Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. magichips

magichips Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2018
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    397
    Оооу ко бога те молим немој нешто такво еве ние сме на различни спратови ама неее госпоѓата тааа куќа е нивна мора да има клуч за не дај боже и јас ако одам пр кај мајками на неколку дена додека д мажот во странство морам да го оставам клучот за не дај боже и кога се враќам ко обично ја чекам пред врата да ми отклучи  или нема да ја видам ноќе ќе си го земе и на крај останав јас крива демек крадев го зел(facepalm)ооо има мн да пишувам и стварно незнам како да и кажам да и објаснам дека не е така пошто нели кривината ќе да е на мене а тааа ке си лезе ке ти зима јадење и свее ко во свој спрат а јас кај неа не ни до врата несака Да влезам...  :@:@:@:devil:

На Miss.N му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Novaaa

Novaaa Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    59
    луге значи свекрва ми постојано ми коментира како треба да бидам дотерана за до продавница а не по тренерки... имам едни хеланки со маичка конплет постојано ми зботи леле пак таа маичка вака така (спортска варијанта ништо вулгарно) веќе прееку глава ми е дојдена дај кажете некое чаре...

На AngIv и Danyy им се допаѓа ова.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.565
    Допаѓања:
    181.091
    кажи и нека ти даде некоа богородичка да се подновиш

На AngIv, Alpha010, Sandrush12 и 17 други им се допаѓа ова.
  4. Novaaa

Novaaa Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2018
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    59
    ахахаха и тука си у право.. ама и да даде пак ќе си ги носам

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.208
    Допаѓања:
    13.659
    E izvadi uste eden kluc od kaj tebe gore od spratot I eden od kaj niv dole. Imajte si klucevi od dvata sprata.
    Nisto.cudno ni strasno, treba da si imate duplikati stvarno za ne daj boze.
    Za 100den nema da cekas da ti otklucat ke si imas vo sekoe vreme kluc, tolku li ne vi teknuva neznam I ne mi e jasno kako kako maz I zena funkcionirate so eden kluc.

Jas uste na pocetokot koga se zemavme im rekov povelete kluc od gore, I da.mi go dadete vasiot da si napravam duplikat. Ako ne se doma, a mene mi treba sol ili bilo sto za da mozam da si vlezam.
    Edna kuka ste, familija ste mora da si se najdete vo dobro I losho.

На Sandrin4, TutiFuti, cresa-jagoda и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    А зошто воопшто се разменуваат клучеви кога секој си има свој спрат, која е целта?
    Секако исклучок се ситуациите доколку некој е на пат и добро е да се остави клуч за секој случај. Ама инаку зошто?
    Ако ти треба сол ќе отидеш во продавница и ќе си купиш.
    Домот е приватност на мажот и жената.
    Барем јас лично не би сакала да си ја стегам душата и да се преиспитувам што сум оставила дома и што би видела свекрвата ако се качи. Едноставно си ја ценам приватноста многу и не би сакала некој друг да фаќа мои работи.
    Ниту пак јас сакам да влегувам кај нив додека не се дома, едноставно не ми е пријатно.

А зошто да "мораш" да и оставиш клуч? Јас не би. Ако мајка ти живее во истиот град, значи дека си блиску и дека секогаш можеш да отидеш до дома ако има потреба. Која е поентата на живеење на различни спратови ако ги третирате како заедница?
    Следен пат речи и дека нема потреба да и го оставаш, и онака планираш да се вратиш и да земеш нешто, и готово.
    Всушност знам дека не е толку едноставно, ама како ќе ги научите, така ќе прават. Се поставуваат граници од сам почеток за да нема вакви работи. Според мене :)

На Luna91, gjoker4e, sofi2107 и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.395
    Се согласувам за клучевите.Моите им имаа дадено клуч на баба ми и дедо ми од кај нас, и баба ми го изгуби.Порано кога имаше клуч баба ми си влагаше кај нас дома како кај нејзе да си е.И тоа не иритираше и не им даваме веќе клуч.Дури и на одмор кога сме.Ги вади мама цвеќињата доле да ги полеваат.Горе се гасиме од електрика, досега немало никаков проблем.И јас кога ќе сум снаа некаде не би ни дала ни земала клуч освен ако свекрвата или мајка ми не го чуваат детето.Мислам дека нема потреба.Секој треба да си има своја приватност.Ако сакам да делам клуч со нив ќе го делам и спратот ;);)
    А од кај моите секогаш ќе си имам клуч :$:P
    можда не сум во право за некои ама оваа политика чим ја имам уште од сега, не планирам да ја менувам во иднина.Инат човек сум.

На Miss.N, Meckicja, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  8. magichips

magichips Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2018
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    397
    Ооо сите ве разбирам ама кој ке ја разбере ова мојата она си така некако наумила како она сака да владеее незнам а кока и да дојфе оп не ни тропа на врата па дали си гол или бе кога бриига море еднаш инат се избањав и она на вратата ништо не кажав има очи гледа дека сум во бањарка си влезе па моабет моабет :D и на крај ми вели ајде обчечи се што чекаш   немам коментар веќе:D:D:D

Ооо душо пробав мајко кога риппнааа не неможе тоа е моја куќа ја имам право ти немаш право уште на ќотек ама битно кај неа и до вц да отиде под клуч е

Последна измена од модератор: 2 ноември 2018
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.755
    Штом е маж ти у странство претпоставувам кај да е и ти ќе одиш односно ќе те повлече па да така не си воспалувај нервите со клучеви и свекрви. ;)
    Направи си и ти еден клуч од твојот спрат и готовс.
    Додека не идеш странство де.
    После се ќе е подобро ;).

Свиркај.

Друга работа, ама вие не ги сваќате подтарите генерации, еве јас имам дома баба и она многу убаво ми објаснувала да така сум разбрала дека старите така фунционираат, они пензионери денес немаат други грижи освен нели да заштитат на чуваат да збоеуваат за не дај боже.
    Плус нивна куќа де се бореле со години и сега си вика она таму 5 дена а замисли да јас немам клуч од горе за не дај боже струја вода нешто..
    Колку и да звучи глупо и не знам како они така размислуваат на нив тие им се грижите во старост куќа да чуваат да пазат да мислат за не дај боже за такви ствари.

На мене ми е логично.
    Се додека не влага на спратот за да се меша у интима е океј оти они така размислуваат не дај боже ќе бидне нешто плус заштитници се по дома цел ден на куќа и околу куќа

Да така тоа е тоа.
    Не можеме да ги смениме ама можеме еве на пр странство да си одиме или да си направиме други планови со животот или едноставно да си гледаме наша работа а на нив тоа им останало од животот куќа да чуваат нормално друга работа и немаат до толку.

10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Може да има. Зависи какви се тие, какви сте вие, па какви сте меѓу вас со однесувањето... Од се' зависи.

Кој има опција за на страна, најдобро настрана...
    Ако немаш.... ќе се адаптирате.

'Јас не ти кажувам како да се облекуваш, немој ни ти мене.'

На Skorpija25 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. magichips

magichips Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2018
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    397
    Разбирам јас ама си знае местото на клучо дека тамо и тамо се остава заклучуваш и оставаш а не во џеб кај неа еднаш ми се случи ноќе одам јас дома клучо нема госпогата во друг крај на градот отидена ајде звони да дојде да ти отклучи нема никаква врска... Ооо ако се пишам и да се жалам бардовци имате да фанете само читајќи :rofl: не на своја кожа да осетите само не посакувам таква ни на душман :)

12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.755
    Ако заминеш во странство и ти наскоро свиркај си ..
    Не се замарај..
    Ако планирате да останувате збоеувај со маж ти. Искрено наж ти е оној кој што треба да разговара со неговите ако неговите немаат осет а не ти да се расправаш

На magichips и Meckicja им се допаѓа ова.
  13. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.208
    Допаѓања:
    13.659
    A zosti da si nemate klucevi od sprarovite?
    Ne mi e jasno zosto ripnavte tolku.
    Nie si Imame id pocetok licno jas se simnav I im dadov, mi se naoga koga ke.spruzam alista da mi gi sobere ako ne sme doma 2-3dena, koga ke pocne da svetka a nie ne sme doma isklucuva se od stek, ako ne sme doma I ostavam alista klasificirani da mi pusti mashina I da mi gi spruzi na terasa.
    Ednas slicajno se kacila za da mi gi sobere alistata I slusnala kazanceto.deka tece ne bilo nesto vo red I so svekorot go sredile inaku ne daj boze I poplava ke se napravi.
    I se imam javeno preku 10pati posle nas da proveri dali ja imam iskluceno peglata, fala bogu ni ednas se nemase sliceno toa, no stravot lozjeto go cuva neli :)
    Ednas zolvata so decata deka e od drug grad dosla I svekrvata site.klucevi I kazala se tami I tamu da gi zemas da gi najdes. Nemozela da otkluci dole kvakata se rasipala klucot I se kacila gore si otklucila normalno so malo.dete 3 meseci na 50stepeni nadvor nema.da sedi.
    Toj prostor e pak moj I privaten I ama.ic ne mi cue ako ne mi e sredeno ako mi vidi corapi na.pod ili palomi od onaduvanje vo spalna :)
    Ako e salam svekrvata nema da se srecavate od nisto I nema da vi preglednuva e ako ne e kako.sto treba I blendirana vrata da stavite dzabe e ke najde na drug nacin da vi vleze vo privatniot zivot :)
    Sakam da kazam do karakterot e ne se problem klicevite :)

A dali znaes ako se zaklucis.od.vnatre deka nemoze da ti vleze?
    Se pravite deka ne vi teknuvaat logicni raboti ili sakate da.bidete.interesni kako wow kakov problem imam mi vleze a jas na banjarka...
    Vratata se zaklicuva I od vnatre fyi.
    Fmp

Последна измена од модератор: 4 ноември 2018
    На buba4e89, TutiFuti, CameliaMiller и 12 други им се допаѓа ова.
  14. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.300
    Допаѓања:
    16.361
    Особено ако скалите се одвнатре, сметај дека ќе бидеш како на исти а не на посебен спрат со свекрвата.

Кај нас е така, вратата од нивната дневна е постојано отворена. Значи г-ѓата не може ако не ми го прати секој чекор. Особено ја засега дали ќе си легнам да спијам после работа.

Плус горе се слуша се' од кај нив, од телевизор, разговор на телефон па се до муабетот што го прават.

Честопати се има случено кога ние двајца да си правиме муабет при поминување низ ходник и таа одоздола ни се умешува во муабетот без ние да знаеме дека она не слуша.

Кога некој ќе дојде кај нас таа е првата што ќе го пречека доле. Кога си пазаруваме за нас горе очите ќе и истечат зјапајќи во ќесите да види што сме купиле.

На секое излегување од дома и врќање мора да поминеш низ патарината оти нели вратата е цело време отворена и она искуклена на чело. Освен тоа на секое излегување и она по нас излегува да не испрати до двор.

Јас во заедница не можев да живеам ни пола година, одма се одделивме, сепак кога си во една куќа немаш приватност посебно ако луѓето со кои буквално си го пикаат носот во се што е твое.

И покрај тоа што вложивме многу пари во спратот вклучувајќи и пари од моите јас во таа куќа не се чувствувам како дома.

Затоа за моја најголема среќа си ги собравме парталите и заминавме во странство.

Моментално сме во еднособен стан од 30м2 ама ми е неспоредливо подобар животот отколку во спратот од 100м2.

На lylaby, gjoker4e, Skorpija25 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.477
    Допаѓања:
    22.808
    Нека има клуч за хитни случаи, а не зошто тоа е нејзино!! Значи ако му дозволила на синот да се оддели ќе почитува приватност, ако не цел живот она нек си го чува.
    Никој не вика да и се забрани да се качува, да нема клуч и слично. Но да не злоупотребува.
    Имаше иста тема на фб, па се јавија свекривите... Нејзина куќа било, шо сакала ќе праела, епа ај нек ми свети дур се сексам, еба..е глупите!!! И од стан би дала клуч, мој стан, кога не сум тука за недај боже, ама да ми фаќа по гаќи, соби, ќе ми пречи.
    Мене ме нервира мајка ми патиките кога ќе ми ги фати а не па некој друг да ми ровари по дома дур не сум тука.
    Ако ништо друго бар спална да не ми чепка.

На Nausicaa, Miss.N, Kija94 и 4 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.979
    Мене сте ми чудни малку.
    Живеам во иста куќа со стрина ми, и таа од кај нас и ние од кај неа клуч имаме.
    Баш за не дај Боже.
    А да не зборам дека кога кај нас нема никој таа пример и' вади цвеќиња на мајка ми и обратно.

Кога ќе сме на одмор, сигурно ќе оставам клуч на моите, бар еднаш во 10 дена да ја видат куќата, а зависи како ќе живеам со комшиите, можно е и на нив.
    Пошто и сегашните комшии на нас ни оставаат клуч кога се на одмор, не ми е тоа ич чудно.

На Nausicaa, WildMk, jacqueline.s и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Mari-Ja

Mari-Ja Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2016
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    15.090
    Nie ednas kluc ne ostavivme od stanot i kaj komsikata proteklo vo kujnata od nasata stara masina za sadovi. Sekogas koga odime na poveke od dva dena nekade kluc obavezno ostavam.
    Epten pametna stvar!

На WildMk и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  18. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Девојки колку имате помош од вашите свекрви?
    Дали се согласувате и како ги решавате проблемите доколку ги имате? Дали ви помагаат финансиски и сл?

Јас со мојава се обидував да имаме некаков нормален однос, но таа се однесува како таа да е младава невеста дома, се натпреварува и со мене и со др.. не ја интересира баш дали ти треба било што си гледа само за незе..имавме период каде што и микажуваше со кој треба да се дружам, а со кој не од поблиската фамилија..нормално дека неможам да пречутам на такви глупости, а стари како стари ке си речат нешо и ке се замерат.. шта да ти причам :| искуство со вашите?

Последна измена: 5 ноември 2018
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Зарем мислеше дека финансиски ќе ти помага свекрвата?
    Она нее ни должна да помага незнам какво очекување имаш.
    Јас нит помош нит разбирање а тоа натпреварување е љубомора и ќе имаш само проблеми ништо повише.

На galapce и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  20. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.376
    Допаѓања:
    37.500
    Што подалеку тоа подобро!

На mKdevojce, Aneta92 и Miss.N им се допаѓа ова.