Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Navistina ne mi e jasno zoshto stapuvate vo brak koga go nemate svoja kukja/Stan doagjate da ziveete so svekrva I posle se zalite po forumi ,razmisluvajte pred da se zemete a ne samo omazi se pa ke se zalam od svekrvata po forumi. (facepalm)

На Antebellum, Belgin1, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  2. rolulika

rolulika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    622
    Luna јас те разбирам се, со никое право не смеат така. Ама има стари што не мислат така и така се создаваат проблеми.

Многу значење и придаваш. Јас на твое место грицките ќе и ги ставам во чиниче и ќе и кажам или пишам на ливче слободно послужи се. Потоа кога ќе видам дека поднаместувала ќе и речам фала ти како си наредила мене не ми текнало. Дигај ја во облаци бре и не се нервирај за ништо и така ќе се иселите од таму. За муабетите од едно уво влегло од друго излегло, убаво пиша некоја погоре научила да и е дрдорењето на свекрва и како пуштен телевизор:D
    А за дете, дај Боже да си дочекаш и ич да не ти е гајле, војна не војна со неа.
    Ти стани си мајка па за друго ич да не ти е гајле, кој рекол што рекол.

Не можеш така црно-бело да гледаш иако се согласувам со мислењево. Ама не е секогаш така како си замислил. Моја колешка со мажот купија стан, се по нивно наредено, деца, кога почина свекорот а свекрвата сама и маж и жалови за сама мајка и ете ја со нив. И што сега, ете нивни стан и пак живеат со свекрва. Колешкава се нема пожалено во канцеларија, така да сигурно на форум само се жали:D

Последна измена од модератор: 4 јануари 2019
    На ZAHRA и WildMk им се допаѓа ова.
  3. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322

Многу е лесно да се каже, ама за да створиш твое лично живеалиште требаат пари и време. Ние сами си средуваме а само маж ми работи, јас само што дипломирав. Некогаш животот не тече како што сакаш, и јас само за два месеци демек влегов додека да е се средено нашето, ама излегоа две години бидејќи немаш финансии. Тоа е.

На Anyshka, mKdevojce, Ladyyyy567* и 3 други им се допаѓа ова.
  4. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    831
    Допаѓања:
    1.268
    Девојки
    Пред малку се скаравме со свекрвата за некои ситници да не кажам, а излезе на големо. Веќе сум од јули преселена кај сопругот, правевме свадба во август, уште тогаш проблеми и преправање оклу подготовките. Таа е многу скржава, сака да е главна во се, правиме куќа посебно но во ист двор уште ја средуваме и таа само префрла како тие ја направиле, нивно било, таа работела се по дома, пере, готви, јс одам на работа, ми префрла што сум спиела до 9,
    Премлку дури почнаа вика како јас сум била многу инат, се не ми одговарало, сум велела да не тропаат, сум го заебава синот,дури рече дрва да не ставал сопругот во шпорет ептен криво ми падна за нејзино дете ги купила, свекорот е мирен постар човек и ништо не рече
    Јас ослабна 8 кг како сумовде неможам да ј навикнам никако, таа има некои застарени сваќања и гледа се од другите
    Што да правам,

5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Најтешко му е на твојот маж кој се наоѓа помеѓу два огна, помеѓу две жени кои ги сака и почитува.
    што совет би ти дала?
    Тешко е, знам..но сфати дека таа жена му е мајка на твојот сопруг, она него го сака и му мисли само убаво...сега има нов член во куќа и додека се навикне на новонастанатата состојба треба време, зависи од културата која ја имаш ти а и она.
    обиди се да балансираш, да бидеш разумна и да не влегуваш во конфликт...разговарај отворено и на учтив начин прашувај ја што не и се допаѓа кај тебе, кде грешиш..ибегнувај кавги и навреди...сепак му е она мајка и него најмногу ќе го боли.

со тек на време, ако успееш да бидеш политичар и водата да ја усмериш на твоја воденица, односите ќе се подобрат..само трпение, трпение до спасение.

На zalosna и toogood им се допаѓа ова.
  6. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Такви карактери само на игнор,терај си по свое ич да не ти е гајле..И гледајте што порано да избегате од таму!8)

:DХаха..Какво балансирање..по описот многу добро ми се познати такви личности и за жал не постои никакво решение и не може да се поправат односите на ниеден можен начин,што и да правиш..Единствен спас е да не си под ист покрив.Точка!

Последна измена од модератор: 31 декември 2018
    На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Најубаво е сите башка, одвоено и подалеку, но до тогаш, како не би дошло до омраза и тешки зборови поради кои после ќе жалат и се разбира ако мислат малку и за синот.тс.сопругот, ќе мора малку поради мир во куќа да легне на брашно што велат..нема да изгуби ништо, може само да добие.

На Anyshka, zalosna и toogood им се допаѓа ова.
  8. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Epa bash poradi taa pricina treba najprvo da se razmisli pred da se donese odluka , eve I jas I decko mi nemavme golemi finansii no popoleka popoleka zemavme Stan I skoro go uredivme ,no jas ubavo si razmisliv ne e rabotata samo da se zemesh tupni se kaj svekrvata vo kukja I plukaj ja po forumi ,jas my kazav na nego dodeka ne si stvorime nashe katce nema da ziveeme zaedno ,zatoa e najbitno da razmisliv pred da donessh takva odluka I jas so nego sakav da si ziveam usshte porano I jas skoro diplomirav , I rabotev I studirav se za da si obezbedam idnina za da imam Mirna glava ,a ne 10 familii vo Edna kukja I razlicni karakteri sekako ke ima karanici ,vaka vo stanot ke si bideme samo jas I decko mi I nema da si imam ogranicuvanje na sloboda sekako svekrvata e dobrodojdena no nema da dozvolam da se mesha nitu da kazuva shto Kako . Cista smetka dolga ljubov.

На Harper, Belgin1, AngelOfArh и 6 други им се допаѓа ова.
  9. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.921
    Не сите сме се тупнале на готово кај свекрвите,полека малце!Работава е што на почеток од свекрвите течело мед и млеко,а после друг муабет и однесување.Ние не ги плукаме туку ги красиме :D,они нас по комшии ние нив по форум:rofl:.И тој стан не се зима така лесно и не секој може да си приушти стан со една плата од 12000 денари.Некои едвај сврзуваат крај со крај и ќирија.Секоја чест на тебе што си успеала.Некој треба 15 години да чека за да собере и да има свое или може и никогаш.Немој те молам на форумот не има различни со финансии и не ти е убаво тоа се тупнала.И да се тупнала треба и свекрвата малку осет да има за нечива приватност.И тие свекрвите се имале тупнато па некои уживале,а на снаите сакаат душата да и ја вадат:!:

На Anyshka, Luna91, Ivan4e04 и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Znaci jas sfajkam shto sakash da kazesh ,znam deka ne e lesno da se zaraboti Stan ,no jas odluciv mesto da pravam svadba I da kanam 200 lugje jas odluciv tie pari da gi vlozam vo stanot , sekako imavme I pomosh od nashite roditeli no najgolemiot del sekako nie go plativme I zemavme kredit ne e deka stanot mi padnal od Nebo ,poentata mi beshe doagjate vo tugj dom Kako da kazam bez da bidam sfatena pogreshno I nikoj da ne se navredi ,sepak koga ke si imash tvoja kukja ke kauvash pravila a vo tugja kukja da se pravizsh gazda epa izvini Mila ama nikoj nema da go trpi toa , ke vrajkam kredit 5 godini no barem znam deka glavata ke mi e Mirna .

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Vidi,i jas porano,a I seuste sum na toa mislenje kako tebe,od start e najdobro da se resi toa prasanje za da se izbegnat site tie problemi.No,vlijaat sekakvi faktori i se slucuvaat i nepredvidlivi raboti-bremenost,finansii..I sl.i kako so spomnaa drugi clenki nikoj ne pomisluva deka do tolku moze da ti se pogodi nekoja psiho svekrva ili svekor ili bilo koj so koj si primoran da zivees makar povremeno od godina,dve ili dodeka ne se sredis.Barem kolku tolku da imas nekoja pocit i razbiranje..Ama ima slucai koi se navistina krajno nepodnoslivi do taa mera so moze da te bukvalno poludat pa duri da ti unistat i brak.E sega tuka zavisi i mazot kako ke se postavi,no da ne siram,toa e veke i dr.tema

На Anyshka, ZAHRA и Alisa22 им се допаѓа ова.
  12. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.921
    Епа мила моја и јас сум работела 2 работи и мм одел во странство да работи спратот сами сме си го спечалиле,газда на мој спрат не може ни свекрва ми да ми се прави и да ми одредува и командува.А и да сме се тутнале пак си нема право,ни таа снаа не е најдена на ѓубриште па некој да ја понижува каква и да е.Во ред е синко да се жени,а после не им чини зошто мајка сака газда да се прави секаде.Па ете значи и тебе може свекрвати да ти газдува дека и они дале пари за станот :).Никоја снаа ниту сака да газдува,а во таа куќа каде што е дојдена тоа е и нејзина куќа,доволно е една взаемна почитт,разбирање,слога и убав муабет но постои една доза на љубомора кај свекрвите еве ми го земала синот.Секоја мајка треба да си знае дека она си има свое место кај синот,а сопругата свое.

На Anyshka, Luna91, Ivan4e04 и 9 други им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    'Да го фатиш маж ти за врат', и да му кажиш дека не планираш да си го е*аш здравјето за него, уште помалку за мајка му.
    'Да ја фатиш и нејзе за врат' и да и' речеш дека, ако гукни уште еднаш ќе си одиш и има да пукни срам низ цел град... Па после, таа нека му најди жена, пошто смета дека син и' е неспособен сам да одбери!

На Luna91, Ivan4e04, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.514
    Допаѓања:
    2.773
    Не сме се тупнале, ами мажите не одвеле :!: и јас работам две работи, и мм работи по цел ден, ама ете стан уште не можеме да купиме! Па затоа ќе седам со мм и ќе ги трпам неговите додека да се одделам. Ама имам разбирање со мажот. Не е мамино синче па да завзема страна. А свекрвата ќе си збори и сега и кога ќе се одделиме.

На Anyshka, Luna91, Ivan4e04 и 9 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Отидов во стан на маж ми, не работев.
    Му се 'тупнав' скроз!
    Тој ми рече: Добро дојде :hug:

На Antebellum, Luna91, hermosa и 15 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.978
    Ич да не ти е гајле.
    Дај Боже до толку да се сакаат со незапознаената снаа и да ти се откачи од врат тебе ;)
    Абе ајде.
    И татко му на дм почина, па не сменивме план на куќа.
    Ни па на дм на памет му падна такво нешто.

Попрво јас ќе ја викнам да живее со нас, него тој.
    А и не би викнала никој без да е тоа заедничка одлука.
    Ако не ми чини кажувам дека не ми чини.
    На форум проблемите дома нема да ми ги решат, посебно не тие со семејството.

Последна измена: 31 декември 2018
    На NarCis@ и WildMk им се допаѓа ова.
  17. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.620
    Допаѓања:
    107.042
    Царица си ми жими се секоја чест за граброста и карактерот што го имаш те :hug:

На WildMk и Herrera им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.758
    Допаѓања:
    141.733
    Баш јако ова.
    Коа те нервира, ептен смирено да и речеш, седни да ти кажам, јас мислев за ова, јас и ти не можеме заедно, ќе го оставам син ти. Сеа ќе му се јавам, ќе му кажам, не можам со мајка ти, поарно да се разведеме, без разлика шо се сакаме. Еве мајка ти ќе ти најде жена.
    Да и видиш фаца.

На Luna91, Ivan4e04, Annath и 8 други им се допаѓа ова.
  19. Ygritte

Ygritte Форумски идол

Се зачлени на:
    16 април 2015
    Пораки:
    2.182
    Допаѓања:
    26.449
    Јас во куќа цела, двата ката спремни ....:wasntme::wasntme::lol:

На TeddyGrey, duffi, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  20. rolulika

rolulika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    622
    Убаво што во вашата врска е така. И се подразбира кај тебе не би се случило ова. Но зошто толку потреба да се споредувате ајде бе;)
    Значи тотално ја промашивте мојата поента.
    Мене поентата ми беше да укажам дека не е се така како што некој првично замислува.
    А за колешкава знам затоа што рекла и не пред нас во канцеларија не се пожалила.
    Дали заедно се договориле со маж и, дали и одговара што свекрва и ќе и помогне со децата. дали ќе го рентаат станот на свекрвата, дали трајно ќе живее таа со нив ич не е битно.
    За последната реченица немаше потреба(исто мислење делиме), погледни го смајлио уште еднаш па ќе ти стане се јасно:D(се дообјаснив во заграда во случај да се разминеме пак со поентава)