Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    9.121
    Допаѓања:
    221.257
    Несовременоста не е изговор за да прави ненормални работи како земање на новороденче од родена мајка, пре би е болест некоја.
    Само стручна институција за неа.
    И подалеку од такви.
    Крај краева секој по заслугите.

На Anyshka, CameliaMiller, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.553
    Допаѓања:
    139.856
    Свекрва ми еднаш не ме послуша, ништо не и реков, само ја погледнав лошо.
    Маж ми рече, ако сакаш дете, ќе чуваш како што мајката ќе каже.

И сега поубаво од него го чува. Имам извештај за се у текот на тие 8 саати, јаде тоа што ќе кажам, оди надвор кога ќе кажам.

Едит. Сакав да кажам, доста и беше на мојата 1 поглед и еден муабет. Некои треба повеќе. Ама ако не кажете нема да знаат.

Последна измена: 8 март 2019
    На Anyshka, CameliaMiller, manako1 и 6 други им се допаѓа ова.
  3. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.295
    Допаѓања:
    37.190
    И мојата ми го земаше од раце кога ќе заплачеше и му викаше не плачи нема да те земе мама!

Не претеруваш!

Едноставно не очекуваме да не снајдат некои работи и еве јас не знаев како да реагирам не бев свесна што ме снајде. Гледаш жена, нормална, мајка на маж ти, а кога ќе дојде бебето на свет се претвора во нечовек и започнува твојот пекол, хорор. Се приклучуваат нејзините комшивки, сестри, мајка и сите зборуваат и прават како неа.

Јас искрено ги мразам сите свекрви, ретко која има нормална. Читајќи ги последниве страни се прашувам само уште колку вакви/ слични или полоши случаи има. Мајчинството треба да е најубавиот период, а ете мене ми беше најпеколниот во мојот живот.

И немојте со муабетот еј мојата добра е, а не живеете заедно. И јас сега не живеам и нормално добра е кога не ја ни гледам.

И аман од мажите мази на мама. Нека си останат со мама цел живот и нека си ебат векот. И нека почнат да раѓаат свекрвите нека ги остават на раат снаите.

На Anyshka, VDT2906, flower55555 и 16 други им се допаѓа ова.
  4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.522
    Допаѓања:
    288.767
    @kikickaaaa вината ја гледам во твојот сопруг. Што има он да оди, да ја буди жената, за детето повторно со нејзе да презаспива.
    Ај, да идеше да ви тропа на врата, да ви го зема од постела... ќе сфатев. Вака делува како он да сака да си се наспие на раат па бебето го носи во друга соба.
    Во однос на другото, па доколку некој од спиење те буди и ти го носи неговото дете, а во случајов родител на тоа дете, ваљда си помислила дека не сте вредни, па си ја зема слободата што маж ти и ја дал.
    Разговарај си со сопругот, потоа и она ќе си ги помести границите на понашање во текот на денот. Ти си мајка на тоа дете и верувам дека сама можеш со се да си се справиш, без нејзина помош. Разговор и се надевам ќе се среди.

На Anyshka, CameliaMiller, candy.cane и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Girly90

Girly90 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2013
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.107
    Амин!:bow:
    Тоа е тоа што ме нервира највише. "Ај бе ти, еее какви ги има твојата арна е. Бар имаш ручек дома, еее знаеш ли што значи тоа. Бар имаш дете кој да ти причува до вц дур идеш".
    Ма у пизду сите, убаво ви е кога си се ебавате кај ви стигне, расфрлани гаќички, гола од бања и дрн дрн, ваму само за ручекот се фатиле дека еве глеам сите што не живеат со свекрви греота гладни се. Кој не живее не може да збори како е 24часа да си под ист покрив со туѓ карактер кој патем не е твоја мајка и ако и повишиш тон или кажеш нешо непромислено нема да реагираш како што би реагирала со твоите, напротив под нож си уште толку.

И мојата се сакаше детето да го бања пошо на син и рацете му се треселе, зарем јас не сум свесна, па сакам да му падне детето од раце?! Еднаш се свртев и реков ние сме родители, тоа е наше дете и ние ќе го бањаме а син ти откако 2 пати ќе го избања, трет пат нема да му се тресат раце. Ама па се рљзбира некогаш мојава од збор, инаку си сака прво старинското да си покаже дека она е главна

На Anyshka, Ladyyyy567*, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.553
    Допаѓања:
    139.856
    Ова за мене? Па мојата имаше периоди кога секој ден идеше оти мораше. Ако не чини, секако нема да чини, 8 или 24 саати. А ручек 15 год сама си правам.

7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.295
    Допаѓања:
    37.190
    Не.
    Пред некое време читав во Свекрвите и снаите задоволни. Сите што беа задоволни живееле одделно.
    И јас моментално немам што лошо да пишам бидејќи не живееме заедно.

Не е исто @Cka . Најтешко е да се живее со свекрва. Нема потешко. Сега нека дојде и цели 24 часа ќе ја истрпам и ќе си оди.

На Anyshka, Ladyyyy567*, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.498
    кога свекор ми се прежени и кога им се роди дете мајка на свекор ми исто така правеше,ќе и го земеше детето и ќе ја избркаше надвор као демек не знае таа ништо. И еднаш женава на сета нервоза како собра сила не знам и го грабна детето и ја исфрли старата буквално надвор од соба. Кога старата се пожали кај свекор ми жената што направила свекор ми и дал одговор да си ја гледа својата работа а не детето зашто детето има мајка

На Puffy2019, gjoker4e и bibiiii им се допаѓа ова.
  9. Bojana 123

Bojana 123 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    211
    Браво. Така е.

10. svami

svami Истакнат член

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    251
    Јас во последните два проблема не видов повеќе вина кај свекрвите отколку кај снајкиве на кои веројатно повеќе им одговара да си поспијат и полежат отколку деца да думкаат цела ноќ. Е после сметала свекрвата оти го бањала. Не можела она да го облече бебето, со царски била. Боже ме сачувај (facepalm). Колку блиски имам што родиле со царски и дома ги чекало уште едно 2-3 годишно дете, и куќа и домаќинство и се снашле и издржале. Ама не... Полесно е јас не можам, нека седи кај свеќи троа да одморам.

На mal.ecka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.190
    Допаѓања:
    13.623
    Јас живеам со свекрва она на долен спрат ние горе, ист влез, заеднички сметки, скоро секој ден заедно јадеме.
    Немам што да се пожалам повеќе ми помага без неа не знам што ќе правам искрено сегаа посебно кога останав бремена пола од работите дома она ми ги сработува ама се со осет и прво прашува дали може, дали сакам.
    До карактер е и да живеете во различни држави ако е несалам, пак ќе имате проблеми со неа.

На Anyshka, Dust, Охрид88 и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Pa mazot nemozese i ne e ok za se da se mesa neli majkite se po cel den so bebinjata si imaat fateno red za se jadenje spienje setanje i sl i nema sto da se mesa vo toa. A za dr raboti se diskutira sekako i toj e roditel kolku i majkata.

На Anyshka и mal.ecka им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.296
    Блазе си ти, шо ти се погодила свекрва, со која имате комплементарни карактери. :)

На mal.ecka, gjoker4e и ocicka2014 им се допаѓа ова.
  14. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    De be ajde zavisi i so zena e i jas ziveev vo zaednica pa nemam sto da se pozalam. Ne mi se smeni nesto drasticno zvotot verojatno i so sum po liberte pa si kazuvam so i kako mislam a i ne zameruvam na sitnici. I da majcinstvoto i prvite momenti se nesto najubavo sto moze da ni se desi kako majki i ne ne vi treba pomos od nikoj i za nisto pogotovo ne za bebe.

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Miiaa

Miiaa Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2018
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    289
    Значи јас не бев таа што одлучи детето да ми биде кај неа туку она и мм така си се договориле без мое знаење додрка бев у болница демек јас не искусна мајка и требва од неа да учам шо и како за бебе. И додека дојдов од болница она не го даваше бебето а и мм очигледно и имаше дозволено ја морав да чекам ако ми ја даде да ја подржам ако не сама не можам да ја земам зш сум не искусна можело да ја поврдам ја немав пресоблечено со недели она шо и одговараше тоа и облекуваше ја седам до ќерками она ми вика да се иставам за да ја нарани и мн др работи кои ги трпев за да биде ајде се во ред заради ќерками после толку години чекање на бебе за да бидеме среќни испадна се наопкау работи кои на крај завршија лошо за нив си ја земав ќерками и си заминав имам најголема подршка од брат ми и мајка ми и сеа ќе им докажам дека и неискусна мајка знае да биде мајка а на мм му кажав ако ме мислеше за неискусна и дека незнам да се грижам за дете за шо ствараш смејство со мене

Последна измена: 9 март 2019
    На Anyshka, Ivan4e04, CameliaMiller и 29 други им се допаѓа ова.
  16. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Се додека вака размислувате не знам зошто очекувате помош од мажите.
    Детето е на двата родитела, не го донела мајката во чеиз за само она да знае најарно.

На Sexybaby86, vitamina, Harper и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Ursi

Ursi Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    1.384

Добро си му рекла, но требало порано уште кога почнале да ти го земаат твоето чедо кое ти си го носила 9 месеци под срцето, ти си имала болки во бременоста и на пораѓај, ти си била таа што си се чувала 9 месеци бидејќи во себе си носила друг живот, ти си внимавала што си јадела да би ги имала ќерка ти сите витамини.
    И после не си имала искуство маж ти би требало да те гледа како негов херој ти си му подарила ќерка.
    Но, ни тој не ја заслужува затоа што не ја почитува мајката на ќерка си.
    Така да остани си кај мајка ти и чувај си го бебето, уживај во мајчинството.

На Anyshka, CameliaMiller, Sexybaby86 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Hhhhh kolku samo gi izvrte site zborovi do eden naopaku. Moze si go rodila i ostavila so mt da go gleda i odma si trgnala na rabota pa on odlucuval kaj vas kako ke mu bide sekojdnevieto na bebe. Neznam kade toa procita deka ocekuvam pomos od maz za bebe? Mozda ako go procitas povtorno ona sto go napisav ke sfatis sto sakav da kazam.

19. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Не не разбирам. Оти се што правам јас прави и мм, освен не може да дои.
    Се друго може. И заспива, храни, игра, пресоблекува, бања.Баш се.

На CameliaMiller, Dust, happygirl и 11 други им се допаѓа ова.
  20. Abc07

Abc07 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2018
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    1.407
    Komentarot bese pisan vo kontekst na toa deka dodeka mm e na rabota po cel den jas sum taa sto odlucuva za bebe. Sigurno nema da zvonam na mob na sekoi 5 min i da prasuvam jas ke pravam ova ili ona so bebe... jas si go znam najdobro bidejki sum so nego po cela den i navecer. A koga e sloboden se ufrla vo site aktivnosti i me prasuva sto i koga se pravi. Bidejki mama e mama i mu go znae redot... se nadevam deka malku od malku me razbiras sega

На Anyshka, WildMk, eli25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.