Па ете од што го штитела син ѝ од тебе? Ќе најде изговор и за друго. Еве на пр. зошто она го бања бебето, место тебе?
@monik55 znam deka se zalese od svekrvata deka ti se sitela I slicno. Jas ne bi ja primila doma, a ne dete da mi banja
Бебето јас сама си го бањам она го бањаше до 40 дена бидејки јас имав причина зашто е тоа така. Не гледам поврзаност едното со другото што мешаш. Јас не сум од оние снаи што и покрај што си се оделени им се мешаат свекрвите. Кај нас е секој со своето. И да да имав способна мајка да минго бања детето и она ќе го бањаше не само свекрва ми.
Немаше да ја примам да продолжеше пеколот а вака кога се средија работите зашто да не ја примам зар цел живот ќе се колеме.
Само внимавај, овој пат со време ќе ја спречиш Инаку да, нема потреба вечно лутина да се држи, посебно што 99% од проблемите се решаваат во секундата кога нема да сте под ист покрив.
Абе како сакаш мисли си. Дали до 40 дена, дали до 1год., мене исто ми е. Зошто баш симболично до 40 дена? Ај ќе разберам првата, втората недела после царски, ама мене ми изгледа на атер правење. Како и да е, ѝ се потсмеваше на мечкичка, а истото го правиш и ти. Затоа не е убаво така, оти после со свои камења. Абе и јас сум во добри односи со свекрвата, нели колку што дозволува претходната историја, и тоа за побезначајни проблеми отколку на членката. Ама немам лоботомија на мозокот, па ќе се правиме дека сѐ си е ок. Сега барем знаат до каде се границите.
Види да ти кажам јас се потсмевав бидејки она ја вреѓаше зашто неможе да има деца а мене свекрва за дете ми нема спомнато. Јас незнам што ме нападнавте зашто ни се средиле односите. Јас не сум со нејзе гз и гаќи туку нормален однос. Јас никогаш нема да заборавам што се случувало и како и зашто. И затоа искочив од таму нели а не некој кукаат па уште си дедат пи крилото на свекрвата.
Види, дај Боже да си бидете блиски и како пријателки. Ама нема да ти го заборавам постот каде што напиша дека маж ти ѝ рекол ќе имате машко, а она рекла "ќе видиме". Мене ми е језиво. Со што го штитела маж ти од тебе што го рекла тоа? Башка мене нормално ми е мајката и таткото да си го бањаат бебето, а не било кој друг до 40 дена секој ден. Ама мене.
Не ја праша од што го штитела синот. Мене би ме навредил таков муабет. Го штитела бе Здрав прав, возрасен маж мајка му го штити од жена му .
I jas istoto sakav da go pisam, ama si vikam aj. Inaku ne znam kako moze nekoj da prosti ako te udri svekrvata kaj sto najmnogu te boli. Jas ne mozam I toa e toa.
Кај кажав дека сум простила туку дека ни се ок односите кажав. Кај пишав кај се заебав и јас незнам. Ајде продолжете напаѓајте.
Ок де, не си простила, туку ти одговара да ти помага, т.е. односите ви се ок. Инаку никој не те напаѓа. Си правиме муабет, исто и ти како шо си правеше муабет на темава.
Па нормално, затоа викам на опрез. Иако мислам дека некои проблеми немало ни да се случат да се со време одделени луѓето. Башка, што истиот муабет од мајка и од свекрва не го доживуваме ние исто. Да ми рече мајка ми нешто да направам, или да ми пререче, ок сум, ама свеки секогаш со резерва ја слушам. Мислам дека ни е нормално таквото доживување на работите, зависно од кој се кажани или направени. Мајка ми да ми влезе во соба и да ми намести алишта, макар гаќи да се, нема ни да обрнам внимание, да го направи истото свеки, ќе бидам оу хел ноу
Јас па не сакам ни мајка ми да ми мести ни во алиштата, ни во гаќите и нон-стоп се препираме за тоа. Ако веќе си ги собрала, остај ги ќе си ги наместам сама, не сакам да ми ги меша. Ама можеби е тоа и до мене, сакам работите да си ги наоѓам како што сум си ги оставила јас .
Дали ја сум преголема мрза, што кој и да заврши некоја моја обврска, во конкретен случај да ми испере, здипли и да ми ги стави алиштата во моја фиока, нема да се бунам? @monik55 а зошто баш 40 дена а не 30 или 50, да речеме?
Не си единствена . Гаќи не ми диплела оти бело од сушарата дирек редам во плакар ама друго знае да ми запегле, посебно за детето. И дете ми бањаат и она и мајка ми. Јас најмалку го имам бањато, главно мм го бања најчесто и бабите ако се најдат на лице место. Мене тоа ми е 10мин мир. Ама јас за свеќи не смеам да пекнам лош збор. Со ништо ме нема повредено или увредено. Се е во договор.
Точно така ми одговара бидејки во моментов не сме во можност да се справиме со одредени ситуации а нивната помош ние потребна. Не за мене за детето мие,па и тоа фамозно бањање 40 дена го преќутев. А да сум простила и да сум заборавила и на оној свет кога ќе бидат нема.
Јас си викам некоја личност што ми мислела лошо во смисла: ќе видиме дали ќе родиш, па една жена ја набркаа дека детето се родило со аномалија; па не знам, и да умирам нема да ми биде потребна помошта. Не се однесува ова Моник на тебе, туку и мојата тоа ми го правеше, а и два месеца откако се породив му кажуваше на мм да ме набрка. Со неа имам само едно добар ден и службено, иако не заслужува да ја погледнам. Мм повеќе е со свекорот така близок,човекот не ни знае што ми правела жена му.