1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.980
    Допаѓања:
    13.749
    (fingers):rofl:

На irrelevant му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Da da ama si gi pokazav zabite I sega malku se drze na strana I rekov moe dete moi pravila I ne e dotolku veke

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kikickaaaa

kikickaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    28
    Zdravo. Mi treba mislenje , sovet bidejki navistina ne znam so kogo da razgovaram za ovoj problem sto go imam. Imeno, vo brak sum skoro 2 godini , rodiv since pred mesec i pol. Super se snaogjam, na doenje sme nemam problem za nisto vo vrska so nego. Ona sto me nervira i maci e pristapot na svekrva mi kon deteto. Zaboraviv da napomenam deka ziveam so svekrva, na isti sprat. Znaci na sabajle 2 saati odkako ke go nadojam maz mi go nosi kaj nea u soba da spie so nego, za banjanje prva e da bide prisutna, koga premnogu place mi go zema od race da go smiri kako demek sum iscuvala jas deca ne znaes ti rabotava. Dali preteruvam ili navistina e za zameruvanje? Premnogu se nerviram razgovarav so maz mi rece ke pravi muabet so nea a ona e premnogu svoeglava sto nema sansi da go poslusa, sum probala nekolku pati da ne i dozvolam da mi go zeme deteto od race ama dzabe e. I sega sekoja sitnica me nervira. Duri i koga go drzi i zboruva osekjam nervoza. Izvinete na dolgiot post....

На gjoker4e, FlowerPower и Ladyyyy567* им се допаѓа ова.
  4. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Зошто го прави ова????

На bibiiii, gjoker4e, Animali и 2 други им се допаѓа ова.
  5. kikickaaaa

kikickaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    28
    Demek da ja razbudi baba mu od spienje i ona ke si go uspie do nea

6. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.980
    Допаѓања:
    13.749
    Како бе да спие свекрва ти со детето? Зошто? Маж ти си е виновен за тоа. Не му го давај детето да го носи кај неа за да спијат.

На Anyshka, bibiiii, ZAHRA и 3 други им се допаѓа ова.
  7. kikickaaaa

kikickaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    28

А другиве работи???

8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.980
    Допаѓања:
    13.749
    За другите можам да ти кажам маж ти да разговара со неа, ама ко што гледам не може штом син ти и го носи за да спијат. Бидејќи сте во заедница, не можеш да ја спречиш да не биде присутна на бањање, туку да и кажеш дека ти сакаш да си го бањаш, мерак ти е (твое дете е), она може да стои и да гледа и ако побараш ти, да помогне, а не да ти држи предавање што и како... Така и за земањето од раце. Следен пат ако ти го земе, ти одма земи си го.

На Anyshka, bibiiii, candy.cane и 3 други им се допаѓа ова.
  9. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.286
    Јас на пример не отидов во друга фамилија, си оформивме наша со маж ми. :)

На Ivan4e04, CameliaMiller, Macito007 и 22 други им се допаѓа ова.
  10. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.978
    Допаѓања:
    21.188
    Не претеруваш.
    Овие свекрви изгледа некој страшен вирус ги има фатено.
    Не се нормални,жими се.
    :@ :@ :@
    Ти ке си чуваш твое дете како сакаш, нема што таа да се меша. Нема да дозволиш да ти го грабне од раце. Не и го давај,и кажи и ЈАС сум мајка и јас ќе го смирам.
    А маж ти,ако сака да те поддржи,нема да носи бебе кај мама на спиење :shake:
    Бебето треба да е со тебе и пред,и по цицање,и додека спие,и додека е будно.... И секогаш.
    Ако е на страната на мама, бракот е осуден на пропаст,а и твоето мајчинство. Откако ќе престанеда цица,ќе спие со баба,таа ќе му дава
    да јаде,ќе го бања,пресоблекува,шета, а ти ќе бараш дозвола да му пријдеш на твоето дете. Наместо да е обратно. Реагирај на време!!!!!

На Anyshka, Abeja, bibiiii и 7 други им се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    оправдување за таквиот однос на свекрвата нема,ајде ќе речам баба е па ќе посака да помине време сп внучето но таа да го зема да го успива ило незнам што? Маж ти ли да го носи? Можам да разберам ти да појдеш да речеш причувај го ако не ти е тешко колку да сработиш нешто набрзина или да завршиш некој работа ама тоа да е тебе ко ќе ти одговара а не на маж ти или нејзе ко ќе и текне

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Прво, ќе си го седнеш маж ти и ќе си направите муабет. Ти и тој сте родители на тоа дете и околу одгледувањето, доење, спиење, бањање...ќе си поставите вие ваши правила и ќе си правите како сте одлучиле вие, сеедно што сте во заедница, тоа дете не е дете на сите вас таму туку твое и на маж ти, а неговите се баба и дедо и си имаат таква улога во животот на детето, сеедно што живеат под ист кров со него - ќе си ги седнеш сите и ќе им го кажеш својот став.
    во многу бракови по доаѓање на бебето се нарушуваат односите, мајката е тазе мајка, се радува за чедото кое си го чекала долго време, а од друга страна па и свекрвата се радува на прво внуче, моите свекор и свекрва кои имаат два сина, кога ја родив ќерка ми велеа внуче се сакало повеќе од родено дете, значи нема потреба од натпревар кој повече го сака детето и сл. зошто си има родителска и бабска/дедовска љубов... се надевам ме сфаќаш.
    да се испокараш со свекрвата лесно е, ама после ќе ти биде пеколен животот под ист кров чим сте.
    прво на маж ти ќе си му кажеш - баба нема да ја буди бебето и точка. ако е тоа традиција кај вас, еве од утре место маж ти да ја носи, оди и на свекрвата ти во соба со бебето и разбудете ја и одма врати си се со детето во твоја соба, само појави и се над глава и речии ајде спанке, кафето ти е готово и излези. ќе и стане непријатно и ќе станува пред вас во иднина.
    ти го зема бебето од раце?? нареден пат кога ќе го земе, речи и еееј супер, облечи се и излези си, наполни кадата и кулирај.. ако го доиш одмолзи млеко и остави и, дотерај се и остави ја нека го чува.
    секако детето сега е мало, јадење, пресоблекување, капење...нема ни да се сеќава на овие денови или дека повеќе спиело со баба... како ќе расте така ќе си знае која и што е мама, а која и што баба.

На gjoker4e, mal.ecka, supergirlmb и 3 други им се допаѓа ова.
  13. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.970
    Допаѓања:
    45.668
    Јас читам и не можам да верувам и за предходната членка и за оваа, абе жени мајки сте, утре ќе треба да му покажете на детето дека треба цврсто да биде во своите ставови и ќе треба да покаже заби ако некој прави нешто што нему му смета, па како планирате да го покажете тоа ако и вие немате доволно цврст став за ваква ситуација.
    @kikickaaaa значи тоа е твое бебе, твое и на маж ти не на баба му и на дедо му, детето треба да е со мајката, да јаде со неа, ако плаче да биде со неа, ако го бања таа или таткото да го бањаат, ако сака да е на само со детето да биде на само, ако сака да спие до неа да спие до неа, а не ќе го надојам и сеа ќе оди баба му да го гушка. Глупост. Ако и се побара помош на бабата за некоја од овие работи нејзино е да ја даде или одбие, ама да се понаша како мајка на детето, молим лепо ќе и покажам каде и е местото.

На Anyshka, Abeja, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  14. kikickaaaa

kikickaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    28

Реагирано е . Сабајлево си го успав јас. Свекрва ми отиде на

Napraven e muabetot. Se ceka reakcija, sabajlevo so mene si bese bebceto. A denovive sami sme doma, svekrva mi na pat e. I tvojov komentar mi ide na maz mi da mu go pokazam. Hahaha

На gjoker4e и hello-kitty.90 им се допаѓа ова.
  15. Охрид88

Охрид88 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    248
    Да си жива ме изнасмеа хахахаххх

На gjoker4e и WildMk им се допаѓа ова.
  16. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    106.319
    Покажи му :*

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Охрид88

Охрид88 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2018
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    248
    Јас ко се породив пред 6 месеци во охрид,имаше една мајка породена месец дена пред мене,ама нешто не беше во најдобра состојба мајкава,а бебчето супер си беше,ама си беше тука со неа! Значи колку шо успеав да разберам женава имаше притисок 220 со сто и кусур,ама бебето си беше со неа..зато малку чудно е ова...

На gjoker4e и WildMk им се допаѓа ова.
  18. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Се зачлени на:
    10 септември 2014
    Пораки:
    1.643
    Допаѓања:
    9.538
    Па и малку претеруваш и ќе почне се да те нервира. Имам другарка која сега има бебе и живее со свекрва во заеднички стан. И по некогаш го носат бебето да спие кај неа за таа да одмори или да заврши некоја работа. Го бања, го смирува итн.
    Полесно за неа.

Не правите проблеми ако сака да го бања нека го бања, ако сака да го смири нека го земе. Остави ја ќе и помине меракот. Зошто да имаш кавги со твојот маж и да си правиш нервози за глупости. Уживај си.

19. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.576
    Па баш и не е така. Нема што ако сака свекрвата да и се удоволува баш. И мајката како мајка има мерак посебно ако е прво дете, прва радост. Плус бебињата брзо растат, тоа време не се враќа назад. Свекрвата си одгледала свои деца и треба да е свесна за тоа и до кај треба да оди, ако самата мајка сака свекрва и да и бања, чува и заспива бебе во ред, ама ако нејќе нема што тука да се дискутира.

На Anyshka, Ivan4e04, flower55555 и 23 други им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.815
    Допаѓања:
    163.131
    Не знам како ви звучам, ама ваквите мажи веќе си имале жени, нивните мајки. Само си нашле други за да им родат дете. Со почит према вас и токму од таа почит ви го кажувам ете баш ова.
    Језиво и болно.
    Посесивни мајки на мажи и мажи кои не знаат да се носат со посесивните мајки е страшна факд ап ситуација... за посматрање всушност.
    Како бе баба му да го чува? Природно ли е тоа?
    Искусна ли била она кога родила дете? Не. Епа така не сте ни вие и ќе станете со тек на времето. Тоа не е помош, тоа е нешто друго, тоа е изопаченост. Страшна изопаченост. Бесни жени, незадоволни од својот брак и се исполнуваат на овој начин гледајќи во своите синови замена за мажот, а од друга страна синот за нив е идеалниот маж зошто токму они си го изгледале.

Бегајте подалеку и нека не ве плаши иднината. Секако ќе ви биде посреќна него ли во таква средина.
    Па во затвор жените кои раѓаат не ги двојат од своите деца. За вакви работи они можат да лежат у затвор.
    Им пресушиле јајниците па ќе завидуваат на младоста.

На Abeja, Ivan4e04, moonlight-girl.55 и 26 други им се допаѓа ова.