Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Семеен проблем

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од MyMar, 5 јануари 2010.

1. Vemolamzasovet

Vemolamzasovet Нов член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    3
    Не тролам ,премногу сум нервозен ,работата ја напуштив пред 2 месеци,значи ова повторно ми се случува ОД ОБИЧЕН МОАБЕТ дома се нервирам и денес дојдов до тоа стање и ги повредив..,,значи не тролам ништо,затоа и овдека пишувам ако може некој да ми каже што да правам за да не се нервирам и да не го повторувам веќе тоа ,,

2. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Па еве ти кажуваат, што сакаш повеќе? Да дојдеме сите да те смириме?
    Не, ако треба и ПАК ќе си одиш на психијатар за лекови, затоа што друго чаре и немаш.

На Tecnawinx и sj *O* им се допаѓа ова.
  3. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    Дојди до коренот на проблемот, што е тоа што те фрустрира и работи на тоа. Лесно е да ти речат оди на психолог, а добар психолог ѓавол ипол кошта, ко што сконтав, без работа си и претпоставувам и без пари. Почни сам да работиш на себе првин.
    Барај работа, дружи се, занимавај се со нешто што те опушта.
    А пред све ова, утре да и се извиниш на мајка ти.
    Афект ли или не, мајка не се удира!

На cresa-jagoda, Среќа и sj *O* им се допаѓа ова.
  4. sj *O*

sj *O* Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2016
    Пораки:
    1.145
    Допаѓања:
    3.099
    Има...да се замонаши :?:
    И не, не е ова мајтап. Сериозна сум. Дечко имаш невроза и високо ниво на стрес. Си дошол до точка да удираш луѓе. То не е во ред. Не очекувај да те тапшаме по рамо, очајно ти треба стручна помош. Ако не сакаш да ти помогни психолог и/или психијатар тогаш замонаши се. Ќе бидиш подалеку од грижите на земниот свет :| навистина немаш друг избор ако сакаш да живееш функционален живот.

5. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    Ќе биде во присуство на други монаси, што сепак е огромен ризик ако е насилен.
    Повторно се навраќаме на едно исто-му требаат лекови за да ја стави психичката состојба под контрола, затоа што и да седи сам дома, и да се замонаши исто ќе му се фати затоа што има ненормално ниво на лутина во него. Тоа може само со лекови да се смири.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.256
    Психијатар.
    И редовни сесии.
    Секоја недела, барем еднаш.
    Сигурно и медикаменти ќе ти препиши.

7. calm-girl

calm-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2021
    Пораки:
    606
    Допаѓања:
    909
    Има тема со препораки за добар психолог. Разгледај во темата, можеби ќе најдеш стручно лице за кој што си во можност да одиш.
    https://forum.femina.mk/threads/Препорака-за-добар-психолог.4220/

8. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Побарај упат од матичната докторка за кај психијатарот Боневски.

9. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.061
    Допаѓања:
    12.526
    Ене ти го коренот. Фрустрациите си ги носел дома, си толерирал баш онаму кај што си требал да разговараш, а пази ниедно работно место не е вредно за да собираш. Членките ти дадоа убави предлози, работи на себе и поправи се.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.091
    Не е таму коренот,коренот почнал да се развива кога му раскинала женската. Изгледа тешко му паднало тоа и наместо да си даде време да изветрее болката,тој само подлабоко дозволил да расне коренот и да се развива.
    Редовни сеанси на психолог,редовни дневни активности кои што го исполнуваат, редовно земање на магнезуим со б6 витамини за опуштање на нервите. За кратко време верувам ќе се среди сѐ.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.321
    @Vemolamzasovet значи, мора да се собереш малце, треба да седнеш и сам со себе да праиш муабет.Верувај ми знам како е кога ти се кратки нервите, јас на 20 години имам нерви како 40 годишна жена.До пред година дена се` ме вадеше од кожа.Ми идеше сите да ги згазам, некој нешто лошо да ми кажеше ми доаѓаше од ѕид да го лупнам.И ден денес некогаш кога ќе се изнервирам ми се гаси сијаличката ама јас најдов издувен вентил, мораш и ти.Не можеме ради нашите нервози да удираме ни криви ни дужни.Ти викам некогаш на погрешен ќе се истресеш и може да те исчука многу лошо.Земи запиши се на спорт некој, боречка вештина или купи вреќа и удирај секој ден.Јас секој ден лупам во перници дома по 10 минути некогаш и повеќе и многу сум посмирена.Пиј Б6 витамини тоа е опуштувачки, почни да медитираш.
    Те сфаќам што ти се дешава пошто јас имам anger issues ама треба и сам да си свесен за тоа.Едно е кога ќе кажеш на глас ама друго е кога ќе го кажеш и го мислиш.И плус сам треба да сакаш да се смениш во тој поглед.Џабе шо ќе идеш по психијатри

12. Jaigo

Jaigo Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    10
    Вчера ми беше роденден и ниту мајка ми ниту татко ми не се јавија да ми честитат камо ли да дојдат. Толку сум повредена ајде тука свекор свекрва не честитат никогаш ама моите... Како би постапиле вие? Инаку сме во одлична комуникација со сите

13. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.559
    Штом си во одлична комуникација со твоите, ако прв пат им се случува, може од обврски, од проблеми и да заборавиле кој датум е.

На interstellar му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.195
    Допаѓања:
    125.367
    Би им рекла одоколу.
    Ништо не ги правда.
    Роденденот не менува датум.
    Како би заборавиле роденден,особено роденден на нивното дете?
    Многу луѓе имаат обврски и проблеми,па не ги забораваат родендените на децата.

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kikica14

kikica14 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2016
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    668
    И јас сум во иста ситуација, живееме заедно со нив на посебни спратови, не ми честитаат роденден, а камоли подарок да добијам. Свекрва ми и на торта ќе дојде и ќе ми се јави и поклон ќе ми донесе, они ништо. Јас се навикнав веќе, така е со години, на почетокот ми беше многу тешко, но оставив на нивна свест, а они очигледно ја немаат. Они ми се само пример за како не треба да се понашам јас спрема моите деца...

На Mimmmaa.05 и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  16. Jaigo

Jaigo Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2018
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    10
    Vcera dojdoa po zelba na brat mi i im kazav otvoreno, ajde svekrvata i svekorot ne mi cestitat nikogas so godini ama vie majka i tatko da me zaboravite. Tatko mi se rasplaka a majka mi izvini majka zaboraviv. Kao moze da zaboravis rodenden na sopstveno dete?

17. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Животот е прекраток за да им замериш и да држиш лутина на сопствени родители. не ти падна жал кога се расплака татко ти? Се случува
    Јас не би замерила

На snegulkata, interstellar, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    А ним не им паднало жал на ќерката да не ѝ честитаат роденден?
    Мајката заборавила на кој ден од неа излегол човек?
    Мене не ми е за правдање, особено ако стварно се во нормален однос. И 10 деца да имаш роденден не се заборава. Луѓе на кучиња и мачиња им прават родендени, некој на сопственото дете не го честита.

На Mikha4, elimkd и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  19. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    И кое е решението? Никогаш веќе да не прозбориш со родителите?

20. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Не сум се нашла во ваква ситуација и искрено немам размислено што би направила, но имав период кога за сосем друга тема му се налутив на татко ми и долго време не зборувавме, мислам дема имам и пишувано по темиве. Се почувствував навредена од него и едноставно не му прозборев повеќе додека не си ја увиде грешката. Во тој период сфатив дека ми е подобро да не контактирам со него иако ми е родител отколку да потискам во себе негативни чувства и нервози заради неговото его.
    На крајот на денот, „више волим себе него тебе”…

На elimkd му/ѝ се допаѓа ова.