабети видете ги... па и оваа овде... Има десетици изјави: Свекрва ми ми рече, вака требало да правам за детето.

На 1209, SofiMar_, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    2.845
    Ако мислиш се најдобро за детето и ако има редовно детето појадок ручек вечера одма си нај мајка. Браво не сум го знаела тоа.
    Воа не се навреди , значи ја поттикнуваме да стане и да се грижи за едно недолжно детенце.
    Ја советуваме пошто после она мака ќе си има со детенцето и нема да знае кој крај да го фати.
    Како што пишав претходно дај боже поскоро да се среди за ситуацијата , заради малечкото.

На CameliaMiller, zalosna, Luna91 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Општо зборував, не конкретно за нејзе..

5. uspesnarabota

uspesnarabota Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    46
    eve vaka poslednite dve nedeli mi se vlosi sostojbata so depresijata, i nemozev da zaspijam jas i deteto pokraj mene, toa ne traese dolg period, toa e odgovor na vasite pretpostavki . i za temnicata da vi poobjasnam deteteto moe ne sedi vo temnica nitu pak jas toa e periodot samo dodeka spieme, zatoa rekol zosto sedelo vo temnica mislejki deka deteto e budno, a deteto bese zaspano kako sto kazav a za setanje ne go nosam jas po kafici deteto odime vo igroteka i vo priroda, inaku pocnuvam poleka da se oporavuvam jas, deteto pak mi se vrati vo normala rano legnuva rano stanuva sega uste malce jas ke si pojdam na rabota i sve ke se sredi ne rekov da nekoj mi misli loso, problemot e vo mesanjeto kako da nekoj ne znae kako da si go vospituva svoeto dete i sto e najdobro za nego znaeja deka se vo krivo tie zosto se mesaat pa pobara svekrva mi od maz mi da mi kaze da ne i se lutam da bide sve kako sto bilo no znam deka pak ke bidat starite, no poustam jas sabajle deteto koga go presoblekuvav go staviv na krevet,spremam go za presoblekuvanje mi vika gi diga nozinjata vika mu e ladno pobrzaj ke izmrzni mene mi bese smesno vikam toplo e narodot se banja po bazenti ti vikas ke izmrzne vikam ne se sekiraj i mi kazav na soprugot i mi vika prosti se takvi se ne i obrnuvaj vnimanie znam deka se voo krivo za mnogu raboti mora da izdrzime dodeka sme tuka posle ke imame mir

На ZAHRA, Mari-Ja, Meckicja и 5 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    На крајот-на краиштата, 4ца сте возрасни дома.. Тебе и да ти било лошо некогаш, што не презеле тие малку одговорност со детето? Нека го успива маж ти, ако требало порано.

Не дај Боже, некоја да е болна од нешто друго, како тогаш имаат разбирање сите? Никој не рекол: Еее види ја оваа, не може да си го нахрани детето, фатена е во кичмата (за некоја која стварно има проблем со кичма), ни го крева, ни ова-ни она... Што можеш, колку можеш ќе правиш... Впрочем.. и сопругот е родител..
    Маж ми, рамно со мене ја успиваше, пресоблекуваше, бањаше, хранеше...

И сенкир другите не излегуваат со децата... Полно е по улици парови со мали деца, па по игротеки, па по гости.. Седат на родендени-визити-слави до после полноќ...

На bibiiii, alana, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    2.845
    Ете супер чим полека се си доаѓа во ред, излегувај си со детето и преку ден за да не седиш сама дома со старите , излегувај си со сопругот , како што напиша една членка ќе се запознаеш со други мајки ќе ти тргне муабетот.
    Не се замАрај со свекрва ти , договарај се со сопругот за се , а тоа она што зборува од едно уво влегло од друго излегло , не се нервирај , на тоа мало дете мајка му треба.

На uspesnarabota и Milobebence им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Рече дека излегува со сопругот и детенцето, уште во првиот пост.. ама пошто спомна дека некогаш се задржувале до 11, некои и' се втурнаа..

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  9. uspesnarabota

Се зачлени на:
    12 јуни 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    46
    i kaj nas tuka e polno so bebinja dotolku kasno
    da ti kazam toa i go pravam i sekoj den iskreno imam dosta vaka prijatelki sto gi zapoznav pokraj deteto, inaku sum kumunikativna ne sum licnost sto e zatvorena i sto saka da sedi doma i sekogas sum nasmeana radi deteto, ne sakam deteto da me gleda primer dodeka placam i mi e tesko se pravam radi nego toa mi e najvazno,inaku kolkui da mi e tesko jas koga izleguvam problemite gi ostavam doma nadvor sum sekogas nasmeana pozitivna raspolozena si kumuniciram so prijatelki nikoj ne moze da primeti deka imam problemi site mislat deka sum srekna hahaha

Последна измена: 22 август 2018
    На alana, Offspring, Aneta92 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Ок е да пишеш во еден пост, ама во секој нареден да се истакнуваш дека се рано легнати, рано станати, точно на време јадени и пиени, па дека си најуспешна во работата, па дека сите ги ставаш во топ, никој не смее да ти писне, не иде стварно. Не зборам конкретно за тебе, општо во темава има жени кои се истакнуваат и зборат дека се нај во се. Напорни се за читање искрено, веќе однапред се знае што е пишано, зошто се вергла едно те исто, досадно е веќе.

На buba4e89, oblace1, Sanja1105 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    Mene eve pak ti si mi interesna i znam oti na mene aludiras. Eve i ti verglas edno isto nekolku pati vo vrska so mene, ama nikako direktno da mi se obratis ili sovetuvas ili so i da e. Strogo kako kisa oko Kragujevca.
    A vikas za drugi oti verglaat. Ti ne verglas ic. Prviot pat ne ti pisav od pocit, oti se soglasuvam za mnogu raboti so tebe, za toa sto si go pominala i bravo sekoja ti cest. Samo toa sto ti ne si tendenciozna i dramaticna kako mene ne te pravi pomal verglac od mene. Eve i nie znaeme deka si imala problem so sveki i ste ziveele so nea pa ste se istaile pod kirija koga si bila trudna i deka sega ja zeza jatrvata isto ok e. I ti koga ke pises na temava ocekuvam deka ke pises za toa ili ke me bocnes mene odokolu eve vo 3 mislenja po red me bockas sto znaci i ti si verglac. Jas za sebe barem si priznavam oti sum i namerno verglam.
    Znaci ednas rece i jas se pronajdov vo tvoeto mislenje ama ne ti vrativ. Denes 3 pati me prozivas ama ne direktno. Zosto mislis oti si pomal verglac od mene?
    I druga rabota. Jas toa sto go pisuvam za sebe na temava go pisuvam oti moze na nekoj ke mu pomognam i moze nekoj ke se pronajde vo mene, moze nekogo ke motiviram. Oti jas sum tendenciozna ama od dvete strani sum, go potenciram i mojot fail mnogu cesto ama i mojot uspeh. I ne gledam nisto loso vo toa. Ete na clenkata @Skorpija25 i pomognale moite mislenja vo temava da se izdigne i toa javno go kaza. I mene mi e drago za sekoj sto ke uspee da se izbori za svoe mesto pod sonceto drago mi e i za skorpija i za tebe mi e sto si uspeala i treba da potenciraa za da motiviras drugi, ke mi bide drago i za @uspesnarabota ako uspee da se krene i da ni javi za toa a najveke mi e drago za sebe. Bas zatoa sto sum bila vo nejzinata situacija samo jas nemav deca togas. I jas pagjav vo nesvest, ednas trebase da pocnam da rabotam vo eden fast food i tamu se onesvestiv ne me viknaa vise nikogas da dojdam, a toa e toa sto i go rekov na uspesnarabota deka dodeka ne se zeme na sebe nema nikoj da ja vraboti. Se imav prijaveno za vo vojska pred 7/8 godini i tamu failnav tamu 2 pati se onesvestuvav na pista, bev teska 45 kg so alista. Seto toa oti problemite od doma si gi nosev so sebe sekade. I dobiv potvrda od vojska deka sum nesposobna, a sakav da konkuriram za platen vojnik. Ne izleguvav od doma ne se druzev so nikoj i imav sociofobija. Me fakjase panika da zboruvam so lugje.
    Znaes do koga? Dodeka ne mi skurci takvoto ziveenje da bidam na dnoto.
    Znam mnogu dobro i depresija so e i panicni napadi sto se i da se onesvestuvas od cista mira na random mesta, ama znam i sto e motivacija i uspeh a na nego sum uste poveke gorda i ke go potenciram sekogas za da pomognam na uste nekoj ko mene sto mislel kako sto si mislev jas za sebe deka za svinska ne me biva.

На Glasna, moonlight-girl.55, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Општо за секој што навредува и што се истакнува во постови пишувам (во мајчински и теми за бебе и дете престанав да читам и пишувам од истата причина, сите се маваат у гради дека се нај, а другите ништо не знаат). За постов секоја чест, до збор е убаво напишано и со ова навистина можеш да помогнеш на некој кој се бори со истото или слично. Ама, верувај ми дека е многу лошо кога навредуваш некој, во каква ситуација и да се наоѓа.
    И мене ми помагаат постови од личности кои поминале слично на моето, што се бореле и успеале, ама кога читам навреди и плукање по членки ми се одмилува искрено.
    А, друга работа е што конкретно постовите што беа наменети за @uspesnarabota не беа за проблеми со свекрвата, туку за нејзината улога како мајка и како го чува детето (реално сите ја направивте немајка), што сметам дека не е за во темава.

На buba4e89, Sanja1105, ane.bella и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    Vidi jas mislam oti tvoite mislenja na temava imaat pomognato na zeni koi sedele u zaednica i nemale odlucnost da se istavat. Veruvam oti nekoja bila ohrabrena koga procitala za tebe.
    I zosto da ne go potenciras toa? Zosto da ne pomognes na druga osoba da se odvazi? Jas pocituvam zeni so se borat i srekna sum majke mi koga ke procitam po forumov zeni so stav i svoe jas i bi gi citala milioni pati oti imaat sto da kazat, imaat bogat zivot so iskustva.
    I uste nesto za mnogu zeni sto se vo zabluda deka se falam. Ne se falam jas, falenje e edno jas go potenciram mojot uspeh i nema nisto loso vo toa. Poarno ke slusam lugje so se falat eve i taka ke go nareceme toa otkolku kukadzii. Pa dali nekoj ke pomisli deka sum prepotentna i neznam kakva zivo me zabole. Mi se moze i imam so sto. Da nemam, ke si kjutam.

На Abc07, ivi1987 и Milobebence им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.753
    Дај боже да ти се сведе проблемот само на она што го звоцаат свекрвите околу овие бесмислени работи околу децава.
    И да рекла и ќе рече не се замарај не можеш да ја промениш старите жени се такви во днк нивна.
    Остај ја нека збори и молчи си не и се докажувај и терај по свое.
    Игнорирај само.
    Кешки само да збори тоа е занемарливо и нормално за нивни години.

На WildMk, uspesnarabota и Offspring им се допаѓа ова.
  15. uspesnarabota

Се зачлени на:
    12 јуни 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    46
    vo pravo,si taka vika i maz mi so drug i sto si pravam muabet, se trudam kolku mozam da ne se nerviram ama premnogu sum osetliva , haahah i voopsto ne sakam da se raspravam jas, po priroda sum takva osoba i gledam da izbegnuvam takvi raboti, i ti blagodaram mnogu za dobronamerniot sovet mila

Последна измена: 22 август 2018
    На WildMk и vitamina им се допаѓа ова.
  16. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.753
    Многу ми е мило искрено што те прочитав сега во друго светло понапред во постовите.
    Така и да продолжиш.
    Терајте си по свое устата не можеш да ја затвориш на никого да знаеш затоа ти олабави со нервирање околу што рекла свекрвата.
    Сите зборуваат и тоа како мелница ама ретко кој ги слуша или пак годините си го носат своето во врска со слушањето.
    Тие секогаш ќе зборат оти годините и се такви.
    Искрено се надевам ќе се опоравите од ситуацијата и ќе излезете победници сите заедно.
    Поздрав

На oblace1, WildMk, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.764
    Jas ne mozam da ja sfatam situacijata na clenkata..... daj Boze da e se vo red ama mene mi mirisa na obratno.
    Pred da se nudi pomos premnogu se zalese, i koga se ponudija da i pomognat op odednas se e ok.
    Mene ova mi lici na: se zalam, baram pomos, sakam da se spasam, a koga ke se najde nekoj da mi podade vistinska raka se predomisluvam....arna sum si vaka
    Ti so mazot si ok?
    Znaci rabotava e samo svekrvata sto ti se mesa?

На bibiiii, sofi2107, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.788
    Допаѓања:
    98.989
    Ги имало и претходно такви, не е прва. Фемина е талична јас мислам, оти тука само што го пишеш проблемот, за ден-два сам од себе се решава:D.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Мешање од старите, често знае да биде и причина за развод... Не е мала работа

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.764
    Taka e:rofl:
    Znam bas dobro kako e da se zivee taka, ama koga soprugot ima razbiranje se mize da se resi, niv mozes da gi oteras u pm. Problemot e koga i so nego imas problemi....e togas stanuva serizono

На zalosna, Offspring и WildMk им се допаѓа ова.