1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Семејно насилство

Дискусија во 'Брак' започната од aneta.oh-36, 29 ноември 2009.

1. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.496
    @Kalimero123 Колку што разбрав дека најмалото дете има 11 години, се работи за големо дете кое сигурно и судот би го прашал со кого сака да живее. Ти треба да имаш доказ дека она го напуштила домот и дека ги оставила децата и дека извадила лажен извештај дека има повреда на глава. Во овој случај и би го добил старателството во спротивно она го добива бидејќи секогаш децата и припаѓаат на мајката.

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.252
    Навистина?
    И јас сум со депресија и анскизоност, скоро цел живот.

На Anturium, BlackNight и Nikolina35 им се допаѓа ова.
  3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    Друже…
    Законите во Мкд одамна не функционираат,како да ти кажам…

Да функционирале како прво кога си потпишал некој документи дека не си во стабилна состојба да се грижиш за децата социјалната служба би требало да те посети. Да разговара со тебе,а не вака да ти пресудат на “слепо”. Се е со врска во нашата мала државичка.
    Трагедија знам….

Наместо да седиш овде и бараш оправдание за се,фати си адвокат и тој ќе те упати што понатака. Сам не можеш друже, имаш лекарско уверение за обид за самоубивство таа може да го искористи тоа против тебе,а веќе еднаш те направила лабилен.

Како да ти кажам живеењето со друг маж без склучен брак не е полигамија,ниту двоен живот туку само изнерверување. Таа едноставно уживала во прегратки на друг и долго планирала тоа што планирала, и удирањето го искористила против тебе како нож со две острици.

Ти треба адвокат друже, инаку таа им е мајка мораш да дозволуваш гледање на децата со неа доколку сакаат тие,не можеш да им забраниш и за тоа одлучува судот на колку време може да ја зима и да ја враќа само во случај на дисфункционално семејство каде двајцата партнери не можат да се спогодат.

На manako1, Kalimero123 и Mikha4 им се допаѓа ова.
  4. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    polnoletni deca nikoj ne prashuva a ako dobro razbra taa so csr e zabelezana deka ne zivee so mene ,i jas nikomu ne branam ,tie se vozrasni ne ja sakaat ne bi ja sakala ni ti ako te napushti i ja gledash deka te stava pred ljubojnikot
    diazepam
    tie ne se deca maz devojka nikoj ne brani a CSR neka itno si go reshi slucajot spored zakon za semejstva zashto lapaat pari oti ima i nad niv eve ti za samoubistvo (4) Тој што сурово или нечовечно постапува со лице кое спрема него се наоѓа во однос на некоја подреденост или зависност, па тоа поради таквото постапување ќе изврши самоубиство кое може да се пропише на небрежност на сторителот, ќе се казни со затвор од шест месеци до пет години. (5) Ако поради делата од ставовите од 1 до 4 самоубиството е само во обид, судот може сторителот да го казни поблаго

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.496
    Не ја знаеме ни твојата страна што предизвикало за да отиде кај друг. Можеби подолго време психичка тортура да си и правел, можеби не си и бил посветен итн. Не е се во децата само. Ако и посветен татко треба да бидеш и посветен маж. Ако она осетила дека нема маж нормално дека ќе трага по друг без разлика на годините. Така да тука не барај објаснување за тоа што се случило, кажа дека сте 23 години во брак во рок од 23 години сигурно нешто се случило сигурно на нејзе не и текнало туку така ако јас ќе одам ќе живеам кај швалерот. 1001 зошто 1001 затоа ќе има секогаш.

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    на сите членови за мојот случај и овие две теми,неверство,насилство развод ви препорачувам да погледате 3 филма
    непристоен предлог-деми мур
    неверство-ричард гир
    и со глумецот од звездена порта оној со наоцарите како зената ке го направи со лага семеен насилник
    realnosta i zivotot ne e film no ima mnogu pouka vo ovie tri filma ,realnosta jas ja kazav i pak ke kazam csr da si go opredeli toa sto zakonski e vo nivna nadleznos kazuvam vistina kako csr me dribla duri i nasilnik me napravi ama ima i nad niv a ljubojniko prvite mesec dena si zede za pravo da dojde so kola i da gi prefrli do majka im dvete kerki koj um e toa ??? koj sram golemata odbila prijaven vo policija majka im go odbranuva taa go pratila ex i ja tepal i strigal lugeto zborat ja shetal segade da mu e licen fotograf pozzzzzzzzzzz

carica se po nejzino samovolie golemo kasata vo nea 20 raboti smeni sto saka toa pravi ami namesto rabota da odi na shetanje so ljubojniko a doma gluma ,od azdis od azdis koga ke razmislam jas i neverstvo oprostuvam na tolku godini brak ama prijatelsko i intimno ama javno i da mu gotvish i cistish e toa e veke neshto druga poveke od neverstvo a i sex imashe od mene aj da ne se falam inaku da moze ima neshto ovde skrieno ljubojnikot e poznat po menjaje i umiranje na zeni edna si pocina dur taa beshe napostela toj nashol druga koja mu izbega ,pa treta pa mojata ,taa otide da pomogne na edno mesto i tamu se zapoznale se pravi lekar po prirodna medicina,pobozen precedatel e na edna sitna partija vo gradot ja zavel duhovno,demek ke i pravi lekovi za slabeenje vitko telo ,ke ja pravel golema vo partija informacii doznaeni i potkrepeni so sliki i videa od predhodnata shto mu izbegala citiram -FALA BOGU SHTO IZVLEKOV ZIVA GLAVA OD NEGO

Последна измена од модератор: 24 септември 2021
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.496
    Што и да правела тоа си е нејзино никој од тука не знае ти што си правел. Можеби и ти си шетал, а си се криел па не те фатиле, никој не знае. Тука може само на празно да муабетиме за 23 години брак се и сешто се случувало. И се што се случило од некоја причина е произлезено. Насилството не само физички туку и психички. Не треба да значи дека си само насилник ако удриш некого. Што не седна со жена ти да разговараш зошто го направила тоа?

На bibiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.088
    Да лечеше дијазепам така лесно,многу луѓе до сега ќе беа живи.
    Јас би рекла дека те совладал стрес и тоа огромен до степен да мислиш дека си депресивен и анксиозен.

Ти треба адвокат.

На Cka и manako1 им се допаѓа ова.
  9. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.252
    Тоа не е лек за депресија и анксиозност.
    Антидепресиви и антипсихотици се.

Тебе се' ти се врти околу чистењето и готвењето, а?

10. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.439
    И околу тоа дека не е насилство ако нема контузија.
    Ма само Австралија за вакви. Од затвор нема да излезе .

На Nikolina35 и WildMk им се допаѓа ова.
  11. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    zoshto mislish deka ne sme zborele pa cel zivot pregoltnuvam i trpam emocionalna tortura
    advokat ne e lekar
    znaes kako se osekam sega kako sto stapa po grb da mi aknale 4 km ispeshaceni i niz neznam kolku kuki razni kanti izdigano stanat od 4 nautro sega malku relaksiram mozok i pak gravot se krcka veke stegnav eden diazepam cisto radi grc vo muskuli vecer i eden sanoval i diezepam ako zatreba i samo fizicka aktivnos do pomalku lekovi

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.252
    Не работиш?

13. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    covek ubiv???? na moi godini nemam ni edno krivicno delo ,a pofalnici,blagodarnici,da abe cel svet go komparirashe so mene aj nekoja si tebe neka te pluka vrega,emotivno,psihicki precvakuva,majka,sestra,soprug i ti krajno izrevoltirana mavni bes cel da ja povredish ,epa dosta veke i za belja ja izdrasnuvash neka te sudat za kontuzija koj nikoj nema da ja vidi tuku draskanica jas ke lezam za tebe najgolem negativec si ama dzabe e toa e vistinata

ti citash??? ti velam pred nepol sat dojdov a koga ojdov zdroben sum alo

se shto se narekuva maz i sovremeno semejstvo i sekoe pravo na zenata duri i poveke od toa vo moeto carstvo vladeeshe carica ne car materijahalno semejstvo ,jas sluga pa itoa ne ja zadovoli od finansiski aspekt

14. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.892
    Допаѓања:
    7.626
    @Kalimero123 А што се обидуваш да докажеш на форумов? Верувам дека ти треба разговор, поддршка но веќе ти рекоа, посети психолог, психијатар и најди адвокат. Нашата поддршка или обвинување не ти се од корист.

На DoubleK, manako1 и WildMk им се допаѓа ова.
  15. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    reshen e problemot wild mk mi objasni ,sanjeva i kukla ostatokot e samo diskusija i repliciranje od toa shto navede nishto ne mi e potrebno se treba da RASCISTI csr nejzini zakonski obvrski se toa a ako ne za mesec dena so advokat vo csr za nevrshenje sluzba i tuzba na csr za shtitenje na stranka pozzzzzz

еве читко ке објаснам фала што ми одговоривте некој ме негираа јас си ја казав вистината СПОРЕД ЗАКОН ЗА СЕМЕЈСТВО штом едниот родител го напуштил семејството подолгу од 1 г бракот фиктивно престануваза 3 месеци негриза губи старателство ЕДНО МНОГУ ЛЕТНО ДРУГА ЗА 3 МЕСЕЦИ ПОЛНОЛЕТНА што има да се дискутира ,треба цср да си ја повика и да се договори околу издрзавка кога не сака усмено ,полнолетник е своја зрела лицнос кај сака ке оди незабранувам ни немозам а кој е крив што загуби старателство дури и дозволувам и малата да ја види али во присуство на постар брат или сестра да тој не се вртка таму ,ете се и е простено не ја гонам за ништо нека е насилство мада не е ама пак се дојде на мое адвокат мозе ако ЦСР не си ја спроведе слузбената долзнос и тузба ке има и телевизија имам слика со пари кај се мити цср мозе да дискутираме само како пример со отворен и искрен цовек на овие теми од искуство позззззз

megu formite na semejno nasilstvo spaga i finansiskoto -skonomsko nasilstvo isto nema samo sex neverstvo i finansisko neverstvo TOA E KOGA ZENAVI ILI MAZ VI ZIMA KREDITI I VASHATA ,NEJZINATA PLATA JA TROSHI ZA SEBE ILI NE ZNAETE KADE ,A DOMA TRPITE ZA LEB,SO DECATA I VI IDAT PUSULCINJA OD IZVRSHITEL E I TOA GO DOZIVEAV KAKO I SHTO KE RECETE TUKA

16. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    @Kalimero123 Извини, а ако нејзината плата ја трошела за неа како што велиш, кај беше твојата плата што си трпел за леб со децата?

17. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Па кажа дека таа располагала со неа. Неа ј ја давал.

На BeLLaDona23 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.794
    И пред 7-8години истото и се случи на една жена што ја познавам, а којзнае уште колку примери има. Трпеше психичко насилство од сите (маж, свекрва, свекор) и физичко од мажот и. Секогаш насмеана надвор, секогаш фина, присутна за сите и секаде да помогне, да ти се најде. А дома којзнае во каква состојба била. Еднаш доживеа нервен слом и лежеше една вечер во болница, ја посети психијатар (да не лупам ама мислам и дека на психијатриско одделение беше). Кога собра храброст да си го земе детето и да си оди, свекор и ја сопре на врата демек Ти оди и не се враќај, детето нема да го земеш. Го искористија моментот кога била во болница за да и извадат документи дека е нестабилна (ми ги покажа еднаш документите ама не памтам баш што пишуваше). Детето си порасна и сеуште си е кај бабата. Нејзе и даваат да го гледа само за неговиот роденден.
    Премногу ми е жал за неа, жената сега стварно е нестабилна, изгубена, се разболе по детето. Пропадна, не личи на неа.
    Од другава страна, кога почна бумерангот да се враќа, почина прво таткото на детето, па дедото, па чичкото. Само бабата остана жива и таа го чува, а мајката е сеуште сама. Многу тажни приказни има во ваква мала државичка.

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Да се ослободи жената која го уби монстумот, зошто да леже затвор? Секако дека ке си го цене живото и ако е во животно загрузуважка состојба дека ке превземе акција. Мене некој да ме даве што и да најдам до мене ке го маам во глава.После овој слуај мислам дека многу ке си ја чукнат главата насилници бидејќи се во опасност жртвата да не ги убие и после да му плукат сите по гробо и неа да ја подржуваат. Мораше да пукне тиква во оваа јадна државичка,

На cresa-jagoda, WildMk и NewMama им се допаѓа ова.
  20. lici1

lici1 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2021
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    52
    Pred nekoja nedela se sretnav so eden covek slucajno sto go poznavan,ne e bitno od kade me pokani na kafe sednavme i muabet znaev deka se razveduva mi kaza sto kako deka zenamu izvrsila.semejno nasilstvo vrz nego i decata i sve bilo prijaveno vo centarot i policija.Bile na sud i ona priznala sega ima.nekoj zabrani sto mislite dali sudot ke gi dodeli decata kaj nego ili nejze,a covekot malce go poznavam i nema.nisto napraveno a ona ima i ljubovnik so koj se gledaat i deka ona gi ima napustano nekolku pati mazot i decata