1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Се плашам од породување

Дискусија во 'Бременост' започната од XstrongerX, 10 јули 2010.

1. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Од кого конкретно ти треба број? Во ремедика повеќе доктори пораѓаат. Јави се на инфо 022603100.

2. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    78
    Blagodaram
    Seuste se nemam odluceno za koj doktor ako moze da mi preporacate nekoj dobar sto poraga so epiduralna.

3. lipstickmadness

lipstickmadness Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2014
    Пораки:
    426
    Допаѓања:
    761
    Јас водев бременост и ме пораѓаше др Афродита Стомнароска. Се породив со провокации, со епидурална. Преубав пораѓај имав. Во 8 отидов сабајлето, во 2 ипол попладне се породив. Многу сум задоволна од докторката и целиот тим.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    78
    Mene mi go preporacaa Efremov mislam se preziva ne me fakajte za zbor i za edna zena ama ne mi teknuva kako se vikashe zenata.

5. LilyRose

LilyRose Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2022
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    65
    Еве да ти одговори една голема паничарка што се плашеше дека нема да издржи пораѓај. Цело време си мислев нема да издржам толку јаки болки, па срцето ќе ми откажело, па паники ќе ме фаќале. Епа ништо од тоа. За џабе сум си правела стресови наместо да уживам.

Болките се јаки ама издржливи. Не се доживуваат исто како на пример кога те боли нешто од болест туку знаеш дека тоа е позитивно, дека тие болки се поблиску те носат до моментот кога ќе си го гушнеш бебето.

Вежбај дишење, позитивни мисли и верувај во себе. Тоа е најприродната работа, женското тело е створено за тоа и да не знаеш ти телото само знае што треба да прави.

Прочитај си убаво за епидурална има многу инфо по интернет. Јас се породив со епидурална и имам позитивно искуство, бев со болки неколку дена не можев да спијам и епидуралната ми помогна малку да одморам и да соберам сила. Немам никакви последици.

Друго, брзо породување не секогаш значи лесно и обратно, долго породување не значи тешко. Моето беше подолго, ама не го доживеав како тешко.

Битно се издржува и е само еден ден, после ќе си имаш бебе во раце.
    Со среќа и со лесно! :inlove:

На Bubule2407, Bitter-Sweet, Larea и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    78
    Zenski dali moze da mi kazete koj ima iskustvo so poroduvanje vo remedika kaj doktorka kotlarova.

7. Fenix05

Fenix05 Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    3.708
    Допаѓања:
    9.387
  8. natash.a

natash.a Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    179
    Ако имаш позитивни мисли ќе избегнеш царски ех да беше толку едноставно

9. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Јас се породив кај неа, пиши ми се што те интересира ќе ти кажам да не испуштам нешто овде.
    Иначе предобра докторка.

10. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    78
    Ti pisav

11. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    78
    Здраво ми се ближи терминот и сакам да прашам се одлучив за во ремедика за пораѓај кај Др Котларова, видов некаде пишуваше ако е пукнат воденјакот дека епидурална не пуштаат дали е тоа точно бидејки не сум од Скопје па ме интересира да не фрлам пари за џабе.

12. Thinkerbell.

Thinkerbell. Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2020
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    3.082
    Јас отидов 4 цм отворена. Ми го пукна водењакот докторката и на 8 цм побарав епидурал и ми ставија. Прашај ја докторката ќе ти објасни се.

На Macimaxi3 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Konstrakta

Konstrakta Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    3.236
    Епидурал е во пакетот. Дали ќе го добиеш или не, цената е иста.

На Macimaxi3 и Fenix05 им се допаѓа ова.
  14. Mom's_life

Mom's_life Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2021
    Пораки:
    1.070
    Допаѓања:
    4.086
    Не е точно, јас со првото отидов со веќе пукнат водењак на 4 прста отворена ми ставија епидурал без проблем. Докторката е злато вредна (а и цел останат персонал) така што во сигурни раце си.
    Со лесно (fingers)

На Macimaxi3 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    78
    А дали ти бараш епидурал кажуваш кога да ти го стават или докторката знае, бидејки ми е страв ако рано побарам и се потроши што потоа?

16. GirlWithACat

GirlWithACat Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2020
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    491
    Лани се пораѓав кај неа, сега и оваа година пак, отидов со пукнат водењак па ми ставија епидурална така да стават ако си потражеш.

17. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    2.072
    Епидуралот не се троши. Спиналната анестезија има траење неколку часа додека епидурална може да тече повеќе време. Кај мене конкретно течеше повеќе од 12часа. Во текот на тие 12 часа мораа еднаш да ја сменат тубичката со анестезијата и да стават нова.

18. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    78
    Ти пишав имам прашања

19. Macimaxi3

Macimaxi3 Активен член

Се зачлени на:
    25 мај 2023
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    78
    Здраво ми дојде крајот за порагај и сакам совет ако може:l:
    Бев да ме прегледа докторката вагинално и не знаев дека треба да ми става прсти првпат ми беше и малче ми беше субе се бранев и ми рече размисли си дали си сигурна за природен порагај или царски, а сите ме советуваат за природен инаку со епидурал ќе одам. И сеа незнам што да правам ме виде изгледа коркач па ми рече така ај ве молам посоветувајте ме.

20. atz1995

atz1995 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2023
    Пораки:
    1.183
    Допаѓања:
    2.072
    Доколку се е во ред со тебе и бебето секој доктор најпрво би почнал со природен пораѓај. Да, ќе имаш многу прегледи со рака, но тоа не е ништо страшно. Сите сме се плашеле, но во тој момент имаш храброст за се. Жената треба да има право на избор, но треба и да остави природата да си каже како треба да биде. Ако имаш други прашања слободно пиши ми во порака.