Od koja pricina neznam zosto izvrsila a samo znam on sto mi kaza a i deka ona mnogu go lazela i ima drug sto go poznavam mnogu dobro koj i e svaler podolgo vreme
Ne be nesum ni soprugata na svalerot E sega ke pogoduvame koj sto e jas samo kazav i prasv za slucaj sto ja znam taja kakva e a mazi slabo go znam i znam deka ona saka da bide glavna nejze ja znam mnogu dobro a nejziniot svaler I sigura sum deka nema vrska so slucajot na Kalimero
А може и да има оти не само истиот случај туку и истото прашање се поставува. Ќе си почекате и ќе видите судот што ќе одлучи, тука ние не можеме да знаеме.
Tamu mazot napravil cemejno nasilstvo a jas kako sto doznav a imal dokazi napravila zenata taka da se dve razlini raboti,i ke si vidat na sud sto ke odlucat
Што би направиле за психичко насилство? Имено јас не можам да трпам,секогаш кога ќе се искарам со маж ми ми ги спомнува бившите.Значи ми е прекурчен веќе и сакам да си заминам со дете мало ама немам каде да одам...Немам ни кој да го чува малото ниту имам работа...Дома кај моите не сакам никако,не суж во добри односи со мајка ми.Ме знам што да правам
Под итно работа да си најдеш и да зачуваш пари, или да одиш кај роднини привремено евентуално. У брак си а тој спомнува бивши? Пола кикиритка му е мозокот?
Колку ви е мало детето? Само ова ви е едини проблем што го имате? Ти на него што му кажуваш, се навредувате и двајцата? Пие, те удрил? И многу важно, сакаш и сметаш дека може да се среди бракот? Пред детето убаво живеевте?
И психичкото насилство е НАСИЛСТВО. Во моментов бидејќи немаш друг излез не дозволувај да бидеш причина за кавга за да ти спомнува бивши. Верувам дека не е тоа моментално, тој секогаш ќе ти ги спомнува. Разговарај кога сте мирни и во ,,арните,, и ојасни му дека не се чувствуваш убаво кога ти збори така. Јасно е дека тоа те вади од такт, ама немаш моментално друго чаре.
Pa neka ne reagira na toa clenkata nekoe vreme i neka vidi so kje i spomne posle toa. Bezvrska. Bivsi moze da spominja kolku saka ne gleam zosto bi se nervirala i zoso on misli deka so toa kje postigne neso
Како да не реагира кога некој свесно ја напнува со бивши на секоја караница? Сигурна сум дека членката објаснила дека и пречи спомнувањето, па зошто тогаш би го правел тоа? Или играње со нечии нерви нема врска, нека си игнорира таа? Зошто воопшто мислите дека е нормално да се игнорираат вакви работи? Не секој го може тоа. Психичко насилство лесно преоѓа во физичко, треба само навреме да се забележат знаците. @bibiiii Очигледно има некаква недоверба кон тебе од негова страна, инаку не разбирам зошто би се навраќал на твоите бивши. Освен ако не ужива да те повредува, а знае дека тоа ти е болна тема. Дали е тоа единствената причина за тензијата помеѓу вас? Често се карате?