1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Семејно насилство

Дискусија во 'Брак' започната од aneta.oh-36, 29 ноември 2009.

1. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.222
    Допаѓања:
    162.779
    Не е добро ако се многу ретко кај мајката ... Најчесто/многу често се кај мајката кога се мали ... ретко не се и најчесто ради други фактори шо веќе беа спомнати погоре.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    984
    Допаѓања:
    3.448
    Девојко што направи? Како си денес?
    Бидејќи немаш поддршка од твоите немаш некои стрико, стрина, вујко, баба, дедо кој било да ти даде место да се сместите?
    Во оваа ситуација нема срам.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ShiningStar000

ShiningStar000 Нов член

Се зачлени на:
    19 октомври 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Zdravo, imam golem problem, sekoj sovet bi bil dobredojden. Ke se obidam da raskazam vo kratki crti. Mazena sum za stranec potocno covekot e od Amerika. Bese tuka na privremen prestoj izdaden od mvr. Koga bev 7 mesec bremena zapocnaa ludoriite negovi, se zapocna so frlanje na kesa so zacini, pa solja, pa tanjir, i od tuka se trgna na loso, se ke bide okej i nesto ke mu zasmeta ili ke rece jas namerno nesto sum napravila i ke se iznervira i ke pocne da frla i da lupa niz doma, dur bev trudna na sred jadenje masata ka prevrte i ja skrsi sose jadenjeto sve koe jas go spremiv a ne smeev ni da stojam posto bev na patoloska. Dobivav silent treatments od nego posle sekoja karanica. T.e karanica od negova strana jas kjutev da ne mu nastetam na bebeto, vregjanja pogrdnu zborovi sto ne. Mene me okrivuvase deka on go izgubil zivotot trcajki po mene da dojde tuka da zivee, a jas ne go fativ za vrat on sakase da dojde ovde ama on gi prevrtuva site muabeti samo za da ima pricina da krsi niz doma. Od kako se porodiv jas sve otide od loso na poloso. Jas bev 3 dena dojdena doma so carski rez i pocna da krsi niz doma zosto rekov deka sakam deteto da go nosi i moeto mominsko prezime i negovoto. Toa bilo nepocit sprema nego i ja skrsi kantata za gjubre koja baba mi mi ja kupi, koga mu rekov zosto ja krsis kantata mi rece poubava ke kupime ova na nisto ne lici. Neblagodaren vol. A pred da se preselime ne napomenav ziveevme kaj moite, doma kaj moite nemase vakvi ispadi se zapocna od kako se preselivme. I ke skoknam ovdeka poslednata karanica polude covekot skroz,jas se obiduvav da razgovaram so nego da mu kazam deka ne e vo red taka da se odnesuva i on mene me okrivuvase nekese da slusa deka do nego e problemot mi vikase ti da ne napravi vaka nemase da krsam nisto. Zema go skrsi daljinskoto ottuka so brzo odenje otide udri boks vo negoviot laptop pa otide u spalnago zema mojot go skrsi na pola so race i mi rece so ovie zborovi " i bought it u stupid bitch" ova e samo 1% od navredite sto gi slusav od nego. Od tuka jas go molev da prekine posto BEBETO spiese. On zema me turna 3 pati ova bese prv pat da stavi raka na mene. Dojde u dnevna i ja prevrte masata koja go udri deteto na glava. Jas go zemav da go smiram i on mi go zema od race i mi vika give me my son you are crazy? Jas bev kako u bunilo ne mi bese jasno sto li jas napraviv za jas da bidam ludata u situacijava. Od tuka navredi pogrdni zborovi da ne praime muabet ima cela kniga da napisam, bitno za se so mu otislo na krivo u zivotot sum mu jas kriva. E sega jas sakam da se razvedam od nego. Jas za ova na nikoj nemam kazano ni doma ni nigde inaku zasto mi e sram bre kako da im kazam tatko mi da znae ke go utepase. Ova e ludnica ama so poslednoto pretera duri i mi go zema telefonot da en viknam policija i mi rece ako si me snimala ke te frlam od balkon. Jas bev preprlasena vocealata ovaa situacija najmnogu zaradi bebeto. On zamina sega ne e tuka megjutoa jas sakam da se razvedam od ovoj covek. Kazete mi kakonda postapam mi e strav da ne moze da napravi nesto da mi go zeme deteto posto deteto ima i americko drzavjanstvo, mene ne me interesira ni pari ni nisto jas samo deteto si go sakam. Nemam podneseno ni prijava ni nisto i da napomenam on ne rabotese i sakaase da me izolira od site jas nemozev nisto da napravam l. Ve molam za sovet kako da postapam sto da pravam. I da naponemav vrabotena sum na porodilno imam svoj stan on tamu nema nisto

4. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.454
    Допаѓања:
    5.089
    Прво да кажеш дома под итно. Нема ништо срамно, твоите мораат да ја знаат ситуацијата и да те поддржат. За твоја и сигурност на бебето замини кај твоите за кога би се вратил да не те малтретира повеќе. Следно обрати се кај адвокати што работат со оваа проблематика, ќе те посоветуваат како натаму правно да постапиш. НЕ СЕ ПЛАШИ, ПОЛОШО НЕ МОЖЕ ДА Е.

Никој нема да раздели бебе од мајка, ни под разно пак кога станува збор за семејно насилство. Нема шанса да ти го земе детето, ич не му се плаши.

На IvvaNeo и ShiningStar000 им се допаѓа ова.
  5. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.112
    Допаѓања:
    20.886
    Додека не е тука, одиш пријавуваш и во полиција и во социјално и дома на твоите ќе кажеш.
    Можеби и ќе го спречат да се врати во државата.
    Ќе поднесеш одма документи за развод. И дома ни под разно да не го примиш. Нека седи на улица.
    Не се секирај, нашите одма ќе го средат чим не е македонец. И така не ги сакаат на американците.

На IvvaNeo, ShiningStar000, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  6. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.619
    Допаѓања:
    9.011
    Само да направеше македонски маж така ,којзнае какви коментари ќе имаше .Ништо посебно,ќе се вадиш од ситуација,помош од твоите ти треба ,и ќе се разведеш под итна постапка и никако не го враќај дома ,не си должна да го трпиш ако он е лудак ,да ти крши канти од баба ти,да те нарекува кучко и да ти се заканува .Ќе си бараш старателство и над бебето и ќе продолжиш понатаму,не си зависна од еден идиот ,убаво што имаш и своја работа и ќе заврши кошмарот само да се разведеш од него .

На IvvaNeo му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ShiningStar000

ShiningStar000 Нов член

Се зачлени на:
    19 октомври 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    On sakase nie tamu da odime ama posle site ovie raboti jas edvaj cekav da si otide i ne ni pomisluvam da odam tamu. Druga rabota, on tamu koga otide se skara so sestra mu i toa i udril boks vo faca. A ovdeka jas ne mu cinev sega i tamu ne mu cinat. Nikoj ne mu cini samo sam na sebe si cini

На Madi и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  8. ShiningStar000

ShiningStar000 Нов член

Се зачлени на:
    19 октомври 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Jas razgovarav so advokat deneska mi rece ke treba so tuzba i da barale advokat vo sad pa moze da ima dva rocista neznam ni jas ne razbiram vo celost. A za deteto ke trebalo da resavaat kako on ke go gleda deteto, a jas nesakam uopste on da go gleda, zaso toj ne e normalen. So kogo sum se omazila i ja neznam

9. Forca

Forca Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2016
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    2.025
    Тука сè ќе се заврши правно, развод, алиментација, како и забрана за приближување од негова страна, а може да се бара одземање на родителско право, и ако нема македонско државјанство протерување на странец, итн., тој е класичен насилник, ако се дозволи да се тера работата во САД таму ќе го заштитат, иако американците не го почитуваат меѓународно право, само нашите судии и Центар за социјална работа да не кренат раце па да речат дека се ненадлежни.
    Согласно Законот за меѓународно приватно право (меѓународното право признато во сите земји на ООН) меѓу кои и САД и Македонија, ако последното заедничко престојувалиште ви било во Македонија, за развод на брак надлежни се македонските судови согласно македонското законодавство.

Значи и македонскиот ЦСР е надлежен.

Ако ве интересира нешто дополнително пишете ми во порака.

На Biljarkata, eliesaab, *Amethyst* и 2 други им се допаѓа ова.
  10. ShiningStar000

ShiningStar000 Нов член

Се зачлени на:
    19 октомври 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    3
    Ti blagodaram

На Forca му/ѝ се допаѓа ова.