Дома сум кај мајками ќе останам овдека и искрено размислувам да не се вратам таму. Не ми треба маж таков кој мисли дека сум неспособна да го гледам сопственото дете и да трпам навреди од свекрва. Си имам најголема причина да му се радувам на животот макар и сама да го гледам. Фала ви девојки на подршката и советите вечерва мирна ми е душата мислам направив исправно нешто и конечно ќе си спијам со мојата принцеза
Ќе си го ставиш на гради и кога ќе ти го слушне срценцето што ти го слушало девет месеци и бебенцето ќе биде поспокојно, а и ти со него. Уживајте вечерва гушнати, имаш среќен крај на денот. Ќе бидеш добра мајка, веќе си храбра.
ааа роговите се покажуваат одпосле. Сите од фамилијата се мед и млеко ама маските се симнуваат малку подоцна.
Ти ја посакувам сета среќа на светов, остани така храбра. Сега гушкај те се... радувајте се.. ќе видиш, ќе ти биде лек за се.
Веќе ми е лек. Ништо друго не ми е битно само она да е до мене. Чуствувам некоја слобода дури и среќна сум иако имам проблеми што незнам како ќе завршат ама јас супер се чуствувам у моментов кога си ја гледам вака до мене и ми се смешка милата таа
Време е маж ти да одлучи кој му е побитен во животот, жената и детето или мајката- психопат. Нема оправдување за неговото однесување во никој случај. Требало да и каже на мајката,го чуваше ти досега и фала ти,отсега жена ми и јас ќе си го чуваме,ако имаме потреба од помош ќе те повикаме. А тој,ем дозволил да се испокарате,да си кажете се и сешто една на друга, ем ти си жртва во секој случај, па на крај и воспитна си добила,па тоа било малку,да и се извиниш на госпоѓа мама. Размисли си убаво, треба да имаш маж кој ќе те подржува и кој ќе е на твоја страна,ако веќе видел дека ситуацијата меѓу вас две кулминира,требало да ја спушти топката и да пресече. Да и нагласи на бабата дека е баба,и дека само привремено го чувала бебето,бидејќи тој е фатен во рацете,ама сега мајката е тука и таа ќе си ја презеде одговорноста за своето дете. Дури и се да не е во право,тоа треба да и го каже на само и да и образложи со факти,а не да ја понижува и тепа. Пак ќе кажам,веќе си мајка,бебето е најбитно, не дека мажот не е битен, но веќе е на второ место. Ако не е подготвен да се грижи и да дава приоритет на своето семејство,кое се состои од него,тебе и дете,тогаш нека си остане со мама. Ми се гади од такви мажи - МАМКАЛА и од свекрви - ВЕШТЕРКИ.
Јас мислам дека мажот веќе одлучил кој му е побитен со тоа што кренал рака врз штотуку породена, ранлива жена, која баш сега треба да ја третира како кралица. Искрено, најискрено се надевам и молам дека таму нема да се вратиш душо. Си се спасила навреме, себе и твојата принцеза. Се што треба е да и дадеш неа љубов и грижа. Такви гадови не се менуваат, само ти ќе се смениш со тоа што ќе научиш да трпиш и патиш. Ти посакувам многу среќа и разум.
Bravo bravo devojko go napravi ova sto nemam hrabrost jas da go napravam ova isto mi se slucuva I na mene I nez zasto trpam
Синоќа сум те мислела девојко, имав многу работа ама во паметот одлетував накај тебе. Вака кога читам сега, душата ми е полна и среќна сум за тебе. Овој пат ти чекаш извинување и тоа од сите до еден! Размисли убаво, не се води по тоа дете без татко не се гледа, се гледа и тоа како.
Не знам, не можам да кажам дека би била совршена свекрва. Но едно знам, а тоа е дека би потфрлила како мајка кога мое дете крене рака на своја пријателка, девојка, жена. @Miiaa
Браво душо покажа моќ покажа дека си МАЈКА Ти си Силна ти посакувам се најдобро и гушкајте се со твоето дете еден ден ќе речеш малку ми беше
Веднаш се познава каков карактер имаат и што личност се неговите, само не сакаат да го видат тоа и се лажат дека ќе се смени и мажот ќе биде од нејзина страна. За толку години не верувам дека успешно глумат дека се мед и млеко.
Zarem svekrva ti se pravi majka na tvoe dete? Pa I iskreno ne me cudi, znam sto si pisuvala I prethodno za nea.
Си се борела и мачела за детето и друга ќе му глуми мајка?! Па и за второ размислуваш?! Ај ја кудеше свекрвата, па ја фалеше, ама како го трпиш ова?!
зависи,не можам да кажам дека не си во право. Јас немам проблем зашто свекор ми е преженет и таа иако не ми е права свекрва не ми згрешила а колку може помага и да нешто не и е по ќев секогаш се разбираме и не се лутам не навалувам нити таа има нешто против мене. Но од она што го гледам од блиски луѓе можам да речам дека да,некои снаи веќе ги знаат карактерите и многупати рекле што ми е гајле каква е јас со неа не се венчав не сум тука за неа и си тераат една контра друга а исто има случаи каде свекрвата цут жена, а после години се прави газдарица а снаата тука е само гостин.
Пред да судиш вака на неосновано најмалку што можеш е да отвориш мислења на девојката и ќе видиш дека редовно си пишувала во темата за трудници, времињата се совпаѓаат, термините што ги користи се нешта што може само жена трудница да ги знае, пример лекарства, доктори, изрази и тн за кои јас немам врска и да сакам да тролам ќе ме фатат одма.. Друго и за свекрвата има пишувано дека е проблематична одамна, неколку месеци уназад и сега не сме ни на филм ни па некој е толку болен ни па нешто ќе добие ако со месеци планира и седи и пишува мислења една цела година за на крај по толку време дојде до кулминација, да те истрола тебе како таа божем имала бебе и проблем голем. Нема смисла, логика нема и подобро е некогаш да си поќутиш него колку да кажеш нешто да треснеш глупости.