Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Триста различни приказни... Генерално, парите и имотот се проблем (и да ги имаш, и да ги немаш).
    Знаете дека во Македонија, една од најчестите причини за насилства и убиства се имотно-правните односи?

На Antebellum, Feminka22, Independiente и 4 други им се допаѓа ова.
  2. LejlaD

LejlaD Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2018
    Пораки:
    10.704
    Допаѓања:
    213.436
    Се согласувам во потполност со тоа дека не треба двоење на децата,ниту додека растат,ниту како возрасни.Си имам пример за тоа во фамилија колку не чини.Не сакам да ги делам децата пред се затоа што во таков случај се јавува раздор кај самите нив,наместо да живеат убаво,нормално и кога нас родителите ќе не нема,тие нема да сакаат со очи да се видат.Многу конфликти и несогласувања во фамилиите доаѓаат пред се од постарите кои не знаат или не сакаат подеднакво кон двете деца да се постават,туку кон едното како кон принц-принцеза,а кон другото едноставно кажано никако.Затоа се надевам дека од ваквите искуства ќе извлечиме голема поука како треба и не треба да се постапува во животот,барем неколку од нас ако се потрудиме да биде поинаку,можеби ќе има некој ефект-како камче кога ќе лизниш низ вода,круговите се повеќе се шират :)

На Antebellum, dunika, Dadusicka и 11 други им се допаѓа ова.
  3. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Уф. .Тешко нас со такви свекрви. Мојата пак секое утро пред работа де качува горе на спатот кај нас демек внуката да ја види, па толку да се немало осет спиеме со мм во спална она доага и ни висе над глава уште во 6часот наутро, а кога си доага од работа немала време 5 минутки да дојде демек зафатена е многу.. Секој ден ми дава акли да не сум давала картича од банка на маж пин да не сум кажувала неговата плата јас да му ја земам кај мене, па средувавме спратот па дали ви е верно на се ни најде маана (пошо она е таква се прави многу модерна се она знае се она разбира, ние другите сме од друга планета) па керка ми овие денови ми прави прпблем со храната па секој ден доага ми мудрува де така де вака а јас уште што не пробав и секој ден и кажував прекини ме нервираш неможам да поднесам некој секој ден да ми дрнда над глава па толку да се немало осет. И сабајле детето ми плаче се трудам да го смирам и те ја она на врата нацртана во 7 и пак со нејзините муабети и ми пукна филмот веке и на висок тон и кажав да прекине дека нема осет дека претерува се и сешто секој ден да ми зборува да си слевне долу и да ме остави на раат да го смирам дететто гладно ми плаче.. Па после му се жалела на сопругот па почана да ги меша моите демек они така ме учеле бла бла бла, пред две недели се скара со мм до некна не правеа муабет и ме вика мене ме врти против него сега пак обратно, мислам ке полудаам од неа веке

4. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Пробај кога не си нервозна,со нормален тон да и кажеш што ти смета. Кажими дрка наитро сакате да си поспиете и дека ти треба време за вас и детето наутро,дека си имте некој свој ред и за јадење и за се. Речи и ако имам потреба од помош,ќе ти кажам. Подобро е можеби ако така и кажеш директно додека не си нервозна.
    Имам испробано и со убаво и малку дрско,најдобро беше кога директно кажав што ме мачи. Не знам што си мисли и дали ме збори позади грб,важно имаше ефект.

5. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    И јас незнам колку пати и го имам кажано тоа на смирен начин ама џабе.. Има една глупава навика на сите над глава да ни стои почнувајки од свекорот деверот мм па и на мене, ако не ми збори на мене на друг ке е, како може со секакви мисли да се оптеретува за се на мене не ми е јасно сака сите да сме под нејзина команда тука, она на свекорот кога ке му ставе во чинија храна и ако побара уште не му дава доволно му било и замисли човекот станува од маса недојаден, ако не јаде леб зошто не јаде ако јаде да не јадел толку, оваа ми беше првото нешто чудно од неа. Нешто она и на нервна база е пие некој лекови мм ми кажуваше дека имала психички проб. Ми кажува како да се облекувам, како сметка на парите да сум водела, дома на која температура да сум седела, уште пред да дојдат некој гости она доага да ми кажува како да сум се понашала спрема нив, дали она мисли дека јас сум од Марс падната ств незнам. Ми се има случувано излегувам од купстило до бајнарка и одам во спална се облекувам и она одмс по мене ми флева во соба и сега јас збркана гола веке сум соблекла бајнарка за да се облечам она без осет си стои до врата и ми прсви бош муабети

6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Имате врата на спратот?
    Заклучи ја.

На Skorpija25, Belgin1, Harper и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    @AngIv Имав и јас слични ситуации во заeдница кога бевме. Тогаш не работев и женава секое сабајле во 7 ме будеше,кафе да сме пиеле. Додека не и реков дека јас не доручкувам,кафе толку рано не пијам и сакам да поспијам насабајле. Отворено и реков да не ме буди и престана.
    Ако не се разбира,речи му и на мж ти,и тој нека и рече отворено. На што лили во соба додека спиете да ви влегува?(facepalm)

8. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Лелее и тоа ако го направам госпогата ке побеснее ептен, еве синокја ми вика сум ги нејкела неа и свекорот да ми се качуваат горе не сум сакала никој да ми доага на спратот(оваа се однесува за тетки стринки итн) и велам јас имам мало дете енос 2 месецс какви гости едвај наогам време за мене ке се управам со гости.. После почна да ги меша мајками и таткоми демек они тска ме учеле, мојте се во странство инаку летото дојдоа двапати да ја видст внукста и знаеш она пред нив многу е фина многу е добра што да ти расправам

9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.753
    Да ќутиш или заткулисано лице да правиш е уште полошо, вака мој совет воедно и од искиство само едно ќе ти кажам.
    Свари и кафе, колачи пренеси и, викни ја на кафе горе и се убаво културно на смирен муабет со шала со насмевка кажи и, односно објасни и дека ги сакаш почитуваш се тоа ама дека сакаш приватност малку, сакаш да уживаш во дете и имаш обврскиж. Кажи и дека сега за сега со гости немаш намера да се расправаш дека си тазе породена дека не ти е баш дојдено до гости и слично а она нека се качува и нека седи чат пат со вас дека против неа немаш ништо против.
    Се ова со насмевка со кафе бзз кавги.

Секогаш велам, разговарајте, искрено од срце без лице без кавги објаснувајте да им мирно и културно влезе во глава.
    Ништо не губите само може да добиете.

Молчењето е лоша работа. Ем они лути и навредени ем вие нервозни.
    Вака кога веќе мора близу да живеете не ве кошта да се базирате на лаф искрен муабет со свекрвата.

Тоа е мое мислење.

На Antebellum, buba4e89, Skorpija25 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.769
    Допаѓања:
    141.821
    Мајка ми заклучила врата.
    Баба ми у дворот, Симе на мајкааааа, има време ќе ја ораш нивата, мајка ти коа ќе умре кај ќе ја бараааааааш?? Цело маало знае дека имале секс.

Мајка ми рекла, не сакам никој да ми иде, ќе се откажам од весник ако некој дојде ненајаве. Баба ми го среќава татко и на мајка ми на пазар и го вика одма да отиде, оти на ќерка му не и е арно. Трча човеков, влегува, моите у кревет. И баба ми зад него, а сеа, ќе се откажеш а???

Мајка ми купива тепих, баба ми и вика, мртви да газите.

Само Австралија те пере од оваа.

На Antebellum, buba4e89, TutiFuti и 7 други им се допаѓа ова.
  11. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.753
    Мртви да газите??

Ова веќе ми личи за на лекување, за на страшни психички проблеми и психијатар

Дури не ми се верува дека постојат луѓе што на најмилото најлошо му посакуваат.

На buba4e89, Alisa22, Skorpija25 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. AngIv

AngIv Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    9.239
    Пробав секако верувајте не бива, затоа и вчера сабајле ме извади од контрола , буквално се пробав, неа и е влезено во глава тоа и ни господ не може мислењето да и го промени

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.620
    Допаѓања:
    107.053
    Пишував уште порано на темава и нашава на сред интимен однос ни влегуваше во спална ако ја заклучивме дознаваше цело мало што правиме.
    И одма на балкон идеше да се фрла демек.
    Е што не бев попаметна па да и помогнев :D.
    И стоеше пред врата после не влегуваше ама коментираше пренос во живо.
    Па се секираше за синчето љуби га мајка цитирам сине не се заморај многу утре си на работа таа до тебе ќе спие а ти ќе одиш на работа!!!
    Сега искрено на ова се смеам ама тогаш нерви кинев мислам ми отиде младоста.

На Antebellum, Alisa22, Skorpija25 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.769
    Допаѓања:
    141.821
    де аман кажи нешто од преносот

На TeddyGrey и LejlaD им се допаѓа ова.
  15. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.620
    Допаѓања:
    107.053
    Не е за кажување

На LejlaD му/ѝ се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.790
    Допаѓања:
    323.762
    Маж ти што вели на ваквото однесување ?
    Ова не ми личи на нормална жена.

На Antebellum, Alisa22, NarCis@ и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Milobebence

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.620
    Допаѓања:
    107.053
    Ова беше на почетокот разговараше со неа ама џабе ехе уште колку нешта видовме од неа многу...
    Долги години ги дрмеше и двајцата до тоа дека ќе се самоубие.
    Е кога виде дека тоа веќе не и палеше премина да се прави болна.
    Ги има во раце не знам што да кажам искрено манипулатор и јак играч а ние наивни околу неа.
    Кога предложив да побараме стручна помош испаднав јас лудата.
    Искрено чуствувам потреба јас да го извлечам мм од таму да му подадам рака за спас.
    Се надевам наскоро ќе успеам.
    Па ќе видиме времето ќе покаже дали сум успеала во замислата..

На Skorpija25, LejlaD и WildMk им се допаѓа ова.
  18. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.753
    Те разбирам.
    Во вакви ситуации само и само маж ти ако е свесен можете едноставно само да игнорирате и да заклучите врата.
    Тоа е спасот.

На Rose96, AngIv, LejlaD и 2 други им се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.565
    Допаѓања:
    181.048
    Ма клучам врата и не цело маало ако сака и цела Македонија нека разбере
    ве нашле мирни и на глава ке се качуваат
    Клучи врата и строго само
    Не со секој вреде со убаво да се кажува за некој треба и строго и држење на кратко јаже
    Од утре ке си ја заклучиш врата ако писне маж ти ке го пратиш да и укаже и не попуштај
    Гарант ке рече оти е нејзина куката она ја правела и она е газдарица и незини правила да почитувате ако ен да си одите под кирија
    ке ти направе услуга а ова порано или покасно ек се десе ако не сега за вратата утре за друго ке ве набрка

На Antebellum, Skorpija25, Lolipop23 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.979
    Абе си има забегани луѓе, ама па не се сите такви :)

Мене најјака ми е мајката на дм кога ќе каже “а да правиМЕ свадба?“
    Јас одма ја сечам, ѝ викам, ооооо свеки, планираш да се мажиш?

Па ќе ме погледне зачудено, и јас ќе ѝ кажам - ааааа мислиш јас и син ти да правиМЕ свадба?
    Не те разбрав, извини :)

Сите мутави, јас најмутава, водата во мој двор да си тече.
    Не само со неа де, со сите останати, па и со моите.

На Ygritte, Antebellum, merina.93 и 13 други им се допаѓа ова.