Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Jas spodeliv samo slicna prikazna sto se ima sluceno, nisto drugo. Nemam nikakva vrska so ova.

Znaci odma da se isprevrte muabetot, podobro da ne pisuva covek. Citajte za sto pisav jas. Pa i ironija odma.

Последна измена од модератор: 9 јануари 2019
    На WildMk, Skorpija25 и buba4e89 им се допаѓа ова.
  2. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.921
    Бога ми Верче подобро прочитај како си се изразила во пишаното!Како да си се познаваш со таа свекрвата од постот што се жали за бремената снаа и како да си ја опишала на снаата ситуацијата,така си помислив кога прочитав:?:

На WildMk, elena.mak, violetblue и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Izi bela

Izi bela Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2018
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    42
    Im blagodaram na site feminki sto bevte na forumov so svoite komentari .Resiv poveke da ne komentiram so vas za nastanatata situacija ,vi se prikluciv na forumov so cel za oddiska a ne za da me ocrnuvate.Zivotot prodolzuva i za sinot i za snaata ,redija sekoj da si prodolzi da si zivee kako znae.Eden so drug resile kako sto gledam da se ignoriraat i da ne kontaktiraat .Nie resivne so soprugot da ne se zamarame poveke so situacijata ,oni gledam deka ne se zamaraat a jas bolest da si dobijam zatoa poveke i nas ne ne interesira situacijata .Zivotot prodolzuva a ova iskustvo ne mu go posakuvam na

На trtla и WildMk им се допаѓа ова.
  4. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Ако едно нешто научив од форумов, поточно од темава е тоа дека тука секогаш ќе добиеш совет и мислење, а не тоа што сакаш да го чуеш.
    Чим син ти не се замара, ти па ич не треба. Поздрав.

На crimson, Lolipop23, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Jas ne te ocrniv, zatoa ostani na forumov da si diskutirame i za drugi temi.
    Podrav

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Izi bela

Izi bela Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2018
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    42
    Kolku sto primetiv od vas dobiv najiskreno mislenje od sesrce blagodaram.

На trtla и baba Rada им се допаѓа ова.
  7. Izi bela

Izi bela Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2018
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    42
    Ke pisam vo prva prilika ako se sluci nesto novo

8. drugarka

drugarka Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    1.436
    Допаѓања:
    4.995
    Абе кога ќе се пише нешто не се очекува само поддршка, посебно не на анонимен форум. Колку пати сум пишала за проблем, сум прочитала и сум научила нешто што не знам. Сега читам теми за бременост и за бебе затоа што реално поим немам што ме чека, искуството си го прави своето. Нешто примам, нешто не, не земам здраво за готово. Низ годините си ги читам мислењата и сум ги сменила сто пати. Од тука научив многу работи, сменив многу ставови, сум делела совети.
    Нејсе, конкретно за твојот проблем во ред е и да слушнеш мислења од другата страна, од една друга генерација, затоа што ако те потапшаат сите по рамо, тогаш чуму совет?!
    Во ред е да не се замараш, тоа е нивен живот, можеш само совет да му дадеш на твојот син, да го поучиш, не е во ред кога родителите им се мешаат на децата посебно не во љубовта. Живот е, еден е, се' се случува.... напред се гледа, тоа е.

На Lolipop23, 1209, WarriorAngel и 7 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Така изгледа да, ама во постот на Верче стои исказ дека братучед и се оженил, а во постот на Изи Бела дека синот е оставен.

На trtla, Skorpija25, ZAHRA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Новитети ќе има цел живот а наше е да ги буткаме и решаваме, а кога нема да можеме, ќе дојдеме на форумов и ке се пожалиме за да ни олесни на душата(малкуцка барем):)

11. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Screenshot_2019-01-09-21-31-33.png
    Eve jas sto napisav, neznam od kade vie pomislivte deka jas se znam so svekrvata.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.625
    Допаѓања:
    16.921
    Јас по другиот пост така помислив :).Каде што пиша дека таткото се обесил.Извини Верче:f:

На Верче4 и violetblue им се допаѓа ова.
  13. S.kiki

S.kiki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    66
    Здраво женски, повторно јас... Би сакала да ве замолам за совет, како вие би постапиле во мојата ситуација... Пред извесен период повторно кавги со свекрва ми, со навреди, понижувања, бркање од куќата... Овој пат не издржав и се му раскажав на дедото иначе нејзин татко... тој беше зачуден и по извесно размислување ми рече: Не оди кај мајка ти, овој спрат што е правен од свекор ти во тестаментот ќе го оставам на внукот (сопругот мој), не можи цела куќа да биди на свекрва ти... долниот спрат ќе го поделам на сестрите, а овој горе бидејќи е правен од свекор ти ќе биди за вас. Јас му поверував и се вратив од кај мајка ми, бидејќи дојде таму да ме викни да се вратам... Меѓутоа вечерва мажот ми го прашал како оди постапката за префрлањето и тој му кажал дека куќата ќе се дели само меѓу сестрите, но понатаму пак нашиот дел и делот од свекрва ми ќе биле за нас... му рекол да не се караме дека треба да живееме заедно, свекрва ми била болна и немало да не брка бла бла... дури му рекол горе да направиме уште една соба за неа, бидејќи кога си идела од раб и било мн мачно и не можела да седи долу, демек му иделе мн гости на дедово, а нема врска. Како вие би постапиле во оваа ситуација? Ви благодарам

14. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.331

Postapkata vo vojoj slucaj bi bila
    Zemi Si Pasos I vo Stranstvo Da Si Zamines So MM
    da si zarabotite svoe, a ne da dozvolite vo Monetarno Zaloznistvo Da Ve Drzat.

Nema potesko od monetarno zaloznistvo, site oblici na zaloznistvo se losi, ama ova e najloso :!:

На Anyshka, Ivan4e04, rolulika и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Ма каков спрат бе,каква соба...бегајте од таму ако сакаш да си раат.Ќе чекам или молам за спрат,а пак си во една куќа и џабе,пак нервози и кавги.Имајте гордост,стегнете заби подобро одете под кирија привремено или уплатете си стан било како,само да сте си сами,не чекајте од нив ништо..од искуство ти зборам.

На Anyshka, trtla, Ivan4e04 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.297
    Допаѓања:
    16.324
    Не ти вреди ништо тој спрат. Уште повеќе проблеми би имала ако го препишат на вас без да знаат тетките. И да го препишат, спрат ќе имаш ама мир ќе немаш. Џабе е се кога не си сам. Подобро некаде под кирија отколку цел живот да ти ја јаде некој душата.

На Anyshka, rolulika, Skorpija25 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. S.kiki

S.kiki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    66
    Ама тетките веќе си имаат дел, ова е градено со средства од свекор ми, во истата куќа кренат нов спрат. И тие се разведија, свекор ми си појде во станот, а овој дел овде за жал е на свекрва ми + две соби од првиот спрат што се дели меѓу сестрите.. за мажот ми ни стан , ни куќа... :(

На WildMk и ZAHRA им се допаѓа ова.
  18. merina.93

merina.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2013
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    322

и Што ќе му правите на тој спрат што е на тетките, кој ќе живее таму, ни можат да го продадат ни ништо, јас не би вложувала во таква куќа за ништо, туку како погоре што рекоја би си уплатила стан, цел живот ќе го плаќаш амаќе заеш твој е и нема никој да ти досаѓа

На trtla, rolulika, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. S.kiki

S.kiki Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    66
    Првично договорот беше, да го купиме од тетките делот, но не го продаваат... па требаше на свекрва ми собите што и припаѓаат во тој спрат да и ги реновираме, а ние да седиме горе на спратот од свекор ми, меѓутоа сега почна да измислува глупости, не можела долу, сакала горе... па понижувања, навреди, ме брка од куќата, се мршти ако дојдат моите... таа ќе кажувала кој ќе иди во куќава... и веќе немам нерви. А мажот ми толку е мирен што сака се да реши на мирен начин без расправии , но гледа дека не бива така... и дури да го изнајди неговото решение за "мирно" да се реши проблемот не знам што се нема да се случи...

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    мене ми изгледа на осетлива жена, па уште ако е во климакс...
    она не го сфатила, како да и помагаш туку како да сакаш да кажеш НЕ Е ДОВОЛНО ТОА ТИ ШТО ГО ПРАВИШ. Затоа се навредила. Јас отворено би разговарала со неа , ако имаш ок однос со неа не вреди да си го расипеш заради ваква работа и да тераш инат. Кажи и фала ти што ми помагаш го ценам тоа, ако некогаш дојде мајка ми и ми помогне тоа е зошто сакам ти да се одмориш, и крај. Ако е разумна , односот ќе ви остане ист, ако продолжи исто, тогаш не се замарај барем ќе знаеш дека си била искрена и дека не е ништо до тебе.

На trtla, Miiaa и baba Rada им се допаѓа ова.