1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Семејно насилство

Дискусија во 'Брак' започната од aneta.oh-36, 29 ноември 2009.

1. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Dobra odluka.
    Ne se crakaj.
    Prevzemi se sto treba.
    So sreka imas i podrska toa e najbitno.
    Normalno deka nema da se smees odma,deka ke se osekas loso,si napravila golem cekor i toa e najbitno.
    Najvazno da ne se obvinuvas ti ne si vinovna,vinoven e idiotot sto si go trpela dolgo vreme.
    Poscetimu vnimanie na deteto,ostavigo toj idiot...
    Smej mu se guskajgo da oseti deka e sakano i bezbedno.

На teaiva и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  2. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Неподвижен? Само храброст ти треба. 5 цм полево? Не му го редиш. Си заминуваш. Нека фучи до утре. Неблагодарен низаеден

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Сакаш семејство со него? Божее. Не си ти виновна што те тепал. Ама ако се вратиш и покрај тепањето и покрај тоа што тоа тепање било пред свадбата, а пак си се омажила за него, па викаш пред детето ме тепа, ако го сакаш тоа дете нема да се вратиш назад. Ако се вратиш, му ја сјебувате психата на тоа дете и ти и тој заедно и ако се вратиш треба да знаеш дека виновни ќе сте и ти и тој за траумите детето што ќе ги памти дури е живо. Со добра плата, со родители кои те поддржуваат ако се вратиш стварно срамота.

Последна измена: 25 април 2020
    На Bubish26, H.VAGA, *Amethyst* и 9 други им се допаѓа ова.
  4. V.odolija

V.odolija Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2014
    Пораки:
    1.204
    Допаѓања:
    21.279
    @Peperutka letka Те молам, те молам гушни го детето и играј си со него. Тоа ти е се на светот.
    Нека осети ослободување а не стрес.

Имаш се за да го оставиш и да бидете среќни со детето.
    Имаш поддршка од твоите и сопствени примања. Не знаеш колку си среќна, некои ја немаат таа поддршка и мораат да останат со човек кој ги малтретира, дали физички или психички.

Гледам дека си свесна за ситуацијата, но не повторувај дека сакаш семејство со него.
    Тоа што детето го гледа, тоа и го прави. И за него тоа е нормално. А во случајов гледа напаѓање кое му е секојдневие и ќе му стане нормално.
    И нема да знае за друга реалност. Ќе расте и ќе верува дека така треба. Немој! Не сакаш твоето дете да расте во такви услови нели?

Посети си психолог, заради тебе и детето. За да бидеш смирена. Подобро е да бидете во мирна средина кај твоите родители, отколку во дом со човек кој воопшто не е заинтересиран за тоа во каков човек ќе израсне неговото сопствено дете, а да не зборувам дека сосема му се неважни твоите чувства и дали те повредува.

На Bubish26, *Amethyst*, Annora и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812

Dobra li si devojce,se sozede li malku?!

6. Peperutka letka

Peperutka letka Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    32
    Dobra sum :) Fala vi na site za poddrskata sto mi ja dadovte mnogu mi olesni posle razgovorot so vas. Sega sum ok i ke cekam da zavrsi korona krizava pa ke podnesam dokumenti za razvod.

На teaiva, Lolipop23, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Bravos.
    Bidi hrabra i guskaj go sonceto.
    So sreka!:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::l::l::l::*:*

На cresa-jagoda и Peperutka letka им се допаѓа ова.
  8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.054
    Допаѓања:
    49.002
    Да ме удри маж ми, знам дека и ја ќе го плеснам еднаш па може и уште еднаш.После тоа чао пријатно.
    Ма ни нервоза, ни афект, ни стрес, ни под дејство на алкохол НИШТО не оправдувам.
    Според мене оној што ќе дигне рака на девојче/жена не е маж и точка.Што сака нека е причината, и да сум крива подобро нека вика или нека искрши нешто него да ме мавне.

На edna_malecka, teaiva, thelittle17 и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.788
    И обратно.

На edna_malecka, teaiva, DojaCat и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.054
    Допаѓања:
    49.002
    Ја да се извадам од кожа сигурно ќе урлам и ќе скршам нешто.
    Се знам себеси, искрено не би го удрила доколку ептен не ме навреди.Има некои работи што стварно може да ме ,,угасат” до степен да го удрам.
    Не ме оправдува ни мене тоа, знам ама некој ептен да ме навреди ќе му ја залепам една па не маж, син на Доналд Трамп да му е :rofl:

На edna_malecka му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    Епа нели во ниеден случај не е оправдано?

На smooch, DojaCat, thelittle17 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.054
    Допаѓања:
    49.002
    Реков дека не ме оправдува, и знам.
    Не е оправдување.Ама ако толку силно ме навреди знам дека ќе му ја залепам една од лутина.Јас не би извадила некој од кожа до степен да ме удри, така да не сакам ни мене.
    Сите имаме свој праг на толеранција.

13. Mami3

Mami3 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2020
    Пораки:
    1.669
    Допаѓања:
    2.812
    Jas ne urlam i ne krsam... koga sum luta molcamm i site svakaat deka ne sooo ne e kako sto treba...
    Ednostavno ne sum jas...
    E sega mm ne e po karanjeto,ama koa ke se naluti ima grlest glas pa znae da se izdere znaci sum ja prepolnila casata:x:x:x:x:x
    No nikogas ne me udril nitu navredil se poznavame mn dolgo a 11 sme vo brak i imame 3 deca...sekako nema nikogas garancija deka ne bi se slucilo nisto vo idnina...mozi vtor pubertet ke ne fati:whew:...
    Dokolku nekogas se sluci samo ke si zaminam so se deca i ke si pokrenam razvod ne bi da objasnuvam sto i kako golem e ke razbere...

На edna_malecka, teaiva, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  14. FreeMind

FreeMind Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    40.034
    На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Никој не може тебе да те извади од кожа, сама 'се ваѓаш'. Ниту ти можеш да извадиш некого од кожа.
    Од една страна, не оправдуваш насилство. Од друга страна, нека пази да не ме извади од кожа.
    Прочитај ја темава, полна е со мажи што ко тебе им викале на жените, не ме ваѓај од кожа. Ме ваѓаш од кожа затоа те тепам. Жртвата никогаш не е крива. Не може никој да ти е крив ако не можеш да си контролираш емоции

На Dentina, thelittle17, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  16. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Убиство во Скопје сељакот да скапе во затвор во самица и темница, барем да имал совест трошка да се обесе после убиството..

17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Луѓе ова е страшно!!!
    Моник Конопова активистка за легализација на канабис претепана од нејзиниот татко! Вели дека се обидел да ја убие. Татко и ја претепал нејзе и мајка и
    Го брани мајка и а? Е од вакви жени гнаси што се нарекуваат мајки ми се повраќа. Го брани насилникот на нејзиното дете? Идиотка е оваа, не мајка.
    Во спојлер слики од Моника претепана и слики од коментари од нашите прости сограѓани со кои делам воздух. Психијатар за ваквите бре, болесни едни стоки!
    Имињава се објавени без да се кријат пошо профилот на Моника е јавен и коментарите се јавни односно може секој да ги гледа, ако треба да ги скријам, кажете ми да го избришам постов и да го преобјавам со скриени имиња.
    Screenshot_20200527-151809_Chrome.jpg
    Screenshot_20200527-152228_Chrome.jpg 20200527_152308.jpg

На Different7, flawless_, John Snow и 2 други им се допаѓа ова.
  18. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.016
    Допаѓања:
    41.327

Овие се тие што оправдуваат ќотек се оние кои велат дека ќотекот е излезен од рајот. Не знам дали да плачам или да се смеам на коментарите од што е трагикомично.

За Моника не сакам да коментирам, имам видено што објавува на твитер и не сакам да ја судам затоа што не е мое право ама што и да направи родителот нема право да ја претепа ама изгледа некои се уште живеат во минатиот век па оправдуваат насилство врз жената у стилом - сама си го барала.

На bibiiii, Different7 и flawless_ им се допаѓа ова.
  19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.329
    :|:|
    ...ама ќотекот од рајот бил нели излезен де
    Он те создал, он и ќе те убие.
    И овие во коментари, ја би отишла да ги проверам децата нивни во кое стање се, за секој случај. Али истиве битно ќе бесат дадилки и воспитувачки, ахам. Гнаси

На Angie1432, Different7, flawless_ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    39.586
    По коментарите точно може да се види кој си ги тепа децата и жената и кој во иднина ќе ги тепа, кога нема да му се допадне одредено нешто на главата на куќата. Амеби прости.

Околу Моника,греота.
    Каква сака нека е, никој не го заслужува хороров од сликиве.

На Different7, KateKane, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.