Секс во бракот

Discussion in 'Брак' started by pharmacy, Feb 3, 2017.

1. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Се извинувам ако има ваква тема или е несоодветна право во канта :)
    За темава како сте задоволни од вашиот сексуален живот во бракот, дали имате кризи и слични проблеми?
    Како да го внесеме возбуда, како да се справиве со намалената или изгубена желба за интимни односи?

2. ADOKI

ADOKI Истакнат член

По што започна ваква тема редно би било да си кажеш како е кај тебе , што има дали е желбата намалена кај тебе или партнерот и такви ствари па после ќе си кажат сите што ги мачи ист или сличен проблем позд.. :) :) ;) :D

3. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Во ред ние си имаме мал проблем затоа што некако немам желба во последно време нззошто се надевам дека набрзо ќе се среди

Petar80, evangelina.ina and ADOKI like this.
  4. Pucemalo

Pucemalo Активен член

Period e ke se sredi :D

5. juli rak

juli rak Истакнат член

Isto i jas nemam zelba eve godina vreme od kako se porodiv i seuste nikakva zelba za seks, ne se osekam ubavo pri samiot cin i se plasam dali ke se srefi

ADOKI likes this.
  6. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Само relah i se ke bide

7. joy1

joy1 Форумски идол

Дека само од себе ке пројде-нема да пројде,може само да се влошува.Година дена без желба са секс и без уживање значи дека треба да се превземе нешто.

@pharmacy и @juli rak отворен разговор со партнерот за почеток.Не се срамете да кажете што осекате ,како се гледате себеси.Мн е нормална појавата на намалена самодоверба по порагај кај жената.Ама уште е полошо ако не правите ништо да се смени тоа.Вишок кг,стрии,опуштена кожа,умор ..се тоа може полека да се среди а влијае и те како на жената знам.

Јас често знаев да мрчам за себеси,маани да си наогам.Па мм секогаш викаше ,за мене си најубава :D може ме лажел на моментот ама бар ми даваше трошка самодоворба.

Вежбајте,купете нова облека,долна облека,оставете го детето на 2-3 часа ,пуштете филм,отворете вино и уклучите фантазија малце.

Ама со скрстени раце седејки не минува

Last edited: Feb 8, 2017
    Dadusicka, kikin, gjoker4e and 21 others like this.
  8. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Година дена не е до толку :) околу месец 2 можеби имаме мн ретко односи како што кажа зафатени со обврски со дете некако желбата ептен ми се намали скоро и да немам. Би било мн убаво кога би можела да ја оставам малата некој да ми ја чува барем 1 саат да си посветиме време еден на друг ама нема кој. Ај може е период па ќе се среди.:D:D

9. joy1

joy1 Форумски идол

Другата членка напиша една година
    Ви се обратив истовремено и на двете :)

10. pharmacy

pharmacy Истакнат член

Извини не сум разбрала:)

11. juli rak

juli rak Истакнат член

@joy1 za ostavanje nema na koj da go ostavam ni pola saat ziveam nadvor od mk i 24/7 e zalepeno maloto so mene inaku posle bremenosta se vrativ brzo vo forma nemam visok kilogrami se e vo red ama ete nekako polozbata ne mozam da ja pogodam, sepak mislam deka ke se sredi

Petar80 likes this.
  12. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

И јас го имам истиот проблем. Ама си го најдовме лекот, еднаш два пати неделно ама кога сум сама си гледам некое филмче за возрасни па после со сопругот, да му покажам што сум научила. Поубаво ми е чувството кога водиме љубов поретко не секој ден

Herrera, BoyL, KrisBt and 1 other person like this.
  13. Frose Nose

Frose Nose Активен член

Нека е живо и здраво малото никој не умрел заради секс, ќе имате доволно време откако ќе потпорасне и за секс и за се. Во овој период кога на детето му е потребно целото ваше внимание треба да се мисли на него а не да се биде егоист и да се мисли на секс.

14. joy1

joy1 Форумски идол

Свашта нешто трескаш
    Демек ако се одвои 20 мин за секс со тоа го запоставуваш детето и си егоист?Егоист си кога мислиш само и само на детето при тоа се забораваш себеси и партнерот со кого првично си крунисал љубов.Од што вака размислувате дека сексот баш и не е најпотребен во бракот затоа и толку разводи и шарања настрана има.А и да ти кажам незадоволен родител е еднакво на исфрустрирано дете во иднина.Затоа што расте и ве гледа се повеќе како се одалечувате место да се зближувате

SexiLy, Women35, WildMk and 49 others like this.
  15. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

членкава од погоре страшно многу ме потсека на некоја друга членка :?::?::?:

16. Yassie96

Yassie96 Истакнат член

Секс.... сега и така сум бремена и немам кеиф за секс многу ретко се случува 1 на 3 недели

17. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Seks imame recisi sekoj den . Osven koga sum vo " onie " denovi , ili smespreceni od drugi okolnosti ( primer poradi rabotata na soprugot ) , i pokraj dve mali deca naogjame vreme za nas . Kako i da e , seksot e eden nacin da se relaksiras i opustis , plus i korisen e za reproduktivnoto zdravje na dvajcata partneri :) Sekako deka nekogas i dvajcata nemame zelba voopsto , no gledame toa da e svedeno na minimum :)

18. majstore

majstore Активен член

Ние сме на периоди, некогаш се случува по неколку пати да имаме секс на ден, а некогаш немаме секс и по 2 месеци. Е сега кога сме во периодот на „пост“ посакувам некако да пробаме нешто ново, да експериментираме малце и такви работи. Си имам јас во главава некои фантазии но проблемот е во тоа што ми е страв да ги кажам - т.е. несакам да бидам лошо сватен од сопругата, несакам да испадне моабет од типот, „ти мене не ме сакаш, ти мислиш на друга, зарем јас не сум ти доволна и слично“.
    Јас си ја сакам сопругата и имаме мало дете, но понекогаш посакувам да пробаме нешто ново. Секој си има фетиши несакам да навлегувам во други теми но мислам дека комуникацијата е многу битен фактор во бракот - како за се така и во сексот. Така да еден ден, можеби и мојата жена ќе дојде на оваа локација и ќе го прочита овој пост, ве охрабрувам девојки кога ќе дојде момент на „сексуален пост“ во бракот да пробате нешто да ја разбудите вашата имагинација и да ги оставите сите проблеми настрана, незнам за други но јас имам да речам „страв“ од тоа да и кажам на женами што се би сакал да направиме во сексот. Мислам дека сум доста сексуална особа со голем потенцијал но понекогаш и вие жените би требало да се ставите во машка кожа да пробате да разберете како нашиот мозок функционира за тие работи.

Верувам дека со љубов и добра комуникација секој проблем во бракот е решлив, па дури и проблемот поврзан со секс.

Се извинувам на долгиот пост :)

WildMk and Momichka like this.
  19. be.positive

be.positive Истакнат член

@majstore ne sfakjam, moze jas sum greska.. vie ste stignale do brak i dete, a ti se mislis dali i kako kje bides sfaten od soprugata ako i kazes nekoi tvoi zelbi i fantazii?

Dadusicka likes this.
  20. majstore

majstore Активен член

Да, еднаш пробав и да искажам една фантазија и бев лошо сватен, и завршивме со моабети од типот, ти мислиш на други, јас не сум доволна и слично.

WildMk likes this.