Свекрвите и снаите – проблеми

Дискусија во 'Брак' започната од zdravkova, 1 декември 2009.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.699
    Допаѓања:
    40.070
    И реков вчера. Ми рече добро веќе не ја носам никаде со мене и ми заклопи. Маж ми вика јас на лош начин сум кажала. Зошто па јас секогаш да внимавам што да кажам а тие не? Цел ли живот треба да им се плашам и да пазам што како да речам, да не згрешам за да не се налутат?

Година и пол мир немам од нив. Осеќам како да живеам за нив, како да немам вистинска фамилија со маж ми и детето и се се врте околу нив. Секогаш јас да ќутам, јас да не преречам, се они да не се налутат, а на крај јас плачам и се нервирам поради нив

На Anyshka, Harper, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.976
    Мораш да сфатиш дека ти дозволуваш да се изнервираш.
    Најлесно е да се нервираш и караш.
    Јас би ти предложила да пробаш не да преќутуваш, туку малку подипломатски да кажеш тоа што имаш.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.699
    Допаѓања:
    40.070
    Не знам јас дипломатски и со тактика да им кажувам како они што прават. Директна сум. Не сум лицемерна како неа

На Anyshka, kukla21, ZAHRA и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.632
    Чим зависиш од неа ќе ја спуштиш топката малку и ќе пробаш да се прилагодиш на нејзиниот начин на чување.Или ако е тоа невозможно тогаш нема да и ја оставаш малата да ја чува.Јас детево сум го оставала само на татко ми и тоа на прсти се бројат колку пати.Сигурно и он некогаш погрешил не приметил дека е какан или несакал да му јаде,блузата му ја става во тренерки :lol::lol:го облекува повеќе од мене ама сепак знам дека детето е на сигурно и дека тие два три саати ќе го чува.

На Lolipop23, kukla21 и mal.ecka им се допаѓа ова.
  5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.807
    Допаѓања:
    109.736
    Извини вака, ама за мене директното кажување без пардон е безобразност. Баба ми викаше што ќе го кажеш лајно, кажи го бајно, има начин да се каже со убаво и со лошо, ти си одбрала вториот начин. Убаво ти кажаа, си кажала јасно и гласно? Јас не сакам да се шета детето ако јас не знам, крај, не мора да се одврекнуваш. Кога поише луѓе приметуваат дека нешто не е во ред со кажаното значи не е до тебе. И да, не мора ти да премолчуваш, да трпиш, да внимаваш, ама сепак се повозрасни и треба да се повнимава малце, немаат исти сфаќања како нас. Јас исто би се налутила, период е на вируси, не сакам да се носи дете по јавни места, кажано е и крај, нит на жената што го чува нит на баба, ни па на нас родителите, не ни текнало да носиме дете некаде. Пробај да го кажеш два пати со арно, ако нема ефект третиот пат ќе покачиш тон, ама не мора да се караш.

На NarCis@, CameliaMiller, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.699
    Допаѓања:
    40.070
    Не зависам од неа. Има и друг кој да ми го чува детето неколку саати. И нема јас што да се прилагодувам на нејзиниот начин, туку она на мојот, зашто тоа е мое дете, а не нејзино.

На Anyshka, ZAHRA и gjoker4e им се допаѓа ова.
  7. Grungie

Grungie Популарен член

Се зачлени на:
    6 септември 2013
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    2.243
    ИСТО леле потполно исто.. Мојата некои работи намерно ги прави иако и е кажано дека не треба. Воопшто немам доверба...

На FlowerPower му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

Се зачлени на:
    18 декември 2018
    Пораки:
    2.693
    Допаѓања:
    26.220
    Јас немам деца меѓутоа мислам дека би се налутила и јас. Не би ми било сеедно да не знам каде ми е детето. А ако и се слоши на жената или нешто му се случи на детето не дај боже,а ти си седиш на работа и си мислиш дома си е? Друго е да знаеш дали е дома или надвор, па ако помине подолго време и не се вратат да знаеш да се јавиш ,да провериш.

На Anyshka и BlackNight им се допаѓа ова.
  9. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    @forumce Од причини слични на твоите,и многу други,малата ниту еднаш не сум и ја оставила на свеки.
    Куќа до куќа сме,исти двор.
    Со се неа се работам,кај што одам ја носам,без неа 2-3пати сум излегла од што морам,мм ја чувал.
    На раб.ќе се вратам кога ќе почне во градинка.
    Многу ме потсетуваш на мене.

На ZAHRA, TeddyGrey, FlowerPower и 3 други им се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.699
    Допаѓања:
    40.070
    Значи јас не се скарав. Ја прашав со убаво . И кажав нареден пат да ми каже. А она си го изврте муабетот како што и одговара на неа. И кажав како така тука седеш а не кажуваш дека си ја носила во град со тебе. Ниту еднаш се немам скарано, оти трпам, а они како сакат си прават

Инаку не се они стари и со старомодни сфаќања.

На ZAHRA, buba4e89, gjoker4e и 2 други им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.807
    Допаѓања:
    109.736
    Епа не знам јас, сама си рече дека не знаеш да кажеш дипломатски туку директно. Јас да сум би и рекла Баба.... (како и да се обраќаш) те молам не го носи бебе по дуќани деновиве, вируси се, има грип, има морбили, да не напраиме некоја беља, шеткајте надвор ама не по дуќани. Крај на муабетот.

На candy.cane и Milobebence им се допаѓа ова.
  12. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.420
    Допаѓања:
    127.009
    И мојата скришно ја однесе малата во комшиите,јас само што влегов на минутка дома неа ја снема од двор со малата.
    Се врати со малат пиштеше премираше.
    Тоа и беше прво и последно.
    Жива се јади оти малата не сака со неа никаде.

На Milobebence, buba4e89, Sexybaby86 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.699
    Допаѓања:
    40.070
    Па подобро дирекно да и кажам отколку во завиена форма. Најмногу што мразам е некој од околу да ми кажува, меѓу редови. И затоа јас не сум таква. Кажа и нареден пат да ми каже кога ќе ја носе . На кој друг начин требаше да и кажам не знам. И не е проблемот што ја одвела, туку што не ми кажа

На Anyshka, Harper, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  14. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.807
    Допаѓања:
    109.736
    Ама сосема е во ред да ти е криво, ако некој трет не ти го почитува мислењето, било тоа баба или дадилка, не е во ред. Ако мама рекла црно е црно е, нема тука дилеми. Јас мислам дека проблем имате бидејќи работите ги решавате сами, кажете им на мажите кажи и на мајка ти, да не ја увредам јас. Со мајка му он решава проблеми, со мајка ми јас решавам, крај на муабетот. Ако е нешто озбилно нормално, ако е вообичаена работа јас решавам.
    Пак ќе речам, не знам како си и одговорила, али сигурно чим маж ти ти пререкол дека си одговорила лошо и она се налутила не било баш секојдневен муабет. Можеш и директно да кажеш ама да е кажано со фин тон.

15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.699
    Допаѓања:
    40.070
    А што мислиш дека го почитува кажаното од син и? До сега се он и кажува, ама ништо не се менува. Епа доста ми е веќе. Или ќе го почитува кажаното или нема ни да ја чува повеќе

На Anyshka, buba4e89 и gjoker4e им се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.369
    Допаѓања:
    37.469
    Јас би се налутила што не ме прашала дали да ја носи.

И јас сум за директно да се каже. Ако кажеш одоколу ќе сфати ама пак по свое ќе си тера. Ако кажеш директно ќе го дигне носот. За директниот начин сум.

На Anyshka, anggell, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.807
    Допаѓања:
    109.736
    А што те кошта да кажеш еднаш бар со убаво? Да имам алиби следен пат да речам дека минатиот пат не ме послуша сега озбилно ќе те замолам, не го носи без да ми кажеш или бар кажи ми веднаш не ми криј.

18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.699
    Допаѓања:
    40.070
    Па до сега се е со убаво кажано, ама нема ефект. Секогаш на убав начин им е кажано, ама пак си терат и не слушат. Испадна за наше дете не смееме да повишеме тон оти одма се лутат господата

На Grungie, gjoker4e, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.302
    Ако зависиш од нејзе, ќе мораш да се помириш...

20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.699
    Допаѓања:
    40.070
    Ама не зависам од неа. Од кај ви таа информација дека зависам?

На Anyshka, Black girl, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.