Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Незнам дали нервозава да си ја кажам во оваа тема,ама оваа ќе да е па да ми кажете дали ова моето било драма и сл.
    Значи бремена сум 5ти месец,осетлива на се и сешто и денес ајде да ги посетиме родителите на мм,па на заминување свекрвами ми вика "Те копча јакната?"
    Јас како од ракав одговорив Дааа демек зошто да не ме копча.
    Па дека од лани ми била. Сега демек поправена
    И во кола такви кометари од мм си добив,какво било тоа мое однесување,трудна сум била не сум била дебела по желба па така да сум се понашала,таа била негова мајка,сум можела покултурно да кажам Да точна фала богу ми е...итн итн реденка,демек он не одговарал така на мојата мајка. Епа мајка ми не ти поставува прашања од типот дали те копча јакната,според мене какво прашање таков одговор.
    Кај се кажувале бе такви работи на трудници?
    Криво ми е што мм ми се пушти,за ништо друго. Као он не барал ни мамо ни тато да сум ги викала и сл него само да сум почитувала,а според мене овај коментар безвездн што го добив јас итоа како сум почитувала.

2. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Одби на глупост.
    Не се замарај уште од сега со коментари...
    Чувај живците, тек што се ќе чуеш од коа ќе дое бебче ееехеееее...

3. Happyinlove

Баш исто си помислив да чувам живци...
    Ама на само да ми кажеше можеби и јас немаше "бурно" да одговорам,крив е и нејзиниот син што мене ме направи безобразна на нејзино безобразно и глупаво прашање. "Итрица"

4. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Пробај ти да си поитрата. Не и паѓај на провокации. Играј тактички.

Abc07 and Happyinlove like this.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Да бидам искрена вака не изгледа како нешто лошо да те прашала. Можеби само твоите хормони се во прашање. Кажи му на маж ти дека мора да те трпи додека не се породиш, а и неколку месеци после тоа, ако не и цела година. :D

Мојата ми купи палто дека старото не ме копчаше. :)

Прочитај низ темава што се рекле или направиле свекрвите па ќе сфатиш дека тоа што го рекла не е ништо, не мислела лошо, само сакала во муабет да се најде, можеби сакала за Нова Година да те почасти нова јакна што ќе се копча. :D

Уживај во бременоста! :l::hug:

6. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

1. Може само сакала да се најде во муабет.
    2. Може чека да ти омали да не те копча па да ти купи ново.

Не гледам ништо лошо во прашањето :)

7. Happyinlove

Абе и да сакала да се најде во муабет,и да сакала нова да ми купи што не верувам ја познавам 10 год и скоро 2 во брак како што сум и како таа тоа го изговори ме изиритира,бидејќи она внимава на исхрана и сл а се нешто е болна...небитно ме изиритира што на бремена не се даваат според мене такви коментари,малограѓански.

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Сама си кажа осетлива си.
    Ма да ок, те сфаќам.
    Али одбиј на глупост. Не си створај непотребна нервоза.

gjoker4e, candy.cane and Happyinlove like this.
  9. duffi

duffi Форумски идол

Јас не гледам проблем. Те прашала, си одговорила. Ни на маж ти драмата не ја разбирам. За едно обично прашање си правите кавги во бракот , место да уживате во убавите моменти. Не сте ми јасни. :)

Свекрва ми ми купи фармерки мислам додека бев бремена. И не го сфатив како увреда. Туку убав гест.
    Во последно време на трудница ништо не смееш да кажеш. Ако кажеш зошто си кажал, ако не зошто не си кажал.

Те прашала можеби колку да се најде во муабет. И мене ме прашувала свеки, ова уште го носиш, точно ти е.. Па не сум ни помислила дека злонамерно е кажано.

Уживај во бременоста и љубовта од маж ти. Не си прај стресови и нервози од ништо.

SV1911, CameliaMiller, Cka and 21 others like this.
  10. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Па и само стомак да си пуштила се случува да не те собира. прашањето не е толку страшно осетлива си периодов. Ама маж ти не ми е јасен. .. он шо па толку осетлив? И он да не е со хормоните ...

CameliaMiller, kukla21, Dust and 3 others like this.
  11. Happyinlove

Да јас преосетлива и во мене е грешката голема што брзо сум одговорила,речи е што да не си ми купила нова,или нели годинава подобро ми стои,но лично не почитувам коментари кон трудници незнам зошто.

А мажот ми од кожа ме извади со тоа што ми го изнакажа благодарение на нејзин коментар даден а на мој одговор.

Знам дека има дааалеку полоши и свекрви и дома им се ,и во иста кујна и слично... греота и жално е да драмам тука,но само сакав да прочитам и други мислења и сфатив дека повејќе мажот ми додаде бензин на муабетов насамо,бидејќи да не ми кажуваше такви работи јас можеби и немаше уште да се нервирам за коментарот.

12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

може сака да те тинтри а не знае како. Некои свекрви осеќаат поголема близина до снаите кога се трудни неголи претходно. Мислам дека воопшто не треба да трошиш енергија на коментарот. сфати го тоа како гест од нејзина страна и терај си.

13. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

@Happyinlove јас кога бев 5ти добивав коментари од свекрва ми пред други луѓе во вид на: си се раширила и во рамениците, проба еден фустан од золвата ама не и беше точен, порасна одеднаш насекаде да не те стегаат панталоните, можеш да се наведнеш? И јас така си поќутував едно време и си плачев, па на шала почнав да враќам, штом можам да лупам пипер и да бришам под на сите четири значи можам да се наведнам, штом уште ме собира старата гардероба добра сум си, ама ако изгледа дека ме стегаат купи ми нови не се бунам, золвата моја нема газ затоа нејзе и е точен а мене мал фустанот и знаеш како се изретчија коментарите :D
    А маж ми еднаш ми рече не се нервирај и не плачи за глупости па кога еднаш или два пати се обиде да ми пререче за моите враќања и јас му реков не обрнувај внимание на глупости си се сепна и си се тргна на страна 8)

SV1911, CameliaMiller, Dust and 6 others like this.
  14. Abc07

Abc07 Истакнат член

Hhhhh me potseti na mene. Poslednite meseci bev topka i tuku reci nisto ne me sobirase a kaputot do posledno si go nos3v raskopcan. Pa site dodevaaa da si kupam nesto so me sobira ama ne ja si ostanav na moeto. Ne se zamarav mn so komentari od strana.

Happyinlove likes this.
  15. toogood

toogood Популарен член

Epa otvarajte oci kogo zenite.
    Ova sto sega ima nikogas nemalo ]:)

Mr. Right likes this.
  16. Orchidea

Orchidea Популарен член

Игнор женички! 100% дава резултати во ваша полза. Од почеток ќе ви биде тешко, ама ќе навикнете 8)
    Пробав и препорачувам :D

Да споделам ситуација од пред некое време. Тазе земени нели, сите чекаат бебе... Свекрва ми купила влошки и ми вели ќе ги ставам во фиока во тоалетот ама ајде тебе можеби нема да ти требаат овој месец. Само се насмевнав, таа ме изгледа... Што требаше да направам?

Happyinlove likes this.
  17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Зашто побогу свекрва ти да ти купува влошки???

18. alana

alana Популарен член

Изгледа сакала да си каже дека за брзо очекува внуче. :D

TeddyGrey likes this.
  19. duffi

duffi Форумски идол

Може си купува за неа,ама односот е ,,провоцирачки,,. или не знае како да праша или каже што мисли на убав начин.

CameliaMiller, joy1 and TeddyGrey like this.
  20. Fontana

Fontana Истакнат член

И мене одсекогаш ми било глупаво да ја викам Мамо... нема смисла, една може да е мајка, си ја викам тетка свекрвата, исто и јатрвами, а иначе логично е ако неа и викаш мамо на маж ти да му викаш бато .. ептен ми има логика ова