Не претеруваш со ништо Стој си цврсто на твојот став Не ти треба маж по секоја цена Не попуштај а тие двете се разлигавени кози Дсе информира свекорот дека парите се поделени на два а не на три дела
@anastasija18, размисли си дали ти можеш вака да живееш. Полесно е да се пресече пред да се потпишеш кај матичарот. Не ти велам да си одиш, само да размислиш дали е тој животот кој си го сакала и дали вреди. Ако вреди, жртвувај и бори се, ако не... Подобро спаси се сега отколку после со разводи и деца.
Не сум мало дете. Не си му крв.Туѓинка си.Можеби ќе останете заедно,можеби не. Ако премногу се буниш,тој ќе те откачи. Остави го тој самиот да одлучи дали ќе дава пари за факултетот. Ако платата не му е кој знае колкава,веројатно самиот ќе им каже дека не може да `и ги покрива сите трошоци.Штом сестра му имала слаби оцени,и да ја примат на факултет,ќе биде во приватна квота.Па,ако родителските плати нешто не можат да покријат,ако може тој нека `и даде. Ти не му приговарај. Седни некаде надвор,насамо со него и разговарај со него.Можеш да му кажеш ако сака живот со тебе,ако сака деца со тебе,да размисли дека и за тоа ќе требаат пари.Но,смирено. И ти најди работа.Ем ќе бидеш неколку часа далеку од нив,ем со две плати,полесно и повеќе ќе можете да заштедите за ваш сопствен дом,за иднината. Само без грубост. На крај краева,ако не ти одговара животот со него,напушти го и застани на свои нозе.
Ако веќе се заедно во брак,живеат заедно,значи и финансиите се заедно и они двајцата одлучуваат за нив а не само он.Ако она работеше и заедно ги ставаа парите немаше да има право да се буни???Без разлика моментално кој е во работен однос они се веќе единка така да заедно одлучуваат
Јас сум за држење став, ако треба и погрубо! И на мажот јасно и гласно да му каже дека едно е помагање, а друго издржавање. Они се немаат досредено, свадба не прават, што има да финансира туѓа матура и факултет при живи и работно способни родители? Утре дете кога ќе им дојде сестра му да не му го гледа? Треба да сфатат дека тој веќе е друго семејство. И како мислиш туѓинка? Од кога жената е туѓинка во куќата на мажот? Сестра му треба да е приоритет, а жената и децата втор план дека нели со помал стаж се во куќата. Не можам да сфатам вакво размислување од женско... Ужаснета сум!
По логикава, дете кога ќе му се роди, туѓинец е, пошто нели вчера дојдено во куќата. Ако човекот решил да стапи во брак значи спремен е на свое семејство, кое би требало да му биде проритет. Се оженил, значи решил да го оддели својот живот од семејството за да формира свое. И не е должен да ја школува сестра му, пошто тешка и била работата, па ај ќе студира има кој да и плати, па и 10 пати нека му биде сестра.
дотичната членка од погоре утре и керка и вака нека ја советува дека е туѓинка у куката кај мажот и не е никоја и ништо за мажи туѓинка е
Tuga krv be? Pa cim e so nea i ne mu e tolku tuga moe mislenje. I vo idnina kiga bi imale zaednicka krv mislam na dete pa ke mu bide tuga? Pa ke gi stava negovite na prvo mesto. Ne bi rekla taka. Ako si sakas nekogo i si ja planiras idninata so nego toa ke bide na prvo mesto. I veruvam deka nikoj ne bi go teral da se otuguva od negovite ako gleda deka sekogas ja ima negovata podrska i semejstvoto sto go gradi doaga na prvo mesto kako sto po nekoe nepisano pravilo i treba da bide.
Анастасија, очигледно на дечково му е пренезгодно да се кара и да се докажува со мајка му бидејки очигледно сватил дека нема полза а му е крајно незгодно што сепак живее у нејна куќа па мора да молчи и да трпи. Плус тука сигурно и има друга позадина што ти не ја знаеш. Кај е свекорот у цела ситуација? Дали се запознавте дали комуницирате дали овие работи се кажани на него? Како нон стоп свекорот прака пари и за син му а парите не му ги дават и тој молчи? Зошто тој секогаш молчи? Дали ради тоа шро му тријат сол на глава дека му дале спрат? Не разбирам. Се е некако нејасно со свекорот го нема во приказната а дава пари. А ти да мх се јавиш па со него да си напраеш муабет? Ако мислиш дека е нормално вереникот да и плаќа факултет на сестра му не е нормално да знаеш ама нормално би било за ова да е известен свекорот што пак ќе кажам го нема во приказната. Вие од моментот кога сте се вериле сте си посебно и здравје ќе си бидете посебно семејство. Нека не те залажуваат за слугување и пари давање тоа е навистина ниска работа. Сестра и мајка, да али до некоја граница и со баланс а не вака.. По се што кажа јас мислам дека дечково има закани и префрлување за спратот плус факт е дека не те сакаат или не можарт да прифатат да го делат сега синчето со снаата. Тоа е ненормална ама честа појава. Лека полека ќе се навикнат и легнат на брашното ама додена трае богами живци ќе корнеш со двеве. Пак ке кажам. Не требало да избрзуваш ионака се мислеше и чекаше не требало ова да си го дозволиш. Млада си здрава и праба требаше да почекаш при вакви одлуки оти се гледа дека си несреќна и дека ова не е нормално што ти го прават. Се си мислам дека сакаат и да те натераат да се скараш па и да си одиш од таму. Таков впечаток добив за жал..
So izvinenie, ne tropaj zeleni. Sestra mu e treba da i pomags? Neka si zapne gz moclata pa neka si pomaga. A da nemase brat da bese edinka? Ili bratot da bese mrza? Ne ne ne skroz pogresno sk napisala se.
Не му приговарај, ќе те откачи... Каде бе со овој став во 21-ви век, каков е овој совет? Не да ќе му преговарам, душата низ нос ќе му ја истерам па ќе си го фатам патот ако нема намера да ме заштити и со мене да биде фамилија. Ако ме одбрал мене за да го делиме животот, ако решил јас да му ги родам децата, тоа значи дека јас и децата сме на прво место од секој поглед. Сам не решава, тука сме и ние жените да се сложиме. Не сме ние некоја половна роба за користење, па некоја мајка/золва/јатрвва/свекрва или ватевр да се иживљава. На улица никој не ме нашол, а и да ме нашол јас пред се сум ЧОВЕК со свои права и мислења, со свој карактер. Не дека треба да влеземе во неговата фамилија со клизачи и се' да им испреместиме, ама некој да ми се жали дека јас јадам стек а тој мачка ајвар не е нормално. Сакаме да се делиме, ние башка вие башка. Ама! СТОП! Нема ама. Тоа е одлука на нас и крај. Вереникот тука треба да си стави прст на глава кои се приоритетите. Ве молам внимавајте малку со советите, некој може да ве сфати озбилно.......
А не, тоа(детето) му е крв, ама и него ќе го запостави само на сестра и мајка да им погоди...оти жената во случај да си оди и него(детето) ќе си го носи со себе .
Мене ми е многу мило што ти во рок од неколку месеци успеа да си ја оствариш целта и успеа да си најдеш муле што си го убедила да те земе. Е сега имаш малку проблеми со мајка му и сестра му, ама верувам дека ќе ги средиш, имаш цели денови за смислување тактики, и така ништо не работиш.