Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Ова е одлика на сите баби :D
    И мајка ми, и свекрва ми вака се однесуваа/т.. ама мене пак тоа не ми смета.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.477
    Допаѓања:
    22.808
    Да, го сфаќам и тоа. Мислиш само они се баби. Ама се прејдува границата со грабање од раце на секој што ќе ја фати малава. Но, ај шо викаш и тоа не смета толку, саат два ќе издржам. Ама ова досаѓањево, па дали јадело серело, мочало спиело итн итн...
    У секоја манџа бибер, а тек да живеев со неа уште???
    Него сега друго е маката, детево ќе иде у градинка, па не сака да каже ама сака изгледа максимално да искористи дур е уште дома.
    Ќе го славам денот кога ќе тргне жими се.... :)

На FlowerPower, mal.ecka и WildMk им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Свекрва ми ја грабаше од раце... Дури и на крштевката таа ја држеше во раце 90% од времето... :D
    Додуша, фатена бев во кичмата тогаш... па нека ја држи ако сака.. Буквално, како што го покажуваа Симба на 'Кралот лав', така оваа ја 'покажуваше' ќерка ми ... ја дигаше нагоре, дури играше оро :D

Уат а спектикл :D

На meggle му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.477
    Допаѓања:
    22.808
    Аааа не, за крштевка и нагласив, за кумата и детето е. Да не претерувам ама ок беше :)
    Ете на свадба ја мкнеше, ама тешко билооо трчала не застанувала.
    И да, спектакл, сите веќе ми зборат дека и приметиле однесување.
    Абе и без нив не ќе е интересно.
    Како ќе се нервираме?

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.589
    Допаѓања:
    181.441
    Oooo мори мајкооо милааа
    Детее нејаан коњ не се куде

Последна измена: 12 октомври 2018
    На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    860
    Допаѓања:
    2.651
    @WildMk :rofl::rofl::rofl::rofl:

@Цвет88 убаво ти рече, не и отварај. Ко ќе ти се најави, смисли изговор - не си дома и чао!
    Од една страна супер што има кој да седи со бебе, така ти имаш поише време за ручек и за по дома ...
    А сеа у моментов ми текна: нели она иде кај тебе ко божем да ти помага - па ај она нека чисти и готви, ти седи со бебе, или шетај со бебе - и тоа е помош нели ?! Па да видиме дали ќе иде секој ден ^_^

7. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.477
    Допаѓања:
    22.808
    А не никако, она само за бебе иде. Никако нешто друго. Како така ќе помогне... И мајка ми вика тоа, шо не земе да запегла. Ама нема кој детево да го гњави.

8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.721
    Допаѓања:
    40.101
    Сите баби мислам дека се опседнати со внуците . Секаде они први, се они знаат највеќе, пробуват да те испонижат суптилно онака без другите да приметат. Ако она носе елече мора и детето да носе, оти оно било како баба ладно му било . И сто пати да правеш муабет ништо нема да се смене
    Заборавив да пишам па и колку сакаат да прават работи зад грб на снаата. Ама битно пред синчето се цвеќиња, лизни мазни

Последна измена: 12 октомври 2018
    На Someday, Watermelon96, WildMk и 3 други им се допаѓа ова.
  9. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.017
    ЈАс целосна слобода давам.
    Ака сака да шета, бујрум. Не едно, сите три нека ги носи:D.
    Ако сака да думка, пелена да смени, да рани...изволте :tmi:.

Прашува, коментира, дава мислења...ама не се ни замарам,
    Ако де, нека си каже, уста за зборење, никој со сила не ме тера да правам како што рекла. Ок и капата на страна.

На Milobebence, Lolipop23, dunika и 19 други им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Не се сите баби..мајката на мајка ми живее со тетка ми и нејзината фамилија.Како помала СЕКОГАШ мораше да ми потенцира како моите братучеди ќе успеат во животот како они учеле, како они СЕКОЈ ДЕН СЕ БАЊАЛЕ.Женооо...
    Сега во средно не сум ништо подолу од тоа они што беа иако сум побесна.А тоа фалење на нив се сведе татко ми да им бара работа и на двајцата да можат да почнат од нула.Ама татко ми НИКОГАШ не го потенцирал тоа.Затоа се пази кого се омаловажува, кругот се врти.
    Затоа таа жена никогаш нема да ја сакам онолку колку што ја сакам баба ми од страната на тато.Можда некогаш испаѓала не фер спрема мама АМА секогаш ме чувала, правела ручеци ме шетале со дедо ми.До 4то одделение трчаа во школо да ме носат и да ме зимаат.Ме носеле и по лекари.Можда не ми поклонувале ништо (материјалното не ми значи НИШТО) ама пак се труделе колку толку.

На Frosin4e и WildMk им се допаѓа ова.
  11. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.377
    Допаѓања:
    37.512
    Јас ќе треба да ја избегнувам темава да не се потсеќам.
    Кога ќе заплачеше малата одма од раце ми ја земаше.
    Преку ноќ влагаше во соба и ми ја земаше од раце таа да ја смири.
    Кога ја држеше, а малата ќе заплачеше свеки и викаше не плачи нема да те земе мама.

На WildMk, vitamina и Feminka22 им се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Изгледа им фали да чуваат дете..можда детето ги потсеќа на нивниот син/ќерка како мали.Или пак сметаат дека имаат повеќе искуство од ,,новопечените” мајки.Не знам како другачје да го опишам ова

13. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.477
    Допаѓања:
    22.808
    И како не да не те боли???? Си се ставаат у улога на мајка они.
    Уше у соба да ми влагаше. Си кажа мм и за тоа, нема плаче и трк... Али затоа дете плаче таа од страна суфлира. Ја не можам да ја смирам, таа ќе ја смирела.

14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.721
    Допаѓања:
    40.101
    Ни едно ни друго. Сакаат да ја понижат снаата и да бидат главни во животот на внучето, да бидат пред мајката што го родила. Убаво некој рече дека жена од жена страда. Она што е поболно е кога свекрвата го праве она на снаата кое што нејзе и го правела нејзината свекрва. Ќе доаѓа ќе цимоле и плаче, ама се да ти било глума.

На BellaS, Vip83, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.
  15. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.017
    Ние планираме долго патување во фебруар. Јас мм и двете големи.
    Малото ќе го оставиме. Првичниот план беше со мајка ми, со надеж да биде она тогаш тука, она да го чува.
    Кога вчера свекрва ми вика што не си ја зедете и мајка ти со вас таму.
    Викам стварно не ми текна на тоа :D.
    Знам сака она со најмалото да остане тука, ама ако, и овој предлог не и е лош.
    :D

На Milobebence, Vip83, kukla21 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Ова свекрвчињава дека во климакс па ги мава може пак некој мајчински инстинкт, сакаат мајки на внуците да изиграваат. Чудно нигде не прочитав дека мајката од женска страна не се понаша до толку, знаат да се замешаат ама да изиграваат мајки на туѓо дете не. Дали они се сметаат како " главни баби" не знам...

На Milobebence, Vip83, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.477
    Допаѓања:
    22.808
    Да, ако зачиташ што све има, секаде е таа главна. Таа требала на 40 дена да оди шо куќи, за крштевка исто таа требала(во некои места мајката не смее да оди на крштевката), таа да го земе детето од болница, таа да го бања за прв пат.... Има има, се има.

На gjoker4e и VDT2906 им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Лајкот е за подршка и за не верување на ипак реални нешта.

Мислам дека искукуваат старите јас така велам односно прават нешто што и самите не го размислиле реално дека не е во ред, не знам..
    Лошо ова
    Сепак се задоени со нивни времиња тешки времиња од минатото кога пателе многу од страна па тешко им е да се не знам како да кажам ама сепак не опрадвувам и не е во ред.

Јас разбирам грижа и се ама ова не можам да го сватам не ми е нормално.
    Нормално ми е стварно да се помага да се паничи да го играат ранат помагаат ама ова не ми е нормално искрено не знам на што се препишува ама старите не се мењаат тие цел живот така живееле нема сега на 60 плус да се сменат затоа секогаш велам на страна, колку и тоа да е тешко и човек да мисли дека нема да успее ама ако се навистина потруди може да успее
    Секој во свој дом најубаво е.
    Поубаво решение од ова и за нив и за нас нема за мир во куќа.

На gjoker4e и WildMk им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Зошто мајките не прават така? Оти на мајка ќе и' се врекнам, не се вознемирувам за тоа како ќе ме сфати.. А свекрва, поќе пазам (пазев односно :D ) оти не сум била со нејзе блиска ко со мајка... И само ќе си вриев во мене. Е сега и со свекрва сме на ТИ и нема лизно-мазно.. шо на ум, то на друм. И полесно е. :inlove:

Мајка ми дојдена на гости еден период, бебушкава моја мала.. и и' висеше над глава цела недела со муабетот: Ба-ба. Речи: Ба- ба.
    И навистина.. прв збор (и долго единствен) и' беше ба-ба. Мислам дека прозборе, само да не ја слуша мајка ми кај шо ја ремети :D

На Annora, Dalia93, VDT2906 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Фала Богу маж ми разбран од старт си ги отпеа неговите да не се мешаат...секогаш се добредојдени да го видат бебево и да го чуваат ама без мн мудрување и правење паметни...

На zalosna, Vip83, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.