@Adeline сеќавам дека лесно си поминала. ајде честито и брзо опоравување. Честито на сите нови мамички
@Adeline од која планета сум јасти си се олеснила и уште ми одговараш на прашањата во други теми,на јас не ти имам честено. Е па мајка да е здраво и живо, само радост да ви носи. @Куноичи и ти исто си се породила. Па здраво и живо да биде само убавини да носи. Брзо опоравување и ве чекаме на муабет.
Девојкии..родив девојка 04.02. со царски надносена 2 дена ...10 пати боцкана за епидуралка и на крај завршив со тотална..прво бебче...многу стресно ми беше...веќе сме 3 ипол месеци сето тоа се заборави..но јас ден денес мака мачам со кожата...значи ми се појавува како црвенило ..најверојатно атопичен дерматит ... и тоа само на одредени делови на главата и на градите..(претходно третиран првут) во пределот на челото кај косата ..на веѓите и од страна на усните..на градите кај коските кај вратот...незнаев каде да пишам па реков тука...префрлите ме на вистинското место ..барам чаре...матичната дига раменици ( и малечката имаше на крај на вториот месец ама го излечивме..пробав на ист начин не бидува)
Види овде на темава што пишувале членките. https://forum.femina.mk/threads/Атопичен-дерматит.3884/page-2 Инаку ако ти е помош,во воена болница имам слушнато имала некоја докторка ,кожен лекар која била многу добра.Побарај упат за тамо и посети ја.
И јас се олеснив женички. Куклата се роди 3600 и 50цм. Апгар 8/9. Супер сме, се навикнуваме една на друга.