Ви благодарам на сите за прекрасните пораки. Искрено се надевам дека еден ден скрос ќе ивчезнат траумите, можеби кога ќе имам свое семејство и ќе дадам се' од себе да видам среќна. Сакам да се обидан со психолог, психотерапевт и општо за справување со стресот. Сигурно во скоро време би побарала чаре. Мене некогаш ми помага и само ако зборувам, а некој да има да ме слуша. Не очекувам атомска бомба за одговор. Во секој случај, последните година дена намалени се траумите. Ни на душман не би му посакала нешто слично, затоа ако можам на некој некако да помогнам тука сум. И доволно е да се сака за да се успее! Чим си дадеме сами на себе поддршка, голем дел од работата е завршена. Секох може доколку сака. Гушки до сите!
И јас имам слично искуство ама повеќе имаше психичко насилство, физичко не и емотивна манипулација од типот утре е како друг и се прашуваш ти да не си грешка нешто протумачила, јас се секогаш инспирирам од животот на Ријана.. јас мислам дека тие лузни те прават моќен и посилен.
Силни сте сите што пишавте на темава. Ви се поклонувам и ве гушкам сите. И ви посакувам се најубаво во животот, да продолжите да се борите и да чекорите напред силно дишејќи со полни гради.
@Veselina23 те молам пиши барем да знаеме дека си добро… @poi ти се восхитувам на силата како ги носиш сите лузни и верувам дека твојата порака е огромна мотивација за секој родител кој се двоуми дали и кога да замине! @hellocity колку само се пронајдов во твоето искуство,и јас во иста ситуација сум била
Zdravo devojki. Iskreno neznam dali ja pogodiv temata, no stvarno mi treba sovet. Majka mi i tatko mi se 30god vo brak ama iskreno los brak, pred 5god moze da se kaze deka veke pocnuvase da zalicuva na normalen brak no ete sega tatko mi bidejki kako mlad mnogu piese sega seto toa mu vlijae mnogu na psiha tie i odat kaj psihijatar ama toj gi pie tie apcinja i plus mesa so alkohol a i plus pie drugi lekarstva. Toj preku 2 nedeli ima izlivi na ljubomora ko demek majka mi ima svaleri neznam sto a iskreno majka mi zaradi nego e povlecena od se bukvalno se rob mu e. Jas sum bremena imame mali vnuci doma toj prave drama za nevistini stvarno nema nieden prijatel ni rodi ne ne postuvaat poradi toa so si izmisluva deka majka mi so sekoj e bila. Ja se otkazav od nego stvarno ama mi e krivo jas sega ke se selam se plasam za majka mi im vikam sigurno mora da postoi care da go odneseme vo bolnica toj e stvarno mnogu bolen. Dajte mi nekoj sovet ve molam
Обично во Бардовци ги носат збркајте врски да го бутнете таму. Или освен ако можеш да си ја земеш мајка ти кај тебе дома, па он ако сака нека пцовиса од дрога и алкохол ретко кој се вратил, а колку што гледам татко ти штом меша алкохол со таблети нема абер да се оправи.
Ќе земам сукалото и што ќе ми стигне при рака и ќе го мавам. Уште да знам некоја боречка вештина секоја коска на телото ќе му ја кршам пополека и ќе се разведам воедно.
Не може во Бардовци додека сам не сака.. ја бар така знам Ептен непресметливи и мрднати ги носат без нивна согласност А он нема да сака сигурно Таму е дното на пеколот
Не може мајка ти да се разведе и да живее настрана од него, евентуално со тебе? Тоа е едно, викање полиција ако има насилство е другото. Само за пиење не можеш да го однесеш во болница, сосила не се лечат луѓе ако не сакаат да се лечат.
Се носат и таму од лечење да се оправат, веќе човеков пие лекови за смирување и посетува психијатар и станува полошо. Останува само со снимки и други работи да го стават таму додека не почнал премногу насилно да се однесува према нив. Она е бремена, ќе се породи мајка и сама ќе биде утре не се знае дали нешто ќе и направи.
И јас мислам дека е така зошто он не е веќе при свест и не може сам да одлучи затоа одлучуваат од семејството.