Бев прееска до аптека, ми дадоа кетозолин шампон да го ставам само на скалпот, па ќе видам како ќе биде.
Го користам кетозолин шампонот веќе две недели и уште иам чешање на главата. И уште ми стојат корупките. Зарем не делува? Шо друго би ми препорачале?
Здраво,пробај со масло правено од Марија Гален фарм,тоа и го препорачаа на ќерка ми има 11 год и веќе 1 год се мачиме со себореата,од шампони имаме побано све од најскапо до најефтино,последно бевме кај Др.Старова и ни препорача за преку недела миење со head&shoulders од ментол,а за викенд миење со медицински шампон но секој викенд со различен,и 3 пати неделно мачкање на скалпот со маслото што го прават во Марија Гален.
Се вратив пак на head&shoulders и да ви кажам се препородив. Чешањето скроз ми се намали, и раните ми ги снема. Фала бого.
Супер само гледај преку недела со тој а за викенд со медицински да не ти се засити скалпот па повторно да ти се појави.Од медицинскиве шампони кај керка ми најдобро до сега и делува sebomax biotrade.
Постои некој шампон што го трга ова сра*ево? На лице имам кај челото, веѓите и кај носот. Ама главата цела мислам дека ми е полна. Ме чеша и ме нервира што долга коса имам ама не делува уредно со првутов. А и од шампионите како ХИШ се уништува цела коса и многу опаѓа.
Blue Cap или Kelual шампон. И двата се добри и ефикасни. Само да знаеш дека се малку поскапи од обичните. Ако станува збор за себореа, може ќе треба и некаков спреј или дополнителен третман на скалпот. Доколку е само обичен првут, мислам дека ќе ти завршат работа и само шампоните.
Blue cap сум го пробала не ми помага. Ми препишаа некои шампони. Па да видам дали ќе ги најдам и дали ќе има ефект. Себореа е во прашање.
Zdravo devojki konecno ja izlecivme seboreata kaj kerka mi so sinoderm gel,go ima vo srbija vo site apteki i e okulu 200 denari.