1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Семејно насилство

Дискусија во 'Брак' започната од aneta.oh-36, 29 ноември 2009.

1. Kulturen123

Kulturen123 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Не , срце невидено сум кога сум пијан. Јас незнам да се карам. Може само директен да сум вистина да зборам

2. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    2.471
    Не знам брат тука нешто не ми штима.

На crimson, Angie1432, Biljarkata и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Mateica

Mateica Популарен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2016
    Пораки:
    657
    Допаѓања:
    1.998
    Мхм

А па вака една среќа и хармонија шо им пружате.
    Невидена...

Последна измена од модератор: 23 ноември 2023
    На Adidas888, Anyshka и Curious cat им се допаѓа ова.
  4. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.598
    Допаѓања:
    33.806
    Ти пиша 2 пати во живот си бил пијан и тогаш била таква, значи само 2 пати, потоа пиша секојдневно била хистерична и нервозна.
    Јас мислам позади ова стои женско и трола.

На Biljarkata, SummerGirl, Adidas888 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Kulturen123

Kulturen123 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Не ,машко сум и не тролам. Го поставив овде прашањето оти на ,,кајгана ме знаат и ќе ме направат папучар и домазет и незнам што ли не. Искрено сакав да извлечам поука и да видам дали сум јас во ред затоа што овде сте повеќе жени и да ми кажете дали е нормална мојата ситуација, но добив некаков шамар ,а не барав сожалување ,тешко ми е. Незнам какп да постапам несакам никој да повредам. Плус сум пример, не шетам навечер ,не седам по кафани не пушам не пијам еве да бидам на јасно.

6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    177.113
    Ај, не си трол.
    Жена ти пие, ги малтретира децата? Колкави се децата?

На SummerGirl и Anyshka им се допаѓа ова.
  7. Kulturen123

Kulturen123 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    2 i 8 god ,ne pie pa postroga e se dere vreska znae i da udri no jas presekuvam

8. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    2.025
    Веројатно несвесно ја имаш повредено со некое твое дејствие (зборови или некое твое (не)чинење, пример си ја запоставил во некоја ситуација итн.) и тоа создало кај неа потсвесно нетрпеливост спрема тебе, најдобро е да седнете и да разговарате отворено што е причината за нејзината лутина, НО, немој да ја правиш луда и да и' кажеш да оди на психијатар, тогаш ќе те замрази, а штом те замрази ќе те избрише од нејзиното срце и тогаш готово со бракот најдобро развод.
    Значи прашај ја отворено да ти каже што не и' се допаѓа кај тебе, и барајте заедно начин како да се промениш, направи за некои работи компромиси, на пример ако и' смета пиењето или одење по кафани со другари, тогаш ќе треба да направиш компромис да престанеш да одиш по кафани и да пиеш.

Нејзиното викање, дерење, удирање е реакција на некоја твоја претходна акција што го придизвикало тоа однесување кај твојата сопруга.

На Осе, joy1, SummerGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    18.660
    Допаѓања:
    177.113
    Мислењево ти е апсолутно на место, ама за кого?
    Ако не е трол, а мислам е, човек што се изразува вака, со кревање нозе, со ,, хистерична неблагодарница, со ,,нормално,, нејзин е станот, ако заминам треба да живеам со мајка ми, напиен, поднапиен, два пати, три пати...мислам...не заслужува да има жена.

На Tanjamm, Осе, joy1 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. fbaby

fbaby Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.179
    Допаѓања:
    11.330
    Ако не тролаш, жално што деца воспитуваш со вакви заостанати мизогинистички мислења.
    Не си ни вреден за коментар веќе.

На Tanjamm, joy1 и Forca им се допаѓа ова.
  11. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.282
    Допаѓања:
    33.452
    Зошто го потенцираш ова не ми е јасно? Плус и деца ранел и преслекувал уау, на сопствените деца им давал да јади.
    Епа браво.

Ако ја сакаш, седнете разговарајте.
    Ако не ја сакаш разделете се ко луѓе.
    Ако те малтретира, пријави ја во мвр, па тужи ја, разведувајте се.

На Tanjamm, Forca, LiquidLuna и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Kulturen123

Kulturen123 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Јас се ова го кажав дека сум вреден дека си ги завршувам сите домашни обврски ко шо треба и плус се друго. Не не одам по кафани само на кафе по кафичи.
    Ќе седнеме ќе разговараме ,после пак е исто. Не сака да се дружам со никој ,лубоморна е многу, и така таа само е свртена кон нејзините, не се дружиме заеднички со никој, а јас сум тип шо сакам да имам пријатели и работи што ме исполнуват се спорт , планинарење, природа иако ретко одам во планина.
    Е сега работата е што сите право ме нападнавте. Ама сепак благодарам, може некаде грешам

13. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.543
    Допаѓања:
    34.806
    Уште се замарате со овој што вика дека жената само треба нозе да крева на маж, ништо друго?! |(
    Ајт, гитла!!!

На crimson, Tinaaa, Tanjamm и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    138

Еве јас добро те сфатив. Доколку е точно тоа што го пишуваш дека си грижлив татко и се друго тогаш единствено ти останува да се разведеш. Штом не се смирува со разговор тогаш нема друго решение. Со тоа што го вели човекот жена треба само нозе да крева на маж мисли дека не треба да го тепа и да му се прави нешто. И да дојде дома пијан не прави проблеми еве вели си легнува. Има многу кога се пијани прават дома лом, тепат жени,деца. Ако имаш посебна прилика или си расположен зошто да не се напиеш??? Поентата е кога си пијан да не правиш глупости да не малтретираш. И која е таа да му крева рака и тоа повеќе пати и пред децата? Ако не и одговара маж и може да се разделат. Ајде кога ќе се деси дома нешто што не сакаме да земеме сите шамари да си удриме. Не знам како ја браните женава. Ако не ти одговара нешто развод и толку.
    Пак е добар човекот да беше некој друг на негово место ќе и возврател сигурно.

На Kulturen123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Kulturen123

Kulturen123 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Искрено инаку зошто би пишал овде кукал па се правдел. Сакав баш да кажам оти не ми е убаво со кавги и насилство ба пример моеже да се скара зошто цвеќето е преместено до тој степен до хистерија. Незнам зошто би губел време и да тролам. Сакав баш мислење од женска популација, дали е нормално ама мене не ми е. Да кажам на другарите родителите ќе ми се смеат, сакав и на психолог ама немав храброст.

16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.954
    Допаѓања:
    35.845
    Ако не оди, има решение.
    Оди на психолог. Тука најверојатно се работи за нешто друго штом твојата сопруга така се однесува. Ми привлече внимание тоа што не сака со други да комуницираш. Јас би рекла дека проблемот е во неа. Пак ќе кажам... Едно е да се напиеш за некој повод, ама друго е секојдневно да пиеш и да малтретираш.

17. Kulturen123

Kulturen123 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Не ,какво пиење , спортски живот ,теретана и здрава храна ништо друго. Така исклучува ,и немаме никакво дружење заедничко со луѓе ,таа воопшто не се дружи ,а јас се мора да гледам да не ја повредам да одам со прикатели на кафе колеги ,или пошто имам одговорна позиција па многи колеги од фирмата ме почитуваат и сакат да се дружат со мене. Не сакам неверство не ни правам. Но тука е безизлезна ситуацијата, ниту ме сака ниту сака да си одам никако.
    А се знае кога спиеш со жена се осеќа кога е цела твоја а се осеќа ради реда. Порано сум бил со други па со душа и тело се биле мои и едвај чекале да ме видат.
    Фалаа на сите на одговорите

18. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    16.954
    Допаѓања:
    35.845
    Дали можеби пред да биде со тебе и се има нешто случено па затоа е таква?

19. Kulturen123

Kulturen123 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2023
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    6
    Не сум сигурен, но знам дека има нагло изгубено на килажа па едвај се спасила. Има така моменти во тие хистерии кога вика ,,сакам да умрам па се удира по главата и тоа трае неколку секунди 10 тина ,и во тие моменти јас незнам шо да правам , ќе добијам јас некоја траума. После тоа се враќа во нормала и се срами, а често пати ја прашувам дали знае што и се случува па молчи...

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Curious cat

Curious cat Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2023
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    2.471
    Ја предлагам прво ти да почнеш на психолог, па пополека да ја вовлечеш и неа, ова е страшно.