Ти посакувам што побрзо да се спасиш од тој човек. Јас како машко прашувам: Што е со мажите во нашата држава? Како се дозволи секој втор маж да биде насилник, еб*ти државата ако не го реши проблемот со семејно насилство еднаш засекогаш. Не знам што се случува со луѓето особено мажите, премногу агресивни станаа, жално за Македонија со вакво машко население, еј колку треба некој да е кукавица, за да дигне рака на жена која се грижи за него 24/7... Тажно....
А да ја повлечеш втората шанса неотповикливо? Си живеела веќе сама, си докажала дека можеш, зошто сеуште не си заминала? И барај си нова работа.
Zosto si so nego,zosto trips be Zeno, ni vtora sansa ni nikakva sansa, kraj neka bide, baraj druga rabota Ako treba I preselise, Ako dodatno te maltretira, sledi bara kazi mu deka e prijaven vo policija I da go prijavis to govedo. Nisto ne si dolzna Bez razlika so I da si napravila da sedis da te tepa.
Зошто трпиш? Бегај од таму. Спасувај се навреме. После може да биде доцна. Нека ти бидат за пример случувањата што ги даваа на телевизија. Таквите не се менуваат. Како што веќе пишав, еднаш ако удри, ќе удри пак.
А кога можеш сама да си живееш и да се гледаш, зошто го трпиш? Го сакаш , заради децата ли ако ги имате? Ова неможам да разберам.
Со насилни луѓе и да седиш со него и да бегаш од него е исто. Секако си жртва и секако ќе те најде и ќе ти наштети. Јас бев жртва на 17 години од психопат кој ме прегази намерно со кола со последните зборови : ако не бидеш со мене нема да бидеш со никого. Луѓе, не знаете дека и со него и без него сте во опасност. Нема спас. Ако не успее полиција да ве заштити (а тие отпосле се активираат кога ќе настане последица) не знам кој. Мама тато бато можат или да го утепаат или тој нив и пак си во штета.
За такви само ќотек. Последните пари дај ги на некој да го претепа. Или па сама да го убиеш и така во Мк нема закони, ќе лежеш само 3год и ќе излезеш. Друг спас нема. Незнам дали ме имаш читано од пред тоа, пред некое време пишував дека мојот бивши маж се закануваше на моја другарка оти со мене се слушала. Овој пичка, само на беспомошни жени се заканува, и не знаел дека оваа има дечко, дечко и отишол, го пикнал во кола, го претепал, и го терал да и се јави на телефон да и се извинува. Плачел на телефон и молел за прошка. Аа така ли, на жени знаеш да се закануваш и да тепаш а од маж се плашиш пичко една. За такви само така.
Zar dovolno ne se sakas sebe si koga vaka razmisluvas, nemas deca, gi sakas decata? Zivotot zosto tie? Go sakas Bog. Koga se ljubis sebe I pocituvas si poblisku do Boga, znaes. Kako pisuvas vaka duri ne bidam pak tepana, zosto da mu dozvolis da te tepa? So tie toj tebe? Toj te sozdade za da ima takvi pravo? Ti e strav od nego? Ne se plasi, pojdi prijavi go, kazi mu deka si go prijavila, napusti go toa rabotno mesto da ne mu se pojavuvas pred lice poveke.. Znaes deka sekakvi budali ima, sakas cel zivotot da si tepana, sakas da te ubie nekoj den, kolku pojke trips toj pojke se sili, toa tie budala so ke tie takvi covek?
Јас сум во брак 3 години маж ми на почетокот беше добар сега во последно време е многу агресивен.Имаме деца,гледа во други жени,кога ги облекувам децата ми префрла зошто така сум чистела зошто така сум редела мезе и ред се работи.Буквално ме турна се удрив и ми рече плачи...само ме гледаше и ништо без жал..се што правам е погрешно за него и не чини...ме понижува дословно,и да напоменам не е само еднаш да ме турнал..
Развод.Ова е насилство тој е кукавица којзнае што му е па на тебе ќе се изживува после ,а во опасност може да бидат и децата.Плус што гледа други жени ,но најбитно е да имаш мир
Штом не те турнал само еднаш, јасно е што треба да правиш. Не знам зошто си со него? Ако е заради децата, на нив им правиш штета. Ќе имаат трауми. Маж ти изгледа е мрднат.
А ти на целото негово префлање и постапки ќутиш само? Се додека жените не завземат став дека не постои веќе "маж во куќа да е главен" не правиме ништо. Ти рекол зошто така си чистела? Што не му вратиш, а ти еднаш да фатеше да исчистиш? Жените кога ќе се омажат не се слугинки, домот е заеднички простор кој треба да се одржува,децата се заеднички што треба исто и двајцата да се грижите. А не едниот да седи и да префрла, а другиот да трпи. Бракот е поддршка еден кон друг, а не да се слугува.
Здраво, вака јас сум нов на форумот. Малку е чудна мојата ситуација некого смешна ќе му биде но сепак ќе споделам. Јас живеам кај жена ми во стан ,живееме сами ,и нормално нејзин е станот . Е сега јас сум мирен не сакам расправии а најмалку да удрам некој значи мравка немам згазнато. Е сега таа го користи тоа ,кога сум доагал напиен се дере на мене дури се има случено рака да ми крене ,јас ја фаќам за рака и ја смирувам,но ме има и удрено. Е сега јас за да не ја спрострам на земја се повлекувам за да не дојде до полиција... но размислувам да ја пријавам или да ја снимам па нека биде шо биде. Поранонтоа го правеше пред деца да имаме сега сме со две деца, го прави и кога ќе се изнервира крева глас и раце а жена треба само нозе да крева на маж. Драматично ама тоа е затоа на фемина пишав ннема таква тема . Значи најчесто се случува кога е нервозна а немам ја навредено незнам може е психички нешто...
На женати и треба да се советува со психолог. А ти како посилен пол треба да и дадеш до знаење дека последно што треба да прави е да врши насилство пред децата.