Овој ќе земел деца со себе? Абе читаш ли ти што пишува или досадно ти е, па сите терсене ти наопаку, поенти на глупоста ќе бараш?
Зборев за ситуација кај што јас би скренала, ко што прашаа, за мој партнер. А децата овде или дом или роднини. Женава не е безбедна за мајка ако тепа некого Ако маж не може да се одбрани, 2 годишно дете може, да сигурно. А ако е добра мајка, тогаш и мажите што тепаат не гледам причина да губат старателство.
Не ми веруваш ,па незнам зошто еве зема сила пример затоа што кај нра живеам. Нема врска ,не мора никој да ми верува. Најпрво сакам разбирање, но нема после толку пати неуспех. Да пробаме со психолог, не верувам ќе успее. Децата доколку се спогодиме ,да ,инаку ако судот одлучи кај мене ,ќе си ги гледам до последен здив. Да се одбрани? Се бранам но ме провоцира да ја удрам па да дојде до поголема . Фала ви на сите на одговорите и мислењата. Сепак од некои од вас извлеков поучни одговори и насоки. Многу сум по верата па затоа оставив на времето но никако не помина на добро. Последно нешто ми беше развод ,во моето пошироко семејство не постои развод, но како треба така ќе биде.
Ај пак, што значи зема сила? Не ти верувам, пошто умот во долната глава ти е, едно две, зошто не те чекала со кренати нозе и насмеана. Ваљда затоа што нешто не правиш ко што треба, да пишеше повеќе и ќе знаевме што е тоа, ама ти не, едно ќе каже, две ќе излаже. На прашањето за децата со дури една реченица ми одговори. За жената ниту една, ниту дали работи, ниту ништо-ете просто таква си е, хистерична, а ти златен. Врло веома чудна ситуација
Никој не е цвеќе па ни јас. Еве и двајцата работиме ,она поседува повеќе имот, тука е може и силата . Друго ако размислував со долната глава и јас глави ќе кршев како останатите немаше да терам совет . Рамноправноста си го прави своето во општеството,
Кутриот, дошол овде, да си пише некоја неостварена фантазија во тоа секс темите. Па после тоа овде да кука и да глуми жртва, иако дома си идел мортус пијан. Ама од фемина, ќе си добиеш екстра внимание од други женички. А што има послатко од туѓа жена? Па боже мој, ништо чудно и да и влезиш во инбокс на некоја. Форум е, со илјада опции.
Со ваков став и ти не си добар пример за децата. Најдобро ќе биде и двајцата да одите на психолог. Иако за жена ти можеби психијатар ќе биде посоодветен.
Не зборувам за личноста погоре, зборувам општо, ама дека има жени никакви има! Пред месец време на интернет маж бараше совет јавно што да прави! Разведената сопруга со дечкото што живеела често била пијана, иста била и во брак, кога сопругот и се враќал од работа, тогаш детето било мало и само шетало по собите. Сега детето на училиште бегало од школо за да не го најдат и да не го вратат кај нејзе. Мајката луда, ама институциите не луди, не знам човек само памет да сочува тоа е се да дигнеш во воздух Да си го гледаш детето како пати и да си немоќен, поголема болка нема. За дечкото погоре со изразите воопшто не ми се допагаш ама сопругата твоја нешто ја мачи или е преморена, психолог и психијатар ќе и помогнат. Вие најдобро си знаете низ што минувате. Од ништо до таму не е дојдено да губи нерви.
Влегов во темава , чисто да видам дали можеби ќе помогнам со мислење ( иако фала Богу , не сум се нашла лично во ваква ситуација ) .. и не можам да се изначудам . Зошто не верува никој дека постојат и мажи кои трпат семејно насилство од своите понежни половини ? Реално , тоа се ретки ситуации , но постојат ! Е сега , конкретно за постот поназад , не знам што да мислам веќе . Па голем дел од нас кои сме членови на форумов , работиме и чуваме деца/семејство дома . Се е договор меѓу брачните другари . Јас неодамна се вработив во поголема фирма , каде работата е психички исцрпувачка и стресна , а физички е напорна бидејќи 8 саати се стои на нозе и се работи во смени ( по потреба и сабота и недела ) . Кога доаѓам дома , гледам само храна и кревет . И што треба сега ? Да се потепувам со маж ми ли ? Неговата работа е стресна и напорна исто колку и мојата , па не се заклавме по дома . Згора на тоа имаме и три деца , од кои две на училишна возраст и едно три годишно дете .. Сепак , наоѓаме време за нас , за нашиот брак , за децата , за домашните обврски .. ако јас сум на работа , а сопругот е слободен , тој ги завршува домашните обврски , мие садови , готви , спрема деца за училиште , го чува најмалото .. се што обично сум правела кога не бев вработена , прави тој . Кога сум дома , он ги пишува домашните задачи , јас користам слободно време за чистење и останати работи што не успеваме да ги завршиме во работните денови . Успеваме некако да балансираме , секако дека имаме и денови кога сме понервозни и пораздразливи , знаеме да си повишиме тон , но никогаш не дошло до психичко или физичко насилство . Се надевам дека така ќе остане . Факт е дека жените кои трпат семејно насилство се во многу поголем број од мажите , и тоа стои . Сепак немаме право да не веруваме на маж кој се жали дека трпи семејно насилство од страна на својата партнерка . Мој совет е , разговор со партнерот , многу трпение и труд за откривање на таа нервоза и фрустрација , и решавање на проблемот со заеднички сили . Никако повишен тон , или физичко насилство . Доколку сметате дека е потребно , побарајте совет од стручно лице заедно со партнерот ..
https://kumanovskimuabeti.mk/dvojniot-ubiec-od-kumanovo-so-godini-gi-maltretiral-zhrtvite/ https://telma.com.mk/2023/08/26/ubi...o-nasilstvo-kon-soprugata-koja-vchera-ja-ubi/ Случајот е од лани. Не ми е јасно дали жените навистина веруваат дека мажот насилник ќе се смени, па повлекуваат тужби или се под закани, па од зор повлекуваат тужби и потоа завршуваат фатално. Друго и маживе, како се осудува бе во туѓа куќа да тепаат некого? И кога тоа ќе го сторат, како се осмелуваат пак да одат кај тие луѓе дома како ништо да не било, да се сликаат за по социјални мрежи како се да е ок?
Zdravo, imam drugarka koja e vo brak so tezok manipulator i psihopat, ja maltertira fizicki i psihicki padnata e vo depresija ne izleguva, ne razgovara so nikogo ne smee poradi nego e bolno ljubomoren, ima 2 deca i saka da se otarasi od nego prasavme policiec sto ako go prijavi dali bi imalo efekt i zastita ni rece ne, bi sakal dokolku znaete za sovet kade mozeme da se obratime da se prijavi i dali dobiva zastita
Само да се исели откај него и да плати и да поднесе тужба против него, ама и да поднесе, големи се шансите да му даат само некоја казна или условна. Затоа нека се исели прво и нека го пријави, може да добие забрана за приближување. Полицијата ништо неможе се додека она е со него. Најнакрај, платете некого, и нека го истепат од ќотек. Така направив јас со мојот бивши .
Да. Пошо полицијата ништо не направи иако неколку пати пријавував а последниот пат дури и ме избркаа. Он многу проблеми ми правеше, а немав кој да ме заштити и морав така. Плачел ко пичка и се колнел дека веќе нема ништо да направи. од тогаш се спасив.
Многу убаво си му направила. Неразбирливо ми е кога некој осудува леле како си можела вака не е ок и сл. Ако некој ми наштетува и претставува опасност за мојата безбедност а притоа полицијата не превзема мерки ќе најдам некој не да го истепа туку сите коски да му ги искрши. Сите жртви треба да се бранат себеси и сами да си превземат мерки, живееме во пропадната држава каде сами мора да се справуваме, полицијата само служи за да ја плаќаме со наши пари.