Се што е за по дома не пеглам.... Уше гаќи да пегла... Додуше свеки им мава по една пегла, па после ко лесонит да сум облекла гребе. Имав и една другарка, тетка и и чорапи пеглаше...
Јас пеглам само кошули и панталони 3 пати годишно и 1 годишно чаршав за слава...а од беба сеа сеа пеглам само пелени и бодиња
Ауу јас изгледа единствена сум што не пеглам ништо м? Може неколку пати годишно само некој материјал што мора да се запегла. А кога бев мк им туткав на свеки со извинење дека појма немам од пеглање А она на тоа ми рече дека треба да се научам Е до толку мразам да пеглам!!
Можеби кошулата нема да си ја запеглам ,ама во непеглана постелнина и непеглани пижами не можам да заспијам . Се шалам и за кошулата де Се пеглам . И крпи , и чорапи , ма све бре А далеку сум од педантерија .
Сум пишела и на други теми. Како @Sandrin4 и јас. Свекрва ми пеглаше се'. И гаќи Кога се омажив, првите 2-3 месеци и јас се' пеглав, и еден ден стојам со пеглата в раце, цела испотена и си мислам: 'Шо прам бе јас? Животот во пеглање ќе ми помини!' И се запрев... Од тогаш, еднаш-два пати годишно пеглање. Свекрва ми се бунеше, се лутеше, ме кудеше... Ама Се откажа. И не само што престана мене да ме тера, туку и таа престана опсесивно да пегла. Сега ми коментира: 'Е будала јас! Се' пеглав! Сенкир некој гаќите ми ги гледа!' И така.. Таа учи од мене, јас од нејзе... ама од далеку.
На оваа тема можам да напишам книга колку бев понижувана исмејувана од свекрва ми девер ми стрина ми и други роднини мои и на маж ми како само се досетуваше на пакости да ме удира таму каде што ме болеше најмноу.Не сакам да се навраќам во минатото и да ги пишувам случките но тоа што ми го правеа а некои уште ми го прават може само болен ум да смисли.За сите нив само јас останав неспособната да станам мајка.И тоа во лице ми го плескаат "неспособна"но јас стекнав веќе имунитет на ова. Свекрва ми најака беше кога јас бев најслаба кога и јас губев битки за да станам мајка. Да простам и заборавам не можам ама да продолжам со крената глава и посилна како никогаш до сега е тоа го можам. Имам планови и само до нив се држам и знам дека замисленото ќе го реализирам. На крајот ќе додадам Бог сепак те благослови уживај некои луѓе ни Господ не ги менува зошто човек сам треба да е свесен што и како прави и што треба да менува кај себеси.
Јас така будалата пеглав цел живот и како чупе кај мама и кај мм. Нацицај бебе и до 6-7 сабајле не сум спиела за да пеглам наместо да спијам,јас влечи даска,пегла продолжителен кабел (дека до 2 месеци в дневна спиеше малово) и наместо да си спијам со бебето,јас пеглај ко ненормална. Од лани ко дојдов овде во пеколов уште за пегла сум да фатам ко шо е 40 степени во пролет,нема шанси. Мене ова ми е наследно и останато од баба,дека со нејзе растев цел живот. Таа сега на 75 е уште опседната иако со последни сили ама “ете така морало” . Ја разбирам оти иста болест имам,па сега си мислам ако имаше баба ми снаа или јас ако имам некогаш,тешко на снаата Ај ќе се делиме од старт
Ic ne se sekiraj I na ova ke mu dojde krajot lelee koga ke mi tekne Kako me ponizuvaa bratucedovcite na mm ne me kanea na rodenden na nivnite deca oti jas ne sum imala deca kolku placev a sega koga ostanav bremena I veke sum so stomakot do zabite gordo odam pred niv a oni se tie so gi navednuvaat glavite od sram
Не верувам дека некој ти кажал ти немаш деца нема да доаѓаш ма роденден. И ако неме викнале на роденден голема работа. Да не ме викне сестра е болно а не братучеди. Јас со роднини и такви селски моабети немам работа и несе замарам. Тргни од тоа дека домашните со кој делиш леб понижуваат а не па бекој рандом луѓе патем кој се небитни во твојот живот. Како што ме дарува мене Господ од срце ти посакувам што побрзо да ве дарува и вас. А се тоа што сме доживале останува бледи сеќавања.
јас не знам зошто би се страмеле они и зошто би ја наведнувале главата пред тебе или ти само такви филмчина си развиваш во главата цццц
Мене искрено не ми се верува што читам. Зарем е можно некој да е толку злобен? Ај.. за снаата да не ја сакаат има тоа, ама поради синот некоја почит колку толку има. Ама да ликуваш на нечија болка без разлика чија, а тек пак на избраничката на сопственото дете.. не знам дали постои поголема злоба од тоа... Ви посакувам само душевен мир, далеку од негативности и бар по едно бебче минимуН. На темата, свекрва пегла све. Арно ама ич не дипли убаво. Ја се предиплувам, не ми е мака оти сум таква, од главата си патам. Се сакам да е на место и расфрлани ствари низ стан ми создаваат нелагодно чувство. Тоа е мојата болест. Пред некој ден не можев филм да гледам раат оти цело време умот ми беше во пешкирите во плакар оти не беа убаво во линија наместени. Додека не станав да прередам, не можев да се смирам. Се нервирав кога мајка ми беше таква, а сега со годините како да се опушта за некои работи, ама јас се претворив во неа. Имам мачка дома со куп играчки. Само одам по неа и ги собирам играчките. Не излагам од дома ако не е се на свое место, оти највеќе мрзам да се вратам дома во хаос. Пред некое време мајка ми кажува ја тргнала сушарата за чинии и чаши што стоеше покрај умивалник оти ја нервирале да ги гледа таму да се цедат после миење, па сеа оти биле само она и брат ми сами, мие и одма брише и реди во висечки. Иста сум. Се надевам кога ќе имам дете и нема да можам се да постигнам, ќе пуштам срце и ќе се опуштам. Или ќе останам и без овие малку живци што ги имам.
taa e vistinata ne samo oni jatrvata ne me pokani na prestapulka koga deteto I proode toa bilo za tie sto imaat deca
@Yowannty Муабетот со садовите ме потсети на мајка ми. Она па има такво за сушење садови ама не оластично туку оние што светат (не ми текнува што материјал е) и кога сака да мие садови го трга на страна и си ги реди на умивалник и одма ги брише. Не го користи тоа за сушење дека останувале флеки од водата и се губел сјајот. Па така да сушалката за декорација и служи да мава по очи. Пеглањето не ми е омилено,ама кога морам... Кај свеки додека бевме,пет мажи во куќа и ние две,стално имаше за пеглање. Ми се чини од таму ми се згади,па сега чекам да се присоберат алишта,па наеднаш. Инаку маж ми само ме кара дека се одма тргам од маса,собирам,ставам на место. Чашата ако е празна,одма во машина и се лути дека по три чаши на ден мора да извади. Тоа ми е болест,ама па мора машината некако да се пуни.
Toa go kazaa oni ne bilo toa za mene ako de samo im kazav ima vreme ne sum prestarela za deca I tolku ke imam I jas ne se raspravav voopsto zatoa krivo mi bese oti ne me kanea ama dojde krajot I na toa
Moze pravele rodendeni vo igroteki i realno tamu kanat lugje so nemaat deca. I sestra mi ne ja kanat na tie rodendeni i ne se luti so ke prai ona tamu? Si odi naknadno na torta kaj od bratucedkite decata ili kaj deca od drugarki.
Ако ја поканат во игротека, ќе биди оти ја поканиле ...злобни се. Крај нема. Жени бе, немате други проблеми со ова да се замарате?