Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Epa toa e toa znaci mn kutenje nema be pa pogotovo sega za dete da mi se mesaat. Oooo gadno bi se zaebale. A ona ako ne te poslusuvala za tvoe dete ne trebalo ni da i go dades vo race od daleku neka go gleda ako ne planira da ti go pocituva zborot. Ne e samo ti da pocituvas rabotava. Neznam kakva vi bila situacijata ama ednas bi imalse sansa da recat za pod krija vtor pat nemalo da ima odma bi se iselila ne bi cekala na nivni pari ni bi sakala da gi vidam

На Milobebence и forumce им се допаѓа ова.
  2. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.740
    Допаѓања:
    38.488
    Да беше мајка ми жива, и со неа исто ќе се однесував ако беше иста како свекрва ми. Си ја гледам својата работа и сакам и другиот да го прави истото. Колку што она мене ме почитува, толку и јас неа ја почитувам. Се си е според заслуга.

На CameliaMiller, Emy867, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Да и се обраќав на свекрва ми така како што и се обраќам на мајка ми понекогаш, имаше до сега очи да не си видиме. Внимавам како и се обраќам на свекрвата, и ако треба нешто да и се укажи, го оставам ММ да си се разбере. Не е мое место да се расправам со свекрвата, а не е ни на мм местото да се расправа со мајка ми. Затоа што тешки зборови кажани меѓу родител и дете, или браќа и сестри, со прегратка и извини ќе избледат, до утре ќе ги снема, ама тешки зборови меќу свекрва и снаа, или зет и дедо/баба, золва, девер итн, остваат дамка за навек.

На CameliaMiller, M.B., lackygirl и 11 други им се допаѓа ова.
  4. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Тоа е супер... проблем е кога сопругот не разговара со неговите, туку само ветува дека ќе разговара.

На CameliaMiller, Luna91, Milobebence и 2 други им се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.740
    Допаѓања:
    38.488
    И јас сакав да го пишам истото. Што во тој случај? Самата сум сведок на ситуации кај што мажот ќути како муле. За да не се навреди мајка му. (facepalm)

На Luna91, Milobebence и WildMk им се допаѓа ова.
  6. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.164
    Допаѓања:
    20.576
    Тоа е најголем проблем, за жал... затоа мора со сопругот да се работи на тоа. Џабе се колат со свекрвите, ништо не ќе постигнат...

На Milobebence, Nausicaa и WildMk им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ќе го превоспиташ. Ако сака да се превоспита, многу е лесно.

На Milobebence и SummerGirl им се допаѓа ова.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.740
    Допаѓања:
    38.488
    Ама со некои не успева тоа. Јас сум му кажала на маж ми - Треба да направиш граница што е жена, а што мајка. Ама не секој го сфаќа тоа. Колку повеќе ќутиш, толку повеќе ќе те прават будала. Си земаат замав. Демек, во нивна фамилија си и мора да ќутиш.

На Milobebence и WildMk им се допаѓа ова.
  9. alana

alana Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2013
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    3.338
    Бидејќи е уникатна, би требало да покаже дека има совпаѓање во висок процент (со таткото).....а ако е од деверот пак може да покаже совпаѓање со висок процент...што знам слични гени треба да имаат мажот и деверот. Затоа се посмеав малку :rofl:. Веројатно може.

@forumce не се мажи овие сега, деца (мама та мама).

На Milobebence, SummerGirl и forumce им се допаѓа ова.
  10. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.704
    Допаѓања:
    213.440
    Читајќи ве вака морам да прокоментирам една работа,не стално се мажите криви.Нај криви се жените,како женски род.Многу брзо се заборава дека си снаа,но за брзо време стануваш свекрва,поголем дел.Тој круг врти брзо снаа-свекрва,снаата сака по нејзино,ок,но кога стига да биди свекрва пак по нејзино.Се заборава што се поминало дури била снаа,што и сметало од нејзината свекрва,и оп,станува иста или уште полоша свекрва.Значи треба да се оправиме ние, како,да пораснеме синови,кои треба да бидат нечии мажи понатаму.Дури тоа не си го расчистиме самите со себе,ќе има трзавици на релација снаа-свекрва.

На bibiiii, CameliaMiller, Chantal и 9 други им се допаѓа ова.
  11. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.097
    Допаѓања:
    6.692
    Срамота пред селаните женско дете како се осмели бе да родиш нема да се продолжи плодот нема да има јунак во семејството????

Ако очекуваш од некој да е така отиди живеј на западот тука е 100 години назад

Последна измена од модератор: 30 август 2018
    На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Не се согласувам со мислењево за нас како свекрви,погоре. Мое мислење е дека жените кои имале вакви или слични проблеми со свекрвите,самите ќе бидат многу подобри и нема истите грешки да ги прават. Јас на пример,никогаш не би ми паднало на памет да им се мешам за било што. Никогаш нема да го правам она што мене ме нервирало. Здравје,нека си водат свој живот,ако им треба помош,тука сме,ама не планирам да го живеам нивниот живот и да си го пикам носот кај што не треба.

На blackstyle, Ingvild, mssuniquee и 2 други им се допаѓа ова.
  13. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Свекрвата моја имала мака од нејзината и сега сите работи што ги правела ги применува на мене.
    Демек јас како снаа трпев не ми бесе убаво сега нека трпи и мојата снаа.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Има и такви секако. Ама,си мислам тоа се постарите генерации искомплексирани,па као ајде сега јас сум свекрва јас мора да бидам главна да покажам моќ и сл. Едноставно не знаат поинаку. Се надевам ние како помлади генерации ќе се ослободиме од тој примитивизам и ќе ги пуштиме децата да уживаат во својот живот,а ние во нашата старост.:)

На bibiiii, mKdevojce и mssuniquee им се допаѓа ова.
  15. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Она кога била млада невеста носела само два летни фустани а јас секој ден различно и секој месец ново како може така:doh:
    Сега фала богу немам мака,ама изгледа дека нит ја гледам нит ме гледа(lalala)

На CameliaMiller и WildMk им се допаѓа ова.
  16. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Ццц абе мониче тешко тебе ако и се замараш на такви реченици
    А сега откако си во оваа состојба каква е со тебе? Поарна или исто вака лупетара?

17. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Нит сум ја видела нит ме видела од мај месец.
    Во глобала немав големи маки јас лично со неа,многу е буцкана од друга страна против мене и жената неме сака.
    Ме има масирано кога ќе си дојдев од работа,купувано работи вечера,ручек на маса кафе си пиевме ,муабети ама љубомората спрема мене од друга страна си го направи своето.

18. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Остај сеа фустаните..А мојава што да каже,трудна на село работела,па дома чистела пред породување,па се изнамачила како никој на светов,па пешки се одело немало коли,а јас со кола до кај неа на кафе,па спремала ручеци за по 30 души,а јас само за мене и маж ми...Абе сѐ се тоа едни напатени душички. Што да правам јас,што не живеам на село и немам домашни животни? Ако не,да земам и јас сега пешки да одам дека и она одела? Од тие приказни преку глава,ама сега дека рецка не и удирам па више не го ни збори тоа. Инаку сето ова по едно сто пати ми го има раскажано.(facepalm)

На bibiiii, elena.mak, mssuniquee и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Bella*

Bella* Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    2.344
    Допаѓања:
    14.626
    Еее тоа е веќе др и лошо и жално :|
    Како и да е,како што и праите веќе така и треба не им се замарајте и мнг полесно

На monik55 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    860
    Допаѓања:
    2.651
    @anastasija18 За поздрав е односот кој го имаш со идните ти свекрва и јатрва и во целост те поддржувам и сметам дека правилно размислуваш и постапуваш. Си пробала сама да разговараш со идната свекрва - нема резултат. Си пробала да го наведеш идниот сопруг да разговара со мајка му - не разговарал, нема резултат. Последно е да го фатиш дечко ти за рака и да си слегнете доле. Ќе свариш едно кафенце и ќе го почнеш муабетот. Ќе си кажеш без навреди, без карање да со договориме сите заедно вака,вака,вака...

Ќе им речеш:
    -ние сме посебно, посебно готвиме, посебно јадеме, посебно пиеме, посебно переме, посебно простираме алишта, посебно користиме соби и купатило. Нормално, ова е ваша куќа и горниот кат ви е на располагање во итни случаи ама ние сме млад пар кој планира да стапи во брак и потребна ни е приватност - сакам да ми тропнете кога доаѓате или некако да се најавите, кога не сме дома не сакам да шетате горе. Може да се договараме некогаш заедно сите да јадеме, можеме да си идеме "на гости" на кафе на муабет. Се што ќе си истрошиме струја вода ќе си платиме (и јас живеам во иста куќа со свекор свекрва и девер, тие седат на долниот кат и ние сметките ги делиме по член).
    Мора да се напраи муабетот, мора да бидеш упорна и да се бориш, сигурно не се дотолку па да не те разберат. Ако не за тебе, еве за сини, за брат и да пробаат да сменат некои работи...

На oblace1, zalosna, manako1 и 5 други им се допаѓа ова.