Јас од кај матичниот земав, а иначе онлајн не ми дава. Кога ќе внесам за регистрација ми дава "Мобилниот телефон за корисникот не се совпаѓа со внесениот мобилен телефон"...
Пробај со корисничко име и лозинка од ујп. Види претходно има пишано линк. Не е проблем за од кај матичен, ама сакам да го имам како документ на мобилен. Поминаа две недели и ми јавува како празен документ кога ќе го симнам.
Кажи и на матичната да ти го прати документот на е-маил, и после тоа симни го сертификатот. Ќе ти прати сертификат со QR код.
Дечки јас ја симнев документот но на CommonPass апликацијата не можам да се најавам пошто сум вакцинирана со Синовак а ова не е прифатена сеуште. Дали за излегување тука во Мк на пр. кафулиња и рестпорани каде сега не дозволат без вакц./прележан ковид/тест може да влезам само со тој документ што ми беше симнат како пдф или бараат и на апликацијата да им ја покажаш?
Фала, а да не знаеш дали може да се земе документот и со земена само прва доза, и дали си информирана кај нас дали ги бараат двете дози или само првата, пред некое време вака слушнав дека може само со земена прва доза да влезеш на местата кај бараат вакц. но не сум сигурна.
Ќе си го носиш ливчето што ти го дадоа за примена прва доза. Сепак не е прпорачливо 2 недели после вакцина мешање во групи, излегување. Пазете се.
Затоа ќе си се најавиш со кодот CPNMKD, така е призната Синовак, доколку втората доза е аплицирана пред помалку од 60 дена.
Na vakcinacija.mk vnesi broj na pasos i kje ti generira comonoass sertifikat. Toj QR cod skeniraj go.
Не знам зошто искрено, и на моите не им ја прифаќа Синофарм, ама поминати се 60 дена од ревакцинацијата, мислев дека е поради тоа (pass valid for 60 days).
Сега ми се среди, но за патување е валиден само 2 месеци. После тие два месеца дали може нова да се генерира? Исто и едно прашање за крај ако сте информирани, се извинувам, во ЕУ читав дека не ја прифаќат Синофарм или Синовак, а на CommonPass да, брат ми ќе оди во Германија, исто со Синовак е вакциниран, дали ќе може со тоа да патува пошто нели е за патување, или пак ќе треба да направи тест?
Ќе си види на интернет. Иначе: https://sdk.mk/index.php/zdravstvo/...nki-pak-mozhe-da-pobaraat-dopolnitelni-merki/
Ти пишав во другата тема, но нека стои и тука Ваква порака излегува ако предходно не сте пријавени за вакцинација. Прво пополнете ја пријавата за вакцинација, за да ве има во систем. Па потоа регистрирајте се со истиот тел. број. Ќе стигне код на СМС за валидација. Потоа ќе се најавите и ќе може да се симне сертификатот. @Alek1896