Сексуалниот живот во еден брак е многу важен, но како ги извршувате овие активности доколку башето дете или бебе спие во иста соба со вас? Дали сте под штрек, дали можете да се опуштите доволно? Еве ќе тргнам од мене, моето бебе спие во креветче со прегради и ништо не се гледа, но јас сепак сум под штрек, а маж ми нема гајле. Поголемово спие со баба и , па немам гајле од неа.
Насловот на темата е двосмислен Секс со бебе ? Човек може се да помисли !, и мислам дека темава заслужува голема канта!
Насловот малку Едно "додека детето е во соба" in between, не би било на одмет. А и уште поедноставно е "Сексуалниот живот во бракот".
Јас немам деца но кога ќе имам може секс додека е во иста соба бебето додека е помало (до 2) години нормално во креветче ќе си биде.
Темава гледам нема раздвиженост, што е некако и нормално. Секое бебе барем до првата годинка спие кај тато и мама во соба, после доколку се има можност се одвојува но и немора да значи и до 2 годинки не е страшно. Па логично е дека тие 2 години не ќе постат тато и мама...освен што може да бидат прекинати зошто му се пие млекце, тој ниту толку се буди од бучава, ниту разбира ниту ќе се сеќава.
Mene deteto mi ima 3 god. I spie na sredina ne saka na strana da spie pa kamoli vo druga soba... Ama i ne mi seta voopsto, retko pravam nesto so mojot takanaren maz
Немам сеуште деца, ама сигурно не би се воздржувала барем додека е мало и не разбира многу многу. А кога ќе потпорасне ќе го чуваат баби и дедовци додека си тераме романтики.
Ме изнасмеа На темава, како порано се одвивало ова кога сите живееле во иста куќа, спиеле во иста соба со постарите, а имале и по повеќе деца?
Се чудам како тогаш сум јас направена, додека моите со сестра ми живееле во една соба. Не треба да им простам што постојам, а?
^Шала беше погорниот пост Ќерка ми не спиела никогаш во соба со нас. Спиев јас со неа првите неколку месеци и од тогаш е независен граѓанин. У спална скоро па и да не влегува.
Не се ебеле во иста соба пред децата сигурно... а тие што го правеле тоа, би требало да сфатат дека прават грешка. После 1 година од живот на детето се развива меморија...
A koj toa spomna deka temava se odnesuva na toa decata DA GI GLEDAAT roditelite kako imaat seks (ovoj pogorniov izraz tvoj ne e bas soodveten). Sekoj ke se soglasi deka se odnesuva na odnosi pomegu roditelite dodeka BEBETO/DETETO SPIE!!!
Бебето се успива прво во дневната соба или кај баба и дедо, а се секса и се заклучува вратата од спалната соба. P.S. Prijatelot користи многу вулгарни зборови, се надевам не си сексуално исфрустриран.
Кажав затоа има дневна соба, или обратно бебето да спие во спалната соба, а родителите да се сексаат во дневната соба, во WC-то тоест на машината за перење, под туш, или кујната, само да биде заклучената вратата каде што има секс, сигурно за 15-30 мин бебето нема да се расони и да ги прекине со плач .
Дискутабилно прашање е дали детето ќе ја меморија таа информација. Затоа одговорив така претходно. Моето мислење за темава е дека во принцип не треба да се сексаат додека бебето*(0-1 година) /детето*( рано детство 1-6 години) е во присуство, ИАКО СПИЕ ......! Многу добро ја разбирам убавината да си го плеснете пред спиење и да си заспиете мирно и така треба! али во однос од морален аспект мислам дека веќе над година старост на бебето не би требало да се прават такви работи. Нормален услов е кога маж и жена креираат семејство децата да имаат посебни соби. Во однос на фактот дека порано во една соба функционирале по 10 луѓе не ми кажува ништо повеќе освен за симптом за прогресивен паразитизам со шанси за инцест и понатамошни социјални хендикепи. Околностите, опшеството и социјалните динамики налагале така да биде. Они се жртви на тие срања. Секој ќе се согласи дека секое дете треба да си има посебна соба и родителите треба да си имаат посебна спална соба каде што ќе си ги извршуваат брачните обврски.
Дечко ај оди плесни се ти по глава со изразите. После втората реченица не можам ни да те читам. Многу поголема траума и последици кај детето ќе остават ваквите изрази отколку самиот чин кој НИТИ ГО ВИДЕЛО НИТИ ГО СЛУШНАЛО.