Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. Dentina

Dentina Форумски идол

Ке ја победиш ако се изнервираш или ако и се насмевнеш и задржиш расположение? Побитно е да си среќен одколку да си во право.

Animali likes this.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Ќе и кажам само да не се меша каде што не и е место. Ете и го својот маж, па нек му купува торти.

Anyshka and Bella* like this.
  3. Dentina

Dentina Форумски идол

Многу борбено:D Она како баба нема право да купи на внуче? Дури и да ја копира снајка, смешно е тоа, не за нервирање. Супер- 2 торти. Поише за мене:D Плус иди живеј во нејзина куќа и обраќај и се така некултурно во стил" ене ти го маж ти" , ќе видиме како ќе одат работите.

cresa-jagoda and trtla like this.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

А што ако живеат во иста куќа,м? Тоа ме интересира. Демек живеат заедно и свекрвата може да прави што сака? Денес торта, утре ќе им се пикне во кревет. Многу застарено сфаќање имаш.

Anyshka, Snowflake97 and ZAHRA like this.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Не мислам дека свекрвата може да прави што сака, туку дека со некултурен однос, проблемите идат до израз, особено ако секојдневно се сретнуваш и си во нејзина куќа.

Abc07 likes this.
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Како бе нејзина куќа? Значи таа куќа не и на снаата? Штом син и се оженил, таа куќа е заедничка.

Anyshka, Skorpija25 and Snowflake97 like this.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Според мене не е на снаата и синот
    Снаата и синот нека напнат газ и нека си направат ако сакат лично нивно

Last edited: Feb 18, 2019
    trtla, mimiiiii, Abc07 and 4 others like this.
  8. Dentina

Dentina Форумски идол

Правиш разлика од дом или стан/куќа? Заеднички дом но куќата како објект е на оној кој вложил во неа, и де јуре е на имотен лист. Можда е маж и на имотен, не знам. Може таа ако реши , да ја продаде куќата, пошто е нели и нејзина откако се мажила? Не баш. Оној на имотниот лист , може. Немој да цепидлачиш само и само да е твојот збор последен. Јас не реков дека она треба да трпи малтретирања, само реков дека е ова можеби иритантен, но минорен проблем и да си чува нерви. Сега е појасно?

9. Black girl

Black girl Форумски идол

Жено, кој цепидлачи? Јас само сакав да ти укажам дека така се почнува со мешање во брак, од ситница, па понатаму... Ама ти почна да мешаш дали е куќата на свекрвата и треба снаата да ќути и да се смешка.
    Нема врска што е ситница, туку иритира односот. Може жената сакала со мажот и синот да си прослави, да го изненади, сфаќаш?
    А не мамичка да му се истопорува на прво место.

Anyshka, Snowflake97 and Dentina like this.
  10. Dentina

Dentina Форумски идол

Фино , супер. Мојот совет е да изигнорира , да си гледа маж, дете и да си го пази раетот и да се изнасмее на постапкава со иста торта. Твојот совет е да и "скреше у брк" дека си има маж за торти, а не син и внук, и да не си дозволува многу , многу. Има снаава доволно ситуации претпоставувам да ги испроба о двата приоди, јер нели " во заедничка" куќа се. Ме интересира кој пристап ќе е со подобар исход по односот нивен и по нејзините нерви. Поздрав до тебе.

Abc07 likes this.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

А што го мешаш внукот во ситуацијава? Во два поста пишуваш дали бабата имала право на внуче да купи. Колку што сфатив на мажот бил роденденот.

Anyshka likes this.
  12. Animali

Animali Популарен член

@Black girl Нормално сакала да го прослави роденденот на својот сопруг заедно и дека овој однос на свекрватс иритира, што преочигледно тоа и е и целта, затоа @Dentina убаво вели, ништо нема да постигне ако и се нервира и и даде до знаење дека ја изнервирала. И да се скараат, 2-3 дена свекрвата може ќе се повлече и после недела дена со друго ќе ја изнервира, јер нејзина територија. Најслатката одмазда е да покаже рамнодушност, а се знае како овие односи и проблеми трајно се решаваат, секој во посебен дом :)

Skorpija25, An-na, candy.cane and 2 others like this.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Снаи малку збеснувате. Ако е торта причина за нервоза, тогаш сте среќни многу, затоа што всушност не знаете што се проблеми. Иначе, ...
    Го прашале мудрецот што е нервоза? Одговорил - нервоза е награда која му ја давате на вашето тело за туѓа глупост.
    За случајот торта...
    План А - Свеки ја носи тортата, вие ја примате со радост и коментар аааа иста како таа што јас ја купив. Одејќи кон фрижидерот случајно ви паѓа од раце и пак сте со една торта.
    План Б - Свеки ја носи тортата, љубезно ја прифаќате и и давате на знаење дека немало потреба, од причина што имате торта и е иста скроз. Така тортата од свеки завршува во комора и еден ден ќе си ја изедете.
    План Ц - Свеки ја носи тортата, ја ставате до вашата. Глуми споредна торта и на крај на роденденот и ја подавате на вашата мајка да си ја понесе дома.
    ...па пак свеки нека се меша во штипки.

СДК не им се потресувајте. Бидете поумни :D

14. Dentina

Dentina Форумски идол

Wow, you got me.!Така сфатив и јас, ама дека добар дел од она што прави бабата е за да се анимира внукот, тоа е многу веројатно. Да не бил роден внукот, немало да вика возрасен син да дува свеќи. Претпоставувам не знаеш многу за однос баби и внуци и колку на баби им е ќеф да израдуваат внуче, со торта па макар и за роденден на татко му. Нејзината постапка е смешна, не за драми и масло на оган и потресувања. Толку од мене.

trtla and An-na like this.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Да! Па тоа сакав да го слушнам. Као со внуците се вадат. Јасно ми е. Поздрав :)
    Едит: Имаше една членка се жалеше дека свекрвата сакала да спие со иста соба као поради детето де :D

Anyshka, Верче4 and FlowerPower like this.
  16. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Немав можност да ја примам тортата, работам еден час повеќе од маж ми. Во тој еден час ја дувале. Мојот план беше да ги викнам и неа и свекор ми и да дуваме сите кога ке дојдам јас од работа, но не го чекале со запалени свеќи долу кај нив на спрат. П. С зошто лани или пред тоа не му честита така? Баш сега кога виде дека носам торта. Чудна е злобата кај луѓето.

Brinetka, Skorpija25, 1209 and 2 others like this.
  17. FlowerPower

Истата свекрва е, јас сум членката.

18. candy.cane

candy.cane Популарен член

Ама како и да е таа купила торта, а
    лелее.. те жалам искрено..

19. FlowerPower

Константно го прави ова еве година ипол.

20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Земи задави ја слободно