Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    Мојава кога се роди малава по некој ден и вика дојди кај мама(facepalm)
    и викам"шо кажа"еми ми вика исто е да мајка да баба:@болна жена.
    Можиш реков на синти така да му викаш на ќерками не...
    Ова е само една дешавка од многуте.

На bertold, Bella*, Milobebence и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.477
    Допаѓања:
    22.808
    @Sandrin4 и мојов ги седна и им кажа, уште трудна бев. Дека ќе правиме ние како мислиме дека треба. Ама џабе.
    Кога он сам вика не знам шо да правам, не верував дека ќе биде ваква....вика дека стално му зборела уште пред да се запознаеме, какл кога ќе има снаа ќе ја сака како ќерка, не ко свекрва и бла бла... И ете. Сам гледа и сам ми кажува.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  3. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Мојата е иста. Да не те разочарам од кога тргна во градинка уште понеподнослива е. Комплетно ги расипавме односите, сега комуницирам само околу детето. Никаков однос немам со таа особа, ниту планирам да имам. Не се менуваат еве и после година од првиот конфликт, пред недела ист скандал. Џабе се, само дистанца му е мајката. П. С секој ден се јавува во градинката и прашува за малиот, болна и забегана!

На Milobebence и mal.ecka им се допаѓа ова.
  4. FlowerPower

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Нив им е исто во мозоцине болни, ифрустрирани и на нас лечат комплекси.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    А забораваат дека и тие биле снаи некогаш :devil::punch:

На forumce му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Sandrin4

Sandrin4 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    6.197
    Каков чуден народ сме...по по пооооо....јас кога гледам околу мене што све трпат и невести и зетој и комшии...на другарка мајка и кога правеле свадба свекрва и со нив спиела хахахаахха а пак една комшивка страдна е благо да напрај за децата пошо свекрвава невидена лакомија е...себичњаци...

7. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.477
    Допаѓања:
    22.808
    Ќе кажам таму од старт, зимање и инфо само мајка и татко. Нека проба само нешто да напраи.

8. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    Убаво рече даничап погоре
    Да смениш некого не можеш ама можеш да игнорираш све што не ти одговара, да си молчиш и запевнуваш од време на време

Можеби свекрвите мислат дека е нивно да кажат како постари ама наше е дали ќе прифатиме или ќе се тераме како ни одговара

Не само свекрвите ако забележиме сите зборуваат наоколу, ама на крај од денот најважно е да си легнеш сам со фамилијата далеку од сите и да си тераш по твое како тебе ти одговара и мислиш дека е најправилно.

Тоа е важното

На Milobebence, tina-63, gjoker4e и 5 други им се допаѓа ова.
  9. FlowerPower

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Снаата од воспитувачката и е колешка...... Преку неа оди

На WildMk и Цвет88 им се допаѓа ова.
  10. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Мајка ми ја вика ќерка ми, ќерче, мамино злато...:D Некогаш ја маваат флешови и со моето име и се обраќа на внуката... :tmi:

На WildMk, mal.ecka, irenna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    И мајка ми така му викаше на син ми кога се роди. Не е намерно, прво внуче е,им треба време да прешалтаат на “баба”. Јас уште на внук ми му викам “мамино” па ќе ми текне и ќе се исправам “тетино де”. :D

На mimiiiii, WildMk, mal.ecka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.534
    Допаѓања:
    289.017
    Ние се смееме со мм, за да не си замерат или нервираат бабите и дедото кога ќе дојдат на сите тројцс по едно ќе им “тупиме”:rofl:. Фер да биде.

И мајка ми исто, плус, момиве сине им вика некогаш(facepalm):D.
    Не и е злонамерно.
    Не знам, за вакви работи и на свекрва не замерувам, по исти терк за двете се водам.
    Имам подеднаква доверба во двете и имаат подеднаква слобода кон децата. Двете се баби на место.
    А за останато не очекувам некој да седи со мене со саати, или со детето, и да не смее уста да отвори, да каже мислење или предлог.
    Не се ниту платена помош па да идат за работа и да држат уста под клуч ниту јабанџии, ниту па стравот ми го имаат и да седат на трња.

На Milobebence, tina-63, gjoker4e и 11 други им се допаѓа ова.
  13. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.677
    Допаѓања:
    175.340
    Ако бабата од женската страна на внучето му се обрати со сине не е страшно . Од ќеф и радост така го ословувала .
    Ама недај боже свекрвата да ми рече - сине ,ќере ]:). Узбуна се крева

И на двете им е подеднакво мерак .
    Нека си ги викаат де како сакаат , тоа ќе им остане . Мене не би ми сметало ако било која баба на моето би му се обратила со сине или ќерче

На Stressed Out, Milobebence, gjoker4e и 11 други им се допаѓа ова.
  14. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.756
    И на мене не ми смета зборот "сине" не знам воопшто не се доседувам да е нешто лошо туку напротив сваќам дека е од милост кажано :)

На Avery, Milobebence, Glasna и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.990
    Допаѓања:
    13.766
    Мајка ми ја вика ќерка ми сине, не ми пречи воопшто.
    А кога ќе рече свекрва ми пречи зашто глуми и така ја вика само пред мм, а кога не е он дома, не не познава и не се интересира за малата воопшто, а пред него се прави намерно.
    Не можам да ја смислам.

На monik55 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  16. Поповска113

Поповска113 Активен член

Се зачлени на:
    8 септември 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    12
    Епа девојки јас со свекрвата немам проблем бидејќи е премногу добра ми помага за се и сешто не можам да речам лошо бидејќи господ грев ќе ми пиши ама затоа е тука золвата која е малку не знам баш кој збор да го употребам како во одбрана на мајка и.Ако ги оставам децата да ми ги почува леле мајко па таа била изморена ќе мо ѕвони да со дојдам побрзо,сношти имаше сварено костени јадевме и ми вика дај малото кај мене малки да го подржам и золва ми и вика а кога ќе јадиш ти? И вика свекрва ми ќе јадам а оваја Ахаа..кога?
    Како ќе останеше гладна ако го ппдржеше малку.А кога на свекрва ми и треба помош за домашни работи еве сега на промер дрвата дошле,ајвар и слично неа ја нема ќе се дотера и ќе си излези цеел ден.Тогаш е во ред,таа млада била треба да излегува.И тие некои работи од кој набројав само мал дел ме излудуваат а јас си ќутам и трпам

На gjoker4e, Mari-Ja и WildMk им се допаѓа ова.
  17. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.638
    Јас на пример воопшто не би оставила на некој што не сака дете да ми чува.Ако видиш дека еднаш два дека така реагира за чување веќе не ја бараш не и го оставаш.

На Kija94, gjoker4e и Поповска113 им се допаѓа ова.
  18. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.395
    Можда си ја штеди мајка си за еден ден нејзините да има енергија да ги чува:D

На Glasna, gjoker4e, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.228
    Допаѓања:
    17.957
    И мојава почна да се заборава на моменти ама се врати во колосек. Она ја чува ќерка ми додека сум на работа и сум благодарна. Не наоѓам маани. Но си зема слобода. Кога ќе дојдев од работа превземав јас. Почни да ја пресоблекуваш, она трча со панперсот. 100пати ме прашува дали се измочкала, покакала. Што ќе и правиш за јадење? Кај ќе ја бањате? Немаш подебели хулахопки? И на прв поглед не изгледа страшно за некои, ама кога живеете заедно и цело време кога ти дише во врат станува иритантно. Издржав една недела (и јас се чудам како) и пукнав и дирекно се и изнакажав. Дека сум благодарна што ја чува 8 саати, но кога ќе си дојдам јас она слободно може да си одмори и да си посвети време на себе. Нема потреба да иде цело време по нас и дека тука е мм ако ми затреба. Дека ако и е ладно на неа слободно да си се облече, а како ќе биде облечена малата одлучувам јас. Мм ме поддржа целосно и сега гледам дека не замара. Си се повлекуваме во нашиот дел и не не демне.

На tina-63, gjoker4e, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.638
    Да бидеме реални золвата повеќе ја боли за мајка си,него снаата за свекрвата.И вистина е дека не им е лесно после 55 год да чуваат внучиња.Па јас на 30 се преморувам а не на 60.А си ќутат бабите и од милост за внучињата,и да не замерат децата.

На anggell, WildMk и TeddyGrey им се допаѓа ова.