Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. rolulika

rolulika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    622
    Електрични оргазам да не мислиш? Ама па во вода бре како тоа:D

На Skorpija25, ЕденЧлен и zalosna им се допаѓа ова.
  2. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Сигурно е сега најпознатиот макро во Прага. Слугинки му чистат, други му готват, трети перат...

На buba4e89, Dust, ЕденЧлен и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Macito007

Macito007 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2017
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    2.492
    Можам само да претпостам каква е да речам ете таа родителска љубов што вака го "воспитува" синот , а најтрагично е што сеуште има синчиња што се вака послушни.

На Anyshka и Annora им се допаѓа ова.
  4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Ве читам вака со свекрвите па си се присеќам на мојава:D

Едно е сигурно и помирете се со тоа, дека ќе зборат зборат и зборат.
    А јас како што таа збори ќе се умислам нешто баш тогаш и смислувам топла вода :wasntme: или па игнор од едно уше влегува од друго излегува :wasntme:
    А тие зборат зборат и зборат
    Нивно е да зборат а наше да си тераме по наше наше и наше :D
    И така

]:)]:)]:)
    Да не се даваме бе ]:)]:)

Што вика маж ми како повеќе стареат така повеќе улавеат а ние вакви :o ама и годините си го прават своето неминовно е
    Ако не зборат со нас со кој :wasntme:
    Стари луѓе такви се

Јас кога пакував куферите пред еден месец она збореше 500 на саат као радио да пееше :wasntme: викам аман заман жено 5 минути ќе заборавам нешто треба да се фокусирам на торбите :wasntme:
    Не не и не

На крај си се фокусирав на торбите па си мислев телевизорот збори :D

На Anyshka, Shalitra, Macito007 и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2016
    Пораки:
    1.106
    Допаѓања:
    7.680
    Шо иам глеано у една фамилија, свекрвата готви на првиот спрат дека таму живее, а горе снаата. Па наутро сите си доручкуваат и после по работа кој каде. И нема никаков проблем и снаата со чистење на првиот спрат како и обратно. Абе хармонија, да тие мерак да бидеш маж таму.

На buba4e89, Scooby Doo и Meckicja им се допаѓа ова.
  6. TashSefton

TashSefton Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    1.758
    Аман бе Бобо:worried:

А мажов/синов кај е у целото тоа готвење и чистење??? Леле бре те читам и алергија добивам :)

Последна измена од модератор: 28 декември 2018
    На Anyshka, Asparagus, Macito007 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    А што е со приватноста?
    Кога веќе имаат посебни спратови не гледам која е потребата заедно да доручкуваат и да си нарушуваат приватност со чистење туѓ спрат. Тешко на снаата. Прашај ја неа дали му е мерак да биде таму снаа и ќе знаеш која хармонија ја имаат. (facepalm)

На Anyshka, dipsidipsidipsi, CameliaMiller и 9 други им се допаѓа ова.
  8. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322

Мојата свекрва не само што нон стоп збори, за се она има мислење и одма се навредува ако не се согласуваш со неа, туку и ја фаќаат луди периоди на два три месеци и тогаш мора да се скара со некој, често тоа сум јас и веќе одвај ја трпам ... страшна работа

Исто така вели ако втората снаа ја викала мамо (имам девер неженет) нејзе повеќе ќе сакала и да не сум била навредена ако била завртена на таа страна. Па ај вие кажете на нормална ли ви личи?

Последна измена: 27 декември 2018
    На Anyshka, Macito007, kukla21 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.154
    Допаѓања:
    221.746
    Јас да сум на твое место ќе си ќутам. Ако доаѓа и осеќаш дека сака да се кара молчи и смеј се нека боцка боцка и сама нека си се кара. Не треба да и одвраќаш за да и даваш причина да се кара и оелснува врз тебе
    Ако е дојдена со причина за да се кара оди низ стан и молчи она нека збори збори..
    Ти кути си и смешкај се
    Ќе види ќе не види дека игнорираш ќе се повлече
    Оти за кавга требаат двајца.
    А за тоа за другата снаа ќе и тречеш само "ако бе како сакаш така" и насмеј се.
    И толку
    Не и давај објаснувања и причини за да се кара и да боцка.
    Тоа е финатата.

На CameliaMiller, Luna91, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322

Јас секако се тргам од конфликти ама не се трпи јас внатре се нервирам многу дури и со маж ми се караме, сеа не ми збори нешто налутена е тивок третман ми прави сака нешто да покаже, а уствари само проблем ствара и тензија на сите дома

На Anyshka и ZAHRA им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Шо подалеку, то поарно. Та и од свекрва, та и од мајка.

Секој кој има услови да живее самостојно, ич не треба да му се мисли... ни секунда.

На dipsidipsidipsi, sofi2107, CameliaMiller и 16 други им се допаѓа ова.
  12. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.358
    Мојава знае чат пат да се налути за нешто и на никого да не зборува за тоа со денови ама сепак не кажува зошто се лути, поарно да ми каже тоа и тоа ми прече ќе пробам јас да го сменам а не само да се налуте и ништо да не збори. Не само со мене со сите домашни е ваква. А и многу е по тие обичаите денес ова не се прави утре тоа не се прави, за се таа нешто знае, таа е најпаметната ..|(|(

На Anyshka, candy.cane, milaaa20 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.298
    Допаѓања:
    16.342
    Веќе имам пишувано за мојата ситуација но сега би сакала да ве прашам конкретно како вие би постапиле на мое место.

Веќе неколку месеци живееме во странство, пред да се преселиме мојата золва и свекрва ја користеа секоја прилика кога не сум дома да ми се качат на спрат и да бркаат кајшто ќе им се посака. Плус золвата се послужува со многу мои лични работи без да ме праша.

Мојата золва посебно има многу мерак да спие на мојата спална, купена лично од моите родители. Вечерта после свадбата ние останавме во хотелот и таа и дечко и спиеле на нашата спална. За мене не постои поголемо нарушување на приватноста од тоа.

Пред да заминеме, ја заклучивме само спалната, се' друго оставивме отклучено. Клучот не го оставив на некое ептен скришно место затоа што со тоа само сакав да дадам до знаење дека не сакам никој да ми ја користи таа соба.

Се вративме пред една недела, и погодете што... едно отварање на собата и јас одма забележав дека собата е отклучувана по неколку знаци што намерно го запомнив. Згора на тоа креветот беше само онака нафрлан со прекривките со коишто ние убаво го бевме послале креветот.

Видов дека и во кујната е секаде пребркувано, има земано пд банални работи како чаеви, салфетки, кафиња и сл. Плус свекрвата сама кажа дека си се послужувале со мојот кујнски прибор. Иста е и ситуацијата и со бањата.

За една недела треба да се враќаме назад па се мислам дали да го заклучам целиот спрат но не ми се остава така дневната и кујната затоа што сепак таму има плин, вода и радијатори од парното кое го користат и доле.

Знам дека повеќето би ми препорачале да разговарам и на мирен начин да им укажам но ветувајте дека тоа е многупати кажувано и повторувано. Многу лошо се чувствувам, како да ми е узурпирано тоа што е мое, џабе е што имам се и се ми е средено со наши лични средства и на моите родители кога не ми го оставаат да биде само мое..

На Anyshka, CameliaMiller, Harper и 3 други им се допаѓа ова.
  14. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    34.764
    Хмм... малку комплицирано но ја би заклучила а клучот би го оставила пр на свекорот ако тој недозволи да пребаруваат туку ептен у дадена ситуација штознам да проветри или сл....

На rolulika му/ѝ се допаѓа ова.
  15. rolulika

rolulika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    622
    Мене ме заинтересира овој дел да ми се качат на спрат...Ако спратот сте го изградиле ти и маж ти исклучиво со ваши финансии во ред е да пишеш да ми се качат и уште е по во ред да си го заклучиш катот и да оставиш клуч или кај свекорот ако е по совесен од свекрвата и золвата или кај твоите ако знаеш дека нема да ти буричкаат и спијат таму.
    А во случај да е катот на родителите од маж ти и они водат ред и ви чуваат што се чудиш што пофалело чајче или салфетка?
    А за спалната ќе си ја заклучиш и клучот кај посовесна особа што нема да ти претура, сигурно таму не чуваш плинска боца или имаш купатило во спална па да му ја мислиш.
    Премногу грижа за нешто што се решава многу лесно.
    Ова однесување на свекрва ти и злова ти само е искуство кое треба да ти укаже дека они две не се совесни во водење грижа за спратот.

На Milobebence и Skorpija989 им се допаѓа ова.
  16. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.298
    Допаѓања:
    16.342
    Проблемот не е во салфетките или чајот. Проблемот е во помислата за тоа како некој ти претура во личните работи. И да, спратот е од нивна куќа кој беше буквално само празни ѕидови со блокови. Па замисли колку треба вложување за тоа да се среди. Ако е во нивна куќа не значи дека имаат право да ми претураат во гаќи. И токму поради тоа што е спратот од родителите и поради тоа што се однесуваат како да го бранат од некој туѓинец, наместо да живеат со синот ќе си останат сами во цела куќа. Нека им стои спратот за украс.

На Anyshka, dipsidipsidipsi, Annora и 18 други им се допаѓа ова.
  17. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.147
    Допаѓања:
    137.212
    Маж ти за ова треба да покаже сериозно заби. Ти шо и да кажеш ќе бидеш само лоша снаа и ништо више, пак по старо ќе се тера. Тој треба сериозно да ги подбери што ви роварат по дома. Ако нему му е пријатно сестра му да се валка на неговиот кревет тебе сигурно не ти е. И шо дека е куќата од нив. Ај на глава нека ви се качат дека е од нив. Па на син им дале, не тебе.

На Anyshka, dipsidipsidipsi, Shalitra и 13 други им се допаѓа ова.
  18. rolulika

rolulika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    622
    Лично јас се согласувам со поцртаново, ама ете нив така им чини да не се согласуваат.
    Епа нека им стои за украс што се потресуваш тогаш дали влегле или не, ете решен проблем:D

Некои дале на син, ама синот вклучително и жена му нивни си се и тука избиваат проблеми. Стариве си мислат сме дале, наши си се младиве и си мислат дека што и да прават дека се во право.
    Затоа ова пред брак се планира. Или со мирно се решава, со разбран муабет или има и други опции-кирија, нека си купат младиве или еве овие заминале во странство.
    Така во нејзиниот случај има решение клуч на спална и клуч на стан кај особа која е одговорна, очигледно свекрва и и золвата не се. И да убав муабет со мажот тоа да.

Последна измена од модератор: 29 декември 2018
    На CameliaMiller, WildMk и mKdevojce им се допаѓа ова.
  19. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Штом веќе сте се одселиле во странство не вреди да се замараш со глупости. Води се по правилото: што не знам не ми смета и по раат ќе си бидеш.
    Заклучи и остави им го клучот, се може да се случи кога ве нема, од спалната извади ја постелнината, остави само гол душек, па ако сака золва ти да ја користи нека си ја намести сама. Многу е безобразно од нејзина страна, ама секако не можеш ништо да смениш од таму.

На Antebellum, rolulika, Miss666 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Masnicka.5

Masnicka.5 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    886
    Jas iskreno ve citam cat pat i od ona s
    Jas se bi zaklucila i bi go dala klucot na mojte roditeli ako epten nesto se desi....oni nemora da imaat kluc.

На Anyshka, Girly90, 1209 и 4 други им се допаѓа ова.