Свекрвите и снаите – проблеми

Discussion in 'Брак' started by zdravkova, Dec 1, 2009.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Со еден пост од пред некој ден мислев сме го допреле дното
    Не , не и не
    со секој нареден пост одиме подоле и подоле под земја
    Зарем е можно????
    Жени брееее отворите очи борите се за вас и вашата фамилија не трпите секакви тортури од некој наркомани,психички нестабилни особи аман

Alisa22, Novella, Skorpija25 and 4 others like this.
  2. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Апдејт за мојата золва за која пишував дека многу има мерак да спие на мојата спална. Кога бевме за нг за Мк ја заклучив спалната, другите соби ги оставив отклучени. Е сега на госпоѓицата многу и се јавил мерак за бањата. Без срам кажува дека поради тоа што со татко и насабајле да не се чекаат на ред, таа си се преместила во нашата бања да си ја користи. Значи стварно не можам да сфатам како може некој да нема ниту малку осет :@ ниту да знае за граници на приватност. Ама сега кога ке си одиме ќе заклучам ама баш се'. :@

3. AngIv

AngIv Популарен член

Кога дојдов снаа и кажав дека сакам во стан да живееме со мм свекорот велеше ние кука на 3 спрата направивме слободно средете го вториот спрат, тој што е на вториот и третиот спрат е негов а другиот син ке слевне доле кај нив, моите родители во спрстот кај што живеам уложија 10 000 евра за да го средиме и да си знам дека се си е мое, а девер ми држи една соба на нашиот спрат, средена на готова со се, и после август месец оваа година да му се спрема соба доле, ама до тогашако продолжи вака незнам како ле го истрпам, не би отиша под стан под кирија бидејки се е средено од мојте родители зошто да плакам кирија

gjoker4e likes this.
  4. Dentina

Dentina Форумски идол

Pa dobro, eve se si znaesh. Ke istrpish. A za tretiot sprat a bogami i vtoriot ako ne vi go prepishat, ne go rachunaj za vash. 10000 evra na sud vredat samo ako tvoite cuvaat smetki.
    Plus ako najde zena, mnogu verojatno deka ke gi lansiraat na treti. Ako ne, pak po zakon mu sleduva.

Animali and Meckicja like this.
  5. AngIv

AngIv Популарен член

Неможе на трети тој поради здравствени проблеми затоа и кажаа ддка ке е на први бидњјки и на него најмногу му одговара да е на приземје

6. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Седи тогаш и бриши туѓи г₩₩на

sofi2107, Meckicja and haruki like this.
  7. danichap

danichap Moderator Staff Member

Не ми е логично.
    Едниве казнети со свекор и свекрва да седат а другиве не еден туку два спрата да имаат на располагање.
    Штом само си 10 000 сте поминале па бил ок среден, не било гола карабина. Ова барем од мое скромно искуство со реновирања и цени.
    А оти на синот собата ја средувале во спратот на братот?

Или ти му ја среди, за на готово со вас да си седи и он?

Anyshka likes this.
  8. FVP

FVP Популарен член

Чекај бре. Нема потреба што ти да се селиш. Прво ти разговарај со твојот бескичмењак маж кој се плаши бато што ќе му каже, и кажи му дека не е во ред тоа што твојот посерко девер се понаша така, и без разлика дали имате бебе или не треба да има осет. Ако твоите дале 10 000 ти не си дојдена туку така имаш удел во тој дом. После тоа ти ќе му кажеш на девер ти да си ги собира говната после него и да си оди од вашиот спрат. Се додека ти не си дадеш на сила ќе те серат и тбе и се што имаш ти во тој твој дом.

Anyshka, Meckicja and WildMk like this.
  9. AngIv

AngIv Популарен член

Jas ja srediv bidejki trebase koga sreduvavme da slevne kaj niv pa na svekor mi i svekrvata i ispadnale finaans. Problemi i odlozija za ovaa leto

Kako sto napomenav poradi zdravstveni peoblemi problem mu e i vtoriot sprat a ne pak treti, zatoa kazaa da bide dole so niv

Last edited by a moderator: Mar 17, 2019
  10. Dentina

Dentina Форумски идол

Ok e seto toa, ama ZAKONSKI mu sleduva pola, toa sakav da ti kazam. Ima luge drzat sprat a ne ziveat tamu, za decata ili ne znam kako. Toa shto tebe ti odgovara toj da dobie 1 sprat a vie 2 e druga rabota. Sega ispagja i invalid e , moze zatoa pravi toa shto pravi ili pa ne moze da koristi neadaptirano wc. Kako i da e, i toj si e "kaj majka" kolku shto e i maz ti. A za 10000 evra ako nemate potvrda, dzabe si gi rachunash. Za zal. Zashto znam zena koja ne moze da pripari iako vlozila. Nema dokazi, gi vlozila so dobra namera a ne sucuvala smetki

Meckicja likes this.
  11. AngIv

AngIv Популарен член

Jas ne ni pobarav dva sprata, kazav sto kaza svekorot, gajle mi e zatoj sprat dovolen mi e ovoj

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Абе нема да ги смениш, ама адаптација мора.
    Секој поединец во заедница, мора да прави отстапки.
    А ако до толку, не сака да се промени ова, што е навистина гадно.... па искрено, и подобро ич да не се врати во таа куќа.

Маж и', ако ги сака доволно, ќе напрај се' да им обезбеди асолни услови... дали во сегашното живеалиште, или во ново.. сеедно

Аааххх.. шубо.. и вие сте од тие што ги 'врзале'.
    Прво свекор ти со куќата, па и твоите со инвестирањето, во нешто шо не е твое...
    Жал ми е

Last edited: Mar 15, 2019
    Meckicja likes this.
  13. AngIv

AngIv Популарен член

Moe ne, no na soprugot da, spratot t. E delot na soprugot mu e prepisan

Meckicja and WildMk like this.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

И то е нешто.

15. AngIv

AngIv Популарен член

Bez razlika dali e invalid ili ne, dali snaata zenata na brat mu e taa sto treba da cisti po nego, neli za toa postojat roditeli, jas sum na spratot koj sto mu e prepisan na soprugot i si go smetam za moj, ne sum jas dojdena za sluginka da izigravam po nekoj zatoa sto na toj nekojj mu odgovara sto deka padnalo tamu da ostavi, bitno da se doterame i da izlezeme toj sto e doma neka mu ja misli

elena.mak, Skorpija25 and Meckicja like this.
  16. FVP

FVP Популарен член

Ок човекот не може да се гледа сам себе, тогаш треба да разговараш со сите од твојата фамилија да направете план како може да го решете тој проблем, дали со негово селење на првиот спрат, градење на подобри услови за да може да го користи тоалетот, или пак мајка му, татко му, или маж ти да му помагаат. Доколку тие не сакаат, најмете болчничар кој ќе му помага, бидејќи ете ти имаш едно бебе за гледање веќе.

WildMk and Dentina like this.
  17. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

@Anglv Зарем на првиот кат нема соба за него моментално? Така полесно ќе му биде штом не може на втор или на трет кат, а вака на втор кат е ете.
    Доволно е соба со еден кревет, кујна и купатило ќе користи од свекрвата.
    Јас ве замислив сите на еден спрат, вака штом секој си има свој спрат ете летово ќе се пресели доле, за некој месец значи. Уште надворешни скали ако имате и немате гајле.

18. AngIv

AngIv Популарен член

Човекот одлично може дс се гледа, проблемот е што со едната нога малку накривнува, и како одминуваат годините се потешко му е качувањето по скалии. Значи способен е за се.
    Лигав галеник на мајка и то е то. Си прави што сака

19. anggell

anggell Форумски идол

Секогаш не е во тоа да си само одделен верувајте. Мојата живее 120 км од мене жива глоба е. Само што кај мене нема овака, онака, одоколу ... Моја куќа, мои правила. Јас сум најлошата снаа, затоа што имам свои правила за моето дете, за мојот дом. На убав начин не разбираше, односно разбираше ама така и одговараше. На два пати и нагласив многу убаво, јасно и гласно, се навреди дури, ама јас не ја навредив во никој случај.

Жени, викнете, заземете став, немој да мислете дека мажите секогаш се на страна на жената, повеќето мажи најпрво испитуваат терен колку можат да газат по жената, не сите ама повеќето. Јас од мм ништо не кријам, кога и се обраќам нејзе пред него зборувам, ниту ми пререкол нешто, а и да ми пререче, жал ми е ама за мое дете никој не одлучува. Ако не сака така, изволте кај мама. Јас ако така гледам поддршка од никој би немала, дури и моите ми велат попушти помлада си. И што ако сум помлада, да ми кажува кога дете во градинка да носам, каде на свадба да одам, на кој поклони да купувам, колку пати во ден да ми јаде мое дете?

Нека ме извинат сите, ама најмногу себе се сакам, затоа што на моето дете му треба нормална и здрава мајка, која е среќна, а не да губам нерви од некој. Се додека му попушташ на човек, на глава ти се качува.

Anyshka, Harper, Svetoslava and 25 others like this.
  20. Emy867

Emy867 Форумски идол

Тогаш, да ја викаш мајка му да му ги чисти гомната.
    Или, крпата со која што ќе ги исчистиш ти, на муцка да му ја ставиш. Се додека така прави, се така и ти ќе правиш. И на тебе ќе ти смрди, ама и на него.