I da mama si e mama. Tvojata ljubov @Artura ne e stavena pod prasanje ako deteto si ja saka i babata mnogu. No ne se slozuvam so gjokerce deka normalno e da se javi vakva ljubomora. Edna si e majka i kraj rascisti si so toa, a i baba se saka mnogu( se razbira ako si zasluzuva) pa i dedo, i teta, i cico site ako ja zasluzile ljubovta na mali. Nema zosto ljubomora i ne e normalno. Mama se saka na eden nacin, baba na drug.
Нормално е да се чувствуваш така. Доживуваш криза на идентитет како мајка. Не се грижи со тек на време ќе се сменат работите..Сега ти си цело време со детето, па нема време кога да му фалиш....свекрва ти еден дел од денот не ја гледа, па и се радува после (па уште ако е така позитивна, насмеана). Иди пролет, лето...па ќе си се шетате повеќе заедно и ќе бара само со тебе низ врата. Инаку сеќава и тоа дека си нервозна. А тоа што се прчи свекрва ти и фали, знам дека уште повеќе тензија ти ствара. Па искористи и ти дур го забавува излези си малку прошетај си, земи воздух и пушти ги малку мислите (направи нешто позитивно за себе).
Здраво одамна ме немаше на форумов а и на темава ама има сериозни проблеми. Се порпдив пред 3 недели со царски после имав компликации некои и ме оставија подплго да лежам во болница за тоа време бебето го земаа мм и свркрвами секако немав млеко дојдено му дадоа уште одма од болница дохрана и свелрвами го чуваше. Сеа кога си дојдов дома веќе се управив му реков на мм да си ја земеме ќеркани ск нас доста ја чуваа секако сверквамо да ми помага ама да биде кај нас почна млеко да иде и да ја ставам да цицнува и да се научам да ми покаже што како бидејќи ми е прво дете. Од сетоа ова испадна една голема кавга свекрвами сакала да се зајакне малце да не сум го убиела нз шо таму и да биде уше кај неа а ја да одам таму да гледам ми се изнавика се и сешто од наврди до се дури дека ја не аум имала доверба во неа до сеа за се сум молчела и овој пат малце и враѕив ама не сакав да се расправам зш и свекорми дојде а за него немам збор мм ја запираше да не вика така дека ја сум му жена и се тоа си замина и на крај мм мене ми се сврте дури к малце ме удри по главата и косата ме искуба ме натера да и се извинам отидов сепак попуштив и се извинив и кажав дека ја за неа нишо лошо не сум рекла од сетоа она шо го помислила. Многу ми е тешко со мм не правиме муабет со неа морам да одам зш ќерками е таму и само си ја гледам неможам ни да ја допрам ни у раце земам толку многу ми е тршко.неколку дена додека лежев уше дома ја носеше за цицање после ја одев ќе ме викнеше е сеа овие неколки дена ако не отидам ниту вика кога ќе стани нј нишо си ја рани со храната а педијатарот речи прво да цица колку има толку после да се храни а она обратно прави. Требаше се да биде убаво од кога ќе се роди после толку време чекање после 2 неуспешни бремености а ја доживеав хорор. Незнам шо да направам ама веќе немам живци
Како бе така?? Абе в полиција пријави ги! Киднапирање е тоа! На шо личи муабетот: Мислела дека треба да биде уште кај нејзе?!?! Па уште и маж ти те 'подудрил', те 'потскубнал', па и си се извинила??? За шо се извини, жити мене?? Како смее некој на мајка да и' го земе детето??? Кажи им, в затвор се лежи за ова!
Мм и рече да ја чува додека лежев ја у болница и он и рекол да бидр со неа додела ја се управам плус куќите ни се лепенки у исти двор сме само влезот ни е различен
Мила, фино лепо да си влезеш кај свекрва ти, ни збор ни два, бебето во раце и дома да си го однесеш. Какви се овие глупости? Како тоа ќе си го убиела? Во ваков случај нема ќутење, детето е твое и ќе покажеш заби, па макар не зборнала веќе со нив. Како на сила ќе ти го држат детето таму? Под итно да си го земеш и не го давај. Со тебе треба да е, ти си му мајка и никој друг, дај им го тоа до знаење јасно и гласно! Ќе си се научите да цица, без гајле за тоа биди, природно ќе ти дојде. Со маж ти еден сериозен разговор на темава. Тој мора да ти биде поддршка за детето, едноставно нема тука компромис. Покажи заби и оди по детето!
Ќе биди тој сериозен.. како не! Не можело дома да го чува сенкир, одма кај мајка му го пратил Плус, ко биле куќа-до куќа, таа може да иди да му помага. Ама маШ!! То не е работа на маШ! Тој само да склепа дете е!
Јас сакам да биде со мене врќе сум добра сама функционирам станувам седнувам само ми треба помош за облекување соблекуваер на бебето некој да биде до мене а ја тоа да го оравам да се опуштам да му сменам пелена да го земам у раце
Жими се мене ова ако ми се случи ако не лежат они во затвор јас ќе ги лежам!!! Како она проценила дека треба уште малку да биде кај неа? Па ако те пуштиле од болница значи добра си ако не си била уште ќе си лежела таму! Аууу се изнервирав!
Епа маж ти ќе ти помага, и свекрва ти нека иде, ако сака толку. Ама УШТЕ ДЕНЕС! УШТЕ СЕГА! Станвај од пред компјутер, и да си го земиш детето кај тебе!
Не он и го даде зш оди на работа а ја у болница одлежав скоро 10 дена он имаше само 3 дена слободни и мораше некој да се грижи за малата
Ти ова сериозно?!?Како може ТВОЕ дете да не ти дава алоо..земи си го одма,на детето му треба мајка,нема тука што да се размислува ниту пак простор за страв.Земи го и тресни им врата,нема што многу муабети и отчети да даваш.Ако стварно на било кој начин не дај боже пробаат да те нападнат или спречат,веднаш полиција.
Каков менталитет сме, тоа чудо едно. Додека да се опраи она, бабата да го чувала. Бебето треба да е со мајката, толку е просто и едноставно. Јас таков инцидент би направила ова да ми се случи, абе у вис ќе ги дигнам! @Miiaa не се плаши, се ќе научиш. Пак ќе ти речам, маж ти МОРА да ти е поддршка. Со него треба да се учите како со бебето, со никој друг. Најпрво, земи си го детето од кај свекрва ти ОДМА.
@Miiaa , не те напаѓам тебе, да знајш. Нив криви ги најдувам, а ти си очигледно с*ебана страна. Сите.. и маж ти. Не им дозволувај така. За тебе не чини. Не може ти да не можеш да одлучиш за СОПСТВЕНОТО ДЕТЕ.
Да, се изнапишавме во нервоза, но никој не ја напаѓа @Miiaa , да си кажеме јасно и гласно, оти може поинаку да сме сфатени, а не е така. Сите сме согласни, а и самата знаеш дека ова не е во ред. Затоа, детето во раце и со тебе дома, сега и одма.
И не мом поќе да слушам то: Македонска традиција! Стварно значи! Наредниот шо ќе ми го спомни тој муабет, ко ќе му залепам една трешница, има да го ничкосам на земја! Стварно се изнервирав. Ептен!
Само кај нас свекрвата е повеќе и од мајка. Абе да си пукне човек од заостанати сфаќања и простотилук!
И то во кое време.. Замисли! Луѓето се спремаат на Марс да одам, овде, маж и свекрва, се ујдисват против жената. Ништо чудно и то во Струмица шо се случи! Скраја да е.. пу-пу Вакви муабети ко ќе слушнам, ми се одмилва скроз, та и Македонија, та и македонците. Ептен се разочарвам.
Страшно @WildMk , во 15-ти век живееме. Ау, се изнервирав! Ептен се напнувам кога слушам вакви работи! И вчера се изнервирав, ми се слоши за тоа во Струмица! За жал, ете до кој степен сме ограничени, ВО ОВА ВРЕМЕ. За греота сме.