Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.011
    I clenkata @Ccc123 ni javi deka otide pod kirija i se e super otkako pocnaa da ja kritikuvaat.
    Moze sfatile i primenile nesto odovde pa ja smirile topkata eve jas se nadevam deka e toa.

На CameliaMiller, buba4e89, SummerGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  2. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Со мажот има и тоа каков проблем, само таа го сврти муабетот после. Мажот и викал да се извинува на неговите, кога и се слошило ја оставил сама да оди на болница, па и ја заклучил вратата, си заспал и ја оставил пред врата да чека. 3 саати била на болница, ни еднаш не ја побарал да ја праша како е, не и ни кревал на телефон кога чекала пред врата дома.Не ја поддржува за ништо, и први притисоци и кавги. Не и дава пари за на лекар, морала да моли за инфузии. И мислам некаде рече дека не ја барал назад кога била кај татко и 2 месеци. Имаше уште доста муабети.
    Која е неговата страна на приказната, не знам!
    Ова беа нејзини зборови...

Последна измена: 22 август 2018
    На bibiiii, CameliaMiller, Harper и 7 други им се допаѓа ова.
  3. Роберт 7

Роберт 7 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    11.337
    snaata-kafe-svekrvata.jpg

На Mr. Right, Harper, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  4. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Не сум само јас, ама еве за мене ќе кажам дека на членката и понудив повеќе совети, сите разични, бидејќи ги менуваше исказите...
    Прво се жалеше од свекрвата и сопругот па ја советувавме да земе дете под рака и да си оди под кирија.
    Втор пат, сопругот ја поддржувал, свекрвата не чини - ја советувавме со сопругот да земат дете под рака и заедно да си заминат.
    Трет пат у депресија била, не можела да се покрене - ја советувавме да се собере, да бара професионална помош...

Сега испаѓа дека се е во ред ...

Јас се откажав...
    Ова е трет пост каде што ви велам да ја баталите. Не 20, веќе 30 страни дробиме за женчево, нели ви здосади ...
    Остајте ја, како сака нека си живее аман ! Џабе совети, џабе губиме време типкајки на тастатурата, она ќе го прочита само тоа што и одговара.

На bibiiii, CameliaMiller, Harper и 9 други им се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.500
    Ќе прочитаме сличен пост во 2019 само може од различен ник бидејќи ќе и биде незгодно да пише пак од истиот.
    Ништо не е во ред ама решението е во членката.
    Доволно се потрудивте сите.

На CameliaMiller, SummerGirl, elena.mak и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Ana_mk

Ana_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    280
    Мене ми изгледат дека имат биполарно растројство..
    Еднаш вака после така,појма немат шо рекла и шо напрајла...ко две личности во една...хмм

На SummerGirl и zalosna им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Биполарно растројство се манифестира со драматични промени во расположение, не со промени во личноста.

На Skorpija25 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.753
    Јас размислувам оптимистички дека не исчитала сите и си дала 2 3 дена размислување па уствари увидела некои работи и се врати да пише на тој начин како што пиша.
    Ако е така мило ќе ми биде што научила и применила нешто за доброто на сите таму.

Ионака постовите претходно и беа каша попара па не се ни секавам што точни рекла ама ајде да бидеме оптимисти дека почнала од некаде и од нешто да се менува кон подобро.

На SummerGirl, meggle, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Ana_mk

Ana_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    280
    Истото ти е де,сега едно расположение после 10 мин.друго,па после 15 мин.поинакво расположение и така си поминвит денот,годината и на крај оп животот поминал...

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не е исто

11. Ana_mk

Ana_mk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    280
    Ок,ти како шо ке речиш !!!

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не е затоа што јас така велам, туку затоа што зборуваш за две различни психолошки состојби.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. anastasija18

anastasija18 Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    206
    Пишував пред повеќе од месец дена за проблемите со дечко ми, за жал се случи они што го претпоставував. Бевме на одмор во Бугарија таму ме запроси јас не му реков да ама не реков ни не, плачеше ме убедуваше дека ќе бидеме сами, ќе имаме мир и приватност, дека ме сака, сака семејство со мене и нормално после одморот преминав да живеам кај нив. Тој си беше докупил некои работи перална, маса, електричен шпорет и сл. колку за почеток ни фалат многу елементи ама со тек на време ќе докупиме. Договорот беше јасен од прв ден да бидеме поделени од неговите за се ама ништо од тој договор, работите се свртија против мене буквално за 360 степени. Напуштив од работа од X причини не би сега за тоа. Се трудев максимално да бидам добра сопруга зошто само тој работеше јас бев по цел ден дома. Секој ден го чекаше кафе сварено, ручек на маса, исчистено, средено се. Мајка му и сестра му уште прв ден почнаа да ни прават проблеми и тоа за банални и детски работи. Мајка му се лутеше зошто не сум одела долу кај нејзе да поседам, а верувајте луѓе се симнувам секој ден барем на кратко да ги видам. Сестра му почна да ми префрлува зошто сум зготвила ова и она, не сум ги викнала нив на ручек. А ги викам обично недела кога сме сите дома ги викам да се качат горе да ручаме заедно. Нормално кога ќе направам кифли или благо им симнувам во чинија и ним ама не може да очекуваат секој ден да ги викам пошто сме поделени, башка дечко ми ќе си дојде од работа сакаме заедно да ручаме, да си поразговараме. Плус татко ми се соочи со сериозни здраствени проблеми, имам брат по мал нема кој да се грижи за нив па секој втор ден сум по неколку саати и таму, зошто морам да им помагам буквално се растргнав на триста дела. Што и да направам за свекрвата не чини иако на почеток не беше ваква, мислев дека со нејзе повеќе ќе се погодуваме. Таман ќе го исчистам купатилото, таа си има долу свое сепак се качува тука да се бања исто и золвата. Цело купатило ми го направија со влакна, секое сабајле заби си мие тука целиот омивалник е паста секој втор ден чистам со доместос и залудно. А да не спомнувам дека половина од гардеробата ми е расфрлана низ цела куќа. Си се качува кој кога ќе му текне на нашиот спрат си влегува и во спална и секаде, си фаќа се и сешто значи никаков осет дека веќе сме маж и жена и така не се влегува. Со дечко ми решивме да не правиме свадба сега за сега, само регистрација во матично а свекрвата почна да драми дека таа сакала свадба. И милион други работи, значи буквално во се се меша и цело време ни ги менува плановите. Не сакав да го замарам дечко ми со вакви ствари, решив отворено и искрено да разговарам со нејзе како со жена мислев дека ќе најдеме некое разбирање ама залудно. Таа не била невеста, сакала нејзините деца да прават свадба. Културно и објаснив дека татко ми нема никакви примања дека нема пари за свадба. А немам ни јас, останав без работа од каде пари за свадба? Башка ни фалат многу ствари горе на спратот, приоритет ни е тоа да го средиме па ако остане нешто за некоја помала прослава. Ми вика јас сум ги избегнувала и отфрлувала нејзе и ќерка и, цело време бев културна и фино и објаснив дека сум уште нова во куќава и не сакам многу да се симнувам кај нејзе си средувам горе таа пак по нејзино зборела се и сешто пред дечко ми и тој ме нападна мене дека јас сум ја нервирала мајка му. Не знам веќе што да правам, ослабев 6 кг цело време од нервози. Татко ми забележа и ми вика врати се ама тој е посебна приказна, алхоколичар и психички нестабилен. Сега има проблеми, нема кој да го гледа и да му готви затоа ме бара назад кога малку ќе се опорави ќе ми прави проблеми и префрлува. Не знам дали да си одам или да почекам малку, дечко ми вика овие работи полека се решавале со тек на време ама кога ќе се реши кога тој на мене зборува пред мајка му молчи.

14. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Овие работи се решаваат сега, не со тек на време. Речи му на вереникот... или ќе биде како што се договоривме, или ќе се вратам дома. Речи му дека ако сака соживот во куќата, мора да постави граници.
    Сериозно, за вереникот твој во ред е мајка му и сестра му да се капат или да мијат заби кај вас, при нивно купатило??????????
    Јас ти викам, со неа нема што да се расправаш... со него треба да расчистиш!!!

На bibiiii, CameliaMiller, Offspring и 16 други им се допаѓа ова.
  15. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    859
    Допаѓања:
    2.651
    Лично според мене, најголема причина за несогласувањата во една куќа кога се живее во заедница е немањето комуникација на релација мајка-син. Синот е тој што носи снаа дома и мора да разговара со двете страни, да балансира и да постави правила.
    Значи нека си слегне фино-лепо доле и нека си одреди правила кои мајка му и сестра му ќе ги почитуваат. На што личи тоа капење и миење заби и шетање по соби ???
    Нека им рече дека вашето вц им стои на располагање во итни случаи, вие посебно си јадете, посебно си перете, посебно чистите итн. Никакво шетање низ собите, вие си имате приватност. Да практикуваат најаа или тропање на врата и слични работи. Се договарате за јадење, можеби 1-2 пати во неделата заедно сите да седнете на маса без разлика кој ќе готви...
    Ама мора ТОЈ да го направи муабетот. Значи прво ти разговарај со сопругот. Ако одлучи да ќути, замини си од таму...
    За се си во право, те поддржувам, ама тој мора да разговара...

На CameliaMiller, Annora, Luna91 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    На сопругот ќе му го кажеш сето ова и ќе му кажеш дека тој треба да им пренесе нив што сте се дговориле. Значи: Само да им пренесе! А не да се консултира со нив. Не е нивно да одлучуваат за вас.

И што и да ти приговара свекрва ти, речи и: Син ти така сака. Син ти така ми рече. - проверено е. Има да се затни одма. За син и' ако 'сакал' нешто, нема да приговара.

На CameliaMiller, Offspring, 1209 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    Па дал си ти нормална ејј девојко тој дома изгледа за слугинка те зел зошто ја остави работата? Оваа приказна ме потсека на пепелашка не е он крив ти си крива ако си кажала не за понудата стој позади тоа а не после секако си отишла епа никој не те терал па и ти купил машини за перење браво браво кафенце на маса го чека важно секој ден.

Сите имаме промени во расположение, се манифестира со промена на личноста на пример пола ден да мисли дека е богата убава совршена другата половина дека е никој е ништо и дека нема пари, секој мене расположение посебно кога ние жените сме во ПМС :D

Последна измена од модератор: 29 август 2018
  18. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    5.614
    Како што ја разбрав @anastasija18 на понудата никако не одговорила, па откако се договориле како и каде ке живеат потоа отишла. Па тоа што купил машина за перење и други работи значи дека сака да си го опреми спратот и да си живеат посебно како што се договориле, нема ништо лошо во тоа, ниту дека девојчето го пречекува со кафе, меден месец им е нормално дека и е кеиф, плус дека е дома зошто да не.

На Harper, WildMk, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.769
    Допаѓања:
    141.821
    Де де, маж така се чека. Јас кога бевме без дете, секој ден го чекав со салата и ракија. Ручек направен, средено по дома, нормално е тоа. И кога сум била на одмор, и алиштата надерени и испеглани и патики нредени, и постела средена... шо има лошо у тоа? Го разгалував највеќе што може.

Сега сме малце хаос, ама се трудам кога си иде од работа, да има ракија на маса и салата, оти кафе не сака покасно. И вечера има понекогаш, ама ако нема, он чува дете у двор, јас готвам. Зарем лошо е тоа?

Лошо е што овие двете и се сноваат ноз дома. Јас иам кажано тука неколку пати, вие несалам ме праите. Иде ненајавена? Ќе ја сетам дека иде и изненадно ќе почнам секс со маж ми. Нека влезе додека главата ми е меѓу нозе кај него, да видам дали ќе влезе втор пат. А на маж ми ќе му речам, страв ми е пак да не дојдат, нема секс. Па ќе видиш како се заклучува врата.

На CameliaMiller, Offspring, TashSefton и 30 други им се допаѓа ова.
  20. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.739
    Допаѓања:
    38.480
    @anastasija18 знаев дека тоа ќе се случи. Поарно бегај додека е време. Таквите не се менуваат.