Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.125
    Точно дека е чудно. Ако е голем проблем, полиција и социјално ќе и помогнат сигурно. Ќе и го земат на бабата. Оти не постои ниту една институција која ќе одземе толку мало бебе од мајка.

Јас да сум за ова и тужба ќе им стегнам. Земам дете и ниту на маж очи повеќе да не му видам. Чиниш мајка му раѓала. Срамота.

На Anyshka, CameliaMiller, bibiiii и 13 други им се допаѓа ова.
  2. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Мила имаш страшен проблем. Како бе мајка ти да не ја нервираш??? Мајка ти ја поштедуваш во случајот??? Девојко застани на свои нозе, време е !! И соочи се со маж, та свекрва ти! И со сите шо ќе ти застанат на патот. Се се учи во животот и ТИ научи да се бориш за себе и за своето дете. Сега ако им го оставиш, цел живот ќе си прават што сакаат. Се најдобро ти посакувам и те молам барем малку послушај!!

На Anyshka, bibiiii, Milobebence и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.385
    Допаѓања:
    22.634
    Ако сега не превземеш нешто @Miiaa никад нема да си го средиш овој проблем. И да ти го даде детето кога ќе зајакне, секогаш ќе си зима за право кога сака и што сака да прави.
    Божеее, па на тоа дете му треба мајка баш сега. Му треба твојата топлина.

На Anyshka, Milobebence, WildMk и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.125
    Нема ниту да и го вратат. Ќе ја мотаат да поминат 40 дена, па 3 месеци, па година. И помина најубавиот период кога мајка и бебе и татко, треба да уживаат еден со друг.

Не и дава да го пипне. Пелена не му сменила. А тек за бањење. А бе скандал на векот ќе биде.

На Anyshka, CameliaMiller, bibiiii и 6 други им се допаѓа ова.
  5. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Нема потреба да ја напаѓате членката. Вас никогаш од ништо не ви било страв?!
    Тазе породена, со хормони до плафон, страв од мажот, не и е лесно.

На Milobebence, evangelina.ina, WildMk и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.535
    Допаѓања:
    20.125
    Не би ми било страв да си го земам сопственото бебе. Би ми било страв да остане со такви луѓе. Планини ќе превртам ако треба.

@kukla21

На Abeja, CameliaMiller, sofi2107 и 20 други им се допаѓа ова.
  7. Ladyyyy567*

Ladyyyy567* Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2018
    Пораки:
    413
    Допаѓања:
    1.377
    Се гледа дека и е страв,уште кога пишува тука и чека и се мисли што да прави,џабе што и солиме памет сите,се плашам дека нема да има храброст да превземе било што:shake:

На Milobebence и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.374
    Допаѓања:
    108.056
    Не знам за вас ама јас од приказнава се вознемирив!

На Bella*, sofi2107, bibiiii и 10 други им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.351
    Допаѓања:
    90.134
    И треба помош.
    Сакаш некоја од нас да дојде со тебе,да ти помогне да го земеш бебето.

На CameliaMiller, Milobebence, ZAHRA и 8 други им се допаѓа ова.
  10. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Ама зошто уште седиш и муабетиш со нас!!! Оди, земи си го чедото бе мајка, твое си е!
    Не видов никаде напаѓање. Видов еден куп загрижени луѓе, бидејќи баш е загрижувачко! Како мајка, ова ме испотресе до бескрај, страв може да ми е за се' ама не и за детето да е до мене. Царскиот е мачен недела-две, после тоа функционираш најнормално. Две така родив, знам што зборувам. Маж ми да ме тепа затоа што сакам да си го земам сопртвеното бебе од мамица е вознемирувачки.

Никоја од нас не може да и' помогне, само полиција ако не дај Боже не и' го дава. Мајката мора да знае, нема тука да не се вознемирува. Поддршка треба, како така!

На Anyshka, CameliaMiller, bibiiii и 20 други им се допаѓа ова.
  11. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Некогаш при вакви вознемирувачки ситуации, кога се обидуваме да дадеме совет, напишаното мислење може несакајќи да се протолкува како напад, затоа што е напишано набрзина и во состојба на вознемиреност и афект. И јас напишав такво мислење сабајлево од што се вознемирив, па и Валјд, и потоа образложивме дека не ја напаѓаме членката, иако пак ќе речам, може лесно така да се протолкува.

Сите го доживуваме постот на членката сериозно и загрижувачки, очигледно е дека неа и фали храброст, исплашена е, и да не заборавиме дека сево ова и е ново, а таа не минала ни ден како нова мајка со своето бебе. Хормоните постпородилни да не ги ни спомнуваме.

Искрено се надевам дека ситуацијава наскоро ќе се реши во нејзина полза, само што и е неопходна помош и поддршка.

@Miiaa девојче пиши што ќе направиш, стоиме на располагање.

На CameliaMiller, sparklie, Milobebence и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.385
    Допаѓања:
    22.634
    И јас помислив на ова искрено.

Не напаѓа овде никој, ама сочувствува и искрено дава совети како лично би постапила.

На Milobebence и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Жени бре во какви фамилии влегувате, за кога се мажите, нели гледате пред брак?
    Абе оти дозволувате вака да ве газат и понижуваат?
    Да ми го земе детето, мажот ми да ме удри , мајка му да не се натрати? Се изнервирав.:@

Па ни во 18век ова го немало.

Мила списни , пушти глас, мајка на бебето си ТИ!
    Ќе влезам ќе си го земам и ич не ми чуе. Ако на токмакот не му чини и не му е јасно детека бебето е на родителите, тогаш они фамилијарно имаат некој психопатски проблем.

На staycalm, Ivan4e04, CameliaMiller и 29 други им се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.109
    @Miiaa жено не те напаѓам, ќе стегнеш заби и ќе си го земеш детето, а на таа гуска од свекрва ќе и го залепиш вака: "Ти не го правеше, не го раѓаше и не лежеше 10 дена у болница, не е твое дете, тоа е твое внуче и имаш право да го гледаш колку што јас ќе ти дозволам, а не колку што ти сакаш. Јас сум му мајка и јас водам гајле за неа, а не ти."
    Дрска биди, парталите и право кај мајка ти. Никого не примај, не попуштај, да се научи и он и она.
    Јас вака би постапила, ич око нема да ми трепне, јас не го родив за друга да ми го грабне.
    Кажи кај си, јас ќе дојдам и ќе го земам и ќе ти го дадам.
    Проста раја човече, проста жена.
    Бреј, од пост сите жички ми се споија.

Ќе зима дете, аха да мало морген.

На bibiiii, Chanell*, Milobebence и 10 други им се допаѓа ова.
  15. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Мене ме нервира само што сака да знае се. Не може да кажам нешто потивко и да не праша штооооо? И еден куп прашања после тоа. А зошто така а кој е тој а од кај е зошто така рекол зошто вака зошто така. И одиме ние и викам а каде зошто со кој како. Сите радознали се и загрижени ама ова е претеризам. И кога одиме кај моите да им помагаме нешто одма фаци прави и мора да каже нешто абе на раб тешка физичка работа има син ми нека одмори, мора ли да одите, а скоро секој ден бара нешто да и се помогне, да се носи нешто, да се прави нешто, а за кај моите се дешава еднаш годишно да се помогне. И друго ептен скржава е а сака да и се дава, пример на спортска кога фативме и оо ајде да частите сега и без проблем едно иљадарче си зеде, па дојде ден да и ја покачат платата ајде сега да частиш ти а не имам мн долг имам кредити имам пари за враќање, никогаш како мајка не дала нешто ни банана кога сме биле болни а очекува се да и се дава, мора се да се дели со неа... Иначе без тоа ок е што знам ко ќе читам какви се не има, оваа дури анѓел е.

На Anyshka и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.374
    Допаѓања:
    108.056
    Новороденче ќе оставам кај баба само доколку е опасно по живот да е до мене! Си дошла од болница, се е супер, нема болка што ќе ме натера да го дадам да спие до баба му, ти сега и да му даваш да цица не верувам дека ќе цица и дека ќе имаш млеко, не те знае, не ти го знае мирисот... Не те напаѓам, скраја да е, ама да се извинам оти маж ме удрил, ми утре задутре ќе биде кланица ако посакаш нешто ти за детето или не однесеш дете баба му да го чува оти така и прднало. Детето земи си го, кажи малце да се погушкаме со ќерка ми, викам такси, една торба алишта колку да не е без ич и кај мајка ми. Ама под итно! Прочитав си имала 2 спонтани абортуси, дете чекано та пречекано, и да дозволам вака, последно ќе ми биде ама нема да дозволам. И да, со маж ти озбилен муабет или чао адио бато.

И јас се чудам, зар не гледавте кај се мажите? Ќе ме удри кога ќе си го види тилот!

На CameliaMiller, bibiiii, Bozica1980 и 10 други им се допаѓа ова.
  17. magichips

magichips Активен член

Се зачлени на:
    28 април 2018
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    397
    Би ја стрелала сега одмааа
    Абе од такви неможеме да живееме рааат од такви си патиме прости психопати што се замислува мајкааа нека си роди едно и нека го чува ти си МАЈКА а она баба 2 збора различнии.. Да сум на твое место зимам дете ни маж ми не треба ни свекрвата кој е тој да понижава мајката на неговато дете не си од пат мила затоа да не дочекаш уште стресови а ќе има уште многу кривицата е во мажот најгоолема кога ќе те подржува тебе и ке имате разбирање нема да те поскубнува... ... Ти си МАЈКА а не БАБА

На Anyshka, bibiiii, lovely91 и 4 други им се допаѓа ова.
  18. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Ако кажеше дека маж ти те искубал и дека те терал да одиш да се извинуваш (дури и да ти го дадеа детенцето) повеќето ќе ти речеа да собереш парталите и да си одиш кај твоите.
    А јас да сум ти мајка и да не ми кажеш ( за да не се нервирам) ептен ќе ти се налутев.
    Па за што служат родителите ако не да ти помогнат во случај на вакви тортури. Од 3 кила месо те изгледале за некој вака да ти прави? Ај не зезај те молам.... Нема родител што не би се нацртал на врата кај тебе во најскоро време за да ти помогне. Имај доверба во нив, побарај помош те молам

На Anyshka, Milobebence, magichips и 7 други им се допаѓа ова.
  19. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.498
    и јас тазе млада мајка ништо не знаев ама страв ми беше бебето на маж ми да го оставам да не зборам за друго. Толку ми беше страв. Никому во раце не го дадов сите ми се чудеа што ми е. Исто со царски. На крај докторот ме искара што ли сум правела излив сум фатила. Ама ич не мислев дали можам или не можам или дали ми е нешто или не. Се можев.

На Milobebence, mal.ecka и Makedonka007 им се допаѓа ова.
  20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    @elena.mak