Значи строго чаеви од било што , кафе ич , цигари ич , строго варена храна , месо е ок , е сега мене од кечап ми се влоши мн состојбата повеќе не го користам , значи све што е конзервирана храна и зачинета не
Јас го користев овој шампон, и многу ми помогна, во последно време неможам да го најдам по аптекиве..
Најдобро консултација со дерматолог, а не препораки. Зборам од сопствено искуство зашто се миев со шампон препорачан од фризерката, си го уништив скалпот скросс, а имам себореичен дерматит. Сега косата не можам уште да ја вратам во нормала, ми се масти уште наредниот ден што порано тоа не се случуваше. Инаку, за себореја на лице, врат и позади уши, па и скалп, користам Џин Џира, препорачана од дерматолог, и помага многу. За еден ден го смирува црвенилото.
Некогаш е џабе и препораката од дерматолог. Едноставно не функционираат истите продукти за секоја од нас. И често тие што функционирале престануваат да делуваат затоа што маласезијата брзо се навикнува на скоро се‘, па затоа често треба да се ротираат продуктите. Мене веќе ништо (препорачано од дерматолог) не ми помага. Ајде и Џин Џира да го пробаме, до сега не ми е користен.
@Justicija и сите останати коишто имаат мака со ова, видите да се јавите во Струга, има еден фармацевт, изработува креми за кожни болести, мн го фалат луѓе што претходно пробале други препарати и скапи и ефтини, а не им помогнало. Јас имам др проблем со кожата, ништо не ми помагаше и нарачав сега крема од кај него, веднаш има големо подобрување. Дали ќе остане така ќе знам за неколку месеци, зошто ми се повторува, ама вреди да се проба. Не е ни скап воопшто, 300 до 500 денари беше моето, зависно од големината. Роме Санџак се вика, ако е некој заинтересиран нека ми пише во лп, ќе ви пишам тел број.
СЕБОРЕА, се' што треба да знаеме, причини, симптоми и терапија за оваа комплексна состојба. На овој интернет медиум има и што да прочитаме и да научиме. Себореа: Скалп, Лице, Симптоми и Третман на Мрсна и Сува Себореа https://mk.naturalimage.net/5018-seborrhea-scalp-face-symptoms-and-treatment-of-oily-a.html
Resenieto nekogas e ic pari.. pchelinmelem na instagram najdete go prof vrsat dostava do domasna adresa.
Mi se pojavi soborea okoly nos.. ne cesa .. mi dadoa nekoj sprej gingia ama mislam beter mi stana.. nemam podobruvanne a 3 dena go koristam.. ve molam pomos
Mi akza dermatologot demek se dolzi na stresen period a mene mi e mbogu strav da ne mi se rasiri i da ne mi ostane taka
Само што се намачкав. Супер е за суво лице, особено зимскиов период. Мислев дека веднаш ќе ја потрошам бидејќи мало е кутичето, но има уште а веќе еден месец ја користам. И убаво мириса.
Од било што само привремено ја снемува (дури и со тие 100% ефикасни лекови во странство што се 30к долари). Ми се врати пак од стрес ама веќе ја потрошив и не знам каде ми е другото кутивче