аа тука си грешка мајка ми ке биде олеле мајче свекрва прв ден коа ке стапне снаа ке и речам да го зема брат ми и да бегаат под кирија она вреде за сто свекрви јас повеке се гледам со свекрва ми одколку со мајка ми џабе е мајка ми е ама не чине лоша е жената
Не мора да ја мразиш, ај да употребам друг збор: се расправаш. Не е само за тоа што и како ти мисли некој, туку кавгите се неизбежни, ако живееш со некој заедно. И со мајка ти сигурно си се расправала кога си живеела кај нив.
Никогаш во овие 3 ипол години не сум се скарала ни со свекор ни со свекрва Ниту па нешто лошо сум им кажала.
Затоа што никогаш не сум повишела тон, никогаш не сум се скарала, никогаш не сум им пререкла нешто, ни за мене ни за детето, затоа што сум мирна и за се си траам, затоа и највеќе се нервирам и страдам. Да бев некоја што не трае, немаше да ме прават будала и да се нервирам. Секогаш на другите повеќе сум мислила отколку на себе .Ама Господ е голем, во животот се се враќа. И јас ќе си ги чекам моите 5 минути
Не еднаш, повеќе пати. Всушност еднаш избувнав и им одвратив .Ме гледаа како марсовец изненадени, оти не се научени на такво мое понашање
Епа значи исто е и кај тебе.. Проблеми имаш со свекрвата, дали и како реагираш на нив е секундарен муабет.
А особено откако се роди малата. Опседнати се со неа. Ама така е кога они не се ги изгледале нивните деца туку бабите и дедовците ги изгледале уште од раѓање, а особено маж ми
Abe I snai I svekrvi ima sekakvi sega na fb edna objavi anonimno ostanala bremena spiela i so deverot i so mazot I se somneval dali mozelo da se dokaze uste dodeka e bremena koj e tatkoto
Што е ова поврзано со свекрвата? Тука не се работи за проблеми сани и свекрви,ова е превара и тоа тешка.
Мајка и ќерка кога ке се уздисаат против снаата опасна работа е тоа. А јас незнам таа ќерка што обожава да гледа проблеми и да се меша не мисли дека еден ден ќе ја снајде истото?
Па поарно ке средувам други куќи ке ми даваат барем пари дома ем како стока ке ме сметаат ем гомната ке им ги бришам и влакната од вецето., инаку никогаш не би оставила работа поради маж за тоа цел живот да си учел да се бориш сам за себе за останок мислам дека тоа е многу примитивна приказна само во домот да се чисти и да се пере.Можеш само да бидеш газда во твој дом ти што сам си го купил со свои пари а не во друг колку и да рмбаш во друга куќа пак си туѓинец. Ова е мое мислење
Не рече жената дека заради него ја оставила работата. За чистење, уредување и грижа за домот, зборував за твој дом, во кои не се бањаат други.
Јас живеам во куќа оставена од родителите и секако за мене да средам по мој дом пуштам си музика, клима тоа ми е како терапија релаксација ама во друга куќа нема шанси сама се да правам секако обврските ќе се поделат. Некој да ми фрла влакна там кај шо сум чистила и па дачистам абе во устата ќе им ги ставам
Ако ја доживуваш како 'друга куќа', многу лошо ќе ти биде. За поделба на обврски, се согласувам 100%.
Членката што пишала ја запросил на одмор таа не прифатила па после пишала секако отидов кај нив, е не е се мед и млеко Таа куќа е на него и може да ме исфрли кога сака и не сум слободна там секако нема да можам да патувам кога сакам да излегувам јас во друга куќа не се чуствувам удобно.Во твоја куќа кој што ти може?