Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    Ке ја победиш ако се изнервираш или ако и се насмевнеш и задржиш расположение? Побитно е да си среќен одколку да си во право.

На Animali му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.961
    Допаѓања:
    13.679
    Ќе и кажам само да не се меша каде што не и е место. Ете и го својот маж, па нек му купува торти.

На Anyshka и Bella* им се допаѓа ова.
  3. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    Многу борбено:D Она како баба нема право да купи на внуче? Дури и да ја копира снајка, смешно е тоа, не за нервирање. Супер- 2 торти. Поише за мене:D Плус иди живеј во нејзина куќа и обраќај и се така некултурно во стил" ене ти го маж ти" , ќе видиме како ќе одат работите.

На cresa-jagoda и trtla им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.961
    Допаѓања:
    13.679
    А што ако живеат во иста куќа,м? Тоа ме интересира. Демек живеат заедно и свекрвата може да прави што сака? Денес торта, утре ќе им се пикне во кревет. Многу застарено сфаќање имаш.

На Anyshka, Snowflake97 и ZAHRA им се допаѓа ова.
  5. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    Не мислам дека свекрвата може да прави што сака, туку дека со некултурен однос, проблемите идат до израз, особено ако секојдневно се сретнуваш и си во нејзина куќа.

На Abc07 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.961
    Допаѓања:
    13.679
    Како бе нејзина куќа? Значи таа куќа не и на снаата? Штом син и се оженил, таа куќа е заедничка.

На Anyshka, Skorpija25 и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.269
    Допаѓања:
    178.972
    Според мене не е на снаата и синот
    Снаата и синот нека напнат газ и нека си направат ако сакат лично нивно

Последна измена: 18 февруари 2019
    На trtla, mimiiiii, Abc07 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    Правиш разлика од дом или стан/куќа? Заеднички дом но куќата како објект е на оној кој вложил во неа, и де јуре е на имотен лист. Можда е маж и на имотен, не знам. Може таа ако реши , да ја продаде куќата, пошто е нели и нејзина откако се мажила? Не баш. Оној на имотниот лист , може. Немој да цепидлачиш само и само да е твојот збор последен. Јас не реков дека она треба да трпи малтретирања, само реков дека е ова можеби иритантен, но минорен проблем и да си чува нерви. Сега е појасно?

На CameliaMiller, elena.mak, bittersweet и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.961
    Допаѓања:
    13.679
    Жено, кој цепидлачи? Јас само сакав да ти укажам дека така се почнува со мешање во брак, од ситница, па понатаму... Ама ти почна да мешаш дали е куќата на свекрвата и треба снаата да ќути и да се смешка.
    Нема врска што е ситница, туку иритира односот. Може жената сакала со мажот и синот да си прослави, да го изненади, сфаќаш?
    А не мамичка да му се истопорува на прво место.

На Anyshka, Snowflake97 и Dentina им се допаѓа ова.
  10. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    Фино , супер. Мојот совет е да изигнорира , да си гледа маж, дете и да си го пази раетот и да се изнасмее на постапкава со иста торта. Твојот совет е да и "скреше у брк" дека си има маж за торти, а не син и внук, и да не си дозволува многу , многу. Има снаава доволно ситуации претпоставувам да ги испроба о двата приоди, јер нели " во заедничка" куќа се. Ме интересира кој пристап ќе е со подобар исход по односот нивен и по нејзините нерви. Поздрав до тебе.

На Abc07 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.961
    Допаѓања:
    13.679
    А што го мешаш внукот во ситуацијава? Во два поста пишуваш дали бабата имала право на внуче да купи. Колку што сфатив на мажот бил роденденот.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.425
    @Black girl Нормално сакала да го прослави роденденот на својот сопруг заедно и дека овој однос на свекрватс иритира, што преочигледно тоа и е и целта, затоа @Dentina убаво вели, ништо нема да постигне ако и се нервира и и даде до знаење дека ја изнервирала. И да се скараат, 2-3 дена свекрвата може ќе се повлече и после недела дена со друго ќе ја изнервира, јер нејзина територија. Најслатката одмазда е да покаже рамнодушност, а се знае како овие односи и проблеми трајно се решаваат, секој во посебен дом :)

На Skorpija25, An-na, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  13. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Снаи малку збеснувате. Ако е торта причина за нервоза, тогаш сте среќни многу, затоа што всушност не знаете што се проблеми. Иначе, ...
    Го прашале мудрецот што е нервоза? Одговорил - нервоза е награда која му ја давате на вашето тело за туѓа глупост.
    За случајот торта...
    План А - Свеки ја носи тортата, вие ја примате со радост и коментар аааа иста како таа што јас ја купив. Одејќи кон фрижидерот случајно ви паѓа од раце и пак сте со една торта.
    План Б - Свеки ја носи тортата, љубезно ја прифаќате и и давате на знаење дека немало потреба, од причина што имате торта и е иста скроз. Така тортата од свеки завршува во комора и еден ден ќе си ја изедете.
    План Ц - Свеки ја носи тортата, ја ставате до вашата. Глуми споредна торта и на крај на роденденот и ја подавате на вашата мајка да си ја понесе дома.
    ...па пак свеки нека се меша во штипки.

СДК не им се потресувајте. Бидете поумни :D

На CameliaMiller, Brinetka, sanji4444 и 38 други им се допаѓа ова.
  14. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.384
    Wow, you got me.!Така сфатив и јас, ама дека добар дел од она што прави бабата е за да се анимира внукот, тоа е многу веројатно. Да не бил роден внукот, немало да вика возрасен син да дува свеќи. Претпоставувам не знаеш многу за однос баби и внуци и колку на баби им е ќеф да израдуваат внуче, со торта па макар и за роденден на татко му. Нејзината постапка е смешна, не за драми и масло на оган и потресувања. Толку од мене.

На trtla и An-na им се допаѓа ова.
  15. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.961
    Допаѓања:
    13.679
    Да! Па тоа сакав да го слушнам. Као со внуците се вадат. Јасно ми е. Поздрав :)
    Едит: Имаше една членка се жалеше дека свекрвата сакала да спие со иста соба као поради детето де :D

На Anyshka, Верче4 и FlowerPower им се допаѓа ова.
  16. FlowerPower

FlowerPower Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Немав можност да ја примам тортата, работам еден час повеќе од маж ми. Во тој еден час ја дувале. Мојот план беше да ги викнам и неа и свекор ми и да дуваме сите кога ке дојдам јас од работа, но не го чекале со запалени свеќи долу кај нив на спрат. П. С зошто лани или пред тоа не му честита така? Баш сега кога виде дека носам торта. Чудна е злобата кај луѓето.

На Brinetka, Skorpija25, 1209 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. FlowerPower

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Истата свекрва е, јас сум членката.

18. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.983
    Ама како и да е таа купила торта, а
    лелее.. те жалам искрено..

19. FlowerPower

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    281
    Допаѓања:
    289
    Константно го прави ова еве година ипол.

20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.269
    Допаѓања:
    178.972
    Земи задави ја слободно