Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Pesna15

Pesna15 Нов член

Се зачлени на:
    12 февруари 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Здраво женски ај помагајте ми мене што да правам имам проблем со свекрва ми и золва ми уште кога дојдов невеста таа глумеше пиштеше како да јас ќе му го земам спратот а јас никогаш тоа го немав кажано и секогаш ме нарекуваше ѓубре. На сето тоа золва ми ми крадеше алишта и кога ја фатив само и реков врати ми ги и таа ми ги врати и почна да пишти како да јас сум крива и пред сите ме избрка од куќата и пак јас си поќутив како некоја будаличка бидејќи и мажот ми ќутеше и тие си зедоа уште повеќе сила ми влегуваа в соба кога не сум дома ми ги преперваа алиштата како јас да сум нечиста и на сето тоа трудна останав и золвами ме бркаше в соба да ми студи и ми криеа се за јадење и кога ќе го изгубев за малку бебето мажот ми реши и се деливме и сега живееме,готвиме, јадиме и спиеме во една соба и со бебето откако се роди ете ги како ништо да не било како јас да сум крива ај јас некако на свекрвами и прекутив пак и и го давав детето а на золва ми не ми дава душата. И покрај тоа ете ја пак кузнај што и е една недела нејќи да не навиди и не колни и сега што да правам некогаш си викам да си ги соберам парталите и детето да си заминам оти овие дури сум жива ќе ме јадат а мажот ми само нејќи да се расправа а јас трпам од друга страна извинете ако имам печатни грешки.
    Поздрав

2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    221.351
    Боже боже.
    Ако све вака ова е вистина имаш две опции и никако трета.
    Едната е со маж подрака и на друго место
    Другото е ако не сака маж ти да си заминеш ти
    Ова не е нормално ич ако е вистина
    И не знам ако стварно вака прават што бараш уште во таа куќа колнета непосакувана неповикана малтретирана
    Се чудам

На Anyshka, CameliaMiller, Brinetka и 17 други им се допаѓа ова.
  3. Pesna15

Pesna15 Нов член

Се зачлени на:
    12 февруари 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Е то е маката кај да одам со бебенце ако некој ме верва ама веќе ми е смачено од се не се трпи појќе ништо нервно попуштив сакам само да не ме гибаат а не тие бараат само причина како да ни го уништат животот

4. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.129
    Допаѓања:
    221.351
    Мајка.. решение мора да постои
    Или маж под рака и кирија или ако не сака мажот ти замини кај твоите
    Не си посакувана таму очигледно
    И пак мажот е крив оти си става превез пред очи и тр испоценува глрдајки ја омразата на фамилијата кон тебе

На Brinetka, cresa-jagoda, candy.cane и 5 други им се допаѓа ова.
  5. PinkGir123

PinkGir123 Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.125
    Допаѓања:
    759
    Здраво девојки
    Пред 5 месеци направивме свршувачка со моетто долгогодишно момче се е супет со него,но јас не се чувствувам добродојдено овде инаку да напоменам дека живеме со свекрата и баба му на ист спрат во иста дневна седиме. Осекам дека секој мој чекор се гледа и испитува дури и кога работам и кога дремам. Се осекам неубаво не слободно како што би требало да се чувствуваш дома. Тешко ми е да се ослободам ,дури ми е непријатноо да станам и прашина да ја избришам. Не ја чувствувам како моја ќука и како постојано да барам дозвола нешто да направамм. Девојки дали и вие сте се чувствувале вака во почетокот на заедничкиот живот?

На Anyshka, Stressed Out и karak им се допаѓа ова.
  6. Alanna

Alanna Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    1.120
    Допаѓања:
    484
    Сама си крива што им ќутиш,нормално дека ќе си земат за право да те третираат како сакаат. Покажи малку заби...Али најпаметно да си ги соберете парталите со сопругот и да си отидете од таму.

На Rose96, Makedonka007, mKdevojce и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. cimparka

cimparka Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2018
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    997
    Јас немав срам, но имав огромна носталгија за дома, толку што дури еднаш си отидов дома да спијам (маж ми не беше во Мк тогаш) :D. Си треба време и ќе се навикнеш колку толку.

8. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.425
    @PinkGir123 Спомна спрат, па претпоставувам живеете во куќа? Ако е така и ако нема проблем, зошто не се одделите да седите на друг спрат одделно од нив? Сепак не е решението сега да покажуваш заби и да се карате, тоа е дом првично нивен, а тие постари, верувам со карање само нервози ќе се наполниш. Свршеникот што вели?
    @Pesna15 Што било било, веќе имаш и дете и мора малку поодговорно да размислуваш, кога веќе не си размислувала на време самата себе да се спасиш, сега мора детето да го спасиш заедно со тебе од таквата токсична средина што за никој не е здрава. Разговарај со маж ти, постави му ултиматум, ако не сака да се одделите на друго место да живеете, што вели Витамина, немаш трета опција, тргни си.

На cresa-jagoda и Milobebence им се допаѓа ова.
  9. Охрид88

Охрид88 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    248
    Ај будалија... Јас до сега ке ги имав отерано и три пизде материне жими мајка!! Извини вака ама ти си била стварно смотана!! Ти од на улица појде таму?сираче си?абе земај детето и магла од тука,ако ве сакат маж ти ке дојт по вас и ке си се снајдите на некаков начин сложни,ако не нека си седит со мама и со даде!!

На Anyshka, Brinetka, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  10. Pesna15

Pesna15 Нов член

Се зачлени на:
    12 февруари 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Веќе се одделивме ние како што кажав живееме во една соба на другиот спрат со баба му и дедо му но и таму му сметаме колнат по нас и само прават проблеми а што е најако свекор ми само ќути и ги подржува

11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.449
    Допаѓања:
    5.411
    ako ti e za uteha jas ke pravam 6 godini od brak i uste ete ne se custvuvam ubavo kako vo svoe, ziveeme so svekrvami ete dve deca rodiv koga ubavo super koga karanje, ama ete i renoviravme pravevme ama dzabe nekako ne e toa toa koga za se treba da prashas koga neznam nemas slobodna ne si svoj. Tesko e vo zaednica koj saka neka kaze mnogu treba popustanje, strplivost nervi . To posakuvam sreka vo zivotot i ona sto najmnogu treba da te vrzuva tamu e tvojot izbranik.

На Anyshka, Rose96 и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  12. SV1911

SV1911 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2013
    Пораки:
    3.051
    Допаѓања:
    69.175
    На одделување се мисли на посебен стан/куќа, не под еден покрив со неговите.

Ако останеш таму, ем ти ќе се оболиш, ем детето ќе ти расте во токсична средина. Таквите луѓе нема да можеш да ги смениш, решение ти е живот подалеку од нив и тогаш ќе си бидеш на раат.

На Anyshka, CameliaMiller, Brinetka и 13 други им се допаѓа ова.
  13. ariel30

ariel30 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2014
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    300
    Драги девојки,ми треба еден совет од сите вас кои живеете во иста кука,а закарани сте со свеки :)
    Имам пишувано и порано овде,мојата свекрва премногу ми помагаше,ама затоа и за се префрлуваше. За помош околу детето ни е само таа,нема кој друг и добро го користи тоа.Постојано се лути,се навредува ,не зборува. Искрено ми пукна филм, неможе постојано некој топло ладно да си игра со мене.Пробав разговарав,добивам одговор да си продолжам со животот,не сум била благодарна бла бла. И си кажав доста е,ако некој ми помага па ми го коментира не е помош. Сакам да ве прашам како функционирате низ дома во ваква ситуација.Посебни влезови ни се,сопругот постојано ме поддржува,а таа кога и да ме види ми треска врата пред нос.Пробав да омекнам ситуација и заради детето,си ги сака,сака да се симнува долу,а тие за 15 мин,си најдат начин да го пратат горе.Тоа душата си плаче по нив ;( Незнам како да функционирам,мм пробал да разговара,и со него се ладни,едноставно го игнорираат. Како да се однесувам?

14. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Wow pa so planiras iskreno da pravis? Ke se molis za ubavo da se odnesuvaat so tebe ajde ti se molam. I koga dete ke place za kaj niv fati go za race odnesi go vo park prosetajte malku ne im go ostavaj da go vidat nekoe vreme da vidis kako ke se smenat. I kako se ponasaat taka i ti i ne mu se zamaraj mnogu.

На Skorpija25 и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  15. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    И мене ми треба совет. Вчера му беше роденден на маж ми. Ден пред тоа купив торта, и кога се враќав од работа мајка му и татко му беа горе на спратот и видоа дека имам торта. Планирав кога ке дојдам од работа да дуваме свеќи со малиот заедно. Вчера додека бев на работа ми кажа дека кога дошол тој од работа заедно со синко од градинка, мајка му го чекала на спратот кај нив, со друга торта и дувале сите заедно. Мн се изнервирав, но се исконтролирав и кога дојдов од работа, тие пак беа горе, ја извадив мојата торта и дувавме пак. Значи лутината е огромна кај мене. Како да постапам оваа жена да престане вакви работи да прави? Комуникацијата секако ми е на 0 со неа, така да не знам што следно да преземам.

16. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    Се инспирирала од твојата торта, свати го ова копирање како комплимент не како натпревар. Веројатно убава идеја и се видело.
    Ова како проблем е минорно, веројатно си имате посериозни проблеми, штеди си ги нервите.

На cresa-jagoda, trtla, Alisa22 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Зошто ги трпиш??? Отерј ги у три лепе кога ќути мажот ти ти немој. Жени бре зошто си го правите ова на сами себе никој не е повреден од вас за да ве множат со нула!
    Собери тоа парталите и маж ти ако доаѓа ако не немора и ти немора дс бидеш со некој што не те вреднува.
    Сфаќам дека има секакви ама затоа и вие ќе си имате достоинство и терајте по ваше.

На Anyshka, CameliaMiller, Brinetka и 18 други им се допаѓа ова.
  18. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Истата торта ја имаше купено, денес мм ми кажа, веројатно ја видела во фрижидер. Не ме нервира фактот што копирала, туку намерното однесување, со цел да ме повреди и што го претвора во натпревар секој однос.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.739
    Чим се натпреварува со тебе значи "се мери" со тебе. Китката на страна и свиркај си. Има нешто што неа повеќе ја дразни отколку што мислиш :)
    Гушно двете мажиња и уживај :)

На cresa-jagoda, FlowerPower, Animali и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.961
    Допаѓања:
    13.679
    Kompliment? Izvini no mi se gadi od takvite roditeli t. e. majka sto sakaat da se pokazat pred sinceto. I jas bi se iznervirala.

На Anyshka, eli25, victoria и 3 други им се допаѓа ова.