Така е .На твое место не би се нервирала и очекувала нешто од неа.Колку што може мм ке спрема , чисти, готви по дома.Па и не бомба, нуклеарка да ти е дима немој да се замараш.Здравјето твое и на бебчето е на прво место.Со тек на време ќе биде подобро.Знам дека ти е тешко и нервозна си дека моментално си зависна од некого, тоа е само период, ке издржиш. Па ке почнеш и да не ја ни приметуваш , исто како дух да е.Со тој принцип главни да се и секогаш у право не ни забележуват колку губат, додека демек победуват.Дур бевме у заедниц она беше главна секаде, неможев 1 кафе на раат да си направам , ке ми висне над глава демек поубаво се вари вака ... Демек совети дава.А уствари те понижава демек ти незнаеш кафе да свариш.Затоа сега ми е гостинка и се утепав спремајки за Божик не ради тоа што ми е мила, него да не ми чепка по дома и да се спасам од советите за домакинство.
Еве братучетка ми има некој солиден однос со свекрва и, се имаат карано ама пак се во добри односи иако свекрва и е тежок карактер и она за се има мислење и мисли за се во право е, ама добро и мисли се грижи за неа и купува фармерки блуза, хулахопки, може не како ќерка ама пак така и обрќа внимание. Само има проблем не може никако да ја рече да и се обрати и таа како мене мака мачи, и свекрва и и има речено зошто никако не ме викаш сакам да ме викаш некако, и сеа оваа се мисли да ја вика мајка Јуле, така се вика свекрва и, бара совет од мене јас незнам што да и кажам, вие што мислите за такво условување?
Па не можела, ја осеќа блиска затоа нејќе со тетка, а пак со мамо и е премногу, бара некоја средина. Јас немам искуство со добра свекрва затоа и не знам што совет да и дадам
Јас на мојата и се обраќам со тетка Маре а и она сама ми рече нејќам со мамо зш и она не се обраќала на свекрваи со мама туку со свекрва и од секогаш со тетка сум и се обраќала и така остана и со оглед на тоа каков однос имаме добро е вака
И јас на свекрва ми и се обраќам со тетка Х, а исто ми купува блузи, парфеми и слично. НО ИСТО ТАКА и многу сака да ми се меша, па затоа јас си најдов златна средина, тетка Х и толку. И мислам дека е доволно.
Sinot ja pobara devojkata na 5 Noemvri a nie kako roditeli otidovne da ja pobarame na 5 dekemvri ,dojde da zivee so nas i edvaj izdrza 1 mesec vcera dojde so sestrata i si gi sobra site raboti sto gi imase doneseno .Pricina - nemoze da se navikne kaj nas i da se otkaze od zivotot bez majkai i sestrata inace e 4 mesec trudna sega jas kako svekrva ve prasuvam site vas kako snai ,sto razmisluvate dali imate cuvstva sprema familiite sto im go prirefuvate ova (sramot) na roditelite od sprotivnata strana imate li cuvstva ,nie kako roditeli po zelba na snaata se otkazavne od svadba po zelba na snaata ,(zivoten son bidejki nie ne pravevne )gradevne kuka sprat opremen za sinot.Sega si zamina bez zbor za opravduvanje i odhovor Sedev dodeka vi pominat gostite za "cestito" Sto sega jas kako roditel da napravam srcevo nemozw da mi izdrzi ,na site uslovi ponudeni i prifateni ova da mi go napravi jas veke nemozam da gi razberam ni nejzinite roditeli ,tatko i nema kontaktirano so nas otkako bevne da ja pobarame(i toa kako iznuden sostanok)Kako moze majka i da ja prifati doma (inace zensko duvlo go izbkala sinot ne i se dopagala snaata )Kazete kako da go prebrodam ova srcevo nema da mi izdrzi neznam kako sinot ke go prebrodi ova
Верувам дека ви е тешко, душата ви е скршена а срцето разочарано и понижено...Но, ништо ново во ова денешно време и со денешниве девојки(нема да ги коментирам какви се)...затоа нема никој да се чуди, едноставно прифатете ги работите и собирајте сила за решавање на секој проблем што ќе дојде, значи трезвено, без нервоза, без срам, со крената глава горе...младост лудост.. Како е пишано, така ќе биде...само чувајте го разумот, не сте ни први, ниту последни...оставете ги младите да си одлучат што ќе прават, можеби синот да иди кај нив....ако ви дозволи синот, одете кај сватовите, кај снајката, па нормално човечки направите си моабет
Nie seuste nemame kazano nikomu deka e zaminata seuste imame nadez deka ke se prefomisli ama nejzinite vaka da reagiraat nas ni e cudno sto roditeli se namesto tie da placat jas 2 den sum na apcinja za smituvanje i se davam od solzi neznam sto ke bide koga drugite ke doznaat vcera so soprugot ni na bagnikoviot ogan nemozevne da se pojavime pa nas seuste komsiite koga ke ne sretnat ni cestitaat neznam kako ke zavrsi ova Fala za podrskata
А да прекинете да се замарате што ќе кажат другите? Нормално дека мајка и ќе ја прифати дома, нема на улица фа ја остави. За каков срам зборувате? Плачете затоа што ви фали снајката или затоа што ви е страв од комшиите што ќе речат?
На комшиите ќе им речете фала, но дека се уште работава не е за честитање оти младиве нешто си имаат, и вие незнаете оти тоа си е нивна лична работа и Точка. Е сега за родителите на снаата незнам како реагирале и не треба тука да се мешаш, тоа синот нека расправа.
Po napisanovo tebe poveke ti e do sto ke kaze narodot i sramot. Namesto da se zamaras so toa da sednes da porazgovaras smireno prvo so sin ti. Sto se slucilo? Mozebi e nesto megu niv dvajca? Moze ti ne znaes se? A potoa i so devojceto razgovor smiren i konstruktiven. Sto e pricinata, i dali moze od dvete strani da napravite kompromis. Ako ne biva i poarno e sega da se prekine na pocetok. Majka i si ja prifatila zosto i e dete, i ti bi isto. Namesto samo da osuduvas , probaj spusti ja topkata, prasaj, razgovaraj. A narodot zborel i ogovaral i pak ke ogovara. Pogresen ti e stavot sakavme svadba zosto nie nemame praveno. Tvoite skrieni zelbi ne mozes da gi realiziras preku mladite. Pogresen ti e stavot i kuka im napravivme, a ona ne blagodarna si otide. Gledas ne e do stvari i pari, do razbiracka, sozivot i mír e. Ako si im napravila kuka, sreka po defolt ne si im dala. Ako nema ubava komunikacija, razbiracka i mir megu niv, a i so vas nisto dobro nema da ispadne.
Најверојатно се има случено нешто помеѓу младите, а нормално вас не ве имаат ниту инволвирано ниту вмешано, па си молчи син ти си молчи нормално и снаава. Според се ова што го кажа ќе да е тоа, ќе да они двајца имаат некој поозбилен проблем па затоа снаава отишла кај мајка им нормално а можеби се понадала дека син ви ќе ви објасни а он не се замара.. или што год да е ноже смета дека они двајца треба да си решат Како год да е остави ги да си ги решат проблемите.. Меѓу нив двајца се што и да се случило верувам можеби ќе успеат да се разберат и да донесат некое решение компромис. Вие не се мешајте. За комшиите ич да не ти е гајле шро ќе речат гледај синот и снаата да се опорават да биде се во ред. Да нема јадови.. А што ќе рекле комшиите мање битно е во моментот верувај. Јас те разбирам дека се грижиш нормално дека секоја мајка би се грижила за своите деца ама пак не се деца остави ги дади им простор сами да си ги разрешат проблемите да си најдат решение.. Големи се па најверојатно знаат што прават
Еве сум пак јас неможам веќе да издржам секој ден само проблеми се утепав од плачење овие денови незнам дали е и од хормоните од бременоста ама мислам ќе пукнам немам сили веќе ми иде да заминам од куќава и никој да негледам. Освен проблемот со свекрвами кој сеуште е таков како шо си беше се надула одвај миабет прави чуствувам дека не ме сака сега ми се јави и проблем со мм неможам да издржам цело време сум сама лежам па и мм испадна и овие денови слободен ама за мене време нема цел ден се шета по снегов само за вечерава дојде бадникова за која мислев дека нема ни да ја имаме пошо не сум у можност да ја спремам а свекрвава цел ден е на лева нога нишо не кажува и у последен момент не викнаа кај нив и после мм пак си испадна по снегов и еве само шо си дојде се испокаравме и си легнав немам сили веќе од волку плачење ми е страв за бебо мој и така докторпт ми рече дека има жанси за предвремено породување и проблемиве како почнаа никако да завршат. Се сама у собава мислам ќе спопудалам само тв и моб ми се друштво неможам веќе да издржам очиве ме печат од плачење се трудам да мислам само на бебо ама солзиве сами течат.
Istovo sto go napisa mu se sluci na bratuced moj. Duri bese na rabota toj taa si zaminala doma kaj majka i i sestra i poubavo I bilo. Toj si idi ja bara ja nema doma, a imaa vrska 10 godisna. Posedi nekolku meseci kaj braced mi i si zamina trudna 7mi mesec. Isto nesakase svadba samo se potpisaa ama nisto ne bidna taa ne se vrati veke. Tezok period bese za braced mi. Ama se sredi po 2-3 godini se ozeni so druga imaat dve decinja so nea i imaat sreken brak. Daj boze da se sredi kaj vas da ne dojdi do toa.
Баш ми е жал што во периодот кога си бремена наместо да уживаш се утепуваш од плачење. Еднаш ти пишав во темата дека на свекрва ти не и се замарај, ете не те сака, ќе смениш нешто не? Ама со маж ти пробемите нема сами од себе да се решат. Ќе си седнеш на раат со него и пополека со мирно ќе му објасниш дека сега ти е маж и иден татко и тоа ергенскиот живот од другар со другар од утро до мрак не го личи веќе ќе си побараш да ти помага.
Не си оди никоја тазе верена и бремена без причина Може синовите/братучедите имаат згрешено, ама не кажуваат по дома, па снајка во отсуство - крива си е.
Се однесуваат ко да и текнало така од нигде никаде, а не може некој карактерот да си го крие со години.
Bidi zahvalna sto si otisla navreme. Poarno sega nego posle so dete, 300 skalamucii ke pravi I uste zrtva ke ja ima po vesnici. Sreken I Pat. Te razbiram, luge od dobra familija kade rabotite se resavaat na pokulturen nacin I te kako gi boli koga ke gi pogodi nesto vakvo. Baba vikase "obraz e, ne e gon" I togas mi bese "sto zbori, golema rabota sto ke se cue po sokaci". Ama Golema Rabota e za edno posteno I mirno semejstvo. Si otisla, OK, ako dojde nazad pravi se kako nikogas da ne si otisla. Razgovori, razglabanje, kako bilo, zosto, pa pomos ,.... veruvaj vinata na tebe ke ti ja prepisat. Zatoa praj se kako nisto ne si videla, nisto ne si cula. Za dobro nejzino I vase Poarno Nikogas Neka Ne Se Vraka. Sto ke vi e takva vo kuka. Dobro e navreme sto I teknalo da si odi. Edna si odi druga ke dojde