Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сертификат за прележан Ковид

Дискусија во 'Коронавирус' започната од Ownage, 20 јули 2021.

1. Kalimero123

Kalimero123 Активен член

Се зачлени на:
    18 септември 2021
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    117
    сертификатот ми го пратија за 2 минути на мој термин потоа само го испринтав туку за каде важи за патуванје (кои земји) зборам за сертификат за прележан ковид ,ми рекоа важел 9 месеци ,не ми е битен за кафики инаку има поминато над 100 дена

2. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.413
    Па мислам дека секој земја различно си пресметува, 6 месеци е мислам. Види на интернет на некоја официјална страна од министранство колку трае за конкретната држава каде што ќе одиш.

сакав да прашав вашите сертификати се исти како ертификати од еу? Или различни се? Имаат код ваљда што го скенираат при влез така? Не сум прашала до сега.

3. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.928
    Допаѓања:
    31.709
    Да има QR код. Сите имаат. Нашиот може да е малку различен ама го признаваат во ЕУ. Барем така кажаа тука.
    Јас имам Српски и тој е со QR код.
    Инаку кај нас за влез не секаде го скенираат кодот. Некаде само гледаат дали имаш сертификат и толку. Што не е баш најдобра опција ама ајде барем проверуваат по молови и слично.

На vitamina му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.322
    Commonpass ја примаат ко кафичиве или било кај кај нас?Јас имам screenshot од вакцинација.мк така ми го даде сертификатот.Вака ме пуштаат со тој сегде, ама ако дојде полиција/инспекција, да не ми направат проблем?Мада може и тој да се скенира.

5. Knudle

Knudle Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    105
    Имав искуство пред една недела со инспекцијата во придружба со неколку полициски службеници, доаѓаат и ја побаруваат личната карта за да го запишат матичниот број. Ниту го скенираа сертификатот, ниту го побараа. Веројатно поврзани со системот на здравство и преку матичниот број гледаат кој се во систем, дали прележан, дали вакциниран.
    Не треба да имаш никаков проблем штом си била позитивна, тие што се акредитирани да дадат резултат истиот го пријавуваат дека си позитивна и ти одредуваат термин за изолација, а полиција добива податок за тој што е позитивен да го проверат дома. Секаде е заведено.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Iguanaboy

Iguanaboy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2017
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    59
    Дали користите Сертификат-фалсификат?

7. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.164
    Omg ne. Ama znam blizok koj si go kupi za 250-300€ 8-|

8. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    1.639
    Го дава во системот и во системот е внесен или само сертификат има?

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mssuniquee

mssuniquee Форумски идол

Се зачлени на:
    11 февруари 2015
    Пораки:
    3.778
    Допаѓања:
    53.164
    Појма неам, знам си поминува граници со него а најголем антивакцер е..

10. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    1.639
    Ау, ајде по кафичи само да го користи да сфатам, ама граници да помини тоа може кривична во затвор да оди.

На Cosmic Girl и mssuniquee им се допаѓа ова.
  11. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    1.639
    Од кога почнале во системот да пребаруваат?

12. Knudle

Knudle Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    105
    Не знам. Претпоставка дека воочиле како се одвиваат работите со лажниве сертификати и одлучиле да проверуваат поедноставно само со матичен број дали сме заведени во системот во здравството.
    Секако не мора да значи дека е точно ова, туку само моја лична претпоставка. Споделувам тоа што се случуваше пред мои очи, верувам дека и тие си знаат што и зошто.

13. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Не постои такво нешто, немаат таква можност.

На simoncelicius и Amelia им се допаѓа ова.
  14. Knudle

Knudle Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    105
    Каква можност и на кој начин ти сметаш дека вршат коректна евиденција? Би ме интересирал твојот светоглед.
    Јас дадов само претпоставка по тоа како искуство што го добив и видов од инспекцијата во придружба на полиција. Значи само земање на лична карта за да запишат матичен број, ниту побараа сертификат, ниту сакаа да го скенираат. Претпостави сама зошто е тоа така.
    Да не се лажеме, колку и оваа држава да не ја бива и да не функционира, кога станува збор за казни, ехее први се во таа работа, сепак не пијат нафта.

15. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    1.639
    Па не знам јас секако разбрав дека ќе можело во систем да проверат, ама дури откако ќе зе воведе со две дози/сертификат влез ќе одел и здравствен и санитарен инспекторат, бидејќи тие ќе имаат увид во системот другиве пазарен и полиција немаат увид.
    Затоа ме чуди како полицијата проверува кога нема пристап, а инаку матичните можат да проверат во систем дали нивен пациент е вакциниран, па нем и полицијата да може сега.
    Амн бе за седење во кафич и пазарен и здравствен инспекторат ќе почне, па и полиција, како најголем криминал да се прави што се седи во кафич, а криминалот и криминалците не можат да ги фатат. Да праќаа по толку инспектори и полицајци во трговијата со дрога итн ќе цветавме.

На Knudle и Nade-sunrise им се допаѓа ова.
  16. Nade-sunrise

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Никаква можност немаат пазарен инспекторат и полиција да вршат увид во здравствен систем.

Како што пиша @Amelia кога би имало некој од здравствен инспекторат, тогаш они би можеле.

Последна измена: 14 октомври 2021
    На Amelia му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Knudle

Knudle Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    105
    А каде напишав јас нешто за пазарен инспекторат? Пишав само инспекција, наврати се и прочитај ги последните мои три мислења на темава.

18. Nade-sunrise

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Инспекцијата е од државен пазарен инспекторат.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Knudle

Knudle Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    105
    Не знам. Може беа од здравствен инспекторат ама легитимацијата иде на тој начин, преку матичниот број, а и има логика зошто не проверуваат сертификати. Има луѓе кои вакцинирани се со една доза и немаат сертификат. Следствено на тоа, заведени се во систем со матичниот број на денот на вакцинирањето.

20. Amelia

Amelia Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    2.232
    Допаѓања:
    1.639
    Не знам дали тие со една доза се заведени во системот?